Kaprařský maraton v ČR?

Kolegové kapraři,ale i preferující jiné rybolovné techniky,myslíte,že je možné uspořádat takový kaprařský maraton jako na Liptovské Maře v ČR?Je mi jasné,že to nemůže organizovat jednotlivec,ale musel by to mít pod záštitou asi někdo s mediálně známých kaprařů,co mají zaběhnuté a známé firmy,nebo např.redakce nějakého časopisu,jako je tomu na Slovensku.Určitě by s tím bylo velmi mnoho problémů,do kterých by se málo komu chtělo jít(vybrat vhodnou vodu,domluvit se s danou organizací a s dalšíma na výjimkách pro závodníky,jako je zavážení a bivakování atd.),sehnat sponzory a mnoho dalších.Ani si nedovedu představit,na které vodě by mohly takové závody probíhat.Napadá mě jen tak Dyje 6,ale tam je jasné,že by se s ochranářema nikdo nedomluvil,anebo jen šterkovna u Hulína(M13A-93,5ha),ale nevím,kolik by se tam vměstnalo závodníků.Samozřejmě neznám většinu vod v republice,tak zkuste navrhnout nějakou vy,kde by to bylo možné.Na hodně vodách by to asi možné díky rekreantům možné nebylo,anebo možná jen po sezoně.Otázku berte s nadhledem,protože se asi těžko najde někdo,kdo by se zhostil organizování takového podniku,ale přesto mi to nedá,abych se nezeptal(samozřejmě bych si takové podobné závody u nás v ČR,jako na LM,přál).Za vaše názory a úvahy děkuju.
Autor diskuse: Milda - , 25.11.2005 kaprařina - ostatní

Fishky - Profil | Pá 19.5.2006 8:11:56

Milda: souhlasím a taktéž jsem předpokládal, že jakmile se hraje "na počet" půjde selektivita lovu respektive nástrah (a návnad) stranou a budou se chytat hlavně ty "méně otražité" ryby (menších velikostí ale hojnější), zejména v ruchu, který tam v době závodů panuje, ale na druhou stranu mě překvapilo, že se "neustřelil" ani jeden větší kousek.
PS: doufám, že se o víkendu uvidíme na závodech :o) /víc mailem/

Lubos Zabcik - Profil | Čt 18.5.2006 21:28:39

Milda-Dakujem za pochvalu,ja som chcel selektovat len neoverene info od marvina..Inak sa priklanam k tebe Tovacov je na najlepsej ceste ku dochovaniu kapitalnych ryb..

Drahoš | Čt 18.5.2006 20:38:27

Milda- Špatně jsem to definoval.Nermyslel jsem s tím rybí obsádku,ale zarybnění během roku-a za celý rok dohromady,na 6hektarů co se týče kapra.Je to jen o penězích.A myslím ,že Tovačov na to má.

Milda - Profil | Čt 18.5.2006 20:34:25

Drahoš:No já jen doufám,že se z toho nestanou druhé Jestřabice.Tam je podle mě nevhodně zvolená obsádka.Duháci,kapři,okounci pstruhoví,jeseteři a nějací zahraniční sumíci......Přál bych si,aby Tovačov byla spíše voda s pár opravdu trofejníma kaprama a nějakýma těma menšíma,ne rozhodně přeplácaná jako v Jestřabicách, jinak těch trofejních dravců je cv Tovačově už teď dost.

Drahoš | Čt 18.5.2006 20:30:15

Milda-Vem jednu věc.Srovnej třeba Jestřabice rozlohou a zarybněním, a přilož to k Tovačovu.Samozřejmě vynásob to hektatrama.Co by do vody musely dát, aby to bylo znát.Pak je důležitá návštěvnost.Ta je daná rybama.

Milda - Profil | Čt 18.5.2006 20:25:38

Drahoš:No jo,pěkně jsem si pospal,ještě hokejisti vyhráli,tak je pohoda....:-))Márvin tu argumentuje,že jim to nemůže vydělávat,ale to snad žádný podnik ze začátku nevynáší.Napřed jsou potřeba investice a výsledek můžu v takovém případě očekávat za pár let,ne hned druhou sezonu.Navíc štěrkovny při své finanční síle určitě nijak nespěchají.

Drahoš | Čt 18.5.2006 20:21:24

Milda-Ty jsi se nějak rozvikládal.Asi jsi se dobře vyspinkal?že?Jinak souhlas

Milda - Profil | Čt 18.5.2006 19:43:20

Luboš Žabčík:azdárek Lubo.Mazat nic nebudu,podle mě to je k tématu a Márvin neporošuje žádné pravidla diskuze,aspoň co si ze střední školy pamatuju,když jsme to v Českém jazyce brali....Jinak Ti musím ještě jednou poděkovat za super organizaci,hned bych se vrátil o týden nazpět......
Fishky:Dost mě překvapuje,že tak reaguješ ohledně laplých ryb na maratónu.Myslím,že už se nějaký čas věnuješ lovu trofejních ryb,tak by ti podmínky k jejich lovu měly být jasné.Na závodech nikdo asi nejde po těch nej,ale snaží se jít na co největší počet bodovaných ryb.To,že se ulovilo tolikryb,považuju za dostatečný počet k vzhledem okolnostem.Kdo tam nebyl,tak to může stěží posoudit.Na závodech je jiný ruch,než když lapáš ryby u vody téměř sám,navíc opravdu asi nikdo nenasazoval co nejselektivnější bobule na ty macky.Navíc je tam skupina zatopených stromů,kde má ryba přirozené útočiště a podle informací M.Tychlera,který se tam byl mrknout a hodil s pár klukama řeč,se v těch místech třeli cejni a plotice,tudíž ta ryba neměla pražádné důvody vyjíždět ze svého hradu a přijímat jinou potravu,než se cpát jikrama.Ryb se chytlo podstatně víc,ale vše bylo kolem 45-49cm.Krásný pokus předvedl již zmiňovaný M.Tychler,když do vody hodil 2m od kraju kouli šrotu s partiklem a kuku.Připlaval kapr prej kolem 55cm a futroval se,dokud všechen šrot nezbaštil,ale kuku a hrubé částice nepřijal.Teplota vody taky ještě nebyla taková,aby ryby žraly ve velkém.Už se to tu probíralo mockrát,podle mě tam nějaký 15+bude.ale ulovit ho bude kumšt.
Márvin:Máš svůj názor a já ho akceptuju.Já su taky proti privatizaci vod,nicméně tady si myslím,že je voda v dobrých rukou a že se z ní stane nej soukromá voda v republice.Už jsem viděl pár zprasených soukromáků,kde se vedle sebe nasazují nevhodné druhy ryb jen v honbě za co nej ziskem.Tady ale ne a s tím kaprem to vysazování nebude taky donekonečna.Za pár let ti dnešní větší vyrostou a krom nějakých pár metráčků pro ty,co si rybu rádi vezmou,nebude již důvod zarybňovat ve větší míře kaprem.O to taky asi jde,udělat vodu s pár opravdu trofejníma kusama a ne žádný kaprodrom.Já na závodech nic nelapl a s klidným svědomím můžu prohlásit,že jsem se opravdu snažil co to šlo,ale nestačilo to.Možná to bude znít divně,ale su tomu aj rád,bo to se mi často nestává a už vůbec ne na soukromých vodách.Tady jsem dostal za vyučenou a je to impulz pro člověka víc se snažit a zdokonalovat se.Určitě se na tuto vodu vrátíma pokusím se tentokrát ji pokořit.Navíc jak psal leš Vondrlík,je tam fantasticky dost dravců a to krásných barev.Klukům Tychler vyprávěl,že má z tama okouna 49cm a že se tam potápěl a viděl mnohem větší,takže pokud očekává z někama nový rekord v okounovi,tak z tama.Taky by mě mrzelo,kdybych měl takovou vodu u nosu a najednou se z ní stala soukromá voda a já tam mohl rybařit jen za podstatně jiné peníze,než je normální povolenka,ale tomu se člověk neubrání,aspoň se tam lapat može.V mé rodné vísce koupil náš rybník taky soukromník,lapalo se tam jen jednu sezonu a pak to skončilo,pak mu rybyněkdo otrávil,teď tam má jen karase a nesmí se tam lapat.Bývali tam pěkní kapři a nádherní amuři,voda kousek od odmu,ale teď se tam možu jen chodit dívat.To u vás je určitě lepší řešení.A nevěř tomu,že to zkrachuje.Zajeď si na jiné soukrpmáky.O víkendu je tam čím dál větší nával,často nemáš šanci si zalapat,když dojedeš pozdíš a taková vody,jako je Tovačov,nemá svou rozlohou a čistou vodou konkurenci.Maratón ji udělal reklamu,ještě se lapne pár pěkných ryb a v průběhu pár let si budeš muset rezervovatmísto dopředu,jako tomu už na některých vodách je.

Jarda Žáček - Profil | Čt 18.5.2006 18:14:49

Dnes jsem obešel kus jezera III, kde se minulý týden konal maratón. U vody sedělo pár rybářů a vesměs velmi spokojených, jelikož měli skoro každý v saku pěkného kapra od 50 do 60 cm a jen se dál bavili lovem CHAP. Vesměs lovili relativně blízko břehu, kam rukou dokázali nakrmit, a jelikož byl všude klid a na vodě žádná loďka, ryby důvěřivě braly. Asi na tom ruchu při maratónu něco bude, zřejmě to odtlačilo ryby na větší vzdálenost a proto bylo několik týmů, které za 4 dny nebodovaly vůbec a dovolím si tvrdit, že to byli vyspělejší kapraři než ti, co si lov pochvalovali dnes. Poblíž místa, co lovil Kučera si dva kamarádi udělali dnes soukromý maratón a za dopoledne ulovili a pustili přes 20 kaprů. Přitom lovili pouze ze břehu na dohoz, jelikož jsou držiteli jen základní povolenky. Tolik na objasnění všem, kteří tu marně bojovali 4 dny a noci a bohužel neměli úspěch. Zkrátka ryby tu byly a jsou, jen neberou vždy a každému, ale to k pořádnému revíru patří. Zdraví vás Jarda Žáček.

Lubos Zabcik - Profil | Čt 18.5.2006 15:34:07

Marvin-smekam klobouk:o))

Ales V. - Profil | Čt 18.5.2006 10:38:06

Márvin: Taková diskuze má už úroveň...a proto se ti i částečně omlouvám za své předchozí výroky na tvou adresu...

Jarda Žáček - Profil | Čt 18.5.2006 8:44:15

Pane Márvine, v otázce bytu pana Vágnera se opět trochu mýlíte. Jakub Vágner zde měl pouze na přechodnou dobu pronajatý byt, který už delší dobu neužívá a byt má nového majitele. To, že v časopisu psal, jak v Tovačově našel svůj druhý domov již dávno neplatí a zřejmě hledá někde třetí či čtvrtý. Tovačov to asi určitě nebude. JInak k Tovačovských jezerům jen tolik, že to, oč usilujeme se nemůže projevit ihned se zavedením nového řádu, ale až po pár letech. Jen doufám, že nám ten čas bude dán. Naší snahou není vytvořit kaprodrom, ale revír, kde možnost kapitálního úlovku bude mnohem větší, než na běžné svazové vodě. Soukromým revírem s přehuštěnou obsádkou a téměř zajištěnou možností úlovku my vzhledem k velikosti revíru nikdy nemůžeme být a také nechceme. Opět vás všechny zdraví Jarda Žáček.

Márvin - Profil | St 17.5.2006 22:36:37

Pane Žáček měl jsem dojem, že jste byl jediný, kdo pochopil, že když mě budete ignorovat, tak budete mít ode mne klid. Chyba lávky. Sice neadresně, ale stejně jste si neodpustil poznámku o bludech, smyšlenkách a rybářské stráži.
To co jsem psal o svých zkušenostech s rybářskou stráží, spíše s její absencí je pravda a vy to sám musíte vědět nejlíp. Bohužel moje povaha je jak kdo do mě tak já do něj dvakrát.

Tímto se omlouvám za šílenou délku příspěvku, ale zde je e-mail Jardy Žáčka mé maličkosti a moje odpověď v nezkrácené necenzurované formě, aby jste si mohli udělat i ostatní obrázek o pravdomluvnosti. Ještě jednou se omlouvám za šílenou délku, ale nechci nic vytrhávat z kontextu.


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Jarda Žáček
> Předmět: omluva
> Datum: 05.5.2006 21:31:22
> ----------------------------------------
> Pane Strouhale - Márvine. Teprve dnes jsem se dostal k tomu, abych si projel
> kartotéku naší organizace a ověřil si, že opravdu jste členem naší organizace,
> což jsem na MRKu dle registrační karty nepoznal. Určitě jsem vám i letos
> prodával povolenku, ale při počtu více než 1000 členů si na každého nemůžu
> pamatovat. Omlouvám se vám za to a rozhodně to nebylo míněno tak, že pro odlišný
> názor vás vylučuji z organizace. Tak si já demokracii nepředstavuji. Rovněž bych
> nechtěl, abyste měl pocit, že RS je na vás navedena a bude vám při kontrole
> hledat vatičku ve švech kalhot, což byla oblíbená buzerace za doby, kdy jsem byl
> na vojně. To určité varování ohledně Severu ale berte vážně, na této lokalitě je
> omezena návštěvnost na 50 osob, což nikdo nebere v potaz a rovněž tak zajíždění
> auty k vodě na této lokalitě nám může zlámat vaz. Jak sám víte, kontrola RS na
> tomto jezeru je formální, každý týden vybírám ze schránky hlášenky, že kontrola
> proběhla bez závad a každý z vás lovících ví, že kromě soboty či neděle je
> zbytečné se kontroly obávat vůbec. Přitom, jak jistě víte, máme 20 porybných a v
> podstatě je jedno, kdo má službu.
> A nyní k jinému problému, který vás vedl k označení autorů za vemena. Po povodni
> v roce 1997 došlo k úplmému promíchání obsádek ryb, jelikož byla všechna jezera
> spojena. Jestliže byl va Severu a dnešní III Annínském vysazován intenzívně
> sumec, podle studie pana ing.Jaroně a bílá ryba se nesměla vysazovat vůbec či
> tajně, došlo k tomu, že sumec, kterého se ročně vysazovalo až 200 kusů a to po
> dobu nejméně 15 let se naučil konzumovat násadové kapry, vysazované dle směrnic
> Ostravy ve velikosti max. 86 dkg. Z pohledu sumců ideální jednohubky. Tehdy o
> skutečném množstv sumců neměl nikdo reálnou představu a hledal se způsob, jak
> to zjistit. Přesto jsme v roce 2001 vysadili z prostředků organizace nad plán 20
> 000 kusů kapra, kterého jsme zakoupili v Litomyšli a následující rok čekali, že
> se podstatně zvýší množství záběrů, nic se ale v podstatě nestalo. Záhadně se
> ztratili jako dříve vysazení karasi, kterých bylo vysypáno do vody snad 5000 kg.
> Jedná se o roky po povodni a tudíž nemohli z jezer odplavat s vodou. Možná si
> vzpomínáte, že jsem v roce 2002 prodával povolení k odlovu sumců na jezeru
> Annínském za 50 Kč na 4 dny a sumci se nějací na bójky ulovili. Našli se však
> dobráci, kteří mně udali do Ostravy a ing.Jaroň odlov sumců zakázal. V roce 2003
> jsem sumcovou akci zopakoval, opět na vlastní pěst, tehdy to bylo za 100 Kč na
> týden a udání i odpověď Ostravy byla stejná. Navíc mi pro nerespektování
> krajských pravidel lovu hrozili vyloučením ze svazu. V roce 2003 rovněž výbor
> organizace rozhodl, že je opravdu nutné zjistit, jak to se sumci opravdu je a
> proto byl osloven Jakub Vágner, v tu dobu snad pro nás jediná známá osoba, která
> to s lovem sumců uměla. Jeho zjištění bylo překvapivé i pro něj, tolik sumců ve
> všech velikostech se prý hned tak nevidí. Bohužel se projevila i jeho druhá
> stránka a to na zjištěné skutečnosti vydělat. Jednak zde natočil kazetu, která
> se mu určitě bohatě vyplatila, jednak začal přemýšlet o vytvoření sumčího ráje v
> Tovačově, což se mu málem povedlo. Když štěrkovny, co by majitel vody zažádaly o
> výkon rybářského práva, ihned začal s přípravou sro, kde chtěl být 50%
> podílníkem. Naštěstí se mi podařilo přesvědčit tehdejšího šéfa odboru při ČMŠ
> Mokrá JUDr.Černého, že se jedná z jeho strany o blábol a ničím nepodložený
> experiment, takže k žádnému podpisu dohody nedošlo a štěrkovny zřídily zvláštní
> útvar pro 'Jiné využití vodních ploch', za hospodáře na živnostňák přijaly
> Horáka a tento stav trvá dodnes a Jakub Vágner zde nemá šanci se prosadit.
> ČMŠ a.s. Mokrá mají miliardový obrat a to nejen z Tovačova, ale i kamenolomů a
> cementáren a proto se opravdu mýlíte, že od úmyslu obhospodařovat jezera v brzku
> z finančních důvodů upustí. Osobně jsem tuto skutečnost probíral s novým
> vedoucím střediska při ČMŠ Mokrá a byl jsem ubezpečen, že něco takového
> nepřichází v úvahu. Doslova se mi vysmál do očí, když jsem se ptal jako vy, zda
> vrátí revíry svazu. Na to mi řekl, že je to jejich majetek a vracení něčeho
> nepřichází v úvahu a rozhodně ne tomu, kdo to 50 let bezplatně užíval a za 15
> let po revoluci vůbec neuznal za vhodné se zeptat, zda by nebylo správné uzavřít
> nějakou dohodu o pronájmu a za vodu majiteli platit. Až do poslední chvíle se
> svaz choval jako vzpupný majitel, ač do zbudování jezer nic neinvestoval. Je
> vůbec zázrak, že máme alespoň jezero Sever, i když se za to platí dnes solidní
> nájem VaKu Přerov. VaK totiž při vytvoření hráze pro dopravník na Troubecké
> pískoviště dostal toto jezero naprosto zdarma jen na základě přepisu majitele a
> to proto, že v tu dobu štěrkovny na jezeře netěžily a VaK tak zůstal jediným
> uživatelem. Jinak i Sever je na báňském úřadu stále veden jako nedotěžená
> lokalita včetně čísla lomu a je jen otázka času, kdy i zde obnoví štěrkovny
> dobývací činnost a při té příležitosti vyřídí i výkon rybářského práva. Jak
> jistě rovněž víte, je každý podnik, ať už těží uhlí či kamenino povinen provádět
> rekultivaci těžené oblasti a její zpětné začlenění do okolní přírody. Štěrkovny
> se jako vzorový projekt rozhodly právě pro oblast Tovačovských jezer, proto s
> určitými náklady se počítá a navíc z každého vytěženého kubíku písku je určitý
> malý podíl odkládán na tuto činnost. Prvním krokem je zlepšení rybolovu a s tím
> bude souviset i úprava cest v okolí jezera, vybudováníWC, vytvoření naučné
> stezky, spolupráce s městem Tovačov na vytvoření rekreační zóny a řada dalších
> aktivit.
> Dobrou propagací podniku totiž nemusí být jen bilbordy okolo cest, ale i dobré
> kladné reference a články spokojených rybářů i ostatních uživatelů Tovačovských
> jezer. V tomto případě nějaká dotace na zlepšení rybí obsádky je dobrou
> investicí. Pokud jste měl zájem a přečetl si nový řád Tovačovských jezer, je zde
> hodně kroků k tomu, aby se jezera stala zajímavějšími z pohledu opravdových
> sportovních rybářů, než umožňuje svazový řád. Ať už je to zvýšená lovná míra u
> ušlechtilých ryb, omezení kapra na 1 kus denně a potom jen lov ChaP, zavedení
> horní míry u kapra, o které svaz již 2 roky diskutuje a nic, zde je to
> momentálně hranice 60 cm, vše větší zpět vodě. Sportovního rybáře to jen může
> potěšit, že se častěji může setkat s kapitálním úlovkem, byť jen pro fotografii
> či vlastní zážitek, masaři tento postup odsuzují, jelikož se jim již rybolov
> přestává rentovat. Ztráty takovýchto rybářů opravdu neželíme, teď to píši z
> pohledu štěrkoven. Pokud chcete posuzovat cenu povolenky, potom ji má svaz
> levnější jen proto, že na většině revírů neplatí nájem. Až k tomu jednou dojde,
> bude po láci povolenek a nadšení pro svazový rybolov trochu upadne. On totiž
> pronájem zdarma je ekonomický nesmysl, každé myslivecké sdružení musí platit za
> to, že lovci 2x za rok přejdou po poli a třeba něco zastřelí, rovněž každý, kdo
> chce užívat pole, louku či les musí platit nájemné, byť přitom pečuje o vzhled
> krajiny či další vznešené představy. Proto je nesmysl, aby v tržní ekonomice
> někdo trvale užíval něco zdarma a ohražoval se tím, že pečuje o krajinu či vodu.
> Svaz do vod investuje proto, aby zde mohl lovit a pokud by lovit nemohl, ihned s
> touto vznešenou činnosti skončí. Nebo snad znáte jediné místo, kde by svaz ryby
> vysazoval a rybáři se na ně mohli jen chodit dívat? Já takovou vodu neznám a
> proto podobné vznešené bláboly v časopisu Rybářství beru s velkým nadhledem.
> Děkuji vám za trpělivost, pokud jste dočetl mé názory až do konce a ještě jednou
> se omlouvám za to, že jsem nepostřehl, že jste členem stejné organizace jako já,
> to je ČRS MO Tovačov. Zdraví vás Jarda Žáček.

Vážený pane Žáčku
Váš e-mail mě velice mile překvapil. Přečetl jsem si ho celý až dokonce a vzhledem k tomu, že Vám už jen jeho napsání muselo dát plno práce a zdrželo Vás od jiných povinností před Váma smekám. Zvládl jste situaci s klidem angličana a uznávám, že já při kritizování, jsem se nechal lehce unést. Bohužel po tom, co jsem přišel o možnost rybařit na TJ jako na svazové vodě se ve mě dlouhodobě hromadil vztek a už ani nevím jaký výrok v diskusi na MRKu byl tou poslední kapkou, kdy už jsem se prostě neudržel a musel jsem alespoň trošku veřejně sdělit svůj názor. Svůj názor a náhled na věc však nemění a měnit nemíním a jen čas ukáže kdo bude mít pravdu. Nevím proč jste v reakci na MRKu trošku zamlžil úlohu Vágnera(který byl podle mého mínění spoštěcí mechanismus vekerého dění), tím, že jste ho z celého dění vyloučil absolutně a teď píšete, že byl angažován docela dost tak jak to vím i já (jinak by si přece nekupoval v Tovačově byt). Já jsem zase naopak špatně informoval o Horákovi ovšem ne záměrně, ale bohužel jsem měl takové informace od jistého zdroje, kterému jsem neměl důvod nevěřit a nemyslel jsem si o něm, že by plácal o něčem jen z doslechu. Bohužel asi tak tomu bylo, omluvil jsem se již za něco na MRKu a omlouvám se i nyní.
Jinak samozřejmě Vaši reakci i reakci Ferdy Svítka (jestli si jeho jméno pamatuju dobře) naprosto chápu, protože jako osoby zaangažované do nějaké vize, kterou jsem já nabourával, jste nemohli ani jinak reagovat.
Marek Strouhal alias Márvin (kamarádi přidávají ještě dovětek drsnej :-)))
Jinak za své jméno a názory jsem se nikdy nestyděl a nestydím a jistě uznáte, že jsem mohl "pomlouvat" jako bezejmený, ale to bych si asi nezasloužil Vaši vyčerpávající odpověď, takže díky.


RST | St 17.5.2006 20:57:58

ALL-Pánové včera sem při kontrole na TJ našel nepromokavý vak s několika bójemi bylo to mezi sektory 7-13 a jsem si jist že patří některému ze závodníků.Majitel se může přihlásit na mail.
Zdraví Ferda Svítek

Jaro - Profil | St 17.5.2006 20:43:29

Márvin - ® - skutočne sa chcem niečo dozvedieť o kaprárskom maratóne. Zadaj si svoju otázku o Tovačove a tam sa môžeš realizovať. Tvoje príspevky sú skutočne mimo zadanej otázky ako píše aj LZ a asi ani nikoho nezaujímajú.

Jarda Žáček - Profil | St 17.5.2006 20:40:12

Pokud se týče hodnoty zarybnění, je cifra 1,5 milionu správná, jen jarní zarybnění bylo za 160 000 Kč. Osobně doporučuji všem, aby starosti o rentabilitě jezer přenechali provozovateli, tj.ČMŠ Mokrá a raději se věnovali rybolovu na těchto jezerech, pokud o ně mají zájem. Berte laskavě podporu rybolovu jako vhodnou propagaci firmy, určitě lepší, než nejapné bilbordy, které vidíme na každém kroku. Nebo snad někteří z vás opravdu píšete jejich autorům, zda se jim to vyplatí, když vy to vidíte ze svého pohledu jako ztrátovou akci? Neřešte laskavě ani otázku rybářské stráže, spíše se chovejte jako sportovní rybáři a přísná kontrola potom ani nebude muset být. Mohu vás ubezpečit, že o Tovačovských jezerech mám dostatek informací a tak říkajíc z první ruky a snažím se vám je předat. Pokud ale chcete věřit smýšlenkách a bludům, nemohu vám v tom zabránit. Zdraví vás Jarda Žáček.

Drahoš | St 17.5.2006 20:39:01

Jen pro Mildu- Já jsem jenom nechlastal""""""""""

Lubos Zabcik - Profil | St 17.5.2006 15:15:10

V.K.-Tak myslim si ze na to ze tam cely rok tych clnov nejazdi skoro vobec tak toto bolo az privela.Mam tu jedno strkovisko,kde ked idem len ja sam na clne a celych 45ha je neobsadenych rybarmi,tak som minimalne na 2-3hodky dochytal..nieze by som robil taky randal:o))je to obdoba Tovacova,krasna cista voda a vyskoleny kapry.

Michal Kučera - Profil | St 17.5.2006 14:50:52

Fishky - když jsem byl před třemi roky na závodech v Komjaticích, tak to bylo v bledě modrém, akorát se tenkrát netahali ani ti menší kapři (pouze ti nejmenší). Jediného většího (odhadem kolem 10kg) měl na mém prutě (když jsem si na dvě minuty odskočil do lesíka) můj parťák Sváťa, ale o kapra přišel, čímž jsme přišli i o vítězství. Ale k věci. Velcí kapři tam určitě byli, dokonce jsem jich pár viděl vyhřívat se ještě před závody, přesto se nechytali. Dokonce 14dní před tím tam byly krmítkářské závody, kdy se nesmělo vyvážet a chytlo se víc velkých kaprů než při těchto kaprařských (nakonec se ulovil jediný přes 5kg). I proto jsem teď před závody tvrdil, že se žádný velký nebouchne. Můj názor na Tovačov je ten, že velcí kapři tam jsou, ale nebude jich tolik. O to je to pro mě osobně zajímavější voda, než některé přerybněné revíry, kde si tu svoji patnáctku chytne každý.

Rick - Profil | St 17.5.2006 14:46:10

Souhlas s MK, jakmile je nějaky tlak ty skušení jdou do OFFu

Miras - Profil | St 17.5.2006 14:11:04

Fishky: Carp liga nebo jak se to jmenuje, se zpravidla pořádá na atraktivních vodách, přesto je ulovení trojefních ryb poměrně vzácné. Mám za to, že to, že se při takových akcích velké ryby moc neloví, absolutně nic nevypovídá o kvalitě zarybnění nebo růstovém potenciálu dané vody.

Fishky - Profil | St 17.5.2006 14:03:46

Lubos Zabcik: a já měl za to, že se tam na krmelce nechytalo a zbytečně to tam člunem nikdo neplašil... apropo, u nás na 6 ha vodě se po násadě chytl 10,5 kg - ale ten násadák nebyl! a ve vodě bylo víc než 160 silonů včetně krmítek... takže tohle se mi jako důvod opravdu nezdá :o)

V.K. - Profil | St 17.5.2006 13:59:38

LZ:Ale pri maratonu tam snad az tak moc lidi na clnoch nejezdilo, nrbo snad jo?

Lubos Zabcik - Profil | St 17.5.2006 13:33:09

Fishky-Pripajam sa k Michalovi a ten ti potvrdi ze tam vacsie ryby ako 10kg urcite su.Ved spolu s Alesom 2ryby nad 10kg stratili.Inak to tak vzdy byva,zober si len ked sa teraz otvoria vody,dokazes chytit kapra 10+ na vode ktora ma napr: 65ha a je cela dookola obsadena rybarmi ktory tam hadzu stale olova krmitka,jazdia na clnoch..atd.?

Fishky - Profil | St 17.5.2006 13:31:43

VK: kapr není génius, "násaďáky" jsem chytal i 25 min po násadě, regulerně za hubu (a navíc na přívlač, nevěřil ani ten co to viděl :o)
m.kindl: hele, s těmi narážkami na alkohol mi dej svátek, dojeď a uvidíme :o)
Michal Kučera: ruch je podstatná a nepopiratelná věc, ale na druhé straně - 160 silonů zkušených lovců - kvalitní bobky, místa... no a že se "neustřelil" ani jeden větší? Asi 4 dny nežrali :o))

V.K. - Profil | St 17.5.2006 13:24:25

Fishky:To je strasne jednoduche vysvetleni - chytali se pouze kapri, kteri tam zustali po spatnem-))))svazovem hospodareni, protoze tem ktere tam nasadil novy majitel a spravce se holt brat nechtelo.Aby se jim taky chtelo kdyz je tam nasadili par dni pred zavodama(jestli?).Ale neboj, i ja velky pesimista verim, ze tam jsou.Akorat ti avizovani borci ze zahranici holt neprijeli a lovcu typu M.K.+A.V. tam bylo holt malo.Ostatnim,ktere jsem nejmenoval se omlouvam.

m.kindl - Profil | St 17.5.2006 13:23:50

Fishky - ® Kdyby si se pořádně vožral tak by ti do hlavy nešlo víc věcí :-)))

Michal Kučera - Profil | St 17.5.2006 13:21:56

Fishky - tu otázku jsme řešili už před závody a už tehdy jsem říkal, že se podle mě během nich žádný opravdu velký nechytne. Ta voda není zvyklá na takový ruch a jakmile tam vyjede několik desítek lodí se sonarama, natáhne se 160 silonů!!!, klesají šance na úlovek zkušených kusů k nule.

Frostty - Profil | St 17.5.2006 13:20:10

ZN: vidíš 1. boilísák na světě:)))))))))))))))

ZN - Profil | St 17.5.2006 13:17:50

Lubos Zabcik :
celých 48 roků jsem válel koule u vody:-)))

Fishky - Profil | St 17.5.2006 13:07:11

Mě jen nejde do kebule, jak to že za 4 dny non-stop lovu se v podstatě nechytil žádný větší kapr?! Jeden lehce přes 10, mno to je docela síla... na 26 dvojic (52 prutů:o) ...takovej výsledek by se dal se za 4 dny dosáhne i na obyč. prťavý svazový vodě, co rozhodně nemá takovej hyper potenciál...

Lubos Zabcik - Profil | St 17.5.2006 13:03:57

ZN-Kludne sa mozu zmazat vsetky prispevky ktore niesu k teme.Aby si bol este v obraze ten sukromny revir nieje moj takze asi tak.co sa tyka tej reklamy tvojej firmy, k tomu nemam co dodat jedine , ze by otazku co si robil celych 48rokov?:o))))

Lubos Zabcik - Profil | St 17.5.2006 13:00:40

Strouhal(marvin)- Nemam sa preco ponizovat k takymto osoceniam a priaznivec HZDS som urcite neni.A prestan podla seba posudzovat vsetkych ostatnych.To,ze by si to tak spravil ty este neznamena ze to spravi aj niekto iny.A to ze je tato tema za zenitom sa naozaj len domnievas nakolko sice je po pretekoch,ale chcel som este o nich pokecat co vylepsit v com sme robili chyby,atd atd a nie tu rozoberat tvoje imaginarne vyplody,rozumu?neviem ci som to posledne slovo napisal spravne.

Lubos Zabcik - Profil | St 17.5.2006 12:54:39

Frostty -nie ze sa mi nepacia protiarguumety, ked niekto naozaj argumentuje som dokonca rad, ale ked niekto vytvara demagogiou nejaky obraz, ktory ma utvoreny sam pred sebou a neprijima argumenty od ludi ktori o tom nieco vedia, nielen sa domnievaju a svoje domienky vydavaju za hotovu pravdu..
Ja nehovorim,ze som pisal vzdy k otazke, ale zvacsa som reagoval na podotazky ktore boli zadane..kludne to moze zmaznut vsetko.a vsetko ostatne su len reakcie na marvinovu demagogiu.Ak chce nech si zalozi vlastnu miestnost a tam sa prejavuje, som zvedavy ci mu tam niekto odpise.