Krmení na hodně bahnité dno

Jaké krmení byste použili na úplně příšerně zabahněnou vodu s hloubkou max. 1m??Toho bahna je tam fakt hodně a hrozně smrdí.Chci chytat na plavanou,možná feeder.de mi o kapříky a bílou rybu.Jo, a ten revír se jmenuje Smutná a je to kousek od Milevska,to já jen tak,kdyby to někdo znal.Díky
Autor diskuse: Kolči - Profil , 7.7.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

Milan b. (MB) | Út 12.7.2005 0:32:12

Pokud budes chytat na feeder, muzes do trochy nejakeho krmeni ( takoveho jake mas rad), pridat hodne rohlikove smesi viz peterson, nebo anglickou vlocku, ta cele krmeni nadlehci, doporucuji prosit pres sito a moc neumackavat, na dne se to rychle rozpadne a zanecha husty mrak. Jako nejakou hutnejsi slozku krmeni bych dal repku, je celkem lehka, ma vyraznou vuni a neprima pach bahna. Navic ma tu vyhodu, najedou-li kaprici, ze je tam zdrzi dlouho a navic spolu s ni kaprici misto vycisti od nejridsiho bahinka.
Asi nejlip poradi nejaky plavackar, ti maji taktiku krmeni nejvic vychytanou.

Petrson - Profil | Út 12.7.2005 0:02:14

K tomuto účelu používám staré rozmočené a s vodou DŮKLADNĚ PROMNUTÉ rohlíky a veškeré bílé pečivo, ochucené pudinkem, vanilkou, muškátem či jinými příměsemi. Je to návnada vhodná především k lovu na plavačku - propad, ale i když zanechá hustý mrak ve vodním sloupci, stejně skončí na dně, ovšem směs klesá lehce jako pírka, takže se tutově nezaboří a na dně se slabšími proudy ještě navíc "pracuje". Účinné a levné.

xycht | Pá 8.7.2005 0:21:04

Kolči: nemáš zač :-) musim říct,že ten článek od MM je dokonalej a fakt to funguje...

Honza K | Čt 7.7.2005 23:01:04

ty prtavý do krmení ( asi tak stejně velký jako ty mražený) kolem 250,-, velký jokery na chytání okolo 1000,-. o výkendu je na nežárce II. liga sk A, patentky jsou sice zakázaný, ale určitě tam budou všichni jindřichohradecký, tak se s nima domluv. propozice najdeš na www.rybsvaz.cz
- kalendář LRU plavaná

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 22:53:22

Honza K: Ty mrazeny asi zkusim na tu Smutnou.Kolik stoji litr zivejch?

Honza K | Čt 7.7.2005 22:50:17

čoveče, nejlepší je je koupit :) ( ruský nebo polský - vozí je melcher , stačí je objednat před závodem, tel. je na stránkách fischpro)já je přímo ještě v žádné vodě nenašel v takovým množství, aby mělo smysl ráchat se v tom bahně. Dřív byly obrovské kolonie pod výtoky z kanalizace ( pivovary, cukrovary, jatka ...)ale dneska (čističky) tam ty potvory nemaj co žrát a tak nam mizejí. jestli znáš někoho z jindřichova hradce (sensas A,B družstvo), ty prý si je dělají na nějakém rybníčku sami. pochybuju,že budou na rybníku kde se chovají ryby, protože hustota obsádky je tam několikrát vyšší než na běžné vodě.
co vím z doslechu, tak se lovily tak, že se kýblem nebo šoufkem nabíralo bahno a to se pak propíralo na sítě s oky asi jako síto na mouku, zůstaly tak patentky a trocha štěrku, to se pak slilo do kýble, rozkarbovalo a znovu slilo, štěrk klesl rychle ke dnu a tak se přelily jen čisté patentky, ono se to blbě popisuje, chce to vyzkoušet
v akvaristice prodávají za 20,- mražený, vypadají jako čokoláda, ty přidávám pro oživení krmení, když mám málo červů nebo hnojáků, a funguje to docela dobře

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 22:23:08

Honza K:Tak to nevim co myslis, nechodim tam moc casto...
Myslis si,ze by tam slo nachytat patenty?Jak se chytaji?Slysel jsem nekolik verzi:Bud hodit kovovej kybl na provaze a tahnout po dne,tim se setre vrchni vrstva bahna i s patentkama.Nebo vzit punchochu a nabirat do ni bahno a vzdycky to vyplachnout.Zustanou samotny patentky.Zkousels je chytat?

Honza K | Čt 7.7.2005 22:19:31

co takhle ten úsek nad chobotem, tak 500 m od lávky ( pod ní už to bylo státního rybářství) měli tam takový starý česla , dost vylámaný, a když se zakalila voda po dešti tak tam vytahovali kapři z rybníka - to víš 12 letej kluk a 3kg kapr na klacku to byly zážitky

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 22:08:39

Honza K:jo,tyhle fotky jsou az pod soutokem.Na fotkach to vypada pekne,ale hloubka nic moc.Nejhlubsi misto bylo u ty lavky jak tam sedime(asi 1m,mozna min).Kamos tam chytil kaprika 42cm na feeder,jinak nic moc.Dva mali cejni,karasek a par ploticek.

Honza K | Čt 7.7.2005 21:57:49

moc mi ty fotky neříkají, to už je pod soutokem s milevským potokem? jo a co ryby, když jsem tam chytával bývali tam líni od 30cm výš, taky nádherný okouni asem tam štička, kapři tak normál co uteklo z chobota a přímo pod splav chobota jsme chodili na úhoře. kadyž to ted vidím, asi si za měsíc udělám volnej víkend a sbalím pruty...

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 21:03:56

pohled na ricku 3

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 21:01:16

pohled na ricku 2

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 20:52:19

pohled na ricku1

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 20:49:39

..u tehle lavky,jestli si ji pamatujes

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 20:47:39

Tak tady jsme sedeli...

Kolči - Profil | Čt 7.7.2005 20:45:46

Honza K:Mas pravdu,to bahno z Chobotu,to je hnus.My jsme tam byli minuly rok,muzu ti poslat par fotek,ale moc z nich nepoznas,pockej chvilku,hned je sem dam.
miki:ok,zkusim to
xycht-diky,ten clanek jsem precet asi 2x,ale ze tam je i o zabahnenejch vodach jsem si nevzpomnel:-)

Honza K | Čt 7.7.2005 20:39:51

kolči: vzpomínky na dětství, jezdíval jsem každé prázdniny do Sepekova, a na týhle říčce jsem si poprvý čuchnul k pořádný rybařině ( no už je to přes dvacet let). Jak to tam teď vypadá, když jsem tam byl naposledy ( po povodních ), bylo to zoufalý - tůň pod Chobotem zarostlá a zanešená, nadjezí u hanusů bez stavidel a plný nánosů ( v těch tůních bývala někde až 3m hloubka, teď bylo všude stěží 0,5m) . Vzpomínám že bezkonkurenční nástraha tady vždycky byla larva chrostíka ( v létě to na žížalu vůbec nemělo smysl )
pokud jde o to krmení:
a. klidná voda - tak jak radí miki
b. tažná voda - systém belgických kanálů, ze šrotu (kukuřičný, ječný) udělat koberec tak 1x1m a pak krmit lepším krmením ( ideální Canal - sensas, mvende apod) , důležitá je přesnost krmení. dobré je taky lorpio -lin, karas a přidávám k němu víc anglické vločky.

miki - Profil | Čt 7.7.2005 10:55:50

Kolči: Lehké krmení, jako pro lov propadem-piškoty, sušenky, mleté ovesné vločky atp. Můžeš to taky více namočit a přidat např. suš. mléko, pudink atp.
Dobré krmení je " Základní, proteinová směs pro kaprovité ryby s vůní jahody", která se prodává v 3kg balení a stojí cca 75Kč.