Zasahujete když někdo dělá u vody bordel,nebo jen s mlčením přihlížíte?

Otázka která se tu vyskytla asi měsíc zpátky mě inspirovala k zadání téhle otázky.Když vidíte,jak někdo u vody třeba velmi hrubě zachází s rybami, bere podměrečné ryby, nebo dělá něco co ryb. řád zakazuje vynadáte mu?Řeknete mu něco nebo jen nečinně přihlížíte?
Autor diskuse: Kolči - Profil , 21.7.2005 všeobecné - příhody, kuriozity

šeptal - Profil | Po 8.8.2005 14:01:55

Neznáte někdo kontakt na nějakého porybného z Čelákovic? Docela by se mi hodil, protože to co je k vidění na jejich vodách zasluhuje pořádně za uši. Sám jako řadový rybář můžu akorát sprostě nadávat, ale to na křupany, co sakují podmírové ryby a dělají u vody svinčík neplatí.

brach - Profil | St 27.7.2005 11:18:07

zubáč - opakování je matka moudrosti, snad to ostatní rybáře trkne...

zubáč | St 27.7.2005 10:08:06

Pardon za ty 3 příspěvky, ale trochu to blblo a naskočilo takto....omlouvám se všem...

zubáč | St 27.7.2005 10:07:13

Řeším to jednoduše, jemně upozorním a pokud to nefunguje mám na mobilu dostatek lidí z RS nebo policie, kteří si velmi rádi vyběhnou k vodě a zjednají pořádek....hulákat ani rvát se s někým nemá význam.... Jo holt bonzovat se nesmí, ale hlásit se to musí...
Naštěstí místní, kteří mě znají v mé přítomnosti podobné věci nedělají a ostatní mají smulu...

zubáč | St 27.7.2005 10:05:38

Řeším to jednoduše, jemně upozorním a pokud to nefunguje mám na mobilu dostatek lidí z RS nebo policie, kteří si velmi rádi vyběhnou k vodě a zjednají pořádek....hulákat ani rvát se s někým nemá význam.... Joholt bonzovat se nesmí, ale hlásit se to musí...

zubáč | St 27.7.2005 10:04:09

Řeším to jednoduše, jemně upozorním a pokud to nefunguje mám na mobilu dostatek lidí z RS nebo policie, kteří si velmi rádi vyběhnou k vodě a zjednají pořádek....hulákat ani rvát se s někým nemá význam.... Joholt bonzovat se nesmí, ale hlásit se to musí...

Milan | So 23.7.2005 12:43:09

Dneska jsem viděl jak strejc se dvěma kámošama vyslopli litránek kořaličky, láhvici tuto prázdnou odhodili do křovíčka a jelikož nic nebralo (Pálava) , nasedli zlití jag hovada do auta a odjeli. Bordel po nich jaxviňa. Mám 1,7 metru a voni byli všeci přes 100 kilo a 190 cm. Srali mě převelice, ale...

Jak vložit obrázek? | So 23.7.2005 6:52:36

ZN-ses inteligent, chapes i bez facky

ZN - Profil | Pá 22.7.2005 22:46:45

groow:
rozumíme si.

groow | Pá 22.7.2005 22:35:53

ZN > Jasne máš pravda. Facka není argument. Ale jak píšu tak nikdy jsem nic takového nepoužil. Jak píšu je lepší s lidma mluvit neš se chovat jak nějakej barbar toť vše. To musíš uzna ne.

ZN - Profil | Pá 22.7.2005 22:15:50

groow :
myslím, že kecáš. Facka není argument. Pořízek, nepořízek, inteligence je vždycky víc jak tělesné dispozice. Kila nic neznamenají.

groow | Pá 22.7.2005 21:44:58

Kolči > Byl čas kdy jsem mlčel a rozmazal to pak na webu. Ta doba je pryč a teď mě fakt nedělá problém zajít za tím rybářem a říct co se mi nelíbí. Pokaždé to stačí. Hodně zaleží o co konkrétně jde. Co fakt nesnáším je, když jsou týrány ryby. Pak se nebráním i "fyzickým" konfliktům! Přeci jen jsem od přírody pořízek, a tak k tomu nedochází. A proto je okolo mě klid. Je lepší s lidmi mluvit a né donašet RS. A upřímě myslím, že to má větší efekt.

Azbest - Profil | Pá 22.7.2005 17:15:39

Bohužel nemám kliku na to,abych někoho přistihnul.Spíš dorazím k vodě,uklidím,naložím bordel do auta a pak chytám.Kdyýž ale debila vidím,jak se chová,jako brav,tak se ode mne informaqce o své osobě spolehlivě dozví a pokud je to koledník,tak třeba i....

Milda | Pá 22.7.2005 16:52:50

Já teda takz royhodně nemlčím,jen dotzčného v klidu upoyorním a při mojích proporcích(2m,110kg) to většina bere na vědomí,nikdz jsem nemusel hulákat,natož užít násilí nebo volat RS či PCr.Radši ale vzhledávám vodu,kde mám klid.

strejka - Profil | Pá 22.7.2005 12:43:24

hovadum sdeluji pravdy pomerne vyjimecne, vesmes chodim na mista, kde se takovato individua moc nevyskytuji a kdyz uz, citlive posuzuji, jak by se domluva mohla dale rozehrat, mam se docela rad a kvuli zahozenemu igelitaku se s nikym mlatit nebudu, i kdyz na to figuru mam, chci si jen v klidu chytat ryby a ne behat kolem vody coby samozvany Reno Reins, od toho by tu mela byt profesionalni RS s verejne znamymi cisly mobilnich telefonu...

Mates(původní) | Pá 22.7.2005 9:13:14

No abych se přiznal, já se snažím s kamarády vyhledávat místa kde chytáme samy, ale co se stalo poslední dobou mojí novou složkou výbavy je igelitovej pytel na bordel a bohužel občas jsme nuceni si místo krapet vyčistit.

Abe | Čt 21.7.2005 22:50:47

Když to tady tak čtu, je to celkem problém, ale nesouhlasím s mlčenlivým přihlížením, když někdo úmyslně odhazuje odpadky přímo u vody, nebo nedej bože do vody. Samozřejmě upozorním, když je potřeba.
A. velice slušně, ale mám zároveň obavu. Su bývalý boxer a jak se říká, kolem krku mám 45 a 115 kilo živé váhy a znám velice choulostivá místa na lidském těle a nerad bych za to, že někdo zahodí "igeliťák" do křa, dostal kriminál, že jsem ho upoutal na vozík, pokud na mne nastoupí.

fananek | Čt 21.7.2005 18:39:28

Měl by to udělat snad každý, ale chce to i odvahu, nebo fyzické dispozice. Někteří bordeláři bývají choulostivý na připomímky druhých :-))) Já měl většinou štěstí na sousedy, ale párkrát jsem měl možnost projevit odvahu. Naštěstí vždy zůstalo jen u "keců postiženého", ale proč by měli dělat pořádek kolem vody jen ti poctivý troubové a ne ti co nepořádek udělají ? Když má někdo dost sil dovléci si ten svůj bágl k vodě, tak ho také může odnést. Horší je to s pytláky a masaři. To je sorta, která by měla mít povolený odstřel ...

pajda - Profil | Čt 21.7.2005 18:01:34

Miramax: Bonzovat a žalovat se namá. Ale včasně hlásit může. Otec i bratr a několik kámošů jsou členy RS. A když vidím, že nějaký fracek napichuje podměrečnou štiku na vidličku, vře ve mě krev.
Stačí vzít mobil a na někoho se dozajista dovolám.
To samozřejmě platí na našich vodách, jinde bych se asi těžko někam dovolal.
Snad jen policii. Při školení RS mi bylo řečeno, že důležité je mít ještě aspoň jednoho svědka. Jinak to je tvrzení proti tvrzení a případ se odloží at akta.
Takže, vidíte ho dva, poznáte ho dva. . . má smůlu.

Miramax - Profil | Čt 21.7.2005 17:02:47

reseni by to bylo ale me by zajimalo kam se muzu potom s takovou fotkou dostavit a dotycneho nechat predvolat a osobne mu nakopat prdel, vime?
stejne si myslim ze by se nic nestalo, vsichni to zname, clenove RS jsou taky rybari, mnozi taky masari, navic kazdy zna kazdeho a nikdo nbude riskovat ze s esninm nebude bavit cela hospoda, a to nemluvim o moznosti ze ho cela hospoda zbusi aby priste vedel co se muze aco ne:)

XAXAP - Profil | Čt 21.7.2005 16:56:08

Miramax: nejaka 400ka sklo by to resilo, asi chodis na ryby nepripraveny :-)
Apropos, mozna by to chtelo hodit do blizsich podminek jako povinne vybaveni!
Podberak, mira, vyprostovac hacku a zrcadlovka s teleobjektivem nejmene 300 :-)

Miramax - Profil | Čt 21.7.2005 16:48:10

pajda: jak je to s tim praskanim? jakoze zajdu za RS nebo za hospodarem nebo nekym z MO a popisu co jsem videl a oni provedou dodatecne nejake potrestani?
minuly tyden sme byli s kamosem na rybach, sedeli sme u moravy, na druhe strane chytal chlap az z vrchu hraze, tak ctyri metry nad vodou, i vic, po nadhodu mu vlasec skoro lezel na trave, ale hlavne, ten chlap chytil cejna, neobtezoval se sejit pro nej k vode, proste trhnul az ho vyhodil na hraz a po ni ho vyskubal az nahoru, rvali sme na nej, rozhodne nepublikovatelne slovni spojeni, ale co muzes delat kdyz si na druhe strane, no a za chvilku se situace opakovala s tim rozdilem, ze cejn odhadem tak 45 se mu dole o neco zavadil a chlapovi se ho nepodarilo ani mohutnym skubanim svou laminatkou vytahnout, tak pro nej slezl, to uz sme se chystali po nem neco hazet. zkusil jsem to cele aspon nafotit, bouzel na tech tricet ctyricet metru na tech fotkach neni moc videt:(
takze kam muzu zajit tohle nahlasit, protoze si myslime ze sme toho chlapa poznali?

Siro - Profil | Čt 21.7.2005 16:35:16

Mam podobné štěstí na sousedy jako Moolis.

Harpunář:flojdi byli asi dobračiska.Mohli jí nakulit až talíř pokuty na fleku.Podobné majitele psů bych nejradši nakopal do řiti.

G.Moolis - Profil | Čt 21.7.2005 16:00:42

Nezasahuju. Mám štěstí na sousedy.

harpunar - Profil | Čt 21.7.2005 8:24:09

Před třemi týdny jsem zjebal dědka na přehradě u Kopřivnice.Při pouštění podměrečného kapříka (málem se z toho posral)ho hodil s asi tří metrů mezi kameny do vody.Když mi řekl že je kripl na nohy,tak jsem mu řekl že ať tedy sedí doma na řiti.Mnoho nechybělo a byl by kripl i na oko! A minulý weekend jsem zavolal do Bravantic PČR,protože nějaká pizda nechala kolem vody volně běhat ohaře a ten zadávil malou kačenu a další neustále pronásledoval.Slušně jsem ji řekl ať si psa přivolá,tak mne poslala do piče,tak jsem konal co považuji za správné.Policajti ji i jejího přítele dojebali,zapsali si iniciály a pizda i s čoklem odtáhli.Sám mám fenu,na ryby ji beru,ale s vědomím toho že ji zvládám a nedovolím ji běhat,jak se ji zachce.Shrnuto,podtrženo,nebojme se zasáhnout,napomenout,je to v našem zájmu.Mám na mysli slušné rybáře.Amen

šeptal - Profil | Čt 21.7.2005 7:35:33

S mlčením nepřihlížím. Dost důrazně hulákám, jestli se dotyčný musí chovat jako hovado, protože čurbes u vody a válení ryby po břehu následované fotbalovým výkopem nejsem ani schopný v klidu ustát. Většinou to zabírá.

pajda - Profil | Čt 21.7.2005 7:29:25

S touto otázkou si snad děláš srandu. Jak by mohl někdo nezasáhnout. TO NA NĚJ PRÁSKNU A MÁ PO CHYTÁTNÍ.
Sám mám v kroužku několik desítek mládežníku a ti vědí, že dovolí dělat bordel u vody jen jednou. Každý rok chodíme na jednu lokalitu, kde je přes prázdniny velký turistický ruch a děláme pořádek kolem vody. Několik igelitových pytlů plných sebraných odpadků je pro ně ponaučením, jak se u vody nechovat.
Ale i mezi dětmi se vyskytnou individua, kteří si pletou rybařinu s divokým západem bez pravidel.
S takto uvažujícími kousky rádobyrybářů se moc rychle rozloučíme.