Diskuse k článku: Jak vzniká háček

Diskuse k článku Jak vzniká háček

Autor diskuse: TWIN 69 - Profil , 26.4.2012

sadraj - Profil | Pá 27.4.2012 21:47:37

Nazdar jem mne tak napadlo cokdyby nekterý z mnistnich rejpalu nebo z tech comaji sdoma hačky které se už nevyrábeji a chráni si je jako oko v hlave zkusili jedne nebonekolik jimi osvedčených a nevyrábených druhů od již zemřeleho maleho výrobce zkusil poslat vurobvi do budejovic s tim že by byl zajem vyrobit zkušední serii taohoto fruhu a výrobve by po zdokumentovaní a připravce podkladu pro výrobu tomu kdo tma ten vzor zasla posla jeho drahocený original zpšt , Třeby by se podařilo podpořit nove vznikajicí starou českkou formou a obohatit jeji vyrobunocými druhy dlouhodobe lety zkoušenými typy háčků které nasim předkum vyhovvyly a najednou se přestaly vyrábert vyrobce by vyrobil třeba zkušebni serii 500-1000 kousku a polal je mezi lidi k testovaní a nebo svým testarum a výroba nových starých druhů háčku by se uchytil a opět bychm jakostát byli v nečem jedinečníé nežli pomlouvat a vychvalovat činu a podobně , přeijen je to domaci vyroba a když se podivate na cenu kusu hačkus DPH na jejic h cenniku tka je to vlastne zastejnou cenu za kus skoro u všrcvh vyrobku krom hačkuna jigyx a 2 a 3 hačku což je pochopitelné ale daly by se vyrábet i tvary ktere zatím ve výrove nejsou kdby onebyl zajem , myslim ež upravit vačku kolem které se bude koneřný tvar háčku ohýbat a podobneých par mališkoxi by nebyl až tak veliký problem když se podivate jeký sortiment je forma schopna vyrábet již dnes a v kolika ktarech a rozmerech tka udelat o nbejakuch 10 tybu navic je te nnejmensi probem Je ale potřeba vedej konkretní tvar hačku a tloušku dratu a podobne přimo tvar a na to foto nestačí je potřeby mit konkretni kus v ruce aby se podle nej nechalvyrobit prototyp a potom rozjet zkušemi výrobu ,

CO to nezkusit tímhle smerem namisto poporovaní číny thajvanu apodobnych zemi ikdyž maji autoaty ale cenove se to omcc neliší a kdyžse podivam jak nekteříprofdejci jsouschopni profavat kusove jářek napřiklad i za 7-9 korun a to haček nic mocckterý z činy koupí za pár haleřu tka bychradeji kupoval háčky domací výroby kde je mohu ihned připominkovat když vim kdoje vyráví a tem muže ihned reagovat na připoninky o ostrosti uhlu busu a podobne a zboží vylepeovat podle zjistšných poznatků z praxe l Když se jejic h vyrobky prodavaji povetsinou do zahranicí je to naše ostuda vyvážet vlastni vyrobky a dobvažet lebvne a buh vi jak kvalitni čunty m od nekud z 3 zemi když je mužeme varábet doma a panize z vyrobby a prodeje zustanou v česku aneodputuji mimo nás .

ryba domácí - Profil | Pá 27.4.2012 22:17:47

Kocháč >>Sadraj není mongol. Kdybys četl některé jeho příspěvky, věděl bys, že jde spíš o jeho nemoc. Bych se mu asi nesmál.

Sintrix - Profil | Pá 27.4.2012 14:35:04

Barbusek >> Byl jsi se podívat do M-Art Kovo ? Já ano.
Provedli mě částí výroby. Netvrdím, že jde o mamutí podnik. Spíš malá továrnička.
Rozhodně ne manufaktura. A také háčky nejsou prioritním výrobkem.
Že je nikdo nezná ? To bude pravda .
Domnívám se, že část jejich produkce je přebalována do jiných obalů a za jiné ceny.
Jejich nedostatkem je malý velikostní výběr. Zkoušel jsem háčky i jiných českých výrobců.
Postupně se od nich odkláním. Zůstávám u M-Art Kovo. Jen u malých, nebo speciálních, háčků hledám jinde. Podotýkám, že kupuji jen háčky muškařské. S ostatními nemám zkušenosti.
Mám zásoby ješte ze staré éry.

MrKos - Profil | Čt 26.4.2012 15:45:13

TWIN 69 >> pěkný článek, takový zajímavý pohled do zákulisí a hlavně něco jiného než kapr

chemické broušení neznám, znám především elektrochemické broušení které se využívá velice hojně při výrobě jak háčků tak např. injekčních jehel a dalších podobných věcí přičemž většinou 90% materiálu je odděleno elektrolyticky a 10% mechanicky , případně 80%-20% atd. (je to jeden proces a brusným kotoučem při obrábění teče šalina) ... je to pořád třískové obrábění a neřekl bych kategoricky že to naleptá hrot který je potom křehčí, nejedná se totiž o tepelné opracování a vnitřní struktura materiálu se tedy nemění, pouze povrch

Starc55 - Profil | Čt 26.4.2012 9:50:07

TWIN 69 - >> Moc pěkný článek a zajímavé informace pro mladé rybáře o existenci českých háčků. Dodnes je používám na úhoře a candáty, ale zásoby se tenčí. Měl jsem i zmiňované zbrojováky, byly taky dobrý. Dal jsem za 1. Dají se vůbec někde české háčky koupit?

TWIN 69 - Profil | Čt 26.4.2012 9:16:37

Fishky >> Ahoj,skoro všude ve světě se vyrábí háčky stejně.Akorát někteří výrobci používají na každou operaci jednoúčelový automat.Všechny háčky se brousí klasicky na brusce,a to opravdu 5-7x.Chemické ostření má podstatu v tom,že nabroušený háček se prožene lázní s kyselinou a ta neleptá tenký hrot.Ten by měl být pak ostřejší,ale zároveň křehčí.Tuhle úpravu jsem na vlastní oči viděl jednou a je to pěkná chemie a smrad.Jinak nápisy na některých sáčcích o kvalitní japonské oceli mi přijdou úsměvné,protože pro japonce dělají ve Vietnamu.