K70 na malém revíru

Skupinka členů našeho pobočného spolku by chtěla na členské schůzi hlasovat o zavedení K70 na našem revíru o velikosti 0,2 ha. Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo praktické zkušenosti s takovými rybami na tak malé rozloze (krádeže, vliv na ostaní ryby...), zda nevíte někdo třeba o nějaké studii, kde by se řešil vliv velých ryb v malé nádrži...?
Autor diskuse: reload - Profil , 14.2.2024 všeobecné - ostatní

valcha186 - Profil | Po 19.2.2024 12:32:35

reload >> Ještě jsem chtěl dodat, že jim krájím na kostičky slupky od melounů, ale musí tam být kousky červeného. Slupky z okurek berou tak 15 cm a vcucnou to. Delší jim koukají ven. Berou i kostičky z nich. Otázka kolik, aby prosperovali. Malá voda, zakrní. Lidé nejsou, také stejní. U ročka se dělá také zadrženka, pokud jich je hodně. Ale druhý rok se musí rozjed, nebo zakrní. Budou žrát a neporostou. Toto se dá zjistit na krmných stolech, zkoumat množství krmení a pravidelně vážit. Stejně budou jak velikostní, tak váhové rozdíly. Pravidelně měsíčně jsme měřili a vážili, ale k ničemu jsme se nedopátrali. Dělali jsme i nástřihy, ale není to na sezonu. Na růst má vliv teplota, počasí, úživná vrstva bahna, cca 25 cm, pobřežní porost, úživná voda, není to jen tak. Zkoušíme už jenom ze zábavy jejich chování a abychom mohli krmit uši všem okolo. Krmím 7 q co 3 neděle pšenici, teď jsem přešel na ječmen. Pokud je, tak i tritikále, zkoušel jsem i mláto. Jde nám to 12 st. za 14,50 Kč. Teď už pod pergolou 3x10 m. a soláry na noc. Teď každý den kbelík rohlíků a berou. Prší, nuda.

valcha186 - Profil | Ne 18.2.2024 21:00:32

Jervys >> Na žaludy mě navedli rybáři. Mám nad vodou 1 m dub a padají na cestu a
do vody. Vzal jsem hrábě a poctivě všechny vyhrabal. 7 koleček. Po měsíci mi to nedalo, a svolal jsem nevěřící a o metr jsme snížili hladinu. Dno jako beton a ani žalud. Jen výtluky. Padl sud piva. Byl mimořádný rok. Jinak mám vedle ještě 7 dubů na břehu a je to znát při krmení. I při ulovení jsou plní. Trávu házím jak sekáme na závody a jsou za kapry zelené čáry. Jinak jsem jim řezal vojtěšku, ale už není přísun. Máme hodně jablek a jak sedíme na břehu, tak krájím a házím. Podle velikosti dělám kusy. I se stopkama. Běžně 10-20 l kbelík. Ale kyselé nedávám, neberou je. Kdo neviděl, nevěří. Sedíme na terase a házím to tak vedle, tak metr. Nutrijím házím celé, ale jak jim hodím rohlík, tak ji ho kapři vymlátí. Na břehu sedíme prakticky celé léto. Stav se a uvidíš. Závody jsou koncem července, pro děti, od pátku do neděle.

valcha186 - Profil | Pá 16.2.2024 20:42:42

reload >> Běžně i 15 kg. Vytáhne na led, kousne si a jde pro další. Nikdy nedožere celou. Je to lovec, dravec, není blbá. Jak se něco v trase změní, jde jinudy. Někdy jen uloví, sloupne kousek kůže, přikousne ocas a loví dál.

valcha186 - Profil | Pá 16.2.2024 11:58:34

reload >> Na takovou kaluž 2-3 kusy. Vyženou malou rybu, budou bojovat o žvanec. To jsem už psal. K neuživíš jen obilím atd. Potřebuje i další maso, ryje v bahně. Je to všežravec. Já házím i trávu do vody. Viz. dětské rybářské závody Velká a Malá Valcha. Na krmítka se u nás nehledí. Jsme jiní , u nás se chytá přes noc, i bez RL. Závody zase poslední víkend v červenci od pátku do neděle.