Činnost placené rybářské stráže (ZÚS)

Autor diskuse: foxxx - Profil , 31.1.2013

hornik1970 - Profil | St 6.2.2013 21:59:41

ja mam skušenost na jednom rybnice sobota neděle RS v doprovodu policisty se psem (neni to vždy )na jinem patek večer v letě 19:00 přijede auto do zakazu vjezdu prukaz RS kontrola a dotaz jak dlouho budu chytat asi jim překažim v jejich planu ma sebou min 1 kamoše rybařa

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:40:00

Mrknato >> Vono je taky osoba a osoba. Honit se 70 kg a 165cm pytláky asi nebude moc efektivní. Leda bys byl mladší brácha Chucka Norrise. Ještě že já jsem jeho starší brácha.:D
Ale jinak dík za podporu. Od tebe si jí obzvláště cením.

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 21:35:19

Saddám >> Chtěl jsem na nefiše reagovat, ale on to tu zabalil.... Má asi pravdu v tom, že pytláctví a přestupky u VRP (športu), jsou nesouměřitelné s pytláctvím u rybníkářství. Kvůli nějakému kapříkovi, nebo přetažení rybačky asi nikoho jsoucího nenapadne fyzicky napadnout osobu úřední.......

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:25:38

Jediná zkušenost, kterou Neryba očividně získal je ta, že jako RS nic bez policie nezmůže. Bohužel ze šoku,že jiná RS zmůže i bez policie, se asi jen tak nevzpamatuje. Jsem docela rád, že takovéto atrapy , aspoň u nás, dožívají.

nofish - Profil | St 6.2.2013 21:18:27

Mrknato >> Já s RS taky problémy nemám. Když bude třeba, dokonce je podržím. Ale člověk musí mít trošku soudnost a ne psát věci jako "já mu zadržím povolenku a oni mu ji kdyžtak vrátí" a podobné... O pytlácích nemluvím. Naháněl jsem pytláky co si nešli pro kapra a domů, ale "plánovali" regulérní několikadenní těžbu ryb a podobně. Tak jsem získal taky trošku zkušenností...
No nic, radši jdu, protože věcná diskuze už stejně skončila.

nofish - Profil | St 6.2.2013 21:14:59

Saddám >> Reaguju jenom na věcné příspěvky, ne na osobní útoky, které nejsou věcné. Tudíž už si to tu radši dám do ignorovaných.
Psal jsem ti proč píšu, co píšu a co sem musel udělat aby po x hodinách práce policie skončili pytláci u soudu. Jestli se ti to nelíbí, nemusíš souhlasit, ale šel jsme přesně postupem který řekl jak právník, tak policie.
Dovolil jsem si tvrdit, že to že "se domníváš" ještě není důkaz, dokonce si dovolím číct, že i pytlačení jako takové se pěkně blbě dokazuje (když člověk třeba stojí u prutu). A za tímhle vším si stát budu, protože s tím mám určité zkušennosti a vím, že pytláci mají navrch.

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 21:11:11

nofish >> Já Saddáma znám a kdyby byli všichni v RS jako on, tak určitě nebudou diskuse o RS. Nicméně s ním rád podiskutuji, i když máme na systém svazu a fungování RS jako orgánu státu, asi odlišný názor.

Ta "škobrtnutí" jsou vpodstatě škobrtnutí svazu, při kterých asistoval a na rozdíl od ostatních, se o tom nebránil diskutovat. To se cení.....

Chování RS se odvíjí od chování rybáře, proto jsem s RS neměl osobně žádný problém. Uvádím a diskutuji o možných problémech, které by mohly vzniknout začleněním některých "úžasných nápadů" některých, jak RS zakčnit a učinit z RS nesmiřitelné, vůči důchodcům a nepohodlným rybářům.

Magistr - Profil | St 6.2.2013 21:09:32

Ty jo! Ona opravdu existuje nějaká rybářská stáž? Už ji někdy někdo viděl? Jak vypadají???

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:07:42

nofish >> Ty , že bys věděl prd? No to snad ne. Ty přece víš všechno, a jestli o něčem ne, tak o mé práci to není. Já chytám ty dvanáctileté delikventy, co pytlačí na staráku přímo za služebnou policie a všechny oba dva čerstvě zletilé hrnu na magistrát pro pokutičku.
Náš RO to má za pár do penze. Asi bys měl napsat motivační dopis do konkurzu. Kdysi ode mne dostal zápis do ministerské povolenky.Rétoriku máte hodně podobnou.

Saddám - Profil | St 6.2.2013 21:00:09

Mrknato >> Průměrná RS jsem já. Ta podprůměrná , žádné sporné zásahy nemá, anóbrž k nim nemá kde přijít.Ona se prostě vyhýbá místům, kde se dějí přestupky. Podprůměrná RS zapisuje čísla povolenek slušných rybářů a na konci roku si jde pro povolenku a potvrzení brigády. Dělá to takto aspoň 20 let a všichni, kdo to dělají jinak ji iritují. Většina rybářů o ní říká, ,,hele ten je dobrej, takovej lidskej".

nofish - Profil | St 6.2.2013 20:57:45

Saddám >> vzhledem k tomu, že jsem pytláctví neřešil jen na "obyčejném revíru" ale i v místech kde bych to nikomu nepřál, kde se to prostě uhlídat snad ani nedá, mám jiné informace. Ty jsou přímo od policie, od práníků atd... Byly podávány tak aby bylo vše právně v pořádku a pytlák s skončil s maximálním možný trestem. Ne na obci u komise a flastrem 500 korun. Ne že by to byl dobrý pocit vědět že jde někdo k soudu, ale ... Ale jo vím prd no...
Asi fakt žijem každý v jiném státě, takže toho fakt necháme,

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 20:52:54

Saddám >> Tak a to je základ pro mé fabulace. Když i u tebe můžeme hovořit o několika sporných "zásazích", kolik jich může mít průměrná, nebo dokonce podprůměrá RS?

Saddám - Profil | St 6.2.2013 20:51:53

nofish >> Nojo no. Co bych ti na to asi tak mohl odpovědět. Ty to vlastně víš za mě a vlastně ještě líp. Když si ještě jednou přečteš , cos mi napsal, půjdeš za roh a dáš si pár facek, bude to to nejlepší, co pro sebe (pro sebe, ne pro mě) můžeš udělat.
Těch protokolů, včetně těch o zadržení věci mám plnej šanon (ten tlustej), a to to zas tak dlouho nedělám.

nofish - Profil | St 6.2.2013 20:46:56

Mrknato >> hele my jsme se tu bavili o tom, že někdo bude zapírat například tu rybu 5m za sebou v trávě. Já prostě nevěřím tomu, že je možné, že přijde, chlap se mu v klídku přizná, podá mu občanku, sepíše s ním protokol atd atd... ( o tom jak je to právně radši nemluvím, abych nekecnul blbost)
To samé je když to bude člověk s povolenku. Vyplaší při přchodu pytláka a ten nechá kus od něj svůj úlovek. Proč by měl rybář dokazovat, že ta hromada ryb o které ani nevěděl, není jeho?

Jo, vyplašit pytláka, sebrat mu pruty a nebo někomu zadržet povolenku "protože si myslím že..." to je něco jiného. Škobrtnutí? Ty tomu řěkneš škobrtnutí. Ale když se to stane tobě a poškodí tě to, budeš tomu říkat jinak.
Nehájím pytláky a lidi co nedodržujou RŘ (zákon), ale když už kontroly, tak na úrovni. Při současném stavu (když to člověk vidí, čte) se ani nedivím, že RS nemá žádnou autoritu. Jako že by mít mohla...

Saddám - Profil | St 6.2.2013 20:44:25

Mrknato >> Myslet si, že jsem zadržel 60 povolenek a nazývám to pytláctvím....no to by ses mě dotkl. Pytlák je ten, kdo nemá žádné oprávnění k lovu ryb. Pro mě teda určitě. Zadržené povolenky jsou mimo, a ty jsou ve stovkách. A jestli byly nebo nebyly dva případy sporné? Psali jsme si o tom, vzpomínáš?
Předseda DK je magistr práv. Já mám jen průmku.A elán. A ikdyž nejsem nejmladší mám ho dost.

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 20:41:09

nofish >> V tomhle Saddámovi křivdíš. Za sebe mohu říci, že z mého pohledu, ta "škobrtnutí" mnohokrát odčinil a určitě nepřehání.

nofish - Profil | St 6.2.2013 20:36:22

Saddám >> Ne, já už to nehodlám řešit, protože buď kecáš, přeháníš, nebo jsi mladší brácha Chucka Norrise. Jsou totiž věci co jsou jasně dány jak se mají dělat a neumím si představit jak třeba zadržíš pytláka, on se ti legitimeje, sepíše s tebou protokol, pak ho sepíšeš ty sám se sebou a odneseš to všechno na policii, nebo ještě lépe rovnou k soudu, když to půjde. V případě že má nalovené ryby tak si ještě sám zaskočíš někam nechat udělat odhad jejich ceny atd...
Tohel fakt nemá smysl. To co píšeš můžeš dělat tak maximálně někomu kdo má povolenku. Prostě mu ji můžeš klidně i "bezdůvodně" zadržet. Nadělat mu "bezdůvodně" problémy, jen proto že chceš a víš, že následky neponeseš veškeré žádné (pokud zrovna netrefíš nekoho kdo si to nenechá líbit).
Ale už bych toho fakt nechal. Já obyčejný smrtelník se holt nemůžu srovnávat s někým kdo má nadlidské schopnosti a vše mu projde.

ps: Pes je mi u pr... i když osobně bych ho tam netahal.

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 20:28:39

Saddám >> VRP není vnitřní záležitost o.s.. To je výmyslička našeho RO, možná metodická rada z MZe tomuto orgánu...... Svý řemeslo znáš a děláš to dobře, nicméně 2x jsi škobrtnul a tvrzení, že ti, kterým jsi zadržel povolenku byli všichni pytláci (Lov24) neobstojí. Divil bych se, že se všichni přiznali. To co předvedl předseda DK, byl pro mě šok. Proto nemám pochyby, že se takovéto exscesy mohou opakovat. Určitě víš, že nejsem ten, který by se pytláků zastával, nebo jim dokonce fandil.

Saddám - Profil | St 6.2.2013 20:26:36

nofish >> To je rozumné, protože jsi nějak plynule přešel z argumentů na invektivy. Proč, to víš asi nejlíp sám.Jestlis neuměl dělat práci RS bez permanentní asistence policie za prdelkou, je asi jen dobře, že už to neděláš.
Z těch možná šedesáti čistokrevnejch pytláků jsem tu policii potřeboval na místě tak možná u patnácti. A upozorňuji tě, že ani jeden nebyl dítě a všem jsem na místě taky zadržel nářadí a úlovky. Já si na dětech a asi ani na dospělých, nic dokazovat nepotřebuji. Jo a šest let jsem kontroloval vody se psem. Jmenovala se Tˇapka a vážila šest kilo i s vodítkem a obojkem.No prostě zabiják.

Sven - Profil | St 6.2.2013 20:25:05

Mrknato >> jo, kamasútra, to je výstižné :-)) ojebávky ze všech stran...

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 20:21:19

Sven >> Průser je to, že rybařina je zábava. Zadržená povolenka bez důvodu uvedeného v zákoně určitě nase*e, a vo tom to je. Mě 2x nasr*li závodníci na Doubravě, tak si dovedu ty svazovýmysličky představit ve všech barvách a polohách, něco jako kámasutra...)

Saddám - Profil | St 6.2.2013 20:16:55

Mrknato >> Pavle. Nekul mě, že jsem měl několiksetkrát kliku. Nejsi hloupej , tak musíš vědět, že taková klika prostě není. Taky netuším, kde by mě jako měl držet svaz. U soudu? U nějaké komise? Snad nejsi tak naivní? Pouze jednou , co pamatuje se správní orgán ptal svazu a ten pokud vím odpověděl pouze to, že je společenská organizace a žádnému státnímu orgánu není nic do jeho vnitřních záležitostí.

nofish - Profil | St 6.2.2013 20:15:54

Saddám >> No tak to naháníš dvanáctileté klučiny, že není problém ne? A bez policie? Co vyřešíš bez policie? Mu dáš do držky a řekneš "ty, ty už to nedělej"?
Když se nemůže legitimovat? Oni ti jinak jako ukážou s radostí občanku, sepíšou s tebou protokol a tak? Asi žiješ v jiné zemi.
Radši končím.

Sven - Profil | St 6.2.2013 20:15:33

Mrknato >> toho bych se nebál, že svaz někoho podrží... :-)
Pokud se to bude patlat doma pod pokličkou tak snad.
Ale jakmile dojde k soudu, tak se na tě svaz vykašle, nechá tě v tom pěkně vymáchat a nakonec přidá doporučení abys nebyl příště zbytečně aktivní.
Pytlák si vezme advokáta a ten nějaké BP a svazové výklady 99/2004 rozseká na milimetry.
Nakonec se ani nedozvíš výsledek, protože nejsi účastníkem řízení ....
Dvojnásobná osobní zkušenost.

Saddám - Profil | St 6.2.2013 20:10:45

nofish >> Můžem se tady klidně přetloukat, ale že by mi někdy pytlák odmítl počkat do příjezdu policie. To teda rozhodně ne. Navíc policii volám jen když se dotyčný nemůže legitimovat, jinak není potřeba. Asi jsou u nás ti pytláci moc měkký.

Louda - Profil | St 6.2.2013 20:06:43

nofish >> prasata to mají rádi

Saddám - Profil | St 6.2.2013 20:06:42

Mrknato >> Seš prostě ekvilibrista. Už ses zase dostal úplně někam jinam. Maluješ tady obraz krvelačné, opilé RS, jež strávila 10 let v jednotkách Seal a nyní po odchodu do výslužby chodí po revírech s k vraždění vycvičeným Tosa inu. Povolenky a ukouslé ruce nebohých neviných rybářů nosí v nůši na svaz, kde se pak s pravou nohou na jejich hromadě nechá fotit pod rozvitou bojovou zástavou.

Mrknato - Profil | St 6.2.2013 20:05:51

Saddám >> Zatím jsi měl kliku, že jsi se potýkal jen s opravdovými "pytláky" a porušiteli. Zadržení povolenky za to, co demonstruješ nefišovi je klasické zneužití pravomoci. To, že tě podrží svaz pokud "uklouzneš" je pěkný svinstvo. Řeči, že když se kácí les, lítaj třísky, už tu bylo....

Edit : mohu ti říct a přísahat na psí uši, že jsem několikrát lovil u upytlačeé ryby, kerou jsem ale neupytlačil já. Jednou jsem ji objevil sám, podruhé, když si ji vyzvedl "rybář", který si ji tam odložil, asi aby se neunavil, když jsem místo já opustil....

nofish - Profil | St 6.2.2013 20:01:53

Louda >> už si to nepamatuju. Všecko se vozí do lesa, když to jde. Myslivci se nezlobí :-)

packa - Profil | St 6.2.2013 20:01:35

Saddám >> mas pravdu -nemuzu si delat co chci ale pouze to co mi zakon(predpis,svedomi) umozni
arogantnich a sebevedomych lidi kterym dalo razitko,placka nebo prukaz moc jsem zazil uz za ty roky hodne-se jedno jestli to byla socialka, porybny,stavebni urad nebo driv PS-VB apod
taky znam par slusnech RS ale na par debilu s plackou RS jsem taky za tech 40 let chytani narazil