Jednatel ČRS k neúplné reportáži ČT o 30 denních rybářských lístcích

Lisak007 - Profil | St 2.3.2016 20:42:33

Uz se mi zase vari krev.

kritik - Profil | St 2.3.2016 20:24:16

FRANK71 >> Jo, to jsem včera četl....:))
Klidně ti hodím soukromý info a myslím, že změníš názor.

FRANK71 - Profil | St 2.3.2016 16:05:51

kritik >> vezmi to od 23.2- 25.2
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=663958&page=269

Mrknato - Profil | St 2.3.2016 9:25:13

kakr >> Karlíku, ty víš, že já na MOMRS nemám ánung, jak jsi rozhodl v KK Mrku. Mně skutečně není jasné, jak k tomu může přistupovat náš ČRS, protože náš JŘ říká, že kárný orgán I. stupně MUSÍ rozhodnout do 60 dní, (při zadržení povolenky) jinak se kárné řízení zastavuje...... Nevím ale rozhodnutí pověřené obce, odvolání na kraj a posléze soudní řízení bude trvat zcela jistě déle než těch 60 dní..... Tak o to mi jde, o tu spravedlnost.... na kterou by měl mít právo i ten nejtěžší i velmi drzý a vyzývavý trestanec v očích svazočilimníka....

Edit : proto možná je ten nepoměr 67:8. Ale toto je jen moje fabulace.

kakr - Profil | St 2.3.2016 9:15:59

Mrknato >>
Tak znovu Pavlíku, čti pozorně -
Všichni "zapsaní" trestanci MRS (67) prošli "kolečkem", kdy přestupek proti BPVRP patřïčně finančně ohodnotil místně příslušný úřad (dle katastru kde k přestupku došlo), trestanec zaplacením pokuty přiznal spáchání přestupku...........................
Pokud textu zase neporozumíš, klidně se zeptej znovu, já mám času dost:-))

Mrknato - Profil | St 2.3.2016 9:04:45

kakr >> A není to tak, že KK a kárný senát svazu rozhoduje až po té, co je přestupek uzavřen na příslušném úřadu, či u soudu?

Je možné, aby příslušný obecní úřad, nebo soud došel k závěru, že se přestupek nestal a uživatel nebyl oprávněn příslušné BP stanovit, ale kárný orgán již před tím rozhodl o přestupku dle stanov a citoval že došlo k porušení BPVRP, stanovených uživatelem? Pak takový svazotrestanec nespáchal přestupek na úseku rybářství, ale spáchal přestupek proti stanovám (což ale RS nepřísluší kontrolovat a tudíš ani zadržet povolenku a.j.) a například nečlena se takové trestání a případné nevydání povolenky netýká. Nebo se mýlím?

EDit : my v ČRS např. nemáme ve vzorníku svazotrestů v JŘ svazotrest za ponechání si úlovku v lovné délce upravené jinak v BPVRP. Pak rybář, který si ponechá kapř 37cm nemůže být uveden v centrální svazodatabázi. No a na Mze také sedí právníci a jejich stanovisko k BP je předem známé, ale je to jen jejich stanovisko.

kakr - Profil | St 2.3.2016 8:27:21

Pár slov k centrální trestanecké databázi ČRS a MRS vedené na webu ČRS.
Nic do ní nezapisuji, to je práce sekretáře Kárné komise MRS navíc nejsem členem KK.
Všichni "zapsaní" trestanci MRS (67) prošli "kolečkem", kdy přestupek proti BPVRP patřïčně finančně ohodnotil místně příslušný úřad (dle katastru kde k přestupku došlo), trestanec zaplacením pokuty přiznal spáchání přestupku. Pak dostal "nášup" od KK spočívající v nevydání povolenky, kdy max. trest může být vyloučení z MRS (musí schválit PS (MO)) nebo 3 roky papíry v čistírně což jsou tresty spíše výjimečné, ale uplatňované. Trestanec nesouhlasící s výší nášupu se může odvolat ke Kárnému senátu ve kterém zasedají profesionální právníci (soudci rybáři) a KS buď trest potvrdí (většinou), nebo vrátí či trest zmírní (minimálně).
Centrální databáze byla zřízena, by se trestanec nemohl přihlásit v jiném PS (MO) a vyřídit si novou povolenku.
Proč databázi nevyužívá ČRS nevím, ale nemyslím si, že počty trestanců v jednotlivých ÚS jsou menší než v MRS.

Mrknato - Profil | St 2.3.2016 0:16:37

RST >> Hele, nechci se za každou cenu odlišovat od hlavního proudu nějakými tvrzeními, které se tu nevyřeší. Ten kapr v igelitce je samozřejmě přestupek, to nerozporuji. Nicméně jistě víš, že ČRS má v příloze JŘ vzorkovnici svazotrestů které se udělují souběžně s tresty za porušení rybářské legislativy i BP v přestupkovém řízení na úseku rybářství.

Jen tak náhodou by jsi mně nemohl ukázat sazbu svazotrestu za porušení BPVRP tím, že si přisvojím kapř 37cm, či jiné míry v BP, jiného druhu ryby, bez udělené vyjímky? (Zákonná míra je 35cm a v BP 40cm). Mám takový dojem že v ČRS takový skutek není ani porušením BP a tedy ani stanov. Proč potom uživatelé takové BP stanovují a některé militantní RS by za to zadržovaly povolenky???

RST - Profil | Út 1.3.2016 23:51:37

Mrknato >> Nevíš o co šlo. tak ti to ve zkratce popíšu.
Lovec v igelitce kapra těsně před odchodem od vody kontrolován..... nebyl schopen se prokázat doklady opravňujícími ho k lovu, tvrdil že je zapomněl v autě (cca 400 m daleko) Kapr tudíž nebyl logicky zapsán. Přestupek ohlášen úřadu, povolenka zaslána vydavateli - tedy ÚS a kopie hlášenky na mateřskou MO aby chlapci věděli.

RST - Profil | Út 1.3.2016 23:47:37

Mrknato >> Intelektuální témata chybí, protože je bezezbytku pokaždé nějaký intelektuál zahnojí například, můčkou a samosekem:-)

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 23:23:42

RST >> On je rozdíl mezi přestupkem a svazotrestem. Přisvojení si kapř 37cm nemůže být přestupkem, ale je zcela jistě porušením svazonorem....... Přisvojitel kapř 37cm tedy nemůže být v databázi přestupců, ale může mu být vyměřen svazotrest, pokud se tomu nebrání....Ale i kdyby se bránil a uspěl, tak na povolenku na příští rok bych mu příliš šancí nedával......

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 23:06:31

vajgl >> Povolenky MRS jsou povolenkami MRS a ten nemá žádné ÚS a ani tam MO nejsou uživatelé, i když kakr zdatně mlžil.......

CS povolenka ČRS je územní povolenka ve formě celosvazové, tedy zadržené CS povolenky se zasílají na úplně stejná místa jako ty územní, jen Jč.ÚS se cuká a vytahuje pseudoBP.....

CR povolenka funguje tak, že MRS přiznává členům ČRS postavení svých členů a naopak. To znamená, že zadržená CR povolenka na území "velké jižní moravy" putuje vždy do Brna. Podle mě je na místě zrušení jak CS, tak hlavně CR povolenek a rybolov se o něco pročistí, s tím, že by byla možnost recipročního zakoupení všech územních povolenek každému členu ČRS v každém ÚS.

Revíry Rady zrušit, předat původním uživatelům, nebo do VŘ a je zase o něco větší klid a pořádek. Jestli si pamatuješ, tak při povolení lovu 24 před cca 6 lety bylo součástí vyjímky v každém ÚS i to, že ÚS zajistí BP o osvětlení a novém zápisu docházky, bohužel se to moc nepovedlo.... Přítomnost u prutů není BP a lov 24 se sám znemožnil, přesně tím, co popisuješ. Jen mně vrtá v hlavě, jak to, že na Orlíku se taková zvěrstva nedějí...))) a je tam lov 24 furtum furt????

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 22:25:11

RST >> A o čem se tady chceš "intelektuálně" bavit? O velikosti koule bolelísu, nebo kyselosti kyseliny?

99,99% rybářům nevadí, že jim pucflek sebere noty za kapř 37cm, dokonce s tím i počítají a při dopadení se cítí provinile. Podle mě by to mělo být opačně, ale je to tím, že zde na mrku zhusta chybí intelektuální témata....))))))

Mrknato - Profil | Út 1.3.2016 22:17:27

kakr >> Karle, centrální evidence hříšníků je svazodiv a podle toho funguje. S VRP to nemá nic společného.

FRANK71 - Profil | Út 1.3.2016 21:22:08

kritik >> zítra se mrknu, nyní jsem na mobilu a neumím moc kopírovat.:-)

kritik - Profil | Út 1.3.2016 21:20:02

FRANK71 >> Ta se probírá vždy a všude....:)
Například?
Odkaz by nebyl?

sven - Profil | Út 1.3.2016 21:17:08

b.gun >> To jsem netušil. V obecném povědomí je citát připisován Churchillovi.. No ale máš pravdu. Díky.

RST - Profil | Út 1.3.2016 21:15:01

computerfish >> S tím lístkem souhlasím. Jinak to co píšeš je nesmysl. Nevidím jediný důvod proč bych měl reklamovat. Pochybuju že v xx MO jsou idioti kteří nezvládnou vepsat do tabulky několik údajů. Problém bych viděl v tom, že Kakr zapisuje sám .... jen jeden vstup, a ČRS zapisuje z hromady míst a ten program to prostě neumí zpracovat. Zřejmě někdo udělal chybu, program pro takové množství uživatelů musí být náležitě jednoduchý, musí intuitivní ovládání a hlavně musí být dostatečně blbuvzdorný. Bohužel je to většinou tak, že ten kdo programuje jaksi očekává stejné vědomosti jaké má sám od uživatelů. Podobné je to i s tou kravinou ( nevím jak se jmenuje) na zpracování povolenek, naštěstí s ní nemusím pracovat a viděl sem to jen letecky, ale kluci co to řeší nadávají jako hrom. Je to složité na ovládání, dělá to chyby a když vznesli připomínky tak jim bylo odpovězeno, že program není vhodný pro tak velké MO. Máš v kartě že programuješ i pro rybáře, jenom doufám že to co dnes ČRS používá není tvoje miminko.

Mr.Stick - Profil | Út 1.3.2016 21:12:21

b.gun >> On se zrovna tento "citat" prisuzuje nekolika lidem. Primarne to snad mel byt prave Goebbelsuv aparat v ramci tvorby protibritske propagandy, kdy krom citatu sirili i to, ze autorem je Churchill.

FRANK71 - Profil | Út 1.3.2016 21:01:28

kritik >>RS se tam probírala.

b.gun - Profil | Út 1.3.2016 21:01:21

sven >> Nikoliv, Joseph Goebbels...

kritik - Profil | Út 1.3.2016 20:55:47

FRANK71 >> Za prvé, tak nějak netuším, kam míříš, jaké přehmaty.
Za druhé, feeder liga se na Hněvkách nechytala, to by muselo být nějaký nóvum, který mi uniká.....

computerfish - Profil | Út 1.3.2016 20:54:14

RST >> Kolega KAKR zapsat umí a ostatním to nefunguje? To nemyslíš vážně. V tom problém není. Mají zapsáno 8 x více gaunerů a záznamy mu nemizí? To mi hlava nebere, máš možnost reklamovat u správce alias webmastera a žádat nápravu. Dle mého by se měl zabavit trestanci i stání lístek.

Jarda Š. - Profil | Út 1.3.2016 20:37:39

computerfish >> Ano, o to jde, že aby rozhodování o přestupcích mohlo být posunuto výš, musela by řádně fungovat databáze, aby si rozhodující orgán mohl zjistit, co je to za člena (kolikrát a pro co už v minulosti přišel o povolenku, jak si plní členské povinnosti ap.). Bez toho by nemohlo rozhodování být objektivní.

FRANK71 - Profil | Út 1.3.2016 20:29:01

kritik >> vy to na těch Hněvkách vedete. Nakoukl jsem di Jihočeský feederer ligy a samej přehmat RS.

sven - Profil | Út 1.3.2016 20:24:27

keltt >> jo, tady jo... :-)

RST - Profil | Út 1.3.2016 20:24:19

hraji >> Tohle už neplatí, oznámení o přestupku od letoška posíláme:
1.Územní svaz
2.Pověřená obec
3.Mateřská MO
Snad to konečně začne fungovat. První test proběhl minulý týden v pátek:-)

keltt - Profil | Út 1.3.2016 20:20:05

sven >> Ale je tu krásně :-)

kritik - Profil | Út 1.3.2016 20:15:08

RST >> Přesně..... Na Moravě to funguje a tady se roky přemýšlí a vymýšlí nefunkční věc jako je Lipan :)
Jedna kárná komise pro všechny třeba v matičce Praze, 2x týdně ordinační hodiny a všichni by jsme se divili......:))

sven - Profil | Út 1.3.2016 20:13:12

keltt >> :-)))

hraji - Profil | Út 1.3.2016 20:11:29

keltt >> ty si to dělej jak chceš. Klidně po lidsku

keltt - Profil | Út 1.3.2016 20:06:07

hraji >> „Po lidsku, ne podle práva ! " Ty jsi opravdu případ

hraji - Profil | Út 1.3.2016 19:50:37

RST >> já vidím (jen z dálky) problém ČRS a řešení trestů v tom, že je špatně vykládám pojem: "tomu, kdo povolenku vydal". Povolenky se v ČRS zasílají na MO. Ale ta, podle logiky věci, povolenku jen prodala, vydavatelem, tedy tím, kdo nechal vytisknout povolenkové známky, nechal vytisknout formuláře povolenek, je územní svaz. Podle mého přesvědčení by měly být povolenky zadržené RS zasílány na územní svaz.
Problémem všech komisí, které vedou kárné řízení v ČRS, je to, že řeší své kamarády a ty osobní vazby tam hrají velkou roli. Ono to stejně fungovalo i u nás, než jsme kárné komise v MO zrušili a vše přehráli na jednu svazovou. Ta má sice hodně práce, ale na druhé straně se nestává, že by hned vrátila povolenku rybáři, který byl úřadem vedoucím přestupkové řízení shledán vinným ze spáchání přestupku, který RS nahlásila.

hraji - Profil | Út 1.3.2016 19:42:42

RST >> proto vycházím z toho, co dělají právníci vzděláním i povoláním. Věřím, že soudce nebude rozhodovat v rozporu s tím, jak on sám vnímá smysl a účel zákona. Když je to navíc ještě i rybář, mám za to, že se orientuje jak v právu, tak v rybářských předpisech a pravidlech. A ten soudce tam není jeden, ale jsou tam tři, a ti tři se musí shodnout na názoru, který potom prezentují jako svůj společný verdikt.

RST - Profil | Út 1.3.2016 19:17:07

computerfish >> Problém je v tom, že z mé psí boudy se přestupky a přestupci do té databáze zapisují, jenom nevím kde jako potom mizí. Jsem ÚS Moravskoslezký a jenom náš jednatel tam zapsal loni výrazně více přestupků jak ty Kakrovy 3. Tak mi prosím řekni kde jsou???? A kde jsou ty od jiných MO????? Máš v nicku computer tak jistě víš kde je puňťa zakopaný???? Já tvrdím že to celé nefunguje!!! Důvody jsou dva první je hardvare, prostě někteří mají za dotace koupené PC na stole pod plachetkou a neumějí ho ani zapnout, a druhý je softvare - tady je to jednoduché je po něm h.vno.

sven - Profil | Út 1.3.2016 18:31:59

FRANK71 >>
"Věřím pouze těm statistikám, které jsem sám zfalšoval". - Winston Churchill