Jak vytvořit prostředí pro líny?

Zdravím, v obci chceme něco dělat s místním rybníčkem (v majetku obce, není to revír) a celkem jsme se shodli, že by jsme rádi zachovali pestrost druhů (rozhodně ne kapra, upřednostníme jiné kaprovité ryby), ale rádi bychom dosáhli velmi silné obsádky lína a okouna. Rád bych se tedy zeptal, jak ideálně vytvořit prostředí pro lína? Vím, že miluje mít možnost se schovat ve vodní vegetaci, rostlinách, apod., ovšem jaká rostliny a do jakých stanovišť jsou vhodné? Déle jaké rostliny vysadit, aby bylo co nejefektivnější přirozené tření. U okouna si kladu otázku v tom stejném směru. Děkuji za pomoc
Autor diskuse: arkto - Profil , 21.11.2023 všeobecné - ostatní
3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nvalcha186 - Profil | Út 28.11.2023 10:01:00

1Mara >> Mám to do vody 8m, celé léto sedíme na břehu i dlouho do noci. Mám ve vodách oddělené ryby, včetně línů. KO jsem vyrušil, požírají to samé co K, včetně společného tření a výsledek je mínus. Krmím 7q co 3 týdny. L vyjíždí i do břehů, do porostu, kde loví. Včetně výtěru. Nechal by se chytit do ruky. To je ale v ranních hodinách, ale na to i stáváme. To samé s K, ale mají to trochu jinak. Pokud se nejedná o chov, tak je to jedno, kdo přežije. Rybářům je jedno co uloví, i když si občas něco přejí. Pokud chci něco dělat, musím vědět co chci. Já to mám vyloženě jen pro zábavu a pro děti.

Nvalcha186 - Profil | Čt 23.11.2023 15:20:59

R.P. >> Je to o línech, já mám toto vše už za sebou. Po roce nucené odstávky. Smyslem je mu poradit. Já jsem si tím prošel.

Nvalcha186 - Profil | St 22.11.2023 19:21:04

R.P. >> Nic nového jsi mi neřekl, vše jsem psal už dole. Jen možnosti, jak přijít a nebo nepřijít o ryby. Základ je nepřijít o ryby, smutné je pak se dívat a vyhazovat obsádku. Viděl jsem kapitální sumce, štiky a ostatní. Starám se o 6 rybníků a nemám úhyny, mimo ran od volavek, kormošů. Musí se pro to něco dělat a nespoléhat, že to nějak dopadne. Dej mu nějaké rady, aby věděl a mohl porovnávat jak na to.