1. kolo KP JČÚS - Feeder

Kategorie: Všeobecné
Tento závod byl prvním ze seriálu přeboru jižních Čech (jihočeské feederligy) a došlo v něm k několika změnám oproti minulému roku. Hlavní změnou bylo přechod na oficiální pravidla LRU feeder a tím pádem i přechod z měření délky ryb na jejich vážení. Závod se konal na Vltavě těsně u Hluboké nad Vltavou 11. 4.

Tento závod byl můj první, kde se chytalo na hmotnost. Minulou sezónu se mi na závodech docela dařilo, ale byla vcelku malá konkurence a chytat ryby na délku je úplně něco jiného. Chtěl jsem se přesvědčit, že moje dobré výsledky nebyly náhodné. Proto jsem se snažil na závody pořádně připravit a neponechat nic náhodě. Začal jsem tvrdou prací a nakopal čistý litr hnojek. Objednal pinky, červy a patentky. S krmením jsem dlouho váhal, ale nakonec jsem zvolil Lorpio Magnetic Bream 1:1 s Grand Prix Canal od stejné značky – vždy mi zde fungovalo dobře.

Na závod jsem vyrazil včas, ale nechal sem doma vlastnoručně nakopané hnojky. Musel sem se pro ně vrátit (pohlížel jsem na ně jako na vlastní děti) a na závody jsem přijel o chlup pozdě. Když sem viděl „konkurenci“, začal sem pochybovat o sobě i o všem ostatním, co jsem měl s sebou. Na dlouhé hovory nebyl kvůli mému zpoždění čas, vyrazil jsem losovat. První kolo C8- forhont, druhé kolo A8, někde v půlce závodiště.



K lovu jsem si připravil dvě media a jedno heavy. Vše na průběžku. Zaklipoval jsem na 32 metrech všechny pruty. Byla to chyba. Nevyzkoušel jsem si vzdálenost ani s jedním prutem, a po první zkoušce poskakoval 70 g krmítko na nejslabším kmenu, co jsem měl. Musel jsem tedy těsně před koncem přípravy překlipovat všechny pruty na 24 m. Jen tak tak jsem to stihl.

Krmení proběhlo rychleji, než bych potřeboval, ale jde se na věc. V pravo mám na dohled dva kluky z Třebíče. Radynka a Pečťáka. Z obou mám respekt. Pečťák tahá už dobrou půlhodinu cejna za cejnem a já jsem bez kontaktu. Krmení nešlape tak, jak jem zvyklý. Začínám stříhat hnojky. Fungují, ale nesmím to s tím přestat. Po hodině nepřitržitého stříhání hnojek se dostávám cca na úroveň zatím největšího konkurenta. Teď to bude boj o každou rybu. Ke konci kola ztrácím dva slušné cejny těsně po záseku, dva si vlastní blbostí sundavám z háčku podběrákem. Posledního cejna zdolávám asi deset vteřin po zaznění konečného signálu. Do saku nesmí. Říkám si, že tyhle ryby mě budou hodně mrzet, a taky že jo. Po zvážení mám něco přes devět kilo. Čekám na další závodníky. Radek Pečta mě poráží o 80 gramů. Radynek je za mnou již nevím o kolik, ale myslím, že něco kolem kila. Dál už nevím.

S prvním kolem jsem vcelku spokojený, vychytal jsem dvojku v sektoru, ale neschopnost rychle a účině zdolávat ryby se projevila. A bolí. Nicméně atmosféra je suprová. Nacpu do sebe bagetu a sendvič z benzínky, krátce pohovořím a jdu nosit věci. Mám to daleko.



Druhé kolo mám na dohled dva prvoligové závodníky (mám se co učit). Vypadá to ale, že počasí nezůstane tak ideální. Zvedá se vítr a černé mraky jsou na dohled. Domíchávám trochu krmení a po signálu vnadím. Tentokrát o kus dál - někde na 29 metrech. První záběr přichází okamžitě po prvním náhozu s návazcem. Pěkný jesen. Pak ale dlouhou dobu nic. Zkouším všechno ale marně. Jeden prut jsem i převázal na páter, ale bylo to k ničemu. Navíc začíná bouřka. Zrovna v moment, kdy někde vcelku daleko uhodilo, stahuji krmítko a prut mi dává velmi znatelně vědět, že je uhlíkový (výrobce s tou vodivostí vážně nelže). Nahodím a odmítám se ho dále dotýkat mimo záběr. Ten ale stejně nepřichází. Do toho začíná hodně pršet a já nemám deštník. Řeším to krajní improvizací a hážu přes sebe tašku od křesla. Je to nečekaně účinné. Po bouřce se znovu pouštím do aktivního lovu. Promarněná půlhodina mi přijde draho. Zvlášť když vidím ten koncert co celou dobu předvádí Radynek s Papinem. Všichni ostatní na dohled se trápí podobně jako já. Na závěr závodu ale několik větších cejnů odlovuji. Jde to ale těžko. Průtok se výrazně zvedl a řekou teče kdejaký bordel. 70 gr krmítko skáče. Poslední moje ryba je cejn k 50 cm. Je jako struhadlo, ale hezky těžký. Nakonec mám pět ryb a něco málo přes 5 kg. Čekal jsem to horší, jsem třetí v sektoru.

Po závodech musím spěchat do práce. S pořadatelem jsem domluvený, že mi odpustí vyhlášení. Rychle balím, dávám sušit vezírek a jen tak narychlo zjišťuji stav situace. Přímo skvěle zachytal Radek Pečta ( 1+1), Radek Černý (3+1), Martin Brückner (2+2) a Radek Křenek (1+3).
Já jsem těsně za nimi. S pátým místem jsem spokojený. Výborně chytal také Víťa Toman (pořadatel), který se dobře popral s druhým kolem a dal jedničku.



Loučím se, nakládám věci do auta a jedu vstříc užít si zvučení diskotéky s Vašem Patejdlem (jak rád bych to vynechal). Bojím se, že budu za mixážním pultem spát, ale nestalo se to.

Závěrem bych chtěl poděkovat oragnizátorům závodu za práci, kterou do toho vložili a ještě vloží. Bečetkovi za uschování a usušení vezírku (ve spěchu jsem ho zapomněl na trati) a zkušeným závodníkům za cenné rady. Díky patří i všem závodníkům za účast a fajnovou atmosféru.

Kompletní výsledky a a termíny dalších závodů seriálu jsou na http://jihoceskafeederliga.mrk.cz/ .

Hodně zdaru
 
Tiky Květák - 22.4.2015

Diskuse k miničlánku

Tiky Květák - Profil | Pá 24.4.2015 8:47:21

Junior2 >> A byli tak zamotany, že se docela blbe odebíralo množství, který bych si představoval. :-)

Junior2 - Profil | Pá 24.4.2015 8:43:11

Tiky Květák >> Hajzli ;-)

Tiky Květák - Profil | Pá 24.4.2015 8:32:21

Junior2 >> Oni jak zalezli do sebe tak se scvrkli z litru na 3/4. :-)

Junior2 - Profil | Pá 24.4.2015 8:17:12

Já myslel,že si nakopal jenom 3/4 litru.:-) Pěknej článek

Bečetka - Profil | Čt 23.4.2015 14:39:18

Dobrej clanek 2

Petr Havlíček - Profil | Čt 23.4.2015 14:19:15

Dobrej článek ...