Rybí salát s kyselými okurkami

Rybí saláty a zavináče

Potřebujeme:
ryby (cejn,plotice,...)
sůl,ocet,bobkový list,nové koření, pepř
kořenovou zeleninu
kyselé okurky
cibuli
majonézu, bílý jogurt

Ryby vykucháme, odřízneme hlavy, vložíme do vroucí vody s trochou octa,bobkovým listem,solí a novým kořením.
Vaříme asi 5 minut,aby šlo maso od kosti (záleží na velikosti ryb), rybyvyndáme a necháme vychladnout. Vychladlé vykostíme (stačí velké kosti) a nakrájíme na malé kousky. Ty pak smícháme s nakrájenou cibulí, drobně pokrájenou okurkou, solí, pepřem. Přilejeme trochu octa nebo láku z okurek. Takto vzniklou směs necháme asi 3 dny v ledničce. Tato doba akorát stačí pro rozložení drobných kůstek.

Poté vyndáme, přimícháme bílý jogut a majonézu, v poměru tak 1:2. Dále přidáme uvařenou zeleninu (mrkev, hrášek, podle chuti i kukuřici).

Vše smícháme, necháme vychladit a podáváme.

Dobrou chuť!

 

Karbo - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.