Rybářské nápady 6. část

Kategorie: Všeobecné

Houba na šňůře

Ne všude u vody jsou příhodné břehy a nabrat si vodu do kbelíku pro rozmíchání krmení nebo jen omytí rukou může být dost riskantní a nebezpečná práce. Stačí se špatně naklonit, uklouzne noha a už plavete. V létě by to nebyla žádná tragédie, pokud nenarazíte na nějaký kámen a nezraníte se, ale v chladném období to nebude nic příjemného a z takové nehody by se klidně moha vyklubat pořádná patálie, nebo dokonce tragédie.


Ale jsou možnosti jak tomu všemu předejít. Jednak si můžete nabrat vodu do kyblíku tak, že k uchu nádoby připevníte provaz. Další možností je si dát kyblík třeba do podběráku, čímž si ruku prodloužíte, nebo úplně stačí, když si na provázek upevníte úplně obyčejnou větší houbu. Hodíte ji do vody a zase snadno vytáhnete. Větší houba pojme dost vody na to, abyste s ní provlhčili krmení nebo si umyli ruce. Navíc se na konci lovu hodí i k omytí náčiní a nádob od krmení.

Ale pozor! Není houba jako houba. Některé nasají vodu, jen když je smáčknete a pustíte pod vodou. Jinak jen plavou na hladině. Místo houby lze použít i větší kousek molitanu.

Dvě gumičky na jigové hlavičce

Poslední bílý twistr zmizel z krabičky a ryby prostě jinou barvu ani za nic nechtějí. Tak nevím, co s tím. Ale kdo byl na vojně, ten zná rčení, že správný vojín si ví se vším rady. V krabičce mám vždycky pár barevných gumiček do vlasů. Občas se na něco hodí. A právě teď se hodí k rychlé výrobě jednoduché nástrahy. Vezmi jigovou hlavičku, z bílé gumky obtočené okolo háčku vytvořím tělíčko a z červené budou nožičky a štěty. Při trošce fantazie to muže připomínat nějakou tučnou larvu poskakující po dně a volá - první ryba je tu!


 
Milan Tychler - 16.7.2017

Diskuse k miničlánku

Maxi king01 - Profil | Ne 23.7.2017 9:43:56

Tu gumovou nástrahu jsem zkoušel a nemůžu si stěžovat.