Szegedské halászlé z kapra

Rybí polévky

1 ks 1-1,2 kg kapra,
1/2 kg rybí drobotě (plotice, karas), nebo rybí hlavy a ocas,
2 velké cibule,
2 zelené paprikové lusky,
2 rajčata,
1-2 pol.lžíce mleté sladké papriky,
pálivé papričky a sůl.
Ryby očistíme, důkladně vymyjeme, zbavíme hlavy, ocasu a trup naporcujeme na prst široké řízky, zlehka nasolíme a necháme odležet (pokud máme k dispozici mlíčí a jikry tak je přidáme k řízkům). Hlavu, ocas a očištěné omyté drobné ryby vložíme do hrnce a přidáme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, jemně posolíme a na středním ohni pod pokličkou přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, než maso se samo dělí od kostí (1 – 1,5 hod.) Vývar procedíme, ale nepasírujeme! Scezený vývar přivedeme do varu, přidáme mletou papriku, na kolečka pokrájenou papriku, pokrájené rajčata, pálivou papričku a osolené řízky (mlíčí, jikry). Necháme přejít varem a na mírném ohni vaříme ještě 15 – 20 minut. Okamžitě podáváme.

 

DIO - Profil, 11.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.