Diskuse k článku: Dobrá brambora z JAR

Diskuse k článku Dobrá brambora z JAR

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 1.12.2013

Zajda - Profil | Út 3.12.2013 10:09:33

Tango >> Provokatér - nebo jak tě nazvat, aby tě člověk neurazil?

pepa-konopásek - Profil | Pá 13.12.2013 20:35:05

Docela se divím, že se tady ještě neobjevila otázka, kterou dostávám asi nejčastěji? A to je: Co jsi vlastně vyhrál? Mistroství světa, startovné zhruba 7.000,- Kč na závodníka, to musí být neskutečná výhra, když i na vesnických závodech kde je startovné 300,-Kč jsou kolikrát tak krásné ceny nebo i finanční hotovost. No a já tak trošku v tichosti odpovím, že pohár a medaili. Jen těžko někdo pochopí, že to dělám pro pocit, který jen málo lidí za život pozná, ale pro mě to je ta největší výhra.

pepa-konopásek - Profil | Pá 13.12.2013 17:54:59

Financování MS v JAR- Ať už se na tuto otázku ptá kdokoliv, myslím, že není potřeba se za něco schovávat. ČRS svaz tuto akci podporoval finančně, ale v daleko menší míře než si možná spousta lidí myslí, finanční podpora sponzorů byla jen minimální a co já vím,tak jen díky jednomu člověku. Hlavní část si závodníci platili čistě ze svého a věřte, že by za to byla pěkná dovolená úplně někde jinde. Navíc každý pomocník- břehař i státní trenér (!!!!) si to platil taky ze svého, takže jestli si někdo myslí, že jsme byli na výletě za jeho peníze, tak je úplně na omylu! Víc se k tomu vyjadřovat nebudu, asi bych si kazil jenom náladu :-(((

splávkař - Profil | St 11.12.2013 12:52:13

Big kori >> Jsi hňup a sám to víš,kdyby ne tak se pod to co napíšeš budeš schopnej podepsat.

Fishky - Profil | St 11.12.2013 12:45:37

Big kori >> ale notak... a co to vzít z té druhé strany? Tu možnost reprezentace má každý z nás, stačí být nejlepší, tak když se ti nezamlouvá, že tam jede ten či onen, tak tam jeď ty a užij si to naplno a po svém. Je jen na Tobě zda budeš nejlepší a pojedeš příště ty ;-)

tuzemak - Profil | St 11.12.2013 12:37:02

Big kori >> nejenom ten tvůj dotaz je hloupýý......

splávkař - Profil | Út 3.12.2013 10:11:53

Tango >> Kdyby ČRS nedal prostředky na to co mu udělují stanovy tak by na těch vodách už asi ani nehospodařil a ty a podobní by vzpomínali na doby kdy si za pár šprdlíků mohli zachytat na spoustě vod se spoustou ryb... Kdo má pocit,že někomu dává ze svého co si nezaslouží nechť tak nečiní. Vod,kde si za svý peníze můžeš zachytat aniž bys podpořil nějakého mládežníka či závodníka je dost a dost.

Bečetka - Profil | Pá 13.12.2013 19:48:30

1568 >> Proč ne? Je dobře, že ta reakce přímo od p. Konopáska zazněla a zavřel podobným rozumbradům hubu.

iPetulak - Profil | Pá 13.12.2013 18:22:47

pepa-konopásek >> Vůbec si nekaz náladu! Názory některých tupounů bych úplně ignoroval (dokonce na místě admina bych je demokraticky smazal :-). V JARu jste odvedli vynikající práci a dali jste nám zase jednou možnost být pyšní na to, že jsme češi (to se moc často v tomto státě nestává). Ještě jednou díky za pěkný výsledek a v budoucnu ať se daří!

Palo - Profil | St 11.12.2013 17:29:30

Big kori >> dobrý den, budete dle vyjadřování velice slušný člověk, ale musím vás upozornit, že členství v ČRS je dobrovolné a vstupem se zavazujete plnit a respektovat stanovy této organizace - viz

Český rybářský svaz je ...

... občanské sdružení, jehož posláním je zejména:
•Vykonávat rybářské právo ve smyslu zákona o rybářství.
•Provozovat akvakulturu, chovat, chránit a lovit ryby, chovat a lovit vodní organismy, ochraňovat jejich život a životní prostředí.
•Poskytovat metodickou pomoc a služby pro organizační jednotky Svazu a jeho členy včetně nákupu a distribuce rybích násad pro další produkci a pro zarybňování rybářských revírů.
•Chránit přírodu, čistotu vod a životní prostředí.
•Podílet se na mimoškolní výchově dětí a mládeže v oboru rybářství a rybářského sportu, na ochraně přírody, čistoty vod a životního prostředí.
•Podílet se na zapojování osob se zdravotním postižením do činnosti Svazu.
•Rozvíjet a popularizovat rybářský sport, organizovat rybářské soutěže na všech úrovních.
•Spolupracovat s českými a zahraničními orgány, organizacemi a institucemi, jejichž činnost se dotýká rybářství a životního prostředí.
•Svaz a jeho organizační jednotky mohou též provádět obchodní činnost v souladu s obecně závaznými právními předpisy.

(Stanovy ČRS)

Big kori - Profil | St 11.12.2013 17:18:20

Můj názor byl již vyřčen ,, relevantní odpověd' ze strany pana Maťáka mi byla zodpovězena ,, nemám již co bych za sebe více dodal ,, a nebudu vám tu nadále pošpiňovat diskuzi ,, děkuji vám všem za reakci .
Přeji hezký podvečer a ať vám ve zbytku letošní sezony ještě něco ohne špičku.

Bečetka - Profil | St 11.12.2013 17:18:19

Big kori a jemu podobní mají zájem jen na konfliktu a halí to ještě do co nejslušnějšího hávu. Pokud mně je známo, svaz má od samýho počátku vzniku na přelomu 19. a 20. století jedním ze základních poslání podporu rybářského sportu, je to o něm dostatečně známo, takže každý ví, do čeho jde. Komu se to nelíbí, může vyvinout kampaň a vyhrát svazové volby a změnit to.

iPetulak - Profil | St 11.12.2013 16:31:53

Big kori >> Podle mě máš tři možnosti. První je udělat to tak jak popisuje Fishky. Druhou Ti nastínil MM a třetí možností je vystoupit ze svazu a tím na tyto aktivity nepřispívat, aby jsi se nemusel cítit jako "hňup". Je to velmi jednoduché.

RST - Profil | St 11.12.2013 13:06:16

splávkař >> Tak tak, jen se divým že na něj kluci vůbec reagovali.

Grassel - Profil | St 11.12.2013 12:43:20

Big kori >> I kdyby to bylo financováno z povolenek,je to reprezantace ČR v zahraničí a předpokladám,že řešit tuhle věc ohledně olympioniků,kteří jsou placeni z našich daní,Vás nenapadlo.. Krom toho nevěřím,že většinu výdajů nezaplatili sponzoři..

Martin M. - Profil | St 11.12.2013 12:17:09

Big kori >> tento dotaz muzes poslat na Radu CRS, pripadne se tam muzes i zasadit o nejake zmeny, pokud nebudes s odpovedi spokojen. Doporucuji neposilat dotaz anonymne, jinak poleti hned do kose, stejne jako te hazu do kose ja.

Fishky - Profil | Pá 6.12.2013 10:25:48

hraji >> netuším jak je to při lovu malé ryby, co nemá takovou sílu, ale při lovu kaprů je to jedna z nejdůležitějších věcí. Jsou jich desítky či stovky typů, jsou podobné a přesto jiné. Špatně zvolený háček je celkem průšvih, může ti brát malá ryba, může se chytat z venčí, může se vyřezávat, nemusí to dobrat. Při plavané to nejspíš jak píšeš důležité info není, v kaprařině na tomhle stojí všechno další - uplně všechno i třeba volba prutu či vzdálenost, na kterou budeš lovit. Závody jsou o maličkostech, v uplných prkotinách - ale v součtu tyhle maličkosti dělají ohromný rozdíl mezi dobrým a průměrným lovem.

Juraj - Profil | Čt 5.12.2013 18:59:02

splávkař >> Vůbec ti nerozumím. Nikde jsem nepsal, že mě zajímá, který den berou ryby. To je hovadina jak stodola. Zrovna tak neberou víc na Shimano, nebo Colmic. Martin pouští informací dost. Kdo má zájem se dozvědět víc, tak se dozví, protože proto něco udělá. Vylepit taktiku celého týmu krůček po krůčku do sebemenších detailů? To ještě snad nikdy v historii nikdo neudělal a na této úrovni asi ani neudělá. A to je dobře.
Martinovi dík za pěknej článek.

Martin M. - Profil | Čt 5.12.2013 10:13:47

Fishky >> hacky jsme meli kazdy jiny - takove, kterym verime jiz dlouho. Ja jsem jich zkousel nekolik a rozdil jsem v tom moc nevidel.
Pokud jsi nemel misto s vazkami, tak to o losu nebylo.

Tech informaci, ktere jsme doted vypustili, je rozhodne nadstandardne mnoho a podobne kecy o "tezkem textu" sis mohl nechat jinam. Prozradil bys ty o svem zavodnim chytani kapru tolik detailu?

splávkař - Profil | St 4.12.2013 9:20:58

Juraj >> Však toto beru jako diskusi a pokouším se dozvědět od jiných co si myslím,co ani netuším a ověřit to co už vím a zároveň dát tu informaci do placu jiným které by to třeba taky mohlo zajímat. Po té parádě s přenosem kdy se všichni co mohli zapojili,dokázali se připojit na net i v JAR na dně odpuštěný přehrady kde to asi nebylo vůbec snadný ani levný najednou jakoby ztratili přístup na net,vyšel jeden pěkný článek,možná nebyl poslední?? ale pro mě to byla spíš taková závěrečná zpráva k založení někde na odboru aby se dalo za čas doložit ,že v tý africe fakt byli ale nenašel jsem v tom mnoho z toho co jsem čekal -tedy co tam objevili,jaké objevy viděli u jiných,co je tam překvapilo,co vyšlo dle předpokladů a v čem nakonec spočíval ten pokrok fídr repre oproti létům minulým.Pak si tu zase pár lidí postesklo,že to celý neběželo v přímém přenosu na ČT1 a nezaplnilo titulní strany novin a nežije tím aspoň půlka národa a na druhou stranu mnohým není po chuti ani to,že se tu někdo pokouší vymámit z těch co vědí nějakou tu informaci ve zdejší diskusi. Je 10 dní poté a já sice vím,že někde kolem Brna nejde složit podběrák,že je dost ochotných s tím pomoci,že by se tu hodily odkazy na fídry co asi marně čekaj na skladě až na ně přijde objednávka ale,že zdejší šéf už netoleruje annonci grátis.... Já bych spíš ocenil i očekával,že se dozvím jaká ručka byla v tý Africe ta nej a jestli to nějaká třeba neustála??,jestli záleželo na tom aby tam použitý prut byl takový a ne makový a že tam kapři chtěli háčky co tu máme na plotice nebo naopak....

hraji - Profil | Út 3.12.2013 18:25:02

Tango >> nebudu ti ani nadávat, ani tě urážet. Jen ti napíši, že o tom, jak funguje hospodaření svazu, nic nevíš. Peníze na zarybnění jsou vždy odděleny od peněz na ostatní činnost svazu. Zarybění se totiž hradí z peněz z tržeb za prodané povolenky. Činnost svazu se hradí z peněz za členské příspěvky. A tak není možné peníze ušetřené za sportovní činnost proměnit jen tak v ryby, které se vysadí do revíru. Nikdy není pozdě se dovědět něco o fungování svazu.

tuzemak - Profil | Út 3.12.2013 11:02:22

Zajda >> a blb se dá urazit?

marlean - Profil | Út 3.12.2013 10:24:17

Tango >> závisť je sviňa, pozor na ňu...

apavisa - Profil | Út 3.12.2013 9:01:13

Já jsem se na Pepu a jeho feeder koukal několikrát a jednou ho měl i sektoru.Na Mlíkách měli všichni pruty kolmo,nebo lehce proti proudu pruty a ejhle..Pepa hodně po proudu.Kroutil jsem tenkrát hlavou a on byl Mistr ČR :-)potom mi došlo,že chytal na vlasec a ne na špičku !!! a v Ratajích nás všechny seřezal a to tam pán chytil kapra jako kráva.Je to rybářský nadčlověk a kloubouk dolů,nemyslím si,že v této republice by byl někdo lepší a hlavně rád poradí,pomůže a v JAR makal za tým a ne na sebe !
A to stejné je Martin ve feederu,klobouk dolů před celým týmem a je vidět,že bez skvělého břehu prostě na MS chytat nejde,proto ten výbuch Slovenska a ve zprávě to i přiznali !

Martin M. - Profil | Ne 1.12.2013 15:21:27

Pepé - Vsetín >> za prenos patri podekovani predevsim Frantovi, Lucovi a Verce - i ja jim znovu dekuji :-)

Pepé - Vsetín - Profil | Ne 1.12.2013 14:53:53

Martine, ten víkend jsme proseděli u počítačů, ne jen já, ale i velká spousta feederomilné větve MRKu. A STÁLO TO ZA TO! Brambora je úžasný výsledek, a jak píšeš, zřejmě vás mrzí, že to nebyla nakonec bedýnka, může se Ti (vám všem) zdát, že bylo navíc, když to ale nejde, tak to nejde - strašně moc je to o štěstí. Ale hlavy vzhůru, tyto zkušenosti vám nikdo nesebere a když sv. Petr za rok dopustí, tak to cinkne! Takto zmáknutý přímý přenos byla ovšem jednoznačná výhra a za tu máš(te) od nás zlatou!