Diskuse k článku: Soroya – Vítejte v rybí říši !

Autor diskuse: Michal Simčo - Profil , 3.9.2007

sears | Út 18.9.2007 7:02:15

Kdo jsem můžeš zjistit z mého infa. Jmenuji se Jaroslav Vorel a podle tvého jednání je to velmi obvyklá věc. Rybář by toto rybáři asi dělat neměl.
Za to ty jsi se podepsal :o}

Sim - Profil | Ne 16.9.2007 20:38:25

To Sears:
Co seš zač, chlape, že se ani nepodepíšeš. Fakt by mě zajímalo čím jsem tě ojebal, protože ojebávat chlapi, není můj styl.

Bubu - Profil | Po 10.9.2007 15:30:50

Bulk : já jsem také na konci příspěvku psal, že to s tou přívlačí u mě není nic moc a že bude asi problém s rukama. Prostě mě se v Norsku na přívlač nedaří a veškeré trofejní ryby mám na pilkr! Což neberu jako chlubení, ale spíš naopak :-(!

colek - Profil | Po 10.9.2007 14:20:31

ten dvoudílný prut bez oček je vkutku luxusně zvláštní

sears | Po 10.9.2007 6:57:27

Asi jsem měl štěstí na cestovku.

Hlinomaz - Profil | Ne 9.9.2007 20:43:46

sears: Já sem se zase spálil s nástrahama který jsem kupoval na místě od cestovky (fishtour). Schválně jsem tady skoro nic nekupoval, že to nakoupím na místě, kde budou vědět co a jak. Na místě pak měli minimální výběr v mizerné kvalitě. Bohužel sem měl poloprázdný krabky a tak jsem si ty jejich sračky musel kupovat.

Snappa - Profil | Ne 9.9.2007 1:24:00

Specialisti na more v Dolni Lhote? To zni presvedcive!

sears | So 8.9.2007 23:52:50

Pokud jedeš do Norska s cestovkou, tak ti tam zajistí dost velké množství nástrah za české ceny!!! (třeba CK EDEN) Předpokládám po vydání několika DVD s tématikou rybolovu v Norsku, že by mohli poradit kvalitní věci a ne jen to čeho se potřebují zbavit. Třeba jako tady pisatel tohoto článku.

Steewee - Profil | So 8.9.2007 10:51:20

Můžu potvrdit. Tahám je každou noc. Ty přes metr :-)
Doufám, že se autor článku nenechá těma zbytečnýma pindama otrávit a dodá pokračování.

Bulk - Profil | So 8.9.2007 10:34:55

Bubu:Nechci delat chytrýho,v Norsku jsem byl jen jednou v životě,ale i na vlačku tam kolegové vytáhli par tresek lehce pres metr.

pavlis - Profil | So 8.9.2007 9:19:51

To sears: Pokud tě ojebali v Blansku tak jsi pěkný hlupák, protože tam je rybářská prodejna, kde ti asi moc neporadí, speciálka na moře je v Dolní Lhotě.

pavlis - Profil | So 8.9.2007 9:03:47

To sears: píšeš pěkný bláboly, protože radit rybářům aby kupovali nástrahy přímo na místě je fakt nesmysl. To by minimálně 1/2 nemohla nahodit, protože široko daleko žádné prodejny nenajdou a když ano tak je to v supermarketu kde ti asi moc neporadí. Ještě jsi zapoměl dodat, že jsou nástrahy v Norsku jednou tak dražší než u nás a ničím se neliší. Norské pobřeží je nekolik tisíc kilometrů dlouhé a liší se jak způsoby lovu tak rybí populací a v každém období funguje něco jiného, tak je těžké někomu radit, když ani pořádně neví kdy a kam jede.

sears | Pá 7.9.2007 21:01:35

V Norsku je fakt krásně. Můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti. Jen doporučuji nakoupit nástrahy přímo na místě. Doporučí Vám tam opravdu to na co se zrovna dobře chytá a neproděláte jako my. Nechali jsme si totiž poradit od kolegů "rybářů" v Blansku a dost nás ojebali. Stálo nás to pár tisíc a veškeré nástrahy k ničemu. Hezké DVD - pěkně se na to kouká, ale už bych u nich nekoupil ani bižuterii.

Bubu - Profil | Pá 7.9.2007 11:52:57

strejka: já se také nechci hádat, je to opravdu pouze o názoru každého z nás. Jestli jsem to pochopil správně, tak ty jezdíš spíš na ty štiky a já zase do Norska. Já jsem to o té vymlácené zátoce psal také jen obrazně, logicky vzato vymlátit zátoku do mrtě ani nejde (snad!!). No o tom způsobu chytání v Norsku je to na debatu, protože určité druhy ryb prostě jinde než ve velké hloubce nechytneš. Já mám tresku obecnou 114cm a mořskou kočku 108cm a to z velké hloubky, pochybuju že bych podobně velké ryby chytil na jiný způsob, než na pilkr v hloubce. To samé platí o dalších rybách jako je halibut, mník, brosma, mořský okoun a další. Tak když vynechám pilkrování, nebo chytání na maso ve velkých hloubkách, tak prostě nebudu mít skoro šanci se k těmto, pro mě ,trofejním rybám dostat, tedy snad kromě té mořské kočky, která je i v méně hluboké vodě.Pro mě tedy znamená, že jestliže budu chytat v Norsku sportovně třeba na přívlač, tak se ochudím o spoustu druhů ryb. A to nemluvím o velikostech, ale to bude asi můj problém s rukama, protože s tou přívlačí jaksi pokulhávám :-(.

strejka - Profil | Pá 7.9.2007 9:23:33

Bubu: ok, je to vec nazoru, pro me je k zamysleni zase zpusob lovu, ktery zabiji ulovene ryby a nasledna alibisticka obhajoba plne bedny, kdyz nechci brat ryby, protoze nejsem masar, tak je kua prece nebudu chytat tak, abych je pak brat musel, neber si to osobne, nechci se hadat, ze Svedska jsme letos pritahli ve 4 asi 8 stik, takze je to spis akademicka debata, jinak vychytani zatoky do mrte je podle me problem tak na dva dny, nez se tam natlaci ryby odjinud, v mistech, kam jezdime, se stiky nedrzi na fleku, ale jezdi, kde byly jeden den, druhy nenajdes ani stihle atd., kazdopadne o jejich nizsi pocetnosti oproti treskam neni sporu, taky uznavam, ze na exponovanych mistech to problem byt muze, kdyz je tech vymlacenych zatok vedle sebe padesat, tak tam ta ryba do druheho dne samozrejme nenajede, nema odkud, to je jasny, ale jak rikam, tohle jsem tam nezazil...

Bubu - Profil | Pá 7.9.2007 8:53:38

strejka : no v prvopočátku byla otázka : co s rybou, kterou vytáhneš z velké hloubky a když jí pustit tak to 100% nerozdejchá. Ještě jsem neslyšel o tom, že se ve Finsku nebo Švédsku chytají štiky v takových hloubkách, že si je musíš vzít domů, protože stejně chcípnou. Tak to beru tak, že si vezu rybu z Norska i z těchto důvodů, kdežto u těch štik je to klasická masařina, protože mi nic nebrání v puštění ryby. Jinak ne severu je těch štik určitě hodně, ale jejich množství se nedá přirovnávat k hejnu tresek nebo makrel. Jestliže vybagruješ z tisíci kusového hejna pár ryb a třeba i bez rozdílu velikosti, tak to uškodí té vodě daleko míň,než když vybagruješ jednu celou zátoku od štik a to také třeba bez rozdílu velikosti. Já si z Noska klidně ten limit přivezu, ale když bych jel na štiky, tak povezu domů 0-2 kousky.Namlátit bednu štik prostě považuji za prasárnu.

smradzjzd - Profil | Pá 7.9.2007 7:59:12

Pike - a kromě těch cos popsal, tam jezdí ješte taky ti, co to dost dobře umí a chtějí trofejní rybu. A ta se asi většinou nechytí na dvě spuštění rumpálu, a tak se chytá dál co to jde :-(

šeptal - Profil | Pá 7.9.2007 7:57:40

Pike: Myslím, žes to vystihnul dokonale. Znám "borce", co v Norsku těží maso a když na Orlíku chytil tolstolobika, tak tvrdil, že je to candát, protože ho chytil na rybičku.

Snappa - Profil | Pá 7.9.2007 3:10:09

Rocne navstivi tyto mista tisice Cechu, polaku,Nemcu......... Pokud se na to diva kazdy tak ze se nic nestane kdyz si vemou o nekolik Kg vic a kazdy bude delat to co dela> Lovit velke hloubky a po limitu zacit ryby poustet spet i kdyz zdechnou< tak to se brzo budeme divit. Svetove vody nemaji nekonecne zasoby. Mnoho chladnovodnych ryb se pripravuje ve velkych hloubkach na sezonu a nmoho se ji nedocka. Je to cim dal tim horsi.
Ja osobne ryby jim casto. Nekteri rybari neji ryby a proto muzou byt vic agresivni k tomuto tematu. Ale vim urcite ze 15Kg Tresky nebo jine ryby bych urcite nebral!!!!

Heinz - Profil | Pá 7.9.2007 7:53:17

Jezdím do Norska 11let, úbytek ryb nepozoruji, spíše se mně podaří každý rok větší nebo více větších. S limitem problém nemám. Mořský rybolov se dá nádherně střídat s sladkovodním. A stěmi čísly jak píše Snappa bych byl také opatrný, Tisíce lidí jezdí do Norska na ryby, ale je řada těch, kteří nenachytají vůbec nic a vrací se domů se 2 balíčky tresek. Ti co v Norsku nikdy nebyli a neuznávají tento způsob rybolovu mohou těžko posuzovat o čem to je.

Pike | Pá 7.9.2007 7:46:08

Problem je podle mne v tom, ze hodne rybaru do toho Norska jezdi hlavne proto, aby si dovezli ryby a pokud mozno plny limit. Kolikrat tam jedou lidi, kteri nemaji o rybareni jinak ani paru, jen jim Pepa od vedle rekl, ze v Norsku je pekne a tech tresek co si doveze. Pokud limit nachytaji brzo pomoci hlubinne privlace a pilkru, pak ti nestastnici vubec nevi, jak chytat dal a po zbytek pobytu chytaji porad stejne. Tomu, komu nejde v prve rade o maso, ten si vezme lehky vlacak a zkousi chytat na melcich mistech, chyta makrely atd. Jenze

šeptal - Profil | Čt 6.9.2007 13:59:47

strejka: Nejsem znalec, ale za dvě návštěvy Åland jsem masařiny viděl nechutně moc.

strejka - Profil | Čt 6.9.2007 13:58:14

septal: muze byt, nejsem znalec, jen jsem se az divil, ze v mistech, kam jezdime, kapala krev z nozu jenom nam :-)

šeptal - Profil | Čt 6.9.2007 13:48:03

strejka: Mezi filetama asi žádný zásadní. Spíš ve velikosti hejna.

šeptal - Profil | Čt 6.9.2007 13:56:16

strejka: Nebyl bych takový optimista. I v tom Finsku, či Švédsku jsou některé revíry po silným masařským tlakem. Skandinávskou populací to zakejve slabě, ale lokálně to může mít fatální následky.

strejka - Profil | Čt 6.9.2007 13:44:23

Bubu: v cem je rozdil mezi filety ze stiky z techto zemi a filety z tresek z Norska, teda krome chuti masa?

šeptal - Profil | Čt 6.9.2007 13:40:56

Bubu: Takový jsem viděl taky. Brali i štiky, který by se mi vešli do krabice mezi woblery.