Češi mají vůči rybám zbytečné předsudky. Konzumují je především o Vánocích

3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsven - Profil | Pá 27.12.2019 14:45:02

Bacha San >> San - 27.12.2019 10:42:54 >> Díky :-)
Když nebude zamrznuto (zatím to vypadá dobře) tak také vyrazím s jednou tyčkou, rozloučit se s vodou..
No a pak následuje krátká pauza do nové povolenky .... a od 4.1., se jede dál :-)
V zimě chodím rád, všude je klídek, ticho ...a když se člověk trefí, tak berou skoro jako v létě..
Ale už nejsem blázen jako dřív, takže vyrážím jen na dvě hoďky a jen když je nad nulou..
Jednou v zimě, byla jediná rozmrzlá díra u přítoku a asi tak 2x větší, než na fotce..
Sešli jsme se tam tři blázni...dva se splávkem a jeden s pickerem...
Sice nikdo nic nechytil ale bylo to bezva odpoledne :-)
Oba už chytají v tom horním revíru ....

Nsven - Profil | Čt 26.12.2019 15:33:29

Bacha San >> San - 26.12.2019 15:03:14 >> odbočím k tomu srnčímu :-)
Při jedněch gulášovkách, bylo jednou z cen srnče...
Každý od prvního až do vyčerpání cen, si mohl vybrat co chtěl... srnčí tam zůstalo až jako poslední položka....-)

NMrKos - Profil | St 25.12.2019 17:48:43

Živý kapr stojí pro zjednodušení někde kolem 100kč za kg. 3kg kapr tedy stojí 300kč. Ne každý dokáže zpracovat hlavu a kostnatou ocasní část. Ne každý dokáže něco připravit z vnitřností. Ne každému chutná spodní tučná a smradlavá část, ne každý si poradí s filetováním. Když toto všechno zohledníme, tak sumasumárum za ty tři stovky získá průměrný spotřebitel dejme tomu kilo až kilo půl čistého masa, víc asi ne. Z toho kila se tepelnou ůpravou ještě dalsích 10-15% vypaří. A to je hotové maso stále plné kostí. A za tu cenu už lze koupit lososa. Ostatně můj snímek z tohoto týdne naznačuje, že i vyfiletovaný kapr stojí stejně jako vyfiletovaný losos.
A testy ukazují, že na tom s kvalitou masa zase tak špatně není https://www.vitalia.cz/clanky/dtest-mrazeny-losos-n​eobsahuje-toxicke-latky-a-vodu-problem-je-jinde/

totožné výsledky ukazuje test o dva roky starší. A totožné výsledky ukazuje test uzených lososů. V tomto světle se vůbec nedivím tomu, že o kapra je malý zájem. Jsou to jednoduché počty.

Osobně kdybych měl koupit kapra a polovinu z něj vyhodit, tak si řeknu, že je to plýtvání surovinou a žádného kapra bych nekoupil.