Kanapkový pstruh

Smažení ryb

Filety ze 2 pstruhů , 100g másla, sůl, provensálské či jiné koření vhodné na ryby, 0,1 litru bílého vína, 1 menší citron, cca 1 lžíce medu, svazek čerstvého kopru , 2 střední bagety, olivy, papričky aj. na dozdobení.

Očistěné, osolené filety ze pstruhů lehce posypeme bylinkami ( podle svých chutí ) a pečeme na másle z obou stran. Podle velikosti porcí cca 5 - 8 min. před dopečením podlijeme bílým vínem, necháme dopéct. Rybu vyjmeme, výpek zredukujeme. Do vychladlého přidáme citron, trochu medu a přiměřeně posekaného kopru nebo bazalky. Promícháme, necháme chvíli odležet. Filety pstruha nakrájíme šikmo na menší kousky a poklademe na opečené kousky bagetky kanapkové velikosti. Navrch přelijeme trochou bylinkového dresinku. podle chuti možno přidat různá dochucovadla. Navrch dáme proužek sterilované kapie, olivu apod.
Chuť dresinku má být sladkokyselá.

 

rybomil - Profil, 14.11.2019
Průměrná známka: 2,67

Diskuse k receptu

rybomil - Profil | Čt 22.12.2022 11:39:46

Dnes jsem viděl na vánočním trhu něco podobného, neodolal jsem a ochutnal. Ale chutnalo to úplně jinak než ty moje výtvory, málo navinulá chuť a na mě dost překořeněno.

rybomil - Profil | Čt 14.11.2019 17:36:10

Nemám, dělal jsem naposledy na svátek Václava. Prostě lidově větší jednohubky.

Martin02 - Profil | Čt 14.11.2019 17:05:27

rybomil - >> Recept vypadá pěkně. Nebyla by fotka?