Otevřený dopis k článku "Vymřeli candáti na Lipně?..." ze serveru Novinky.cz z 28.8.2016

29 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NBosanac - Profil | Pá 23.9.2016 17:54:49

fotojakes >> " WCC pomohl v prezentaci rybářů masové veřejnosti "

Masova verejnost cte Blesk nebo podobna periodika , cumi na TV Nova nebo jinou komercni stanici .
Tu masovou verejnost vice zajima mistrovstvi sveta v masturbaci nez nejaky WCC . Ta masova verejnost hleda kde je akce na pivo v PET baleni , zajima ho cena a ne obsah lahve .

Rybolov je o obsahu , nemel by byt masovou zalezitosti .

NS&F - pescador - Profil | Pá 23.9.2016 16:01:33

fotojakes >> K čemu je závodničení dobré a co rybám .... potažmo revírům, platícím členům přinese dobrého ?

NŘízek 5,125 - Profil | Pá 23.9.2016 14:37:56

fotojakes >> asi jde o ten termín propagace a rozvoj:-)
většina rybářů-to bych doplnil, bo většina rybářů chce mít u vody klid, a ne nějakou show...

NFishky - Profil | Čt 22.9.2016 8:11:35

U nás na Moravě je bez candáta každá druhá voda v tady už to všichni považují za normální stav. Na Lipne je aktuální Lake Trophy, být takhle soutěž třeba u nás na Prýglu, tak vítěze určí až losování.

NŘízek 5,125 - Profil | Pá 23.9.2016 22:29:37

kakr >> jako kdyby se z toho plynula nějaká významná částka pro MRS, ze který by se zaplatilo třeba zarybnění nebo jízky na Nivničce:-), proč ne.
Hlavně aby to nebylo jak s velkou cenou brna, kdy stát cáloval 40 mega pořadatelské agentuře, bo se to určitě vyplatí....:-))

ale ted spekuluju, nic vo toku financí nevím, jen že sme v česku a tady velmi dobře funguje ta pověstná kapitalizace zisku a socializace ztrát...

NŘízek 5,125 - Profil | Pá 23.9.2016 15:24:01

fotojakes >> stará se vo silnice nějakej spolek, který má platící členy?
který platej aby mohli provozovat svého koníčka?

jde tu o vo to, že soukromej subjekt se pakuje na nečem, na čem se finačně nepodílí-na zarybnění svazových vod se podílejí hlavně členi črs, kteří se starají i vody v rámci brigád

a pak jim vodu zavřou, bo si tam soukromník udělá závody, za účelem svého zisku... to jako nasere:-)

Závody pořádaný spolkem (tedy v tomto případě ČRS) pro členy spolku, mi připadají docela v pořádku.

Nhraji - Profil | Čt 22.9.2016 21:20:44

Denny >> mimochodem, moje zkušenost za 26 let práce ve svazu, dlouhodobé statistiky ukazují, že se loví více méně stále stejné množství ryb. Ty počty a hmotnost kolísají, ale ony kolísají i počty docházek. Ano, u některých druhů se počty úlovků snižují, ale to není dáno ničím jiným, než tím, že rybáři prostě ryby odnášejí. Legálně a v rámci svého oprávnění. A tam žádné hlášení nepomůže. Pokud chtějí rybáři, aby byly ve vodách ryby, musí pro to něco udělat. Třeba jen nezabít každou mírovou rybu, kterou chytí. A na to není potřeba žádné posílání sms. Každý musí začít s ochranou ryb u sebe. Ale současný přístup, a dnes se to krásně ukázalo, je, může za to svaz, mohou za to funkcionáři. Blbost. Mohou z to davy rybářů, kteří nepochopili, že svaz, spolek, to jsou oni. Oni by se měli podílet na ochraně ryb, oni by se měli podílet na péči o nasazování. Tak byl a je dnešní svaz nastaven. Až se řekne stop, svaz bude servisní organizace a ze člena spolku se stane jen platící klient, pak bude situace jiná. Pak se zruší brigády, zruší se členské příspěvky a povolenky bude stát doufám desetkrát tolik, co stojí dnes. A omezení budou mnohem větší. Ale zatím tu máme situaci, že to tak není.

Nlipenak - Profil | Čt 22.9.2016 15:13:28

sliver >> si jenom myslíš na moři nuda není )))) ,dneska ráno v tý mlze projíždka po Moři a 6x zvonilo , všech 6 posádek o 3 klacky navíc , jeden z nich říkal že si myslel,, v mlze největší tma ,, .

NŘízek 5,125 - Profil | Pá 23.9.2016 17:01:34

fotojakes >> stačí, že je členem organizace, ve které jsou členi:-) tedyČRS,
a na závody může být různý pohled, nicméně furt je pro mě více košer, než když na svazový vodě pořádá závod soukromá firma, se zavádějícím jménem závodu, a s pořádným humbukem okolo...
navíc celá ta propagace je klamání veřejnosti, bo 99% rýbařů sou ti vousatí strejdové, kteří o žádnou propagaci nestojí, tak to prostě je. Je to jen byznys pro zúčastněné organizátory.
Na soukromáku at si závodí jak chtěji,

S těma silnicema to není zcela vhodný příměr, v zásadě by se takhle daly omluvit i závody horských kol, nebo orientační běh ve lesích čr...

NDenny - Profil | Čt 22.9.2016 20:40:46

Vzdycky kroutim hlavou nad tim,kterej blbec prisel na ochranu osobnosti a zverejneni jmena,kdyz se jedna o podvodnika,zlodeje,pedofila a dalsi grazly.K cemu je to dobre,to jako aby mohli pod rouskou anonymity dal pytlacit,znasilnovat,krast a podvadet?Naopak,v tomhle bych si vzal priklad z amiku,kteri zverejni co dotycny provedl,odkud je a cele jmeno.Ne vsechno,co je tady je dobre,ale s timhle ,jak to delaji amici,naprosto souhlasim.Je zajimave,ze nikomu nevadi ochrana osobnich udaju,kdyz jde clovek v urcitem veku k lekari kvuli ridicaku,treba na ocni prohlidku a nasledne to dava do rukou uplne cizim lidem,aniz by mel zaruku,jak s tim bude dale nalozeno,tak jaky je v tom sakra rozdil? No adatabaze,to prece nemyslite vazne s tim,ze je to nerealne nebo neuzkutecnitelne,vzdyt uz netocime klickama u telefonu,tak si myslim,ze je to jen o tom chtit to udelat.

Nfotojakes - Profil | Čt 22.9.2016 20:32:04

Piškothonza >> jen pozor za koho se vymění. Mohu ti říci, že se tam mohou dostat ještě horší lidé (politici) a s nimi i jejich praktiky...

Nsliver - Profil | Čt 22.9.2016 12:46:56

sven >> zákaz lovu na rybky lipenak nedopustí , on by se ukousal nudou .

Nsmike - Profil | So 24.9.2016 7:23:17

Řízek 5,125 >> rekl bych, ze bychom si rozumeli:-) posledni vetu bych zaradil do ucebnice ekonomie pro nase zeme...

Nalžběta - Profil | Pá 23.9.2016 20:55:11

fotojakes >> No mohl bych samozřejmě být i konkrétní, ale asi to zde není třeba, tak to zkusím obecně. Zkrátka si myslím, že PŘEDNĚ je zde spousta důležitějších věcí k řešení, což se neděje. Místo toho se pořádají takovéto akce, které sice dejme tomu nejsou v rozporu s ničím, ale jejich pořádání takzvaně udržuje věci v chátrání.

NS&F - pescador - Profil | Pá 23.9.2016 14:41:39

Řízek 5,125 >> ,, bo většina rybářů chce mít u vody klid, a ne nějakou show... " - skvělý zápis - Děkuji

Nu x a - Profil | Pá 23.9.2016 9:44:36

můj názor je ten že lipno díky i mrku dostává teď dost zabrat...

Nfotojakes - Profil | Čt 22.9.2016 23:59:13

kubas. >> já to beru s nadhledem celou dobu, ale přišlo mi, že někteří to berou až moc vážně :-)

Nkubas. - Profil | Čt 22.9.2016 23:13:41

fotojakes >> Velmi dobře zarybněná vody = plná kaprů jo :-)?

NBacha - Profil | Čt 22.9.2016 22:32:54

kakr >> Právě se vracím z...... né z Hradu, ale z koncertu....A i když už je to daleko, odpovím.
Ta databáze se musí vytvořit, jinak bude bo.del stále. Mě ty řeči právě o tom, jak to nejde připadají z dob, které mnozí z nás, včetně mě, pamatují. Jenže v těch dobách se takové věci prostě neděly a téměř každý rybář se div nepodělal, když se blížil porybnej. Tak asi tak:-)

Nhraji - Profil | Čt 22.9.2016 21:49:19

Denny >> tak co se týče rybaření, tak nám celé okolí naše vody a zarybnění závidí. Jezdí k nám na závody z Polska, Německa, Rakouska, Maďarska dokonce i ze Slovenska,
řada zahraničních závodníků dokonce startuje v české lize v plavané.
Je zajímavé, že tito cizinci se shodují na tom, že máme úžasné vody, s obrovským množstvím ryb, a jen čeští rybáři to nevidí. Byl jsem letos kapitánem českého repre týmu na mistrovství světa, které se konalo v Pardubicích na Labi. Všichni závodníci z 15 zemí světa se shodli, že to bylo bez nadsázky nejkrásnější pochytání, co si pamatují. Dokonce i prezident FIPSed, profesor Mateoli zdůraznil na závěr MS, že to byla nádherná trať s neuvěřitelným bohatstvím ryb.
A do toho přijde český rybář, líný jako veš, udělat cokoliv navíc, pro druhé, pro ryby, pro přírodu, a jen čeká, že bude chytat kdekoliv, kam se doveze autem, trofejní kapry. A když nechytá, je všechno špatně.

NDenny - Profil | Čt 22.9.2016 21:05:05

hraji >> Sam vis,ze cela rada politiku projebava penize na ruzne zahranicni cesty,kdy letaji "na zkusenou".To ostatne neni zadna tajnost a je to dohledatelne.Pak se prichazi s ruznymi navrhy a I na zmenu zakonu,tak me rekni,proc je tak slozite,zmenit zakon,nebo zakony,ktere by tohle resily.Neni to nahodou o neochote neco menit k lepsimu I za cenu horsich podminek pro rybare?Dulezite jsou prece vody a ryby samotne ,mnohem dulezitejsi je zachovani druhu pred lovem,na tom se myslim shodneme.Co nabidne rybarsky svaz lidem na vybrakovanych vodach,bude se vymlouvat na stavajici zakony i kdyz muze byt iniciatorem na jejich zmeny?

Nkakr - Profil | Čt 22.9.2016 18:38:52

fotojakes >>
Nejsi náhodou stará struktura Jirko?
Pěkně to měli chytrolíni rozjeté a ty vše zhatíš:-))

Nfotojakes - Profil | Čt 22.9.2016 18:33:21

Až bude výdej povolenek probíhat striktně jen za použití jednotného systému (např Lipan), můžeme se bavit o nějakém nevydávání povolenek hříšníkům. Dnes není povinnost při výdeji povolenky vůbec PC používat a tak mnoho hlavně malých MO vydává povolenky jen papírovou metodou. A když povolenku nevydá ta co používá systém, tak jde prostě jinam, ale chytat bude na revírech té, která mu papíry nedala.

Zápis v členské nic neřeší, tu průserář zahodí a do jiné MO se přihlásí jako úplně nový člen svazu.

NLocco - Profil | Čt 22.9.2016 16:29:31

mne z toho vypliva ze jsme v prdeli, pokud se z vedoucich funkci nedostanou komancem vyhcovane hlavy, se porad budou prodavat povolenky jak na bezicim pase, porad nekdo bude brat 100kg ryb rocne na kseft atd, porad se bude sypat kapr a duha tam, kde by nemusel a porad se bude tvrdit ze zmena je technicky nemozna. neproveditelna.

NFishky - Profil | Čt 22.9.2016 15:11:48

Locco >> na hlídání pytlošů a seznam není potřeba zákon, ale stačí jen chtít a vše by šlo velmi rychle, to ví všichni, jen ti co to chtějí vidět problémy a nechtějí to řešit píšou opak. Caprkiller sem solí foto + info ze závodů online a člověk si přijde, že je vtažen do děje a pak tu někdo napíše, že aktualizovat blbej seznam členů co maj prohřešek nelze... jo nelze, protože se nechce. Nic, valím na závody, zdarec palec všem a mějte se fajne :o)

NFishky - Profil | Čt 22.9.2016 14:36:27

Locco >> protože na to hlavouni ve svazu kálí. Oni chtějí love. Ne vody bez lumpů. Takže prodají lumpovi povolenku i pětkrát dokola, no a tomu se pak říká know how. Oni ti pánové na svazu moc dobře ví co a jak. Nějaký systém by stál love, love co můžou utratit jinak a po svém :))) Na nějakou ochranu ryb jsou tu ochranáři :-D

A přitom by to bylo tak jednoduché, jeden člověk co má přístup do databáze a zbytek RS pošle formou SMS info co zadat do systému + autorizační kód pro ověření // hotovo, zvládne každý s mobilem. Než dojde borec pro novou povolenku, už by byl překvapen velice, že ho sledují milice :))

NJarin od Velké louže - Profil | Čt 22.9.2016 13:11:43

Velice výstižné a skutečná realita.
Jako člen RS plně souhlasím s evidencí či databází zadržených povolenek.Současné trendy a názory představitelů ČRS - zadržte povolenku a on si koupí novou jsou jako v dobách husitů , kdy církev nabízela ke koupi odpustky. Kde je rybářská etika funkcionářů , jenž tento systém podporují a propagují ? Peníze jsou vždy až na prvním místě a o to více , když jsou na jejich nemalé výplaty.

Nsven - Profil | Čt 22.9.2016 8:36:54

Příliš komplikované...
85% problému by vyřešil zákaz lovu na živou rybku, 10 % zákaz lovu na mrtvou, menší než 20cm a zbytek limit, 10 ks na osobu a rok.

Nlipenak - Profil | St 21.9.2016 16:53:07

Václav Ebr - máte mou velkou podporu ,toto vše co jste popsal jsme jako Lipenská stráž s představitely Jčus řešili několikrát , nikdo na nás nechce slyšet .. Vystihl jste to přesně .. Jediný v čem se zastanu Hladíka ,byl jediný který nekompromisně obhajoval rybičku 20cm zachovat ,výbor ho přehlasoval .Lov 24h byl zas ten kdo ho prosazoval s podporou MO Č.Krumlov,Nová Pec,Loučovice .. Argumenty Lipenské stráže byli nevyslyšeny ač byli podloženy foto důkazy , počty zadržených povolenek ..