feederový prut Mivardi

Uvažuji o feederovém prutu značky Mivardi. Cena je asi 3700 Kč. Má někdo na tuto značku nějaký názor? Cena je vlastně podobná jako u Shimana technium,ale u něj mi vadí drahé špičky.
Autor diskuse: luboš - , 28.10.2005 feeder - náčiní, doplňky

PJ - Profil | Čt 10.11.2005 21:34:21

Já špičky nevidím jako problém, mám 2 feedery, asi 5-6 původních špiček a přesto, že je nějak nešetřím, jsou pořád ok. Jestli budu muset nebo chtít nějakou koupit, pak přežiju i vyšší cenu, ale prut pojede dál

doskok - Profil | Čt 10.11.2005 19:45:11

Já už jsem kvůli té špičkomanii tady na Mrku jednou psal, a byl jsem, pokud si dobře pamatuji, utřen. Za 4 roky na 2 feedrech jsem zmařil vlastní vinou pouze koncové očko, které jsem upráskl. Opravili mi to v Brně v shimaňácké opravně za Kč 100,- . Přitom já vůl byl ochoten si koupit za ty nekřesťanské peníze novou, ale prodavač ve Slezské ul. mi to sám rozmluvil, že to jde spravit. A drží to už 2 roky. Přitom jsem čuně - sice obal Hodonský, ale uvnitř 2 feedry, samozřejmě s montáží + občas i plavač.podběrák tyč. Chce to jen pomalu pečlivě vše skládat - alespoň se to v obalu pak nemlátí.

Maty - Profil | Čt 10.11.2005 12:48:33

Špičku jsem zničil jen a pouze svou blbostí, když jsem skládal prut po lovu s pletenkou a ve vodě bylo spousta bordelu z topolů. Stahoval jsem pletenku, šlo to hodně těžce, byla tma a já místo abych zvedl prdel a podíval se kde je problém, tak jsem zatáhl větší silou a ulomil jsem si koncové očko na špičce 3/4 oz. Od té doby se k tomu chovám jako člověk a problém není.

Martin M. - Profil | Čt 10.11.2005 12:39:16

Jednou jsem se shimano spickou pichnul do zdi a vymlatil posledni ocko. Novou spicku jsem nedokupoval, protoze jsem cely prut brzy prodal. Potom jsem mel dalsich 6 spicek (2 pruty) a bez ujmy prezily. Jedine jejich minus vidim v tom, ze ta cervena barva na spici rychle vybledne. Taky si ale myslim, ze bych jako nahradni mohl pouzit jinou znacku, treba Milo ma prakticky stejny prumer, ktery lze kosmeticky upravit lakem nebo smirkovym papirem (staci opravdu nepatrne, prumer je temer totozny).

Milan | Čt 10.11.2005 12:05:34

Já chytám fedeer teprv rok, mám Technium a používám pouze nejjemnější špičku (nechytám na řece) a dávam jí koikrát pěknej záhul a žádnej problém. Několikrát jsem ji ohnul až k prutu a přežila to bez újmy. Myslím , že špičky prut přežijí...

jarv | Čt 10.11.2005 12:01:59

Asi jsou dělaný dobře, protože se mi za čtyři roky taky nepodařilo žádnou zlomit. Používám od 3/4oz po 3oz.

G.Moolis - Profil | Čt 10.11.2005 11:23:37

Azbest: docela by mně ta cena špiček zajímala. Vím, že jsou ty od Shimana neúmerně drahý, ale zajímalo by mně, kolik lidí vlastně zlomilo ty Shimano špičky? Mám 4 roky Solstace, dávám mu čoudy, a pořád nic, štípnul jsem kdysi špičku u Jaxona, ale tu jsem zase epoxidem slepil. Je to otázka na všechny, lámete ty Shimano špice, nebo jde o dokupování špiček jiných parametrů? I ty si ale podprůměrně šikovný člověk může pro Shimano upravit z laciných.

Azbest - Profil | St 9.11.2005 20:59:29

M.M.-nevím které mé odpovědi jsou najednou tak rozumné,ale ani mě to moc nezajímá.Nechť brouci žijí...

Azbest - Profil | St 9.11.2005 20:57:39

V.K.-ahoj příteli.Zdravím Tě a vzpomínám s nostalgií na ten pařák,když jsi seděl za mnou na sektoru v Tovačově...:-)

V.K. - Profil | St 9.11.2005 20:44:16

Azbest, s tou užovkou jsi mě moc potěšil.Aspoň trošku jsem se zasmál.Dík a měj se...

Azbest - Profil | St 9.11.2005 19:36:31

luboš-Tvůj dotaz nic nezpůsobil a upřímnou soustrast při dokupování špiček.To se budeš kroutit,jak raněná užovka:-)

Azbest
Mivardi feeder Team

luboš | St 9.11.2005 17:38:50

Moc mě mrzí, co způsobyl můj dotaz na feederový prut Mivardi. Nakonec jsem se stejně rozhodl pro Shimano technium. Díky.

Honza. - Profil | St 9.11.2005 12:40:03

Zajímavá diskuse,ovšem myslím že není k věci a tazatele asi nezajímá,snad se alespoň pobaví.

Martin M. - Profil | St 9.11.2005 11:37:25

Azbest> ok, ja do toho nebudu dal stourat, dostal jsem od tebe nakonec rozumne odpovedi a muj zamer abys tu napsal, ze jsi clenem feeder teamu mivardi, byl naplnen. Nic vice od toho necekam. Priste klidne do mne stejne tvrde, cau ;-)

Azbest - Profil | St 9.11.2005 10:58:47

Martin M.

Kolego

Ke zlé krvi došlo především proto,že ses nesmyslně zastal postoje který Mirmen nakonec sám uznal,jako ne příliš šťastný(a to to mi šlo),za což si ho vážím.
Roman mluvil o nás obou proto,že jsme se oba zastali stejné firmy ve stejné otázce a oba chytáme feeder závodně.Vztáhnul si Tvé osočení,že jsem zatajil svého sponzora i proto,že jsme přátelé a že když podezříváš z nepravosti mne,tak proč bys nepodezíral i jeho.No ale aspoň teď víš,že aspoň on a Profo(který s námi také v teamu kupodivu nechytá) se obhajoby Mivardi ujali čistě nezištně,narozdíl ode mne,který očekávám,že teď dostanu do fish-pro služební auto se závodní feederovou výbavou,nebo aspoň dva kilový pytlíky krmení Lorpio......nebo tři? s mimořádnou slevou 30%.Mám to totiž děsně zapotřebí a tak se holt snažím......
Kodex slušnosti?To si děláš prču,ne?Kritizoval jsem něčí postoj.jednání a jedno ke které firmě(Milo,Shimano)a ne konkrétně vůči jmenovanému výrobci prutu,který jsem pochválil a jehož se týkala otázka.
Navíc- jsem bezcharakterní a neslušný člověk,který tají spoustu špíny o sobě,takže-my nesmíme ani naznačovat...:-)
S pozdravem Dobrý den

Petr Hahn
člen Mivardi Feeder Teamu
člen VSTK
člen BSP
člen ČRS
členr registru dárců kostní dřeně
dárce krve
OSVČ
amatérský vodák
amatérský bluegrassový kytarista
ateista
volič ODS
antikomunista
pokudsiještěnaněcovzpomenutakpokornědoplním

Martin M. - Profil | St 9.11.2005 0:26:33

Azbest> Roman Srb pouzil slova "... já nebo Azbest vychvalujeme nejakou značku protože ji máme v nazvu teamu" - jelikoz jsem zde psal jen o tobe a zadnem sensasu, pochopil jsem to tak, ze i on je s tebou ve stejnem tymu mivardi. Pokud neni, pak nechapu, proc pise "já".
Dale, proc kdyz ses pod kazdym svym zapisem podepisoval vcetne adresy, telefonu nebo aspon odvolani na svou kartu, tak jsi zde nenapsal i jmeno sveho tymu, ktere by se v teto otazce velmi hodilo. Pokladal bych to za jisty kodex slusnosti k ostatnim, veci neznalym ctenarum.
Ve svem prvnim zapise jsem ti daval sanci uvest vec na pravou miru, bez osocovani a zle krve a vubec to nemuselo jit timto smerem. Mozna kdybych ti stejny text poslal mailem a dal za to par smajliku, nevypadalo by to tak zle, jak jsi to pochopil, a normalne bys tu pak sam napsal, ze chytas za mivardi, takze s nima mas zkusenosti a znas zkusenosti svych kolegu a proto se ti nelibi, ze ... atd.

Azbest - Profil | Út 8.11.2005 23:57:32

Martin M.-Roman Srb se ani písmenem nevyjádřil v tom smyslu, že by chytal za Mivardi Feeder Team, tak asi nejsem sám, kdo nechápe, proč mu dokazuješ, že chytá za Sensas.On je již velký dostatečně svéprávný a skutečně velice dobře ví, co dělá(i to, že chytá za Sensas Feeder Team).Obávám se dokonce, že (na rozdíl ode mne) vždy.Pokud se opravdu vytočil natolik, že sem přestane psát, pak je mi líto všech, kteří tím pádem už nevytěží nic z jeho zkušeností a znalostí, o které se vždy rád a nezištně podělil.Žádný výkřičníky,ale taky žádný smajlíky.Přečtěte si,co napsal trpělivý profo.Tam je pravda.....

Azbest - Profil | Út 8.11.2005 23:48:55

Martin M.Já jsem jen zhodnotil prut,který dobře znám,protože jsem s ním odchytal x závodů a vyvrátil negativní nepodložené tlachy.Byl jsem,jsem a budu víc nezávislý,než Ty můžeš pochopit takže mé triko na závodech v tom roli nehraje.To co jsem našel v Tvém textu,tam bezesporu je.Jde o míru úmyslnosti a do hlavy Ti nevidím.Ale určitou míru tam cítím.

mirmen - Profil | Út 8.11.2005 23:21:34

Omlouvám se, že jsem rozvířil debatu, která směřuje do jiné roviny, než kterou jsem měl při psaní příspěvku ( skutečně nešťastného) na mysli.

Podběrák u mne sloužil k podebrání jen několika ryb ( odháčkovával jsem převážně ve vodě nebo rybu zvedal přímo). Skoro nikdy neležel na zemi, byl opřen o vidličku tak, aby se nedotýkal síťkou země. Přepravován v samostatné komoře vícekomorového pouzdra.
Přesto se rameno "vylomilo" při pouhém rozkládání podběráku.
Člověk, který se to pokusil opravit a také opravil !! ( v době mé dovolené, při táboření) tím, že zhotovil nový úchyt, má střední hutnickou průmyslovku, zkušenosti s prací s kovem , mimo jiné i kovařinou, svářením .. atd.
Samozřejmě, není to soudní znalec, rovněž nemá k dispozici laboratoř a více stejných výrobků, na nichž by mohl se stoprocentní jistotou posoudit, zda se jednalo o vadu jediného výrobku nebo celé série.
Po zhlédnutí opotřebení úchytu druhého ramene ale považuje za nejpravděpodobnější příčinu chybu konstrukce a nepoměr ve váze zavěšeného ramene k síle a nosnosti závěsného "výčnělku".

Pár úhlů pohledu na problém firma-značka-výrobek :
- -některé zboží pro rybáře pochází od firem, které mají svá konstrukční oddělení, mnohaletité zkušenosti z vlastního vývoje, celoevropskou nebo celosvětovou síť odbytu atd.atd., namátkou např. Abu Garcia, Berkley, Browning, Daiwa, Shakespeare, G.Loomis, Hardy, Maver, Penn, Ryobi... atd.atd. Mnohé renomované firmy mají část své výroby ( nebo celou) v Azii. Osobně dávám většinou přednost těmto firmám, které provozují i své vlastní webové stránky, na nichž se o firmě a jejich výrobcích mohu dozvědět více a u nichž předpokládám, že právě díky podílu vlastních konstrukterů se spíš podaří vychytat vady výrobku .

-- některé výrobky pro rybáře jsou prodávány obchodními firmami, které vytvoří vlastní značku , výrobky si nechávají zhotovit převážně také v Azii ( s tím, že podíl vlastní konstrukční práce je nulový nebo minimální) .
Tyto firmy mají mnohem menší možnost odhalit vady výrobků ještě ve fázích před jejich uvedením na trh.

Do jaké míry si firma u značky Mivardi kontroluje kvalitu zboží, které uvádí na trh, to je samozřejmě jen a jedině její věc, nese svou kůži na trh. Pro mne osobně to, že se velice slušně chráněný !!! podběrák poroučel už po pár zdolaných šupináčích, znamená negativní zkušenost se značkou.

Kdybych si výrobek poničil svou nedbalostí nebo nadměrným opotřebováním či nešetrným zacházením ( a to se už u výrobku jiné firmy taky stalo), tak bych ke značce negativní vztah neměl.

Proto tuhle značku neberu, na trhu je celá řada firem a každého věc, ke které si cestu najde nebo ji odmítne.

Koneckonců, jedno rčení praví:
"každý si může sednout na rozpálená kamna, ale jenom blbec si na ně sedne dvakrát "

Ten příspěvek jsem napsal trochu ukvapeně, ale naštvalo mne naznačené porovnání se značkou Shimano ( jejímž jinak nejsem nějakým nadšeným příznivcem , ať již jako uživatel nebo na základě jiné motivace ) .

Pokud jsem šlápl na kuří oko, nechť se Vám brzy zhojí.



Martin M. - Profil | Út 8.11.2005 22:07:31

azbest> myslim, ze v mem zapise jsi nasel to, co v nem nebylo. Ja jen upozornil na fakt, ze se znackou Mivardi jsi spojen vice nez bezny clovek, a to nemuzes poprit, a nemel bys to ani tajit, pokud tuhle znacku zde obhajujes.

Azbest - Profil | Út 8.11.2005 21:49:30

Martin M.

Rybářský kolego.

Tak zákeřnou podpásovku jsem od Vás nečekal ani ve snu,přestože znám Váš veskrze záporný přístup k závodům a závodění.V mých očích jste poněkud klesnul,mělo-li to znamenat,že mne podezíráte,či přímo obviňujete z toho,že bych se snížil k tomu,abych body u sponzora lovil tímto ubohým způsobem.Nemám to zapotřebí,neboť za mne hovoří(co se závodů týče) výsledky a nehodlám je tady vypočítávat.Především ale nejsem takový duševní chcípák a to jste Vy už možná mohl postřehnout.
Můj pohled na věc zcela správně pochopil a zhodnotil Profo a já mu děkuju za jeho trpělivost,s jakou mé myšlenkové pochody(i zároveň své) vyložil.Já jí tolik neměl.Zajímalo by mne,co z mých výtek vůči mirmenovi Vám nepřišlo v pořádku,neboť Váš příspěvek mi přišel jako osobní.Mirmen píše pěkné odborné příspěvky a články a ty Vy potřebujete více než mé.Tedy v tom vidím jistou zištnost.
Přitom dobře víte,že mám několik prutů od Mila,Navijáků od Shimana(a ta firma zdaleka nemá moje sympatie,ale navijáky jsou kvalitní a dostupné) a co se kvality týče,bych se těchto firem zastal stejným způsobem.Napadení a pomluva nemusí být vůbec definovány osobním ziskem,nebo prestiží(jak jste nesmyslně popsal-kde jste k tak dokonalé formulaci přišel?).Navíc z ničeho takového mirmena nepodezírám.Úplně stačí zlá vůle,osobní zášť,nebo jen obyčejná blbá nálada.Rád s Vámi o tom popolemizuji.
Co se týče mého teamu-aby bylo jasno.
Máme slevu 20% na krmení,které jsme používali ale tak s bídou na polovině závodů a celkem nic jiného ve Fish-pro nekupujeme.Dále jsem se rozhodl,že si koupím inkriminovaný úžasný prut,který jsem si předtím vyzkoušel.Po objednání jsem jej od sponzora dostal.A to je vše.Nechám na každém,je-li to jak veliké.Lidé,kteří mne i jen trochu znají,vědí,že peníze nejsou hybnou silou,která by kdykoli jakkoli mohla ovlivnit mé myšlení a konání směrem který jste naznačil s úmyslem ovlivnit čtenáře tím směrem,že mne znevěrohodníte a tím mirmenovi prospějete,jelikož sám dobře víte,že volil způsob vyjádření nevhodně..Je to od Vás ubohé a mrzí mne to od Vás.

Martin M. - Profil | Út 8.11.2005 19:39:31

Roman Srb> zde je treba ten sensas http://www.feederklub.cz/vysledky_olomouc05.htm

Martin M. - Profil | Út 8.11.2005 19:35:45

Roman Srb> myslet si samozrejme muzes co chces a ja ostatne take. Pripadne mi rozumne, aby to tu padlo, protoze se domnivam, ze to mnoho ctenaru teto otazky tento fakt nevedelo. To ze jsi v teamu take je pro mne novina - jsi uveden ve vysledcich nejakeho zavodu u teamu Sensas. Ted mam lepsi informace a mohu si proto udelat objektivnejsi obrazek. Proti znacce Mivardi nic nemam, reagoval jsem na Azbestovy utoky na mirmena, ktere mi neprijdou uplne vporadku. Reagoval bych podobne i kdyby se to tykalo sporu jinych navstevniku MRKu.

Roman Srb | Út 8.11.2005 18:58:54

Martin M.To si opravdu mysliš že já nebo Azbest vychvalujeme nejakou značku protože ji máme v nazvu teamu.Pak jsi opravdu hloupí a je to poslení vec co jsem do mrku napsal.

Martin M. - Profil | Út 8.11.2005 16:42:18

Azbest> aby neco mohlo byt brano za pomluvu, musel by z toho pomlouvac mit nejaky prospech nebo tim neco sledovat (vcetne treba zvyseni osobni prestize u ctenaru). To si troufam tvrdit, ze neni ani nahodou tento pripad, slo o vysloveni nazoru. Jinak si myslim, ze by bylo rozumne v teto otazce z tve strany pripomenout, ktery feeder team reprezentujes.

george.brain | Út 8.11.2005 14:29:29

Znám hodně lidí, co mají feederový prud Mivardi a jsou spokojeni na 100%. Sám jsem si koupil navijáky MIVARDI, samozřejmě že to není Shimano ale pracuje bez problémů. Správně to řekl Roman Srb, že za značkou MIVARDI stojí hlavně Míra Melcher, který si vzal za své kvalita za rozumné peníze. Mirka bych rozhodně nepodezříval z toho, že by neřešil reklamace. Pokazit se totiž může i ten nejlepší naviják, prut, podběrák a právě pak přichází na řadu možnost reklamace. Osobně dám na doporučení druhých a když mě např. Azbest nebo Roman řekne to je fakt dobrý, tak vím že ti lidé nekecají. Oni totiž nemají žádný důvod někoho lakovat. A mimo jiné, Míra Melcher funguje na trhu s rybařinou už docela dlouho a je velmi úspěšný.