Proč vlastně propalovat?

Diskuse k mini článku Proč vlastně propalovat?

Autor diskuse: metal - Profil , 24.2.2014

Prchlajs - Profil | Út 25.2.2014 16:43:25

šmudla007 >> Ty mě znáš,že si mě bereš veřejně do huby ty [ smazáno]

ondra.soucek - Profil | Út 25.2.2014 13:13:09

Gagi >> Je něco jiného poradit nezkušenému a něco jiného nepřemýšlet, napsat první volovinu na MRK, aniž bych věnoval věci byť minimální úsilí. V prvním případě poradím rád, ve druhém případě vztyčuji prostředníček.

Blažan39 - Profil | So 8.3.2014 19:27:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Palec nahoru za tento článek. Souhlas s myšlenkami autora, bohužel i já osobně jsem poznal, jak se z mé oblíbené vody během pár let stalo místo, kde je od května do září takřka nemožné si sednout. Ve stovkách článků o rybařině je popsáno, jak rybářům v dnešní hektické době nezbývá příliš času na jejich milovaný koníček. Pro rybáře, který kousek po kousku během každé, byť krátké, volné chvíle objevuje nové místo, je po několika letech srdcervoucí pohled na vodu obklopenou povalujícími se odpadky a rybáři, mezi kterými se nacházejí i tací, kteří "soutěží" o naplnění mrazáku. Otázka byznysu výrobců nástrah a návnad by byla kapitola sama pro sebe. Bohužel i zde platí, že peníze jsou až na prvním místě. Věc druhá je chování běžných rybářů, jak bylo, myslím výstižně, popsáno v článku. Jen bych chtěl dodat, že rybáři často místo neprozrazují jen fotkami. S parťákem jsme objevili místo, ačkoli se nachází kousek od příjezdové komunikaci, během letních měsíců s využitím rákosí, křovin a ohleduplného chování je možné se skrýt natolik, že o nás nikdo neví. Stalo se nám několikrát, že někdo s vyděšeným výrazem zastavil autem 30 cm od prutů. Jednalo se o slušné rybáře, kteří se otočili a s omluvou říkali, že o nás opravdu do poslední chvíle nevěděli. Až na jeden případ...Dva "rybáři" zajeli bílou dodávkou s křiklavě barevnými reklamami na naše místo. Nejprve se zděsili oni, že zde někdo sedí. Naše prutu byly položeny v rákosí takovým způsobem, aby nebyla narušena jeho maskovací funkce. Poté jsme se zděsili my, když dotyční usoudili, že tady můžou nechat auto, zatímco na ostatních místech by museli poponést své vybavení, rozhodli se zůstat. I přes slušné prosby, jestli by nemohli jít o kousek dál, se rozhodli zůstat takřka vedle nás, v rákosí vysekali 3 metry širokou díru pro pohodlný lov. Nad tím vším svítila velká dodávka bijící do očí už při pohledu na vodu z přístupové cesty a z panenského místa se po úpravě porostu stalo na několik měsíců místo, kterého si všimne každý.

Drozďák - Profil | Út 25.2.2014 13:27:17

Gagi >> úplně jednoduše. Prostě jsem se musel víc snažit a protápat se k dnešku. Musím říci, že to bylo fajn, mám z toho po létech dobrý pocit. Napadá mě jediné - i cesta je cíl. Slibuje li si od ní člověk víc, než posez u pípáků s Bráníkem v ruce.

ondra.soucek - Profil | Út 25.2.2014 12:33:42

Jarda Š. >> No a jsou tady pak ještě další borci. Například je to kolega CarpHouser, profi tester a pytlák každým coulem. On a jemu podobní sice pravděpodobně nepochlastávají v bivacích, ale poruší jakékoliv jimi dobrovolně přijaté pravidlo, které se jim zrovna nehodí. Pak se ještě alibisticky staví do role hrdiny, kterak si jdou za svým snem a kterak ti dědci na svazu nejsou schopni pochopit moderní trendy EU.

Až vykopem podobná jelita pryč od vody, můžeme přemýšlet, kam se posunout dál.

splávkař - Profil | Po 24.2.2014 22:49:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ty jsi tím článkem propálil,co jsou ti kapraři vlastně zač a jako jeden zmála z nich veřejně přiznat jak to dopadá tam kde to ,,objeví,,. Zatím se většinou prezentovali opačně a svým příkladným chováním ospravedlnovali své permanentní porušování předpisů a touhu po ústupcích z předpisů který tu chrání co ve vodách ještě plave.

Pvl - Profil | Ne 23.3.2014 6:38:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mirmen >> Pak jsou zase takoví ,kteří i přes rady si nedají říci a stále si melou svou . Nedojde jim , že nejde o rybu kterou chytili ,ale o to , že stačí aby se na toto místo nakvartýroval větší počet ,dejme tomu "taky rybářů" a je hotovo ... Ve většině případech .

mirmen - Profil | Ne 23.3.2014 1:07:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lump >> jo, není nad to, když najedou prasata, která třeba nechytí to, co ty, ale hlavně za sebou nechají to, co je na třech fotkách níže.

Další věc - masařky čtou tyhle informace o místech velice rády.
Když se jim podaří zmasit revír na úroveň, že se na rybu čeká dlouho, s radostí najedou na flek, který jim doporučíš.
A nemusí se jim jednat o toho kapra, který má 12-15 či více kilo, oni se spokojí i s tím, co se dá prodat. Nemusejí jít s tebou do soutěže o to, zda chytí to, co ty. Stačí jim třebas 10-20 menších kaprů za pár dní.

Vím o borci, který si ponechává cca 400 - 600 kg kaprů ročně -- oficiálně vykázaných na úlovkáči ( 2-4 kilový kapr pro něj totiž znamená krabičku cigár nebo 5-6 piv v hospodě ). Jiný borec podobného ražení se specializuje na dravce, které loví na zažíračku ( je schopen zčubit 15-20 malých candátů za několik hodin lovu, protože si myslí, že mu do hejna třeba najede větší ) .. ten vykazoval oficiálně mezi 100 - 130 kg dravců ( okoun, štika, candát ) ... a také se specializoival na podsekávačku trojhákem za hřbet .. mimo jiné.
O tom, že oba "borci - rybáři " nalovili dopoledne a už odpoledne se objeví na jiném revíru ( nezapisování úlovků ) , vím docela spolehlivě z několika zdrojů, ale protože jsem u toho nebyl, tak nemám důkaz, který by obstál .. a dotyční svědci něchtějí mít zbytečné starosti .

Takhle bych mohl napsat několik dalších příkladů, ale je to nechutné a už jsem o tom kdysi na MRKu psal.

Chce to trochu uvažovat, staletími osvědčené přísloví říká : " mluviti stříbro, mlčeti zlato ".

tvistr - Profil | So 1.3.2014 7:51:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal - >> Zdar clape a clapi,
plně souhlasím s Tvým pravdivým článkem a každý by se měl nad ním přinejmenším zamyslet.
Nemuseli by jsme tady řešit propalování míst za předpokladu, že si budeme vážit toho co máme, přírody a ryb vůbec. Každý máme svoje "tajné" místo které máme jen pro sebe.. to je snad normální.
Normální není však drancování svazových vod , odnášení a prodej ryb do soukromých vod , dělání bordelu kolem vody a tak dál.. Když jsem psal o tomto nešvaru , tak tu někteří jedinci chtěli důkazy,že to tak je a podobný žvásty o ničem. Na druhou stranu se bojíme někomu říci,prozradit "kam na ryby ??" a proč když je vše vlastně v naprostém pořádku ??? Odpoí si určitě každý sám..
Poslední dobou jsem si všimnul , že rybář "kaprař" je takový nechtěný, plno lidmi nenáviděný druh..
Tito pisálci by si měli uvědomit jaká je původní kaprařská filozofie a zamést si před vlastním prahem..
Přeji všem kamarádům kaprařům krásný den...
Jirka

Gagi - Profil | Út 25.2.2014 13:02:29

Chce se mi zvracet. ... to jen pro připomenutí Černých baronů.
Sobeckost a neochota pomoci a poradit je zde prezentována jako největší ctnost a záslužná činnost. Jak by jste asi rybařili vy pánové nemít někoho kdo Vám v začátcích pomohl a něco poradil a ukázal.
To že se dějí hnusné věci je obecný fakt a tím že budete sobci a nikomu nepomůžete (nejen v rybařině) to nezměníte, vlastně změníte, k horšímu, protože sobeckých prasat bude čím dál tím víc .. neb, jak známo, příklady táhnou.

ondra.soucek - Profil | Út 25.2.2014 12:55:17

Jarda Š. >> No a nedej bože, že se podobnými názory nechá zblbnout mladej člověk. A když není schopný ani minimální sebereflexe, dopadne to jako zde http://www.mrk.cz/zacatecnici kolega *amur*, který není ani schopný, pořádně si přečíst zakoupené BP pro pstruhové revíry a diví se, proč nemůže chytat v březnu pstruhy na žížalu, když pouští kapry. Pak ještě svou tupost svede na arogantní lidi na MRKu, kteří kolem něj nechodí po špičkách, jak si asi podobný hyperfrajer zaslouží :-D

Nicméně k tomu tvému přirovnání - líbí se mi :-) Jenže sportovní fanoušek nebude z neregulerního gólu vůbec nadšený, nicméně mentálně nedostatečný sportovní fanoušek bude do zblbnutí onoho sportovce obhajovat, pokud bude z jeho týmu.

Ale to tady bohužel nevyřešíme :-(

Jarda Š. - Profil | Út 25.2.2014 12:26:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

elhierro >> To máš pravdu. Většina kaprařů, které u vody potkávám, jsou slušní rybáři, kteří se chovají nenápadně a mají respekt k rybám i k přírodě. Ale také, bohužel, jsou i partičky "rádobykaprařů" (a není jich zanedbatelně), kteří si k vodě především chodí "vylít mozek" a při tom dělají hluk a nepořádek. Ti pak těm slušným kazí renomé kaprařiny.

splávkař - Profil | Út 25.2.2014 7:30:52

Poušťák >> Jen jsem si při čtení článku vzpomněl na argumenty těch,co se vehementně snaží prosadit ústupky z předpisů tak,aby mohli ty kapry lovit ještě víc a ještě snáz. Samozřejmě,že jsem si vědom toho,že jsou rybáři co jsou vodě ozdobou ale v systému svazového rybolovu se statisíci členů je každý ústupek z toho co dnes rybám dává životní prostor jen cestou,jak tu vodu odrybnit,zasrat bordelem a rozhádat uživatele revíru se sousedy co hospodaří,žijí na přilehlých pozemcích.
Zatím o žádném institutu jako certifikovaný kaprař nevím a tady v článku kolega kaprař žadoní aby kolegové kapraři ochránily kamarády kapry a jejich domovy před kolegy kapraři které sám považuje za škůdce.

tvistr - Profil | Ne 2.3.2014 12:09:49

metal - >> Myslím, že by jsi měl některým jedincům dát červenou kartu... nazývat tu druhé opruzeným ignorantem to je síla ... další s "božskou aurou" který má dojem že má patent na rozum...
To jsou stále stejný kecy o samosecích , chyť a pusť, K70.... spíše by nás měl ohromit jak zlepšit stav našich vod a jak změnit přístup ... nebo je vše OK ????

kakr - Profil | So 1.3.2014 18:30:14

tvistr >>
Moje aura nemá nic společného s Tvým příspěvkem o nepsaných pravidlech,kterými se řídili naši dědové.
Také nikoho nenapadám a nikomu nic nevnucuji,pouze jsem si dovolil napsat jak to vidím já.
Koukni se kolik a jaké druhy ryb si rybáři přisvojovali v dobách, kdy jsi tahal kačera po dvoře.
Jo a masařské fórum už je dávno založeno:-))

supinna - Profil | So 1.3.2014 11:45:20

Já myslím, že když propálím, tak se určitě nemusím bát, že mi blokne místo někdo ze zapřísahlých nepropalovačů. Ti přeci ctějí pravidlo, že by si na takový flek NIKDY nesedli. No a ti hajzlíci vyčůraný, který čekaj jen na propal, ti si vždycky cestičku najdou...
Myslím, že je iluze věřit tomu, že kdo sedí na dobrým místě, přišel k němu pokaždý jen dlouhodobým hledáním... Neříkám , že takový fleky i rybáři nejsou. Jen to procento vůči ostatním nevidím až tak velký.

mzxy - Profil | So 1.3.2014 8:29:50

řešíte tady pseudohlouposti, od propalování až po vraždění nevinných kaprů, když nebyl internet nemusel jsem seztak často nasírat

sirHerry - Profil | So 1.3.2014 8:10:18

Vanis >> tak jim to bude jedno protoze to nejsou jenom nase mista, myslet si ze jsem jedinej co na nejakej flek chodi je v dnesni dobe blbost, takze mistni co maj taky svoje mista nepobezi druhej den na to moje a pochybuju ze mi na misto kvuli sebelepsi rybe budou jezdit rybari kdo vi odkud :-D kdyby to byl clanek Jak si neprozradit svoje misto tak mlcim ale hodnotit to, ze to dela nekdo jinej nebo ho na to dokonce upozornovat a pak se neskutecne divit co je to za barbara to je neco jinyho...

sirHerry - Profil | So 1.3.2014 5:37:29

Dobra kravina... ac pises, ze vis, ze svazovky nejsou jen pro tebe, celej clanek uplne krici pravej opak. Nevim co by na tom melo byt spatnyho, ja osobne mam vzdy radost kdyz nejaky misto poznam a reknu si,ze to tam prece jen jde nebo ze mi tam taky brali. Ale to neznamena ze tam druhej den pobezim presne na to misto.

nofish - Profil | St 26.2.2014 22:46:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal - >> A pak ať mi někdo říká, že jsem paranoidní, že se na tu rybařinu dívám blbě a podobné :-) Souhlas, svatá pravda.
"ale i běžní rybáři, kteří se snaží zviditelnit, jdou často cestou, která zanechává nemalé stopy na revírech, které byly takto propáleny. To všechno jen pro pár fotek či videí, aby se ukázali, nebo někomu zavděčili." - nemám co dodat, tohle tvrdím roky...

splávkař - Profil | St 26.2.2014 9:05:05

Kubánec >> Z toho co jsi napsal mi plyne,že na propálených místech se loví kapři více a snáz a o to přece kaprařům jde?

Kubánec - Profil | St 26.2.2014 8:45:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jo, jo. Před 10 lety na Orlíku jsem byl na úseku 10km sám a každej 10 kg kapr byl těžce vybojovanej. Dneska si tam nemá člověk kam sednou. Sám víš, kolik lidí si s rybama z tohodle úseku honí trika.

Cloud - Profil | Út 25.2.2014 23:04:45

metal - >> Já hrozně rád propálím v mým lovu nějakej ten flíček,pak mám šanci si zajít zachytat tam kam opravdu chci,a všichni budou tam kde jsou stejně pořád!
Ještě jsem nepropálil naší kašnu,páč mám strach,že tam bude plno,a ani si nenahodím.
Přes zimu chodím na dírky na Zimák ,sice není moc záběrů,ale fajn prostředí!!!!!

Drozďák - Profil | Út 25.2.2014 17:25:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gagi >> za celou dobu svojí rybářské existence jsem nepostřehl ani náznakem, že by se k sobě navzájem rybáři chovali špatně. Rybařina je individuální záležitost, nikoliv kolektivní a už vůbec to není sport.
O jakém výsledku vlastně mluvíš?
Důležité je, jak se chovají u vody, zda li porušují či dodržují předpisy a řády a neprojevují se vůči rybám a přírodě jako dobytek. Rybařina je chození na ryby a nikoliv vytváření mezilidských svazků.
Ale protože záměrně nevyhledávám rybářské spolčování a mám rád u vody samotu, tak je možná moje zkušenost tímto formována. Taky proč bych měl na rybách provozovat grupáč? To se můžu jít projít na Václavák.

Drozďák - Profil | Út 25.2.2014 14:48:04

PIWEK >> pane Pávek, já......
Já nechci k Turkovi. Vezměte mě na milost a zrušte mi svoje nelíbí. Prosím, moc prosím.

Kocháč - Profil | Út 25.2.2014 9:21:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal - >> Neber to jako rýpání, ale píšeš, že nejkrásnější na kaprařině je to objevování nových míst, tak kde je problém? :o) Můžeš objevovat co hrdlo ráčí.
Nicméně máš pravdu, lidí co chytají kapry je hrozně moc a internet hodně přispěl k propálení produktivních míst. Jenže ono je stejné zlo jen ústní přenesení informace, troufám si tvrdit, že možná větší než nějaká fotka na netu. Z osobní zkušenosti vím o čem mluvím. Člověk v dobré víře poradí pár lidem a ve finále tam narazí na kamarády kamarádů těch lidí a je vymalováno.
Aby si člověk uchránil svá místa, nesměl by se nikde prezentovat, s nikým se nebavit a jezdit sám a hlavně se nefotit s rybou.

Bobertik - Profil | Út 25.2.2014 8:33:15

Když něco chytnu, tak to vezmu a sežeru. Když se mi nechce to sežrat, tak to zase pustím. Každý dle svého gusta, chci se podělit, tak se podělím, nechci, tak to neudělám.

elhierro - Profil | Út 25.2.2014 8:31:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám to trošku jinak. Zásadně se nefotím s rybami, nepotřebuji fotografiemi ohromovat okolí, protože chytám pro své potěšení, ne pro potěšení kolegů rybářů. Mé úlovky mám uloženy v paměti a to mi stačí. Avšak velmi rád fotím přírodu, tedy okolí kde chytám. Takový východ či západ slunce je na každé vodě krásný. Následné "náladové" foto klidně rád zveřejním, tudíž danou vodu "propálím". Ale nikdo neví, co jsem tam chytil a zda vůbec jsem tam vůbec něco chytil. Takže není propalování jako propalování. Nemám rád hlášky typu "můj flek". :D

elhierro - Profil | Ne 2.3.2014 15:31:31

Tedy když to tady čtu, tak se ani nedivím, že jsme s rybolovem tam, kde jsme. Tohle číst Ota Pavel, tak se v hrobě bude otáčet. :-(

kritik - Profil | Ne 2.3.2014 15:18:48

metal >> Hele Metláku, až se vrátíš z odpolední výpravy s kočárkem, tak to tady urychleně promaž a vykartuj. Můčkaříme a samozasekáváme :-)))

Vanis - Profil | So 1.3.2014 21:51:58

fotojakes >> já se ti divím že jsi vůbec s někým jako je mrknato ztrácel čas.

fotojakes - Profil | So 1.3.2014 20:37:08

splávkař >> beru to jako názor, ale nevidím to tak. Editoři, redaktoři a korektoři fungují snad ve všech mediích a ještě jsem neviděl, že by se některý z nich uváděl jako druhý autor a to je běžná praxe korekcí textů bez vědomí autorů. Já řeším úpravy debatou s autory!

Skutečný autor je Metal a nechápu jak myslíš to o jeho příspěvcích.

splávkař - Profil | So 1.3.2014 19:50:27

fotojakes >> Tak toho jsem si samozřejmě vědom. Beru za právo redakce rozhodovat o tom,zda článek zveřejní nebo ne,popřípadě určí formu jakou bude zveřejněn.
V tomto případě tak nějak tuším,že zásahem redakce bylo zveřejněno jako dílo autora něco čeho by autor nebyl zřejmě schopen a zároveň redakce zveřejnila tak trochu svý dílo pod kterým se však jako spoluautor nepodepsala.

hraji - Profil | So 1.3.2014 10:27:49

Cor >> svoje nezávazné úvahy o okamžitém odnášení vysazených ryb opíráš o nějaké relevantní podklady ze sumarizací, nebo jsou to jen tvoje domněnky nepodpořené ničím konkrétním a dohledatelným, pouze lidovou slovesností mezi rybáři?
Tvé úvahy o nutnosti omezení počtu ryb ponechaných na jednu povolenku vychází z nějakých rozborů či praktických zkušeností, nebo jsou to tak jen plácnutá čísla bez hlubšího uvažování?

CoDu - Profil | So 1.3.2014 10:05:28

Cor >> Jsem jiného názoru. Pokud chci mít "svoje" místo, tak se jím nechlubím, případně se zmíním jen opravdu blízkým, ale ani to mnohdy nevyplácí. Narazil jsem na jedné řece na jez, kde jsem chytil za večer několik sumíků, vzal jsem ta poté kamaráda, který se dušuval, že tam nebude chodit sám, ale hned první následující víkend tam byl i se svými dvěma kamarády a bylo po chytačce. Ale k věci. Pokud na mém oblíbeném místě bude sedět parta sportovních rybářů CHaP na celý víkend, tak to bude mít pro mne horší následky, než když si tam nějaký "nesportovní" rybář dá do igelitky 2 kapříky a za chvilku odejde je dát do mrazáku.

Jenda222 - Profil | So 1.3.2014 7:39:10

Ten clanek je ale ukrutna pi*ovina:)))

Flip - Profil | So 1.3.2014 7:37:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal - >> když to tak pročítám,tak ti musím složit poklonu.Ne přímo za článek,ten je vcelku průměrnej ale za to, že jsi šlápl na kuří oko některým propalníkům.Je až obdivuhodné s jakou ubohostí obhajují svoje honění trika a jakou cenu jsou pro pár minut slávy ochotni zaplatit:-(

sirHerry - Profil | So 1.3.2014 7:05:41

Vanis >> a kolik mas mist o kterych nikdo nevi? To je proste jak breceni deti ,,mami on mi chodi na misto,, co se to snazi zaobalit jako nejaky vzneseny tema. Pokud mas vazne svoje misto tak si ho neprozrazuj ne? Ale pokud to je proflakly misto kam uz chodi x lidi tak nemuzes brecet ze on ti propaluje ,,tvoje,, misto :-D vazne se bavim diky :-D

Cor - Profil | Pá 28.2.2014 8:16:42

zdravím a děkuji za počtení. O sakování si taky nemyslím nic dobrého. Jak je vidět, nechodí se už nadávat jen na stadiony ale i na MRK.

MrKos - Profil | Út 25.2.2014 20:43:23

MrCement >> je to chlapec mimořádně citlivý a posledně, v létě to bylo, se chtěl se mnou vsadit, že přebrodí Prýgl... no vytáhl jsem ho za poutko baťohu na poslední chvíli, co ti budu povídat

a teď jsem propálil nejlepší místo pro přebrodění Prýglu

Pvl - Profil | Út 25.2.2014 17:24:01

Nějak husto ..:o§)

Prchlajs - Profil | Út 25.2.2014 16:55:38

šmudla007 >>O flek se bát nemusím,protože z fotek,který prezentuju není nikdy poznat,kde byly pořízeny.Jinak klidně by si mohl na jakýmkoli místě na kterym jsem chytal zkusit štěstí,protože díky lidem jako jsi i ty jsem se za roky rybaření naučil jednu podstatnou věc a to je ta,že-nemůžu lpět na konkrétním místě z důvodu toho že málokdy bude volný pro další chytání pokud v bezprostřední blízkosti budou chytat lidi jako jsi ty.A to je asi tak vše dál to tady zasírat nehodlám.

ondra.soucek - Profil | Út 25.2.2014 14:07:42

PIWEK >> Ty, prosimtě, když už jsem tě dopálil tak, že jsi musel ke všem mým zápisům dát nelíbiče a hustě mi to tak natřít, mohl bys prosím říct, jak radíš na MRKu ty? Asi jsi velký rádce, tak bych se nějaké moudro také rád dozvěděl :-D

PIWEK - Profil | Út 25.2.2014 13:13:27

Gagi >> Musím s tebou jen souhlasit.
Jinak článek o h****. Podle článku je kašpar asi špatnej, že si mu někdo dovolil chodit na místo.

Jarda Š. - Profil | Út 25.2.2014 12:46:09

ondra.soucek >> Jj, to je druhá věc, která mi také na některých kaprařích vadí, jejich přesvědčení "když pouštím, tak pro mě Rybářský řád neplatí". Když se takový kaprař chlubí kaprem chyceným mimo povolenou denní dobu, tak mi to přijde stejné, jako kdyby se fotbalista chlubil gólem vstřeleným z evidentního ofsajdu.

elhierro - Profil | Út 25.2.2014 12:03:08

Woohooo >> Chápu, ale ne všechny lze házet do jednoho pytle. Věřím, že stále je více těch slušných.

Woohooo - Profil | Út 25.2.2014 11:47:46

Hosi podme vybrat všechny kapry co ve vode jsou a bude u vody zase hezky :)))) svoloc pujde na soukromaky a bude pokoj .... amen

4646 - Profil | Út 25.2.2014 10:47:35

Nevím, jako ne-kaprař to neumím posoudit, ale připadá mi to, že všechny vody v mém okolí, kde by se dal případně kapr chytit, jsou valnou část roku obsazeny bobkaři v rozestupech cca 5 metrů. Co se na takové vodě dá ještě propalovalovat?

elhierro - Profil | Út 25.2.2014 9:49:17

Takovouto fotkou člověk nic nepropálí. Jen z ní jaksi není patrné, že vypaseného kapře člověk chytil na zaručeně ty nejlepší "koule" na trhu. :-) Tedy marketingový potenciál z takovéto fotky rovná se nule. Musím se pousmát, stačí si otevřít jakýkoliv rybářský časopis (obzvláště kaprařský) a je vidět, jak si kapraři velmi rádi "propalují" ty své revíry, a to za účelem následného byznysu. Já osobně na tom nevidím nic špatného, i rybolov je byznys a je to tak správně. To je jako by lyžaři nechtěli propalovat dobré sjezdovky, páč jim pak vadí velké fronty u vleků. Jinak autor článku to jistě myslí dobře, rád by si zachoval u vody klid. Ale doba je trochu jiná.

Malda512 - Profil | Út 25.2.2014 9:09:34

hraji >> ale on psal, ,, že se s rybama nefotí,,, však na fotce není ON ale jen ryby . :-))))

Červené karty: šmudla007