Rybářské nápady 2. část

Kategorie: Všeobecné

Aby se to nelepilo

Method feeder je super věc, pokud všechno funguje, jak má. Někdy ale nastane trápení s vnadicí směsí. Může se rozpadat, ale může také lepit tak nepříjemně, že se lepí na formičku. Přitom se ale může ve vodě rozpadat celkem optimálně. Někdo by se touto směsí dál nezabýval a vyměnil by ji za jinou. Pomoc je však snadná. Před tím než formičku naplníte, dejte do ní kousek igelitu. Pak vložte, pokud to děláte, krátký návazec s nástrahou, naplňte formičku směsí, zamáčkněte do ní krmítko a vyklopte. Bábovička z formičky vypadne téměř sama a bude dokonalá.

To, že se směs lepí na formičku, ještě neznamená, že je směs špatná. Může krásně vonět, obsahovat zajímavé kousky, ale bohužel i lepek, který se chytá na formičku a nechce se pustit. Tenkou slupičku igelitu však sloupnete snadno a je po problému.

Vložte igelit do formičky a naplňte ji až po okraj směsí, pak do formičky vmáčkněte krmítko


Poté už můžete krmítko snadno vyklopit a sloupnout igelit


Bábovička je pak dokonalá…

Rohlík v gumičce

Pokud rybáři něco nastražují mimo háček na vlasový přívěs pomocí gumového kroužku, je to obvykle peleta. Já jsem pro gumičku našel mnoho dalších využití a jedním z nich je i nastražení tolik oblíbené rohlíkové kůrky.


Nastražené sousto se dá bez problémů nahazovat i opakovaně

Pokud potřebujete větší nástrahu třeba na kapříky nebo i tlouště, je tohle nastražení jedním z nejlepších a jeho výhoda spočívá nejen v tom, že se volný háček snadno v rybí tlamě zachytí, ale i v tom, že takto nastražené pečivo vydrží na háčku, respektive u háčku, déle než kdyby bylo přímo na něm. Samotné nastražení je velmi jednoduché, ale velkou pozornost je třeba věnovat přípravě nástrahy. Existuje spousta návodů a postupů jak připravit rohlík tak, aby byla jeho kůrčička co nejvíce „gumová“. Čím lépe se to povede, tím déle tohle sousto nastražené vydrží.

S nastražením do gumičky je sice trošku práce, ale na druhou stranu můžete zaseknout více ryb, zvláště když berou hodně opatrně. Za vyzkoušení to jistě stojí ….


Potřebovat budeme rozevírač kroužků, který se dá koupit za dolar, ale i dvě stokoruny. Všechny fungují dobře


Připravený vlasový přívěs
Gumový kroužek rozevřeme a vložíme srolovaný kousek kůrky
Povolíme sevření, stáhneme kroužek z nástroje a je hotovo
 
Milan Tychler - 25.1.2017

Diskuse k miničlánku

Jamik.cz - Profil | So 28.1.2017 21:49:38

Díky moc za odkazy :-)

snejk.cz - Profil | So 28.1.2017 3:18:05

Jamik.cz >> tady za 85 centů https://goo.gl/jgtA14

Jamik.cz - Profil | So 28.1.2017 0:06:20

Může mi prosím někdo poslat odkaz na ten rozevírač kroužků, vyhledávač mi našel samé prasárny :-)

Mirek.V - Profil | Pá 27.1.2017 12:51:18

Jozef K. >> Díky, je výborné, že se ty sáčky vyrábějí i malé a mají uzávěr. Opravdu skvělý nápad.

Jozef K. - Profil | Pá 27.1.2017 12:15:58

Mirek.V >> Samozrejme nie vsetky vrecka su rovnake. Tie, ktore pouzivam ja su makke a jemne. Plnim to normalne, ze do formicky naberem krmivo/pelety, polozim krmitko a zatlacim. Kludne mozes pouzit klasicky sacok na rohliky ;) Ja som to prvy krat tiez tak pouzil. A potom mi napadlo to vrecko.

Mirek.V - Profil | Pá 27.1.2017 12:06:47

Jozef K. >> Jde to s tím sáčkem dopře plnit ? Sáček je asi tužší než kousek mikrotenu. Nebo dřív namáčkneš směs na krmítko a pak to vložíš do formičky? ( Že se mi to líbí, jsem dal už včera ).

karlos2 - Profil | Pá 27.1.2017 11:07:31

Já používám hadřík namočenej stolním olejem. Vždy před naplněním formu vytřu. Nikdy se krmení nepřilepí.

Kruan - Profil | Pá 27.1.2017 10:55:10

ja pres igelitak kleštěmi vyskřípávám rohlikove kulicky..jinak se totoiz stava , ze se kulicka prilepi v jedne z celisti a roztrhne se...

Pstruh27 - Profil | Pá 27.1.2017 8:24:48

Jozef K. >> to je super napad. Vobec by ma to nenapadlo a pritom tak jednoducha vec.

ferdoz - Profil | Čt 26.1.2017 13:40:41

Jozef K., veľmi dobrý nápad! Kúsok igelitu či celofánu - proste čo je po ruke - používam aj ja už dlhšie, ale dať celú formičku do sáčku mi nenapadlo.

Jozef K. - Profil | Čt 26.1.2017 6:25:20

Ja mam formicku v takomto sacku :)
Krmivo sa nelepi a formicka sa neupatla od krmiva. No a velka vyhoda je, ze mi sacok narozdiel od kuska igelitu neodfukne vietor :)