Rybí očka a slanečci,

Rybí saláty a zavináče

2kg vykostěných filetu plotice cejn,500g soli,2 lžíce celého nového koření,lžíce celého pepře,2 bobkové listy,olej,cibule a olivy. Filety nakrájim na stejně silné proužky,prosolím a naskládám do sklenice se šroubovacím víčkem a uložím na 20 dní do ledničky.Pak filety vyjmu nechám okapat a naskládám po vrstvách do čisté sklenice každou vrstvu mírně prosolím posypu kořením bobkovým listem a nakrájenou cibulí a zakapu olejem sklenici uzavřu adám do lednice na 5 dní Pak teprve konzumujeme.Z filetu mužeme připravit i očka-před zalitím olejem přidáme do jednotlivých filetu olivy stočíme propíchneme párátkem a naskládané na sebe a proložíme nakrájenou cibulí.a je hotovo.

 

Hrášek - Profil, 6.12.2011
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

MIGEIC - Profil | Pá 23.12.2011 10:08:07

Určitě to vyskouším