LRU na svazových revírech - vyjádření ČRS

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 2.6.2008

Ponty - Profil | St 4.6.2008 15:00:38

MRKnato- já neříkám, že nejsem

MRKnato - Profil | St 4.6.2008 14:43:26

Ponty, ale na fotce vypadáš skutečně jako závodník, zkušeně, máš i dres.... nemyslím to zle.

Ponty - Profil | St 4.6.2008 14:23:18

:-))))))))))))

MUDr. Hnátek Herbert - Profil | St 4.6.2008 14:12:03

Že ty, truhlářský synku Ponty, také ve vezírku několik hodin trýzníš živé tvory proto, aby ses pokusil pohonit si ego?

Měl bys ovšem dostudovat aspoň nomenklaturu. Deviace i demence jsou jasně stanovené pojmy. Užíváš jeden z nich nesprávně.

A navíc, každý člen RS má právo zkontrolovat jakéhokoliv soutěživého devianta i při závodech. Já nikoho neosočuji. Používám fakta a vyzývám k využití výše uvedeného práva, které snad soutěživé devianty smaže ze světa. K tomu nám dopomáhej bůh!

Ponty - Profil | St 4.6.2008 14:07:18

A už je to tady, provokatéři a dementi kolem Hnátka se už slézají. Tímto je otázka zabita a dále se bude odvíjet jen směrem k osočování, napadání a úchyláctví, jakož to dopadlo minule.

MUDr. Hnátek Herbert - Profil | St 4.6.2008 13:47:40

tak to vypadá, že soutěživým deviantům trýznícím rybky ve vezírcích odbíjí ... volám třikrát hurá!!!

apropos, bratři ve zbrani, je třeba našimi plackami rybářské stráže navštěvovat bezvýjimečné závody deviantů, kontrolovat je a zatýkat!

Turňa - Profil | St 4.6.2008 10:47:36

JóJóJóJóJóJóJó!
S Orionem a výjimečně i s MRKnato musím souhlasit.
"Ať žije amatérský přístup".
Už aby si MZe opravilo právní předpisy!

MRKnato - Profil | St 4.6.2008 1:43:01

Macan : blbě vidím, novelu vyhlášky jsem pročetl a nikde jsem tam podklad pro existenci RŘ nenašel. Pikantní je, že pan jednatel chce dodržovat RŘ, ne zákon. Mám dojem, že společná platnost povolenek je něco jiného, než CS rybolov. Nic proti němu, ale pokud by to rada myslela skutečně vážně, hospodaření by muselo vypadat trochu jinak.

Orion - Profil | Út 3.6.2008 21:46:53


ZÁKON 99/2004 Sb. Hlava III Lov
(5) Příslušný rybářský orgán je oprávněn povolovat výjimky z odstavce 2 písm. b) a c) a z odstavce 3 písm. a) a b), k chovu ryb, jejich záchraně při mimořádných situacích, k vědeckým účelům NEBO V JEDNOTLIVÝCH ZVLÁŠT ODDŮVODNĚCH PŘÍPADECH. Zásady pro udělování výjimek ze zakázaných způsobů lovu stanoví prováděcí právní předpis.
(7) Při lovu v rybářském revíru je osoba provádějící lov povinna mít u sebe rybářský lístek, povolenku k lovu, nejde-li o uživatele rybářského revíru,POPŘÍPADĚ DOKLAD O UDĚLENÍ VYJÍMKY podle odstavce 4 nebo 5 a na požádání je předložit rybářské stráži, rybářskému hospodáři, popřípadě jeho zástupci nebo osobám pověřeným příslušným rybářským orgánem nebo orgánům Policie České republiky.
¨

197 VYHLÁŠKA k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži,ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů
(zákon o rybářství)§ 9Zásady pro udělování výjimek ze zakázaných způsobů lovu
(K § 13 odst. 5 zákona)

(1) Výjimky ze zákazů lovu uvedených v § 13 odst. 2 písm. a) nebo b) zákona lze povolit jen uživateli rybářského revíru nebo rybníkáři PRO AKCI S ČASOVÝM,PROSTOROVÝM A VĚCNÝM VYMEZENÍM.

(3) Výjimky ze zákazů lovu uvedených v § 13 odst. 3 písm. a) nebo b) zákona lze povolit uživateli rybářského revíru za účelem POŘÁDÁNÍ SPORTOVNÍCH AKCÍ.


Držitelem registračního průkazu sportovního rybolovu může být pouze člen ČRS nebo MRS.
Členský průkaz a ostatní náležitosti vám vydají pouze na základě platného rybářského lístku.
Rybářský lístek vám vydají pouze na základě potvrzení o úspěšném složení zkoušky.

V podstatě z toho všeho plyne,že každý úchyl věnující se LRU a vlastnící registračku je členem ČRS nebo MRS.Vlastní členský průkaz a neznám jediného ,který by neměl povolenku k rybolovu.
ČRS a MRS mají dohodu o spolupráci v oblasti sportovního rybolovu a zavázali se k určitým krokům. Zde tedy došlo k pochybení.Bohužel né ze strany závodníků.
Povinností každé pořádající organizace je zajistit veškerá potřebná povolení.
Termínový kalendář schvaluje rada.
Závodní a soutěžní řády schvaluje rada.
Propozice k závodům včetně časového harmonogramu jsou schvalovány zase pod hlavičkou rady a pokud RS čapne nějakého úchylka lovícího mimo stanovenou dobu schválenou v propozicích bez dokladů,tak má postupovat dle zákona a z nikým se nesrat.

Štípek společně s předsedou MRS by si měli dát společné dostaveníčko a do kříže si nakopat.Pak mohou usednout ke všem dokumentům,které vyplodili,schválili a vylepili na stránky rady a dát si repeté ala křižmo do řiti.

Pamatuji si článek kde Štípek hovořil o amatérském přístupu současných funkcionářů.Zaznělo v něm následující: Chceme-li v současné době uspět,nemůžeme vést organizaci amatérsky.Měl by začít sám u sebe.Nemůžu si pomoci,ale z jeho odpovědí plyne jisté kličkování.Nejprve si je jistý pak znejistí ,protože musí něco ještě zjistit a nakonec potvrdí co zjistil prvně,ale nějak asi zapomněl číst,protože to o čem tvrdí ,že neexistuje vlastně existuje.

Ponty - Profil | Út 3.6.2008 21:07:27

Macan- naprostý souhlas! Nejhorší je když se otázka zvrhne do osočování a vulgarizmů jako při poslední debatě na toto téma.

Ponty - Profil | Út 3.6.2008 21:07:23

Macan- naprostý souhlas! Nejhorší je když se otázka zvrhne do osočování a vulgarizmů jako při poslední debatě na toto téma.

Macan - Profil | Út 3.6.2008 21:04:21

PONTY - tohle jsem ještě neviděl a ani nikdo z kluků od feederu o tom nikdy nemluvil, že by to dělal. Jinak jsem taky medvěda pochopil, jak to myslel.

Macan - Profil | Út 3.6.2008 21:02:46

PONTY - tohle asi není na psaní. Chtělo by to kafe nebo pivko, klidnou debatu, kde se nikdo nebude přeřvávat a skákat si do řeči. Tak že utopie :-) Ale s těmi závody máš pravdy.

Ponty - Profil | Út 3.6.2008 21:02:18

Macan- jasně. Pochopil jsem medvěda, že závodníci sakují a následně pouští i při normálním rybolovu

Macan - Profil | Út 3.6.2008 21:00:47

PONTY - takový vezírek používat může, ale musí přitom dodržet RŘ o počtu ponechaných ryb.

Ponty - Profil | Út 3.6.2008 20:59:10

Macan- otázka je jestli vůbec žádá. Většina gulášovek se odehrává pouze pod záštitou místních organizací. Pokud pořadatel zajistí odpovídající podmínky, propozice a dodržení závodního řádu, nevidím problém ve schválení. Jenže sami víme jak tyto menší závody probíhají.....

Macan - Profil | Út 3.6.2008 20:54:55

MEDVĚD - já bych se s tím svým 4metrovým "cajdákem" na normální rybařinu určitě netahal :-) Mě stačí, že ho musím sušit po závodech :-)

PONTY - ano, s tou licencí máš pravdu. Ale o vyjímku si může zažádat majitel revíru na jakékoliv závody. Otázkou je, jestli ji dostane :-)

Ponty - Profil | Út 3.6.2008 20:51:54

medvěd- jestli takto někdo jedná, tak se samozřejmě dopouští porušením RŘ a může za to být potrestán jako každý jiný. Osobně jsem se s tím ale nesetkal. Jak jsem již psal, licence nikoho neopravnuje k tomuto jednání a každý si následky musí nést sám.

Macan - Profil | Út 3.6.2008 20:50:41

MILDAS - já jsem psal většina závodníků, ne všichni. A pokud berou, je to opravdu jen pár ryb do roka. Ještě jsem neslyšel o nikom, kdo by závodil proto, aby pak zkušenosti ze závodů uplatňoval v "masaření". Zato masařů u normálních rybářů znám dost. Přepočítávají počet odnesených ryb na cenu povolenky, projezděný benzín na ryby atd. Stačí jen občas poslouchat u vody a nebo v rybářských obchodech. Xhodinové věznění je max. 3hodinové a to v prostorném vezírku, kde ryby určitě nejsou tak stresovány, jak se zde občas dočtu. A zdolávání jemným nářadím? To je to samé. Určitě od toho nejsou roztrhané tlamky ryb, jako od velkých háků. A pokud dojde k utržení, určitě to rybě vadí méně , než třeba utržená srkačka s oběma háky. Už jsem to viděl u dosti kaprů.

medvěd - Profil | Út 3.6.2008 20:44:35

mimochodem páni závodníci.Vy Ty vezírky vytahujete a používáte i když si jedete jen tak zachytat.A to myslím není zrovna košer

medvěd - Profil | Út 3.6.2008 20:42:37

Mildas:zůstal jsi nepochopen,nic si z toho nedělej.

Ponty - Profil | Út 3.6.2008 20:42:31

Macan- ani toto mu nepomůže. Průkaz sportovního rybáře platí na závodech pořádaných sekcí LRU. Chytá se podle závodního řádu a propozic vydané touto sekcí a projednané s Radou ČRS.

mildas - Profil | Út 3.6.2008 20:37:05

Macan: Kde bereš jistotu, že mimo závody neberou ?
Já si vzal loni 5 duháků a vyjímku nemám.
Zacházení s rybami.....myslíš to xhodinové věznění ve vezírku ?
Co dá závodník za vybavení je mi putna. On chce závodit a zřejmě na to musí mít patřičné množství a kvalitní tackles.
Jemné náčiní je k rybě spíše nešetrné. Ryba má být z vody venku co nejdřív. To je s 0,10 těžké.

Názor zřejmě nezměníme ani jeden. Už v minulých diskuzích jsem psal, že mi závodníci naprosto nevadí. Co mi ale vadí je jejich jistota, že oni mají právo a ostatní ne.

Macan - Profil | Út 3.6.2008 20:30:43

PONTY - pokud si MILDAS udělá závody, bude mít licenci a pokud!!! dostane majitel revíru pro daný závod vyjímku, tak tam může klidně chytat sám a za stejných podmínek, jako třeba závodníci v plavané :-) Nikde není psané, jaký počet závodníků musí být na závodě.

Macan - Profil | Út 3.6.2008 20:25:38

MILDAS - Mílo, to nejde prostě už z pricipu. Dokážeš si představit vyjímku pro všechny? Já si to raději ani nepředstavuju :-( Rybníky a řeky skoro bez ryb, narvané mrazáky atd. Většina závodníků ryby nebere od vody ani mimo závody a je po nich na místě lovu čisto a pořádek. Nemluvě o zacházení s rybami. Můžeš tohle říct o zbytku členů ČRS a MRS? Myslím o stejné většině, jako u závodníků. Asi ne. Navíc si jen spočítej, kolik financí takový závodník dá jen za vybavení a to nemluvím o krmení a živé nástraze. Vybavení jemné a v rámci možností !!! šetrné k rybě a jejímu lovu. To všechno jsou důvody, proč tu vyjímku dostávají jen závodníci a to ještě na vybraných závodech. Víš, já bych tu vyjímku přál klidně všem,ale pak bychom chodili na ryby asi jen do rybárny :-)

mildas - Profil | Út 3.6.2008 19:59:36

Macan: Ne, neberu a též neútočím.
Já si ale nechci dělat licence, nechci platit 200,-, bo nechci závodit a nechci si vyjednat vyjímku. Tu si ostatně nevyřídí závodník, ale zřejmě pořadatel závodů. Když přijdu solo na revír, že jsem závodník a chci si zasakovat 30kg ryb, pošlou mě kam ?

Ponty - Profil | Út 3.6.2008 19:57:59

mildas, macan- pravidla platí pro všechny stejně! Pokud jdu chytat mimo závod, musím dodržovat RŘ at mám licenci nebo ne. Licence platí pouze při závodech.

Macan - Profil | Út 3.6.2008 19:50:02

MILDAS - Ale vůbec ne. Každý závodník musí nejdříve zaplatit 200,- za licenci, aby vůbec mohl závodit. Pokud si zaplatil, máš stejnou možnost jako ostatní. Už jsem Ti to psal - vyjednej si vyjímku a můžeš chytat. A pokud chceš srovnávat závodníky s ostatními rybáři, tak hrušky a jablka sčítáš Ty. Neber to, prosím, nijak útočně.

mildas - Profil | Út 3.6.2008 19:42:29

Macan: Sčítáš jablka a hrušky. Já nechci závodit a chci, aby pravidla platila stejná pro všechny.

Macan - Profil | Út 3.6.2008 19:31:19

MRKnato - Ahoj :-) Rada může vše, o čem Ty tady píšeš a není na tom nic k divení. Je to v její kompetenci. Třeba RŘ vychází z novely vyhlášky 197/2004, ale místní úpravy se mohou dělat, pokud nejsou v rozporu s touto vyhláškou, nebo přímo se zákonem 99/2004. Myslím, že pan Štípek celou situaci napsal přesně. Zákon mluví jasně a spoustu věcí se prostě prostě přehlíželo, dokud nenastala situace jako minulý víkend. Snad se konečně dočkáme toho, že i při závodech bude vše tak, jak má. Tj. v pořádku povolenky a řádné vyjímky pro daný závod.

MILDAS - nikdo Ti nebere možnost mít u vody stejná pravidla jako závodníci. Udělej si sportovní licenci, dohodni se s majitelem revíru, aby Ti zajistil vyjímku a vesele chytej jako všichni závodníci. ( pokud všechny ryby zase pustíš :-)

MRKnato - Profil | Út 3.6.2008 15:47:01

Miloš Dia : to nerozporuju, pouze se divím, že když Rada schvaluje BP, tvoří RŘ, vydává povolenky na revíry jiného uživatele, umožňuje podnájem, tedy nic s toho, co přímo umožnuje zákon, je takový problém s jednou větou navíc ve statutu, nebo BP?

mildas - Profil | Út 3.6.2008 15:20:46

A máme to tu zase ! :-)
Proč má mít 800 lidí možnost nedodržovat pravidla ? EDIT: Kóďo, o plenění revírů nepadlo v minulých diskuzích ani slovo.

KóĎA - Profil | Út 3.6.2008 12:55:41

ok asi jsem se nepřesně vyjádřil. bral jsem to ve vztahu k dřívejším diskuzím, z kterým jsem měl pocit, že tisíce závodníků cílevědomě porušují zákony, plení revíry, poškozují ryby a znečišťují vodu tj. že jsou největším současným problémem našich vod. A podle níže uvedené informace vyplývá o jaký zlomek členstava ČRS (MRS) jde.

medvěd - Profil | Út 3.6.2008 11:24:43

KóĎA:nechci komentovat co se tu řeší ale jedno si neodpustím, to co Ty považuješ za důležité je přece ve věci zcela irelevantní.

KóĎA - Profil | Út 3.6.2008 7:59:16

Mně to přijde jako naprosto věcné vyjádření. Navíc je zde zmíněna důležitá věc tj. 800 vydaných registračních známek... zhruba 0,3 % členů ji tedy vlastní. Zanedbatelné číslo.

Miloš_Dia - Profil | Út 3.6.2008 3:57:04

MRKnato:
Seš vedle jak ta jedle . Obecně kompletně. Btw. pan Štípek má k lekání daleko. Většího profíka v dobrém slova smyslu abys pohledal.

MRKnato - Profil | Út 3.6.2008 2:48:23

Martin M. : pan jednatel ti dal souhlas ke zveřejnění této korespondence? Je totiž velmi zajímavé, že Rada může organizovat CS rybolov vč, vyjímek ač není uživatelem revírů, ale závody s vyjímkami na těchto revírech ne? Nebo se pan jednatel lekl?