Lunchmeat

Diskuse k nástraze/návnadě Lunchmeat

Autor diskuse: Domino222 - Profil , 19.1.2012

Akú rybu ste chytili na túto nástrahu?

A) žiadnu..40%

B) kapor16%

C) jeseter0%

D) biela ryba8%

E) mrena20%

F) sumec4%

G) je to blbosť!12%

Od 19.1.2012 hlasovalo 25 čtenářů.

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 17:33:26

Sven >> V Nórsku to majú ešte?

Sven - Profil | Čt 19.1.2012 17:31:51

Domino222 >> souhlas.
Dnes už jsem také pro ochranu vodních savců a je dobře, že to v Evropě na trh nesmí...
Tedy až na nenažrané Norsko :-(

jon007 - Profil | Čt 19.1.2012 17:30:58

Výborně (podobně jako na sýr) na to berou parmy a jeseteři...;-)

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 17:29:03

Sven >> Aha ja to asi radšej vynechám.. :))

Sven - Profil | Čt 19.1.2012 17:27:34

Domino222 >> no proč ne ? :-))) Každá doba má svoje.
Dřív to bylo normální maso. Tedy ve městech, na venkov se to asi nedostalo. Podobně, jako se dnes třeba prodává klokan, žralok, pštros a co já vím........

Sven - Profil | Čt 19.1.2012 17:23:41

Darcy >> díky, to jsem nikdy neslyšel :-) Ale věřím tomu.
Ryby nejsou blbé a tuší, že nějaký ten enzym nemůže být nikdy na škodu :-))

Darcy - Profil | Čt 19.1.2012 17:18:59

Sven >> syrový špek je vynikající věc ve spojení s několika masnými červy. A teď si nedělám srandu: účinnost špeku se zvyšuje, když ho trochu požvýkáš v ústech. Kdysi to nahrazovalo masné červy.

mates202 - Profil | Čt 19.1.2012 17:17:01

Domino222 >> jasně, živý červ je živá červ, ale to ostatní funguje jako pravá nástraha...............na umělého červa má i Kapry, Perlíny a tak.........

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 17:14:53

mates202 >> Na umelé červy mi išli akurát beličky :-)

mates202 - Profil | Čt 19.1.2012 17:13:43

Domino222 >> jj a fungovalo to a fungují i umělí červy, tygří ořech atd.

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 17:08:08

mates202 >> A skúšal si to aj ty?

Sven - Profil | Čt 19.1.2012 17:07:55

Darcy >> zkoušel jsem dřiv všelijakou uzeninu a nic moc. Ještě tak plátek nebo kostičku slaniny. To mi fungovalo na tlouštíky.
Nakonec mě nikdy nezklamalo filátko. Z jednoho cejnka nebo plotice jich máš na celý den :-)
Maso je holt maso :-)

mates202 - Profil | Čt 19.1.2012 17:06:38

Domino222 >> přesně tak....

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 17:05:09

mates202 >> Keď ryby žerú aj umelú kuku a iné, tak nevidím problém. Dá sa aj toto napichať a nechať v dipe pár dní?

mates202 - Profil | Čt 19.1.2012 17:02:12

Domino222 >>ještě bych dodal = po šetřily, jak se snažím jít s dobou, mám mnoho nástrah v umělé verzi(Pelety, Kuku, Boilies a jiné) dokonce i ten Lunchmeat(viz odkaz), dá se k tomu zakoupit i dip a funguje to jako pravá nástraha.

Konkrétně umělá imitace Lunchmeatu je sada různě velkých kostiček a kolega na ně chytá celkem běžně a úspěšně, je to na pořád a ryby na to reagují.

http://rybar.braunstar.cz/ostatni-doplnky/plovouci-​navnada-spro-strategy-umely-luncheon-meat

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 17:01:34

Sven >> To by si aj zjedol? :-))

Sven - Profil | Čt 19.1.2012 17:00:35

rybomil >> dneska by ses trochu projel :-)

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:57:38

Darcy >> pekne..salám som neskúšal ale viem kt. myslíš

Darcy - Profil | Čt 19.1.2012 16:53:21

Sven >> mi to velrybí maso tenkrát strašně chutnalo! Než se patlat s lančmítem, tak raději koupím junior salám a trochu ho opeču na oleji s čili nebo pálivou paprikou. Tím olejem to ve skleničce ještě zaliju.Ale že bych na to měl celoročně úspěchy to ne. Spíše v teplejší vodě.Většinou to zkouším ze zoufalství, když ryba na nic nejde. Na stojáku kapři, na řece tloušti a parmy.

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:45:29

tym >> To áno, to čo predávajú naši obchodníci je iba olej a nejaké sra... v konzerve :-)

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:44:56

arnošt >> Angličania to používajú to máš pravdu..

tym - Profil | Čt 19.1.2012 16:42:36

Domino222 >> Kvalitní luncheon s tím nemá problém a o práci se nedá mluvit. Nakrájet to na kostičky trvá chvilku, pak do dám do igelitového pytlíku, přidám atraktant, pytlík nafouknu, protřepu a nechám v lednici do rána a jdu na ryby. Samozřejmě to není na daleké hody a když to dáš mimo háček tak to chce širší zarážku. Ale to je všechno. Funguje to a to je hlavní. Ale jak říkám, chce to především kvalitní luncheon, který je opravdu z masa a ne jen tuk a prasečí uši spojené v divnou hmotu.

arnošt - Profil | Čt 19.1.2012 16:42:13

Domino222 >> Díky,ještě jsem tohle nikdy nezkoušel,ale je to dobrý nápad do další sezony.Jen okrajově jsem zaznamenal,že ho třeba angláni hodně používají,ale spíš do vnadících směsí.

rybomil - Profil | Čt 19.1.2012 16:40:20

Sven >> noo, tenkrát se i v bufáčích prodával velrybí guláš, ani to lidi moc nechtěli....takový divný maso
10 let nato jsem jezdil ve 4 ráno vlakem do Prahy na služebku jenom proto, abych už ve 12 mohl stát frontu u Frionoru ve Vodičkový na Hvalbeef. Vybojovat kostku 400 g za 24 vočí, to bylo jako dostat flaši
albaňáku ( za to se to někdy měnilo )

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:38:33

tym >> Je s tým veľa roboty, je to babračka.. preto to iný nerobia. A nepadá ti to potom z háčika keď to nadipuješ?

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:35:31

tym >> Dík konečne niekto .. :-))

tym - Profil | Čt 19.1.2012 16:32:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na tuto nástrahu jsem nachytal především parmy, ale také pěkné kapry a velké cejny. Nejúčinnější je v teplém období. Natražuji na háček i mimo něj. Bohužel, tuzemské výrobky jsou absolutně k ničemu pro vysoký obsah tuku. Používám luncheon od Dynamite Baits k plné spokojenosti, když potřebuji odstřelit malé ryby, nebo cílím přímo na parmy. Doporučuji používat tak jak je, ale není špatné využít i různé atraktanty k jeho oživení. Výborně mi na řece fungovaly malé nakrájené kostičky, večer prolité atraktantem Pikantní tuňák a sladké chilli. V lednici do rána pobraly tuto vůni i chuť a ráno parmy jen mlaskaly. Předvnaďování není třeba.

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:31:38

mates202 >> sr

Sven - Profil | Čt 19.1.2012 16:30:07

rybomil >> souhlas.
Tenkrát kilo masa to byl kus... :-)) Možná, že někteří ani netuší, že mlíko je od krávy :-)
Na jednu stranu se jim ani nedivím. Ta mrtvá, bílá, připálená voda s ním má pramálo společného.
Jo uzený tuňák v kostce ......... dneska tak maximálně drobky v plechovce.
Věříš, že se u nás v rybárně (pro nepamětníky - specializové obchody" Ryby, drůbež, zvěřina", prodávalo i velrybí maso za pár Kčs, (tenkrát ještě podložených zlatem SBČS) ?
Jako haranti jsme už tu "verlibu" nemohli ani cejtit .......

mates202 - Profil | Čt 19.1.2012 16:25:03

Pvl >> jj, nikdy jsem to neřešil, ale čím dál tím častěji je to dnes nutnost = někdy nechápu, jak se mohou některé potraviny vůbec prodávat?.

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:22:30

arnošt >> z háčiku skôr spadne..

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:22:10

arnošt >> Za mňa určite na vlas :-)

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:21:55

Pvl >> Dík

arnošt - Profil | Čt 19.1.2012 16:18:47

Kam s ním nejlíp?Na vlas nebo přímo na háček??

Pvl - Profil | Čt 19.1.2012 16:16:52

Už končím , stačí jaké odbočení jsem způsobil S.

Domino222 - Profil | Čt 19.1.2012 16:16:38

Pvl >> áno?

Pvl - Profil | Čt 19.1.2012 16:15:42

mates202 >> Už nosím i brýle do obchodu ! Z důvodů co jsi psal :o§)