Lín s koprovou omáčkou

Vaření ryb

600g línů
150g kořenové zeleniny
sůl
1l vody
1 lžíce másla
OMÁČKA:
0,5l zakysané smetany
2 žloutky
1 lžička škrobu
2 lžíce sekaného kopru
1 lžíce másla

Líny uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou. Uvařené porce línů vyjmeme, pokapeme máslem a držíme v teple. Omáčku připravíme takto: Do smetany rozkvedláme žloutky, škrob, osolíme a vaříme za stálého míchání ve vodní lázni. Sekaný kopr přidáme těsně před dovařením. Když omáčka začne houstnout, odstavíme ji, dochutíme podle potřeby solí a podáváme k jednotlivým porcím vařeného lína.

 

Josef Vychytil - Profil, 1.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.