Plavaná s lančmítem

Diskuse k rybářskému videu Plavaná s lančmítem

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 8.3.2015

jarek2 - Profil | Út 10.3.2015 12:41:40

Martine super video, těším se na další.
S jihlavskými protiletadlovci jsem byl na ostrých střelbách na Karakumu v roce 1976, jako malý dakar.
Pro hadomilce přidávám pár fotek jak mi u nás kradou nástražní rybky. Had neměřen ani nevážen, bělička pro srovnání 10 cm+.

Shafi - Profil | Ne 8.3.2015 21:12:24

Mám i video:)

PepaK - Profil | Ne 8.3.2015 18:28:03

TO : venybit

Jsem prostý rybář a první povolenku jsem měl v roce 1978. Úhoř pro mě byla ryba tajemná a zejména jeho noční lov v dětství mě fascinoval a o prázdninách jsem často jako děcko odcházel z úhořů pod otcovým řemenem, když mě u řeky, na Stávku , v noci konečně našel. Nikdy jsem nepotřeboval kevlar a nikdy jsem nechytl úhoře, který byl měl poměr na 20cm délky těla 1 kg+. Byli to klacci, ale 30 Silon je zvládla bohatě. Běžný potoční - jelcový- vlasec byla 25 a když vzal červa, tak šel z vody jak řepa. Myslím, že se nechytá moc 40cm kaprů, kteří by měli 2 kg+. Faktem je, že meloun jsem snědl sám. :)

Seržant55 - Profil | Ne 8.3.2015 18:03:33

Moc pěkné videjko,já si bohužel teď v zimě vzhledem ke špatnému zdraví netroufnu jako dřív v mrazech a dešti jako ty.Je krásné to prožívat aspoň u compu.s tebou,za to ti moc děkuji a myslím že nás je takovejch dědků a polodědků jako já hodně. Lanšmít je nástraha kterou používal už můj děda a měli by jste hoši vydět ty parmy na Švarcavě,když už tu kolega zmiňuje nejbojovnější ryby,zkus si chytit90tku Parmu a potom vykládej něco o úhořích.Marťine ještě jednou dík.Jura

Aďo - Profil | So 8.10.2016 9:28:58

keemun112 >> v ceskych koncinach najlepsi luncheon je z Lidlu.

Martin M. - Profil | Pá 13.3.2015 12:10:34

Mydlifous >> Ahoj, jak uz tu nekdo zminoval, tento lancmit vyhral jakysi test spotrebitelu, o cemz jsem nevedel a kupoval jsem ho predevsim kvuli nizke cene. Presto bych si jej k obedu nedal a koupil bych si misto nej obycejne cerstve maso. Kureci nejime doma vubec a veprove kupujeme v mistnim reznictvi. Nedelam si iluze, ze i v takovem mase jsou latky, ktere zrovna nejsou zdrave, ale bude jich mene.

http://tn.nova.cz/zpravy/testy/velky-test-lancmitu-​ktery-se-da-jist-a-ktery-by-neprosel-ani-jako-psi-z​radlo.html

Martin M. - Profil | St 11.3.2015 22:03:34

Tiky Květák >> podle mne to je setrnejsi k rybe - neroztrha ji to ploutve. U plavane se ti take nemotaji broky do sitky.

Martin M. - Profil | St 11.3.2015 10:49:24

Kreja >> v tom pripade bude lepsi zminovana plechovka pro kocky, ta uz by mohla odolat :-)

Mambošák - Profil | Út 10.3.2015 11:51:48

FJakubF >> Je to natáčené minulou středu (druhý příspěvek pod tím tvým)...

99 - Profil | Po 9.3.2015 21:33:35

DANCEK >> Ahoj, dám ti tip: kup si v lékárně různé průměry injekční stříkačky a tu na konci uřízni...vznikne ti tak skvělej lis na cokoliv, těsto, lančmít, obalovací pasty atd...

RK - Profil | Po 9.3.2015 15:37:43

venybit >> Ahoj, s tou váhou ti rozumím. Žil jsi v nějakém přesvědčení, že ty ohromní úhoři mají 5,5kg. Což je samozřejmě nesmysl. Já se úhořů něco nachytal a vím , že sílu mají. A ty moje největší jsem dostal na 0,25mm silon. Ve vodě prostě nemá moc šancí. Něco jiného je na kamenech, nebo jak se mu povolí už na břehu.Udělá totiž následující. Celé tělo omotá na kmen nad háček jako krajta a opravdu tu pětadvacítku dokáže lupnout. Ale jak říkám s troškou zručnosti se dali vytáhnout všichni.

marmyš - Profil | Po 9.3.2015 6:37:35

gepardo69 >> Na nábojnici z pušky uřízni dno a máš rovnou dva průměry.

marmyš - Profil | Ne 8.3.2015 20:50:27

zaleto >> mě bohatě stačí,někdy beru jen 150 cm.

Vydra1Ivaň - Profil | Ne 8.3.2015 19:39:36

Zdar, to jsi už rovnou mohl zkusit na placené, když jsi byl takoví kousek od ní... :-) jinak pěkný video, už se těším na video na ... (smazáno- není nejrozumnější zmiňovat konkrétní vody) jak dáš lopaťákům na prdel. :-)

Deadnight Warrior - Profil | Ne 8.3.2015 18:26:10

Taky se mi líbí ten přidanej prvek toho zpomalenýho pouštění! Jinak video zase pěkný. :)

venybit - Profil | Ne 8.3.2015 15:19:45

Ano přesně Martine to jsi trefil na hlavičku. A je prostě nesporné a mám to vyzkoušené ,že lančmít není nikterak skvělá nástraha. Když takhle brali ,daleko lépe by to šlo na kukuřičku s hnojákem ,tomu prostě kapr neodolá.
Nebo skvělá nástraha je Rio Mare tunák ( ale pozor ,musí být ve vlastní štávě a pouze tato značka) zkoušel jsem i jiné tunáky a zdaleka nejsou tak uspěšní jako Rio Mare ,nevím čím to je.
Další zajímavostí je ,že to je ten nejdražší plechovkovej tunák :) hold i ryby poznaj co je dobré. Normálně i s tou štávou společně s trochou strouhanky se z něj udělá těsto. Jsem si téměř jistej ,že kdybych seděl vedle tebe a hodil tam pár kuliček Rio Mare tak na tvůj lančmít zapoměli vcukuletu.
Další skvělou nástrahou na kapry a amury je meloun ! Nakrájíte si z něj kousky i s kusem zelené slupky aby bylo za co ho naháknout, a šup s tím do vody , meloun ve vodě plave jak rohlík a pouští tu štávu. V létě i když je vedro a ryby nic nechtěj se na meloun dá dost dobře zachytat.
A tak znám prostě spoustu daleko lepčích nástrah než je lančmít zkoušel jsem ho už před lety a berou na něj ,ale ne nikterak vyjmečně.
Jak si řekl , v létě pod jezem se dají velice dobře chytat plotice a podoustve i na vajgla . Ale když tam dám tu světle zelenou mladou řasu z jezu ,příjde záběr dřív než dopadne splávek na hladinu. Tak proč chytat na vajgla. A to je stejné s tím lančmítem, ale je to jen můj názor.
Jinak si o tobě myslím ,že jsi skvělej rybář to bez debat. A na tvá videa se vždy těším .
Já sice na svazovce preferuju jinej druh lovu. Nesnažím se chytat takové množství cejnů a podobné havěti. Preferuju spíše noční lov , kdy tahle havět dá pokoj a začnou sbírat vetší ryby.
Mám rád hady pro jejich bojovnost, osobně jsem přesvědčen že Uhoř je nejbojovnější ryba kterou je u nás možné chytit. Při délce 90cm a váze 4-5kg dokáže urazit kevlar na 30kg .Ne jednou už mě utekl. A v noci je větší klid a je to takové napínavější. Ryby i víc berou.
V létě se na Labi nedá přes den ani pořádně chytat , hned všechno sežerou cejni ,ježdíci atd.
Ale jak se setmí daj pokoj. Téhle droboti si užiju dost na závodech ,rekord mám 155 plotic za závody 6h . Takže pak na svazovce rád spíš odpočívám.:)

Martin M. - Profil | Ne 8.3.2015 11:32:59

venybit >> neni to jen o tom, ze to ryba sezere, ale jak si pri tom zachytas. Verim, ze ryba sezere vajgla nebo pampelisku, ale bude to hrozna nuda.

Milda - Profil | Ne 8.3.2015 10:12:58

Pěkné video,zvláště ty zpomalené "pouštěčky".
K luncheonmeatu-občas ho použiju taky,ale prozatím jen u feederu.Tam chci co nejtužší a ten nejtužší je jednoznačně "rybářský"(asi díky vyššímu obsahu kůži nebo čeho).Ale jeho cena není nejnižší,spíše dost vysoká.Ale opravdu je nejtužší a pěkně drží na háčku.
Do krmení ho pasíruju i přes síto.Vzniknou pak takové "žížalky",ale je to dáno tím, jak vysoký kus toho luncheonmeatu si na to síto dám(ty moc dlouhé se stejně pak při promíchávání krmení většinou rozlámou na menší kousky).Jejich tloušťku zase ovlivním hrubostí síta.
To si pak beru z krmení i na háček ty kousky a nemusím pak už vykrajovat z plátku.
Jak je řečeno ve videu,u nás je to opomíjená návnada a nástraha.Já s ní zrovna často taky nelovím a nepřidávám pokaždé do krmení, je to spíše jen párkrát za sezónu.