Haldorado -tornado method

Ahoj..máte někdo zkušenosti s method novinkou od firmy Haldorado -tornado mango,ananas,..
Autor diskuse: vrbozubec - Profil , 3.11.2023 feeder - nástrahy, návnady

Ondřej Tekeli - Profil | Út 6.2.2024 12:08:58

P3 >> Ne, ne..aminopelety beru od Evolution fishing. A proteinové pelety beru většinou od Maďarů a je úplně jedno jaké.. složení je většinou stejné, tam není moc co vymýšlet.

Bacha San - Profil | Ne 4.2.2024 21:13:29

milošs >> Pro mě je srdcovka Střela. Bydlel jsem přímo u vody a 30 let jsem tam muškařil. Na Orlici jsem nikdy nebyl, budu se muset polepšit.

milošs - Profil | Ne 4.2.2024 20:51:17

Bacha San >> tak u Brandýsa je Labe už pořádná řeka, my nad HK ji přeskakujeme :-). Labe je pěkná voda, ale Orlice je srdcovka.

Bacha San - Profil | Ne 4.2.2024 19:31:24

milošs >> Aha, já kolem Brandýsa, přistěhoval jsem se, ale vůbec si na tu vodu nemůžu zvyknout. Nebo ty ryby na mě:-)

milošs - Profil | Ne 4.2.2024 18:50:35

Bacha San >> kolem HK všady, Labe i Orlice

el.ou - Profil | Ne 4.2.2024 16:26:46

Sýr řeka, mango víc stoják, občas i řeka. Třeba amurům na řece chutnal víc sýr než mango😀 Jahoda a ananas nic moc. Používám asi čtyři roky. Ryby od reofilních po kapry. Mám i jiné oblíbené ,,topky", ale tyto dvě příchutě jsem zatím neměl potřebu vyřadit. Není samozřejmě samospasné, ale občas zachytá super. Několikrát se mi stalo, že ryby akceptovali jen tohle. Z ostatních příchutí mám ještě nějaké dvoubarevné, kalamar / broskev. Pár záběrů jsem dostal, ale dlouhodobě vyzkoušeno nemám.

Bacha San - Profil | Ne 4.2.2024 9:07:40

milošs >> A kde na Labi s tím chytáš? Jestli to není tajný:)

P3 - Profil | Ne 4.2.2024 0:17:11

Ondřej Tekeli >> a ty amino a protejn pelety bereš taky od nich? Klidně hoď odkaz rád se podívám. Dík

Ondřej Tekeli - Profil | So 3.2.2024 21:24:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vrbozubec >> Celkem jo, ale není to žádný zázrak. Jakože podle mě na to musí být počasí. Je to dělané na roční období ale v Maďarsku podle mě. V úplně zimné vodě ten mix 4s winter ještě jo, ale ty peletky 4s winter u nás jede spíše na jaro, když má voda aspoň 7-10 °C jsou tam i olejové(tučné) peletky a to je podle mě úplně k ničemu pokud to chceš chytat teď. U nás mi funguje 4s winter (jaro, podzim) 4s spring(léto). Ale říkám jako není to žádný extra zázrak. Já v létě raději než tohle chytám aminopelety 2mm v kombinaci s nějakou proteinovou. Mám na tuhle kombinaci nechytane dobré ryby přes 20kg.

vrbozubec - Profil | So 3.2.2024 17:39:06

Ondřej Tekeli >>

vrbozubec - Profil | So 3.2.2024 15:26:21

Ondřej Tekeli >> ty pelety 4s haldorado fungujou dobře?

Ondřej Tekeli - Profil | Pá 2.2.2024 22:40:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

neviscarp >> No klidně, záleží na období a hlavně na revíru, teda záleží na obojím. V zimě a na jaře jsme klasicky zvyklí méně krmit, tím atraktivnější musí ta hromádka být, že jo. V zimě a na jaře když je voda ještě chladná chytám proteinové pelety 2mm dávám k nim anglickou vločku, většinou žlutou, ale asi je to fuk nikdy jsem nezaznamenal rozdíl. Methodmix tam cpu fakt málokdy, spíše na závodech, ale to je na delší konverzaci a popis technik lovu. Každopádně takové obecné pravidlo, které mi funguje. Zima, jaro- 2mm peletky s vločku a určitě na 100% používat spreje, soustředit se opravdu technicky přesně na jedno místo, najít hranu házet pod ní a je to v chladné vodě o technice, hodně. Přehazuju co 15-20minut. V takovém období jede nejvíce jahoda se stejným sprejem, ale dávám ho tam fest. V létě, respektive v teplé vodě, když se budu bavit o rekreačním chytání dávám 3:1:1 3 díly 2mm peletek proteinových , 1 díl 4mm peletek proteinových, 1 díl 2mm peletek sacharidových, vločku nedávám. Dávám větší krmítko, spíše to největší. Přehazuju zhruba, když to nebere co 5 minut, ale většinou to je tak, že hodím do 1 zaklipovaného mista 4 krmítka peletek a pak do 4 nahozu už to bere do 3 minut. V létě mi funguje bezpečně mango. Vločku, mix ani spreje, či dipy v létě moc nepoužívám. Odvíjí se to od situace samozřejmě. Ještě takový malý tip, pokud bere jeden za druhým, ale malí nebo třeba cejni atd. Vytlačili ty velké z krmného místa. Hoď to o 3m buď za nebo vlevo, či vpravo krmného místa. Ti věští tam většinou jsou. Ať se daří.

Ondřej Tekeli - Profil | Pá 2.2.2024 22:37:10

Ale pokud by se s tím někdo nechtěl srát. Je tady druhá možnost. Kupte pelety 4s a máte klid 😂 ale když si to namicháš sám tak to bere lépe.

neviscarp - Profil | So 30.12.2023 17:46:40

Ondřej Tekeli >> nepodelis sa s nami aké kombinácie kŕmenia a nástrah ti najlepšie fungujú podľa ročných obdobi

Ondřej Tekeli - Profil | So 30.12.2023 10:37:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chytám za Haldorádo v Česku. Přešel jsem z týmu Energofish. Stalo se tak po 3 letech, co jsme začínali s methodem. Samozřejmě začátky byly zajímavé, jako u každého a u všeho. Každopádně abych se dostal k podstatě mojí reakce. Přešel jsem k týmu Haldo, protože po všech vyzkoušených nástrahách a návnadach, které jsem vyzkoušel za celou dobu, bylo Haldo to nejlepší, co jsem kdy v ruce měl. Samozřejmě není to jediná značka, kterou používám a žádná značka, ani distributor není jeden a jediný nejlepší na světě, každá značka má něco. Haldo toho mělo pro mě určitě nejvíce co nabídnout oproti jiným značkám. Je jich strašně moc od Poláků, Angličanů i Maďarů. Co se týká nástrah mám 2 nejoblíbenější značky, které opravdu používám soustavně na závodech i mimo ně pořád. A to Benzar řada concourse a Haldorado tornádo. Obě řady mi přinesly mnoho úspěchů a já jsem nikdy nic neškatulkoval, prostě jsem chytal. Zkoušel jsem obě značky, ale haldo vyhrálo. Tornádo mi pomohlo vyhrát několik závodů, krásně se umístit v první lize, mimo závody mi Haldo pomáhá v určitých ročních obdobích, každá příchuť a barva funguje jinak a je to tak, že jedno funguje lépe na jaro než v létě atd. Každopádně tornádo má pokrytý celý rok chytání, všechny roční období s tím slavím úspěchy. Pomohlo mi chytit mé životní ryby na svazových vodách. Za mě určitě zkoušet, zjistit co vám v kombinaci s krmením, které používáte funguje, ale já jsem si na celý rok našel 4 kombinace krmení a peletek, které mi s tornádem bezkonkurenčně fungují. Moc komentáře a reakce nepíšu. Napíšu něco opravdu k věcem, kterým rozumím a jsem si z velké části jistý o čem mluvím. Myslím si, že tahle tématika je můj obor, tak jsem napsal mé zkušenosti a budu rád pokud to vyzkoušíte a třeba dáte vědět, jak to šlo. S pozdravem Tekeli

deko - Profil | So 30.12.2023 7:01:56

Caute,takze po kuske funguje vseko. Treba skusat. Jeden den im chuti mango a na dalsi den ho nezoberu vobec. Cize MANGO,ANANAS a SIPI2 vsetko na jednicku

deko - Profil | Út 12.12.2023 23:15:09

neviscarp >> no uvidim ci to bude fungovat. Skusal som SIPI 2 ale bez uspechu

neviscarp - Profil | Út 12.12.2023 19:20:26

deko >> ten butiric ananás je super na amura keď bude amurik na rybníku alebo na rieke určite ho zoberie ja som ešte za mojich 30 rokov čo rybarcim nenachytál toľko amurov ako túto sezónu, väčšinou sa mi amur podaril náhodne ak sa priplietol medzi kapriky ale táto sezóna bola vyslovene amurova a to som ich nechystal cielene, nevyhľadával, method feeder krmitko a nástraha ananas

deko - Profil | Po 11.12.2023 23:43:00

Kupene na skusku v zimnom obdoby🤣🤣🤣

neviscarp - Profil | Po 11.12.2023 21:44:52

Lovu zdar, skúsil som viacero návnad najviac mi fungoval ananás a to na amura kapriky na ten ananás šli slabo ale amur ho miluje a pokiaľ chcem záber od kapra tak tam dávam tuzes ponty popku pokiaľ ide ryba slabšie skúsim dať balancku, na mango okrem pleskacov nič, krmiva som tiež veľmi veľa vyskúšal najviac sa mi páčila cesnakovú ryba; tuzes ponty a tá fermentovana kukurica

Hagara - Profil | So 18.11.2023 18:52:43

Děkuji všem za hodnocení které potěšilo.A dnes jsem byl potrestaný ,možná za horlivost...
Dal jsem se na opisování článku z Dikobrazu sem do této diskuze. Tex v listu který schovávám je už místy nečitělný, ale dařilo se. Chyběly dva,tři řádky a prošel se mi po stole mů briťák - milovaný kcour Ferda, samozřejmě to vzal po klávesnici a bylo vymalováno.
Dnes to znovu opisovat nebudu. Článek formátu A4 mi dal docela zabrat. I jsem si říkal, jestli textu není až moc a jestli se bude styl kterým je článek napsaný bude líbit. Myslím, že si každý v tom povídání najde kousek sebe a nebo pochopí duši rybářů z doby maličko dřívější.