Jednatel ČRS k neúplné reportáži ČT o 30 denních rybářských lístcích

sven - Profil | Čt 25.2.2016 13:31:44

Předně jsem přesvědčený, že dementi, mělo zaznít v Událostech ČT1, které mylnou informaci vypustily do éteru a mělo směřovat především k nerybářské veřejnosti, které se týká.
Každý normální rybář pochopil jak to bylo myšleno, co je polopravda, co vyložený blábol a neboť je zcela jistě držitelem RL, nijak se jej ministerská úprava nedotýká.
Co se jej dotýká je to, že na vody ve spolkovém užívání a obhospodařování, protlačuje stát za souhlasu vrcholného vedení Svazu nekvalifikované nečleny, zatímco po členech, kvalifikací prodej povolenky podmiňuje...
A co je mnohem horší, že bez souhlasu členské základny, která je do jejich pozic zvolila...

Pan jednatel ČRS Jan Štípek vydal prohlášení "v plném znění"....

Ovšem v tomto "znění" nazazněl ani náznak odpovědí na řadu otázek, které členy Svazu zajímají nebo by zajímat měly, když už se v tom Svaz angažuje.
Např., zda bude krátkodobý RL vydán ročně jednorázově, či opakovaně ...

Zda bude krátkodobý RL poskytován i občanům ČR nebo pouze cizincům..

Zda bude toto opatření reciproční, tedy poskytované pouze občanům států, které stejnou či obdobnou službu nabízejí občanům ČR nebo i těch států, které našim rybářům kladou do cesty překážky...

Jaký zaujme postoj ČRS a MRS k prodeji povolenek, neškoleným členům...

Kocháč - Profil | Čt 25.2.2016 14:33:13

A není to jedno v době, kdy má papíry kdejaký lůzr, co se neumí ani podepsat? Mě by zajímalo kdo z Vás dělal zkoušky, aby dostal státní lístek.
Jediná cesta jsou povolenky ve kdejaké trafice a proti tomu přísné tresty za nedodržování a neznalost.
Je to fraška.

Stilet - Profil | Ne 28.2.2016 14:16:32

hraji >> Aha, takže svazový právník (opravdu skutečný) vidí ve slovech: "uvede lovné míry" ... jasný fakt, že zákonodárce myslel :.."změní lovné míry?".
No nechám toho, jen mě mrzí, že tak zajímavě řešený a výhodný rybolov, jako je u nás vezme skázu jen díky neumění číst.

sven - Profil | Ne 28.2.2016 12:23:06

computerfish >>Ano ale nelze paušalizovat. Přijde na to jakých dobrovolníků. Znám řadu členů RS kteří jsou morálně a odborně na výši a dobrovolné službě, věnují spoustu svého času. Podotýkám, že nezištně a na vlastní náklady....
Před takovými je třeba smeknout a poděkovat jim.

Ano znám i takové, kteří získali placku díky kamarádšoftu, mají z toho doživotní brebendu ve formě povolenky gratis a zaštiťování se úřadem při páchání sviňáren u vody.
Převážně v rybářské legislativě plavou, ovšem o to větší sklony mají k lidové tvořivosti a samolibé aroganci..
Zhusta je jejich poznávacím znamením permanentně připíchnutá placka a to i když službu nevykonávají ale třeba sami rybaří..
Do té se navelí přesně v okamžiku, kdy soused vytáhne větší rybu než on...

venca1 - Profil | Čt 25.2.2016 15:43:53

Mrknato >> ne nebyl, mne tam nechtěli,coby synátora kapitalistického vydřiducha.-))tenkrát jsem to obečel.-) Dneska slavím den znárodnění.:-)))

sven - Profil | Út 1.3.2016 14:14:48

vajgl >> zákon je pouze jeden..
Jádrem pudla je, že RS není v reálu nezávislou úřední osobou ale osobou na Svazu závislou.
A to tak velmi, že existenčně...
V případě tzv. "profesionální" RS na platu instituce, jejíž činnost má kontrolovat a v případě tzv. "dobrovolné" RS na kamarádšoftu s výbory, tkvícím v úplatcích v podobě povolenek zdarma, odměn apod.
RS se v řadě případů, stala pouhým, tupým nástrojem některých svazovových ekvilibristů, bohorovně implantujících do mezer v rybářské legislativě, své soukromé vize.
Rád bych se dočkal doby, kdy jak Svaz, tak i RS projdou očistou. RS od tvárných zbabělců a Svaz od svazobrontosaurů sedících na prameni..

sven - Profil | Ne 28.2.2016 11:51:35

TomCR >> Několikrát jsem psal, že mě vůbec nezajímá komu, za kolik a za jakých podmínek vydává stát RL. To je jeho záležitostí.
Ale jako člena Svazu mě musí zajímat, pokud za to někdo ze Svazu lobuje, (viz vyjádření předsedy Ryb. Svazu) s vidinou zisku do vlastní kasy a především bez souhlasu celé členské základny.

b.gun - Profil | Út 1.3.2016 21:01:21

sven >> Nikoliv, Joseph Goebbels...

RST - Profil | Út 1.3.2016 19:17:07

computerfish >> Problém je v tom, že z mé psí boudy se přestupky a přestupci do té databáze zapisují, jenom nevím kde jako potom mizí. Jsem ÚS Moravskoslezký a jenom náš jednatel tam zapsal loni výrazně více přestupků jak ty Kakrovy 3. Tak mi prosím řekni kde jsou???? A kde jsou ty od jiných MO????? Máš v nicku computer tak jistě víš kde je puňťa zakopaný???? Já tvrdím že to celé nefunguje!!! Důvody jsou dva první je hardvare, prostě někteří mají za dotace koupené PC na stole pod plachetkou a neumějí ho ani zapnout, a druhý je softvare - tady je to jednoduché je po něm h.vno.

kakr - Profil | Út 1.3.2016 16:12:39

Pořád se tu pláče, že se u vody dějí zvěrstva a že tresty by měly být mnohem přísnější.
Realita je ovšem hodně jiná. Existuje databáze "trestanců" ve které jsou (mají být) všichni potrestaní rybáři ČRS i MRS. Malá rekapitulace:trestanců.

ÚS Praha......................................0
ÚS Středočeský.............................1
ÚS Jihočeský................................0
ÚS Západočeský............................3
ÚS Severočeský............................1
ÚS Východočeský..........................0
ÚS Moravskoslezský.......................3
Celkem ČRS..................................8

MRS ............................................67

A k posílání zadržené povolenky - každá zadržená povolenka na revírech MRS skončí v Brně u KK i když ji prodá (vydá) trafika v Pardubicích. Přesto nejede vlak i když se to Pavlíkovi asi nelíbí:-))

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 14:07:04

hraji >> I geometr se řídí právem, nejen spolky ...... a pro oba musí platit to stejné, to co je danné a napsané v § a to je znak právního státu, ne to, co se činí za přivření očí establišmentu spolku a stanovisek MZE......

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 14:02:18

vajgl >> 1) Rybář který k Vám přijede z Pardubic s CS MP povolenkou k lovu, kterou mu tam vydali, si zjistí popis revírů a seznámí se s BP. Pokud u odlišných lovných měr nebudou uvedeny č. vyjímek, jak zákon stanoví, zjistí na příslušném RO, zda takové vyjímky vydal. Když je vydal, nemusí je nosit k vodě, ale stačí mu ty BP a to může RS kontrolovat a nedodržení jiné lovné míry pod vyjímkou třeba i sankcionovat (blokovou pokutou dle §30 odst.1, písm. f). Pokud upravená lovná míra není podepřena nějakým právním předpisem (vyjímkou) jedná se max. o metodický předpis spolku, který RS není oprávněna kontrolovat a už vůbec se netýká nečlenů.

Pokud zadrženou povolenku vydanou v MO Pardubice, ať za porušení vyhlášky, či platných BP, zašleš do Budějic, porušíš sám zákon v §16 odst.c, bod 1. , který říká jasně :
1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené tímto zákonem, a tuto doručit nejpozději do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal,

Ale to tě netrápí, že? Sloužíš tomu, kdo platí.... Pak RS zrušne a nahraďme knechty a lapkami, kteří budou sloužit loupeživým spolkům.....

EDit : pucflek je panský slouha.... pro kterého je zákon slovo pána.....

Mrknato - Profil | Ne 28.2.2016 17:18:34

hraji >> Fabuluješ a nepíšeš pravdu. část odst.9) zní takto :
"V povolence k lovu uživatel rybářského revíru označí držitele rybářského lístku, popřípadě stanoví bližší podmínky výkonu rybářského práva."

Řeč je o povolence kolego, o povolence, nikoliv o možnosti stanovovat odlišné podmínky VRP, než stanovil zákon a vyhláška. Pokud jsou někde specifické podmínky, existuje možnost požádat příslušný RO o vyjímku a lovné míry zvýšit, nebo snížit a kopec dalších možností.... Navíc uživatel revírů není ten, kdo by byl oprávněn stanovovat podmínky VRP. Že se tak děje, je jiná věc.

rybomil - Profil | Ne 28.2.2016 12:58:38

fheavy >> je to nějak pomotané. RS jako kontrolní orgán státu na návrh MO jako občanského sdružení určuje MěÚ s rozšířenou působností, většinou odbor ŽP.
Tedy ČRS , potažmo MO , která je sice jakoby platí ( permice zadara , občasně cesťák apod. ) nemá co do počtů kontrol aj. prováděcích věcí vlastně kecat, ty jsou uplatňovány jen z hlediska legislativních předpisů pro výkon RS, nikoliv z hlediska nějakých vnitřních předpisů toho občanského sdružení.

Je otázkou do jaké míry má tedy občanské sdružení právo shromažďovat osobní a stat. údaje o osobách provádějících výkon RS a osobách které dejme tomu porušily předpisy VRP formou přestupku, nebo formou podezření z tr. činu či přečinu ?
Tím, že RS vypíše doklad o odebrání permice, spáchání přestupku jistě musí dodržet postup pro zákonnou ochranu osobních údajů a nebude se s tím seznamovat kdejaký jouda na MO, který k tomu není oprávněn a nedostal od dotčené osoby souhlas ( 2 a více os. údajů ).

sven - Profil | Ne 28.2.2016 11:42:03

fheavy >> Profi RS má zcela stejné povinnosti a pravomoci vycházející ze zák. 99/2004 HLAVA IV, jako "dobrovolná" RS. Ani o mrť víc ani o mrť méně.
Nevěřím, že tzv. "profesionální" je aktivnější a výkonnější než tzv. "dobrovolná". Ani to z logiky věci, tedy nepoměru počtů strážníků není možné. Ve výsledku se tedy liší jen tím, že vyjde dráž.

rybomil - Profil | Ne 28.2.2016 11:41:25

kakr >> Karle, NTW, teď už jen nahradit slova příslušník lidových milicí slovy člen rybářské stráže, KSČ slovem Svaz, slova lidově demokratické republiky Československo slovy Absurdistán Česko, a slova pracující lid slovy členové svazu a je to jednoduše hotový...

Jen nevím jak to bude s tím posledním odstavcem... že by kamenování, ukřižování atp. ?

Stilet - Profil | Ne 28.2.2016 10:51:49

hraji >> Už zase?...:-) Tak znova - kde najdu zákonné ustanovení, že zákon či prováděcí vyhlášku si může někdo upravit....nebo dokonce to okřídlené - zpřísnit?
Opravdu Tě nenapadlo a ani sis nepřečetl zdůvodnění, proč se do novely vyhlášky např. "vsunuje" míra kapra 40 cm - aby se ZLEGALIZOVALA praxe jistých svazů...

sven - Profil | Ne 28.2.2016 10:48:26

hraji >>Tak to si jen myslíš...
Jednak nikomu nevyhrožuji ale pouze konstatuji a upozorňuji.
A především, Ty budeš ten poslední vykladač práva, kterého se budu ptát na jeho názor...

sven - Profil | Čt 25.2.2016 15:20:57

Kocháč >>
Pokud na vodách hospodaří stát, ať jsou povolenky k mání v každé trafice.
Pokud na nich hospodaří spolky, ať jsou povolenky v k mání pouze v těchto spolcích.
Stát ať dělá co umí a spolky to, co si odhlasují jeho členové.

Mrknato - Profil | Čt 25.2.2016 14:07:42

sven >> No tak to já vidím jinako. Nyní tu máme"akci" první povolenka zdarma a té by slušel 1. RL na 30 dní, na prázdniny, aniž by junák chodil do kroužku či jinak se musel vzdělávat. To germán, nebo rusín přijede, koupí a chytá...... Jsem přesvědčen, že na některých VIP revírech po cizincích ani RL při kontrole nechtějí.

Rada bez jakéhokoliv pověření dlouhodobě válčí s RL, ale vůbec není jasné, zdali tento RL bude jen pro cizince, nebo i pro čechy, a jestli pak držiteli tohoto např. 1. měsíčního RL vydají další (roční - 10 tiletý) zcela automaticky, když vyprší platnost jakéhokoliv RL. Ale vůbec bych se nedivil, kdyby Rada protlačila i nějakou tu spešl povolenku k tomu spešl RL ve spešl Štědronínském eseróčku.

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 23:23:42

RST >> On je rozdíl mezi přestupkem a svazotrestem. Přisvojení si kapř 37cm nemůže být přestupkem, ale je zcela jistě porušením svazonorem....... Přisvojitel kapř 37cm tedy nemůže být v databázi přestupců, ale může mu být vyměřen svazotrest, pokud se tomu nebrání....Ale i kdyby se bránil a uspěl, tak na povolenku na příští rok bych mu příliš šancí nedával......

kritik - Profil | Út 1.3.2016 20:15:08

RST >> Přesně..... Na Moravě to funguje a tady se roky přemýšlí a vymýšlí nefunkční věc jako je Lipan :)
Jedna kárná komise pro všechny třeba v matičce Praze, 2x týdně ordinační hodiny a všichni by jsme se divili......:))

sven - Profil | Út 1.3.2016 18:31:59

FRANK71 >>
"Věřím pouze těm statistikám, které jsem sám zfalšoval". - Winston Churchill


sven - Profil | Út 1.3.2016 18:03:18

RST >> no to máš pravdu.. :-)
Také se tomu divím, že se tu po tisícstopadesátý dohadujeme o věcech, o kterých je předem jasné, že nemají vítěze. Tedy minimálně tady..
Ale je to přesně jak píšeš. Rozhodnout může jedině soud.
Budu se tu opakovat ale jako RS jsem absolvoval několik soudních jednání s vlastnoručně odchycenými pytláky.
Scénář byl vždy stejný. Pytlák měl najmutého nebo ex offo advokáta, zatímco my s kolegou, jsme tam byli sami za sebe. Ano, jako kůl v plotě...jak pravil Milouš.. Svaz od toho dal ruce pryč.
Když jsme vznesli dotaz na územní svaz, zda nám zaplatí také advokáta, dostali jsme odpověď, že nikoli, neboť RS pod Svaz nespadá....
No, to jsme věděli také také.. jen jsme to zkusili...
Navíc jsme dostali neoficiální doporučení, že příště nemáme být tak pilní.....
Ze soudních jednání je má zkušenost taková, že soud ani na vteřinu nezajímal nějaký RŘ ale striktně se držel pouze zákona. Kolega jen vyslovit termin RŘ a pytlákův advokát po něm skočil jak vlčák po buřtu...
Kolega http://www.mrk.cz/clen.php3?id=9800&kw=wirgler už chytá v tom horním revíru, tedy to nepotvrdí. Ale Ti co ho znali jako předsedu územní revizní komise, vědí.....
Ještě bych pro některé velmi sebevědomé členy RS dodal, že by si měli uvědomit, že u soudu jsou pouhými svědky, na jejichž názor soud nebere zřetel a jako neúčastníci řízení nemají ani šanci se dozvědět jak soud dopadl...
Proto tu může hraji plácat co chce, já vím svoje.....

hraji - Profil | Út 1.3.2016 17:22:23

vajgl >> ono je to jednoduché. Mrknato je chytrý jen tady, na MRKu. V reálu je to o hodně horší. Tady na MRKu může totiž spřádat ty své teorie, slovíčkařit a kličkovat.
V MRS neváhají ani skuteční soudci (svojí profesí) potvrdit trest udělený za porušení těch takzvaných nezákonných Bližších podmínek VRP. Dokonce ani úředníci státních orgánů s tím nemají problém a stříhají provinilcům pokuty. To jen zde je všechno špatně.
Hlavní zásada je nebrat MRK a MRKnata vážně. Je to prostě jen kecka na internetovém fóru.

RST - Profil | Út 1.3.2016 16:46:58

Chlapci jak to tady tak pročítám, říkám si, že vás to ještě baví hádat se. To jste družstevníci???
Ty argumentace z jedné či druhé strany jsou zbytečné. Pravdy se tady stejně nedobéřete:-) Jedině snad soud jednou až Pavlovy seberou papíry za porušení BP rozhodne kdo měl vlastně pravdu.

RST - Profil | Út 1.3.2016 16:44:22

kakr >> Karle kolikrát ti mám psát, že v ČRS nefunguje centrální databáze, tudíž se na to kašle. Mít MRS 7. míst kam budou chodit povolenky hříšníků, jste na tom stejně. S jedním místem se to ovšem machruje, jen co je pravda:-))

LosPafkos - Profil | Út 1.3.2016 13:57:44

vajgl >> Ty jsi přesně ta RS kterou bych u vody rád potkal.Neznalost,překrucování,ohebnost práva dle osobního názoru,fakt pěkná práce.

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 13:03:32

No tak ten, kdo vydává povolenku, může v povolence stanovit BPVRP a to je sakra rozdíl mezi stanovenými podmínkami výkonu rybářského práva. Od kdy vychází v povolence právní předpisy? Od kdy je sesmolená informace v povolence rovna zákonu, který má RS kontrolovat?

Jestli máme být právní stát, tak zcela jistě o tom, zda byl spáchán přestupek, tak o tom nebude rozhodovat MO ČRS, RS, obecní úřad s rozšířenou pravomocí a ani Mze...... Že to neví pucflek svazu lze pochopit, ale že si s dojením zákonů pohrává i vzdělaný člověk, tak to je na pováženou.....

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 12:48:54

vajgl >> Když děláš RS, tak mně prosím řekni, pokud rybář s CS povolenkou vydanou třeba v MO Pardubice si ponechá kapř 37cm, jak se při kontrole jako osoba úřední zachováš?
1) Dopustil se rybář přisvojením kapra 37 přestupku proti zákonu a vyhlášce, jejíž dodržování máš kontrolovat?
2) Pokud zadržíš tuto povolenku kam ji zašleš? Do MO Pardubice, která ji vydala, nebo na Jč.ÚS?

Děkuji za objasnění.

sven - Profil | Út 1.3.2016 12:24:14

vajgl >>
A co číst ? Číst umíš ? Čteš snad v zákoně nějakou zmínku o jakýchsi vašich BP, které si usmolili nějací strejci u piva ?

Zákon 99/2004 Sb.
ze dne 10. února 2004

§ 16 Oprávnění rybářské stráže

Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna:

c) zadržet
1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené TÍMTO zákonem, a tuto doručit nejpozdě ji do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal....

RST - Profil | Ne 28.2.2016 20:38:56

Stilet >>No tak porušení zákona zrovna ne, ale klidně může v BP být že lov se může provádět jen za předpokladu, že je lovící oblečen do červených trenýrek s lampasy o šíři minimálně 5.cm:-) ta poslední část věty, v části:
- Oddíl III povolenky k lovu to umožňuje.

Stilet - Profil | Ne 28.2.2016 20:22:41

hraji >>

Snad se v Tobě nemýlím.
"Specifikováno, čeho se maji BPVRP týkat " samozřejmě je a to Přílohou č. 8:

- Oddíl III povolenky k lovu
Bližší podmínky výkonu rybářského práva stanovené podle § 13 odst. 9 zákona uživatelem rybářského revíru. Zde se uvede upřesnění informací pro osobu provádějící lov na kterých rybářských revírech či jeho částech může lovit ryby a vodní organizmy, lovné míry ryb (§11) a doby jejich hájení (§13), výjimky udělené správním orgánem a další podmínky stanovené uživatelem rybářského revíru.

Mi přijde spíš dětinské, "právně vykládat", že příloha vyhlášky píše o tom, že si někdo může ZMĚNIT jen tak §11, nebo §13 vyhlášky.
To, že máslo na hlavách několika úředníků, výborů svazu a RS se slušně roztéká je věc jiná a jak tedy radí p. Plzák - zatloukat, zatloukat..... tak se měj.

Mrknato - Profil | Ne 28.2.2016 11:31:48

fheavy >> Zákonná míra kapra je 35cm i na jihu Moravy. Že některá RS ti za úlovek kapř 35cm zadrží povolenku je možné, stejně jako že ti tu povolenku s kaprem 35 i udicemi někdo ukradne.......
Kapra 35m si ponechají jen dvě sorty rybářů.
Sorta 1) rybáři, kteří berou vše co uloví, bez ohledu na nic.
Sorta 2) rybář, která dodržuje platnou legislativu.

Zadržením povolenky za kapř 35 pro tebe mohou nastat dvě situace.
Situace 1) budeš za geroje, kárná komis rybáře potrestá a máš "zářez do pažby"
Situace 2) věc dojde od pověřené obce k soudu, kde soud bude rozhodovat dle platné legislativy a ne dle metodiky svazu. Troufám si tvrdit, že trestán nebude rybář, ale ty...... a obec.

Michal205 - Profil | Ne 28.2.2016 11:11:31

Není to celé trochu nafouknutý? Mít možnost na dovolený nahodit pruty je paráda a to hlavně pro lidi který chytají i doma a je jedno kdeto je. Rybář který si sem přijede zachytat nejspíš k rybaření a rybám nějaký vztah má. Myslet si že vyrabuje zrovna můj rybník je paranoia.
Už vidím jak si nakládá metrák kapra do karavanu a odjíždí domů.
Lidi co chytat umí chytat nachytají i doma.
Je to rozumná iniciativa, rybáři celé Evropy spojme se a užívejme si rybařiny.

Mrknato - Profil | Ne 28.2.2016 10:58:36

fheavy >> Podívej třeba lidové milice, ty také fungovaly a žádný zákon je nestanovil, jako míru kapř 40cm..... Nikdo si existenci LM nedovolil kritizovat, bylo to o hubu, stejně jako ty svazomíry, například.

V novele vyhlášky bude už ta míra kapra 40cm, ale pak bude možné ji uchopit jako důvod pro snížení ZP v kapřovi z důvodu jejich přesycení v revíru na úkor původních druhů....... a možná budou vyjímky na snížení lovné míry na těch nynějších 35cm.......)))

sven - Profil | Ne 28.2.2016 10:53:50

fheavy >> to máš pravdu. Je to tam jasně napsaný.
Ale to neznamená, že to ruší ustanovení zákona a že to, co si do brněnských BP implantoval hraji a jeho parta, je právně nenapadnutelné...
Viz např. "lov na živou rybku" apod.
.

Mrknato - Profil | Ne 28.2.2016 10:52:02

fheavy >> Jsou věci, které jsou v soupisu a třeba i v BPVRP, ale tam si je stanoví pouze uživatel, jen on, byť s tichým souhlasem MZE. Nicméně lovné míry určuje rybářský zákon, jeho vyhláška a vyjímky RO. Nikdo více, pokud jde o zákonné podmínky VRP, jejichž nedodržení je přestupkem, i TČ a za ně může RS zadržet povolenku...... jen za ně. Jinak souhlas, že svaz může pěkně cenit zuby, i kousnout... to jo, proto se traduje, že je dobré nedráždit hada bosou nohou a brát ty BP, či RŘ jako zákon, stejně jako bylo slovo mazáka na vojně....)))

sven - Profil | Ne 28.2.2016 10:04:08

vajgl >> Samozřejmě, že je jedno komu vydá úřad RL. Je to poplatek státu a to Tebe jako člena Svazu, vůbec nemusí zajímat.
Jako člena Svazu by Tě především mělo trápit, že vaše MO prodává za jidášský groš nerybářům povolení k lovu na vody, které řadu desetiletí, spolu s ostatními kolegy, obhospodařuješ i Ty...
Že Ty sám abys mohl povolenku získat, musíš nejprve splnit řádu členských povinností.
Na rychlokvašky se těšíš zcela zbytečně. Jako RS se 17-ti letou praxí bys měl vědět, že povolenku smíš zadržet pouze v případě přestupku proti zákonu 99/2004 a jeho prováděcí vyhlášce. Jinak bys také mohl čelit žalobě pro zneužití pravomoci úřední osoby a dotaženo
ab absurdum, třeba i žalobě zahraniční cestovní společnosti, za zkaženou dovolenou jejího klienta.
Krátkodobobé RL se budou týkat především zahraniční klientely a zapomeň na to, že ta si nechá
sr@t na hlavu jako nějakej Lojza z Horní-dolní

197/2004 § 11 odst.1 písm. g) kapr obecný (Cyprinus carpio) 35 cm

vajgl - Profil | Ne 28.2.2016 2:29:51

Pánové vždyť je to úplně jedno komu úřad vydá RL na třicet dní,jest-li cizinci nebo našinci.( koupíš RL dále povolenku a tím pro tebe platí, to co pro ostatní).Jest-li znáš nebo neznáš RŘ a BP to už je tvúj problém.Já osobně už 17 let dělám RS a už se na ty rychlokvašky těším.Přídu k vodě udělám kontrolu a vůbec mně nebude zajímat že lovící nevěděl že tady u nás má kapr 40cm (JČ).stanovenou míru,a on si myslel že 38cm.Nejdřív si proštuduj co můžeš a co ne,a pak začni lovit.Nesplníš co je třeba a končíš odebráním povolení k lovut,třeba si kup novou povolenku mně je to úplně jedno,ale při lovu se budeš řídit platným zákonem.Ale jsem optimista,nevěřím že to bude tak horký,že se nějak zvedne počet rekreačních nebo zahraničních rybářů.Podle mne je to jedna velká bublina a ta brzy splaskne,vždyť s tím stějně nikdo nic neudělá,jenom se diskutuje a nic.A už vůbec nevěřím tomu že někde někdo vychytá někomu revír,to jsou podle mne jenom žvásty,jenom si vzpomeňte co se děje všude v republice když se nasadí nové ryby do revírů a po 14 dením hájení začne masakr,a za týden se horlivě diskutuje jak je to všechno špatně a kdo ví co,a stějně se nic nezmění.Tak se nebojte že se něco tím to novým RL zmnění.

Mrknato - Profil | Čt 25.2.2016 15:49:27

venca1 >> To jsou ty paradoxy.... Můžeš získati za 200,-Kč RL na dovču, ale povolenku ti prodat nemusí...... jak pravil předseda. Takže ten odznáčik by se hodil, má stále svou platnost a dokládá, že jsi byl prověřen a proškolen....)))))

Mrknato - Profil | Čt 25.2.2016 14:48:22

sven >> Takže známe i původce a osnovatele tohoto majstrštyku..... Ty "jižanský" etnika nepatří do Evropy, a divím se, když se separovali s P rybolovem, že jim jde i přes to Rada tak na ruku....... Nevidět to černé na bílém, tak něverím... Něverím ani tomu, že Lenin zomrel a že Kim čong un chodí na záchod.....))))

sven - Profil | Čt 25.2.2016 14:31:58

Mrknato >> jak píšeš ...souhlas.
Už se k tomu vyjádřil i pan předseda (plkárna)

..."o postupech v jednáních jsme vždy informovali Radu ČRS, tedy zástupce jednotlivých územních svazů, podávali jsme i informace v tisku.....takže to rozhodně nebylo výsledkem nějakých zákulisních jednání..."

sven - Profil | Čt 25.2.2016 14:15:02

Mrknato >>
.......Smolíček si chvíli sám hrál, ale pak mu začala být dlouhá chvíle.
Tu najednou uslyšel šramot a nějaké hlásky. Zvuky šly ode dveří.
"Smolíčku, pacholíčku, otevři nám svou světničku! Jen dva prstíčky tam strčíme, jen co se ohřejeme, hned zase půjdeme.." -
"Kdo to venku tolik mrzne, že tak prosí? Pootevřu trošičku a podívám se",
Do světničky vklouzlo několik tenkých prstů. Měly ostré nehty, chvíli se jen tak komíhaly, ale pak hbitě otevřely dveře dokořán a před Smolíčkem stály jezinky!
Smolíček na ně vyděšeně koukal, byly to divé žínky, vlasy jako roští, obléknuté do rozervaných hader a tuze páchly, jak byly nemyté!
Chytily chlapečka a odnášely pryč. Smolíček plakal a volal ze všech sil. - „Za hory, za doly- mé zlaté parohy – kde se pasou? Smolíčka, pacholíčka, jezinky pryč nesou!“.....