Losos pečený s ančovičkami, olivami a rajčaty

Pečení ryb

Ingredience:
filety z lososa
ančovičky
hrst čerstvé bazalky
12 rajčat (nejlépe mini)
2 hrsti černých oliv bez pecek (možno i půl na půl se zelenými)
citrón
sůl, pepř

Postup:
V misce smícháme nakrájená rajčata (na větší kousky) a vypeckované olivy, přidáme trochu olivového oleje, pepř, sůl a bazalku. Promícháme.
Filety lososa omyjeme, pokapeme citronem, olivovým olejem a lehce osolíme. Připravíme kapsu z alobalu, uvnitř ji trochu vymažeme olivovým olejem a vložíme do něj filet. Na filet potom připravenou směs a navrch položíme ančovičky (ale nemusí být). Alobal uzavřeme a celou kapsu vložíme do pekáčku a dáme péct.
Doba pečení je podle velikosti zhruba 10 minut.

 

webbiecz, 17.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.