Pstruh na spôsob mlynárky

Smažení ryb

Suroviny:
4 pstruhy, 100g masla, 100g húb, 10g hladkej múky, citrón, zelená petržlenová vňať, soľ
Očistené a umyté pstruhy na oboch bokoch nakrojíme, osolíme, necháme chvíľu postáť, obalíme múkou. Na časti rozpáleného masla ich z oboch strán opečieme do zlatista. Upečené ryby vyberieme, na panvicu pridáme zvyšok masla, očistené, na plátky pokrájané huby a dusíme. Potom pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať, šťavu z citróna a ešte chvílu podusíme. Opečené pstruhy položíme na zohriatu misu, posypeme udusenými hubami, posekanou zelenou petržlen. vňaťou a ozdobíme kolieskami citrónu.
Podávame s varenými zemiakmi.

 

Pablo-fish, 23.6.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.