Rybolov Lužnice Bečice

Zdravím všechny , chtěl bych se zeptat , jestli má někdo zkušenosti s chytanim na Lužnicí v Bečicich, máme tam jet z jara a jedem tam poprvé , tak jestli se tam dá něco nachytat, předem díky.
Autor diskuse: Vojtano95 - Profil , 5.2.2024 všeobecné - ostatní

rybomil - Profil | Po 5.2.2024 21:18:20

dantex >> Pod řetězákem je to taky v době chatový sezony nahusto. bezva je když přijedou 2 lodě, postaví se před toho na břehu, když se ozve řeknou že jsou tam domácí.
Jaro tam může být vcelku ok, ale potřeba pohledat fleky dle průtoku.

já 2 - Profil | Po 5.2.2024 17:11:59

rybomil >> Plánují jaro, tak doufám, že dravce chytat nechtějí. Druhy tam jsou v podstatě odpovídající tipu vody o velikostech těžko psát, viděl jsem tam vytáhnout amura jako tele, ale sám nechytám kapry, tak těžko psát o trofejích. Na feeder a plavačku je to tam dobrý

dantex - Profil | Po 5.2.2024 15:37:42

rybomil >> hlavně mezi Bejšovákem a Stádlecem to je od května do září lunapark se stovkami lidí, takže klidu tam člověk ani ryby moc neužijí, ale kolega tam jede na jaře.

rybomil - Profil | Po 5.2.2024 15:02:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalo by se říci že to tam znám jako dost až hodně. Na L3 jsem chytal 17 let. Ale 2002 - 2013 jsem měl pod Bečicema loď. No že bych tam byl super úspěšný na toho času co jsem tam strávil psát nemůžu. Pár desítek jako lepších dravců se povedlo, ale vydřený hodinama, ne hitparáda. Bílá ryba, hlavně skaláci a oukleje děsný kvanta, takže dravci spíš vždy brzy nažraný. Ani ty krásný velký podoustve už tam pak nebyly, a že jsem jich při zaučování ve feedru něco nalapal. Zažil jsem tam 2 povodně a další větší vody, řeka se měnila, včetně bordelu v ní, viz kolega Štěpán.
Od 2014 jsem tam jezdil stále méně, taky skoromístní a okolní dravcobijci co vím taktéž. Přišlo mi, že tam vedou mezi sebou boj party chatařů, jedna grupa se chovala hnusně ke všem, tedy i zcela náhodným návštěvníkům. Poslední 3, možná 4 roky už tam nejedu vůbec, stejnou nebo lepší vodu mám blíže. Taky bývalý funkcionář MO Tábor mi řekl k tomu myslím dost podstatné.
No chytit prakticky cokoliv nevím jak myšleno. Bych to úplně tak echt neviděl. Nějak 4 roky zpět tam byl můj známý rybář z JM, za týden v chatě chytili s otcem hafo cejnků a 1 tuctovýho kapře. Zmlsaný Vranovem a Dyjí nechápali.

dantex - Profil | Po 5.2.2024 14:39:05

Běžných kaprovitých ryb je tam dost.

já 2 - Profil | Po 5.2.2024 12:54:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, několikrát jsem tam měl s dětma rybářský tábor, chytit se tam dá prakticky cokoliv :) Hlavně vázky, těch je tam požehnaně, rozhodně nedoporučuji dlouhé náhozy a věnujte dostatek času obhlídce místa lovu