Výroba rohlíkového boilie.

Jak doma udělat rohlíkové boilie? Které koupené je dobré a drží na háčku.
Autor diskuse: Louda - Profil , 28.2.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

Peka - Profil | St 20.7.2005 10:28:50

brach - jo vím o těch kleštích.Otec to udělal jen tak na zkoušku, jestli to bude fungovat.Pařím to i proto, aby to ve vodě plavalo.

Petrson - Profil | St 20.7.2005 8:58:39

>> To ALL > teď mi nejde ani tak o výrobu boilí, jako spíš o aktuální zkušenosti s touto nástrahou - jak Vám to ne ně v poslední době bere? Často chytám na červenou verzi, příchuť krab, ale záběrů je málo, spíše berou na klasické nástrahy. Trochu více záběrů přišlo pouze z jara na jediném revíru. Možná je to tím, že v létě berou spíše sladké a ovocené příchutě. Jaké máte zkušenosti?

Kaprňák - Profil | St 20.7.2005 7:07:12

Doma to je zbytečná otrava v krámu to stojí pár korun.Dobré kouličky dělá firma Chytil a má to v různých aromatech.Mohu jen doporučit.Koukni na www.chytiljsem.cz

brach - Profil | St 20.7.2005 7:00:13

Peka - prodávají se kleště s vyměnitelnými nástavci (dvě polokoule proti sobě), kterými hravě lisuješ z housky nebo rohlíku (a nemusejí být napařené, stačí čerstvé) kuličky o různých průměrech.

Peka - Profil | Út 19.7.2005 21:17:30

Otec vybrousil do kousku kulatiny o průměru asi 1 cm (nevím jak to správně nazvat) prohlubeň něco jako polokouli, po obvodu to nabrousil a tím vysekávám napařený rohlík.Pak vezmu jehlu a nit a uprostřed rohlíku propíchnu a dvakrát provleču zasukuju a hotovo.Zatím se mi nejvíc osvědčilo dát to do sáčku s vymačkaným česnekem, cejni, kapři do 50 cm.

Petrson - Profil | So 16.7.2005 18:44:01

Ondresss - OPRAVA PŘEDCHOZÍHO: měl jsem na mysli stále tutéž - z kraje nitě 1.kouli. A žádnejch 14, nýbrž jen 1 volný konec... Asi ti to došlo, jen tak pro jistotu. A co se hladiny týče, možná to chce pro srovnání zkusit ještě jiné revíry - nemyslím, že chyba tentokrát bude v tvých rukou :-), třeba tvá voda patří k těm, co z hladiny nechtěj dát.

ondresss - Profil | So 16.7.2005 18:19:19

dík

groow | So 16.7.2005 18:11:54

Louda > Co se týče výroby tak koukni sem http://www.lovkapra.com/navody/rohlikoveb.htm tam by jsi měl najit všechny odpovědi na své otázky. A na druhou část tvé otázky, zda-li je lepší komerce či domamond je těžká opověď. Tyhle kuličky jsou z rohliku a jedinný rozdíl muže být v atraktantech. Proto si myslím, že domácí budou mít stejný uspěch jako komerce.

ondresss - Profil | So 16.7.2005 17:55:10

při tom lovu z hladiny se mi vubec nedeřilo nevím proč asi ten den neměly ryby moc chut. možná to bylo tím že se hladina po tech deštích zvedla asi o 40 cm. kdoví. jo a dík za radu večer to pujdu skusit a uvidím jak mi to pujde. Doufám že se dotoho nezamotám.

Petrson - Profil | So 16.7.2005 17:36:47

>> Ondresss > teď to ber, prosím tě, jako lidovou tvořivost. Vlastní RB si totiž nedělám, ale chytám na kupované, a podle toho jak vypadají se pokusím dedukovat, jak se váže nit:1. navléknout několik kusů na jehlu, 2. postupně od volného konce nitě: vezmu konec, přeložím na nit za poslední kuličku a tam udělám obyč. dvojitou smyčku tak, aby byl suk těsně za první kuličkou - tzn. docela utažen (aby háček po navléknutí seděl a koule nepadala) - k provedení jednoduché dvojsmyčky stačí 14 volný konec provázku, 3. Hned za součkem ustřihnout a tak pořád dokola,dokud ti nesleze kůže na prstech :-)

Jinak Odnresssi, jak si dopad na premiéře lovu z hladiny?

ondresss - Profil | So 16.7.2005 15:54:00

please

ondresss - Profil | So 16.7.2005 14:32:28

mohl by někdo prosím napsat podrobnější popis toho jak se to navlíká na tu nit.
Dáváte víc kuliček na nit a pak deláte ty uzlíky u každe kuličky. Ale jak delate ty uzliky???

švec - Profil | Čt 3.3.2005 20:36:44

Jinak k otázce:já osobně jsem vyzkoušel rohlíky od více firem a žádný velký rozdíl v nich není.Někdy ho před nahozením namočím do dipu.Jak bylo napsáno,taky jsem na na něho chytl nejaké menší amury.

luboš | Čt 3.3.2005 20:22:05

švec:akorát to tam vydrží kratší dobu než obyč že.

švec - Profil | Čt 3.3.2005 19:57:35

luboš:na ty"smotánky"jsem měl taky víc záběrů než na obyč.

luboš | Út 1.3.2005 21:52:56

ja s ním mám velké zkušenosti,chytám na něj na malých i velkých vodách a to přes celej rok. Největšího kapra jsem chytl asi 60cm. Na jaře to šlo dost dobře na oliheň,v létě zase na vanilku nebo jahodu. Chytám na r.boilii od firmi sídlící nedaleko znojma. Ještě bych chtěl podotknout že existuje lisovanej,vypadá to jako roláda a dle mého názoru je účinější.

Petrson - Profil | Út 1.3.2005 21:27:17

V létě jsem byl na rybníku, kde je hodně malejch karasů stříbřitých a známej to tam zkoušel, aby se jim vyhnul a moh chytat jen kapry. Já jsem chytal na klasiku - červi, pařená h. Výsledky jsme měli zhruba stejné - ani malé karasy to neodradilo od mnoha záběrů, výhodou bylo, že mu rohlíkové boilies vydrželo mnohem déle na háčku - na 1 kuličku několik ryb. A chytil na něj taky 50 amura.

radek | Út 1.3.2005 14:10:31

Měděný drátek na háčku vždy zůstal. Jde o to jak ho zatočíš na háček.

Bulk - Profil | Út 1.3.2005 8:28:26

Slavil jsem s nima úspěchy i v listopadu na Orlasu, u nás na řece nic moc, akorát do toho mlátila bílá ryba.

Sla - Profil | Út 1.3.2005 8:15:14

Mne se osvedcili hned zjara a to prichut koreni( nebo tak nejak) a pak v lete jahoda. Vetsinou cejni, kaprici a v lete na to jahodove i nekolik kusu amuru(ale takovych mensich max. do 70 cm). Na firmu si nevzpomenu.

Misa - Profil | Út 1.3.2005 4:03:20

Rohlikove boilies s prichuti olihen od firmy Chytil ,slavilo velke uspechy i za "velkou louzi"...90% uspesnost!!!

Carlos - Profil | Po 28.2.2005 23:32:12

Kaprhans : střídavě jsem na to zkoušel chytat celou minulou sezonu. Měl jsem asi 12 provedení a příchutí od tří výrobců. Nic moc. Pařený rohlík je daleko účinnější ale nevydrží tak dlouho na háčku. Výhoda je, že to nepadá z háčku při nahazování. Dobrý na feeder, na jednu kuličku i několik ryb. Cejni se můžou zbláznit.

kaprhans - Profil | Po 28.2.2005 23:24:33

zkousel jste to nekdo? jake na to jsou uspechy

Martin M. - Profil | Po 28.2.2005 23:10:44

bazo> nevim, z ceho to je, ale je to tezke jaxvina. fakt jsem to nezkousel, psal bych jen spekulace.

Bažo | Po 28.2.2005 22:31:36

MM. Nemôžeš niečo popísať o tom lise na rohlík/ z akého materiálu je .../, alebo odkaz na info.

hunol - Profil | Po 28.2.2005 22:26:00

MM - Věřím Ti, mám to taky úplně nový pěknejch pár let.

HonzaP | Po 28.2.2005 22:22:41

Je to hrozná práce.Dělal jsem to kleštěmi, co se snimi dělají kuličky z rohlíků a navlékal je jehlou na nit.když jsem jich tam měl asi 40 ks, tak jsem si nechal jednu na kraji a ostatní posunul dále, uvázal nit a odstřihnul, atd. Pak jem je ochutil různými příchutěmi a usušil. Za nit je pak věšim na háček.

Martin M. - Profil | Po 28.2.2005 22:21:06

verili byste, ze jsem to za tech 10 let, co to mam, jeste nevyzkousel? :-(

CARP-TOMI - Profil | Po 28.2.2005 22:20:59

Zajímalo by mě jak se na ten měděný drátek tvářily ryby když ho náhodou stáhli i s boilís z háčku. To musela být "mňamka"

radek | Po 28.2.2005 21:33:51

Není to tak složité, ale dost pracné. Bylo to popsáno loni v časopise Kajman. Udělal jsem si formu. Stačí dvě dřevotřísky - lepší je kov nebo plast - do kterých se zrcadlově zahloubí otvory vrtákem požadovaného průměru. Napaří se rohlík, vloží do mikrotenového sáčku (aby se nepřilepil na formu) a zmáčkne se to (svěrky, šruby..). Nechá se to chladnout 2 - 3 hod.. Rohlík se vytlačí do důlků, vypadá to jak bublinková folie. Pak se to průbojníkem vyseká (dá se to i natrhat). Pokape nebo vyválí v aroma. Nejhorší je navléknout nit. Používal jsem tenký měděný drátek, jen jsem propíchl a zatočil. Pak je potřebe to usušit, aby to nezplesnivělo. Nevýhoda - hrozná práce. Výhoda - příchuť a velikost jakou potřebuješ. Snad to tak stačí.

burjar - Profil | Po 28.2.2005 16:32:41

Před časem tady někdo sliboval že o tom napíše článek...