Rybářské nápady 1. část

Kategorie: Všeobecné

Neobvyklé nastražení kukuřice

Při lovu s nástrahou umístěnou mimo háček se musíte obvykle rozhodnout, jakým způsobem to vlastně provedete. Jak nástrahu na vlasový přívěs připevníte. Použijete gumičku, klasickou zarážku, nekonečnou zarážku... Samozřejmě záleží na typu nástrahy a může se i stát, že například zarážky dojdou, někam se zakutálí a pak si musí člověk poradit, jak to jde. Jsou i situace, kdy se během lovu rozhodnete změnit nástrahu, ale s tím bývá často spojeno i to, že musíte změnit i způsob nastražení, takže vlastně musíte úplně změnit koncovou montáž. Ne ale vždy.


Zaklesneme navlékací jehlu do kroužku


Gumový kroužek natáhneme


Zrnko kukuřice stáhneme na kroužek


Jehlu vyjmeme

Například, když máte nastraženou peletu v gumičce a chcete ji vyměnit za zrnko kukuřice. Většina by asi měnila háček s gumičkou za háček s běžnou smyčkou a nějakou zarážkou, nebo za nekonečnou zarážkou. Je to ale úplně zbytečné, protože i kukuřice se dá snadno nastražit pomocí gumičky. Jen se prostě nesmíte snažit nasadit gumičku na zrnko, ale jednoduše do něj gumičku vtáhnete a je to...

Přídavná zátěž na krmítko


Lov v proudu pomocí feederového prutu je celkem snadný a přináší docela slušné výsledky. Navíc se dostanete i k rybám, které jsou na některých revírech jen těžko dostupné, například takové parmy. Ovšem k tomu, abyste v proudu krmítko udrželi, musí mít potřebnou hmotnost. Může se stát, že se vypravíte někam na ryby a na břehu zjistíte, že místo je sice fajn, ale hmotnost vašich krmítek na něj prostě nestačí. Jak si v takové situaci poradit? Pokud s sebou máte nějaké olůvko s dírkou a obyčejnou gumičku, jste z toho rychle venku a pokud gumička není, stačí k elegantnímu řešení i kousek vlasce nebo šňůrky...

 
Milan Tychler - 1.1.2017

Diskuse k miničlánku

Šinic - Profil | Pá 6.1.2017 7:43:05

Teď v zimě na feeder se mi ale jeví jako nej klasika. Několik tak dvoucentimetrových kousků hnojáka přímo na háčku.

Šinic - Profil | Pá 6.1.2017 7:20:01

Mám rád všelijaké nápady a vychytávky a tak dávám článku za 1, ale zůstanu u nekonečné zarážky.

vazka - Profil | Út 3.1.2017 14:10:31

Moc pěkný článek, někdy vyzkouším;)

helmutx - Profil | Po 2.1.2017 15:09:35

Zkuste to i se žížalou, taky to funguje, ale na peletu, kuku, kůrku, atd. je nejrychlejší použít nastražní hrot, mají různé délky.

Button - Profil | Ne 1.1.2017 21:16:52

To nastražení znám akorát s lunchmeat. Musím se přiznat že kdybych chytal na peletu v krousku a chtěl dát kuku asi bych to předělal a přitom jenom stačí zapnout mozek. Kdybych to nastražení viděl 100 krát stejně bych to do dneška neudělal i s tou kuku . Teď už se mi to snad dostane do řepy :-)

jarda85 - Profil | Ne 1.1.2017 20:13:11

Tohle určitě někomu pomůže,dobrý nápad👍 určitě vyzkouším.

ceczubr - Profil | Ne 1.1.2017 20:07:59

Pěkný vychytávky, hlavně ty natuplovaný krmítka.