Cvrcek u brzdy navijaku

Ahoj, chci se zeptat - mam navijaky Nash BP10, resil jsem uz tady nejaky veci s touto znackou. Celkove ted v sezone musim rict, ze jsem nakonec spokojeny, ALE brzda navijaku, cvrcek, prestala vydavat zvuk. Je tam takovy malinkaty plisek, a verim ze i po reklamaci se ulomi zase. Ted co s tim? Dokola reklamovat, nebo to proste nechat? Nevim jak jinak to resit, nahradni dil neni..Co jsem se docetl, tak nekterym navijakum se to deje..
Autor diskuse: sano - Profil , 10.7.2022 všeobecné - náčiní, doplňky

sano - Profil | Čt 14.7.2022 20:55:16

Vtipne je,ze tak 3 dny predtim, nez se to ulomilo jsem si tak sedel u vody a rikal si,ze jsem s nima opravdu spokojeny,maji krasne namotany vlasec,nejak se celkove utisili a pak tohle..Je ulomeny jen jeden, takze to si myslim by resila ta reklamace,prodejce by je zpatky podle me jen tak nevzal..Cim uderit na toho prodejce,klidne se ozvu..?Zaruka zatim je, vic s tim asi nevyresim, pockam az se ulomi i druhy a pak je poslu,ale dekuji za napad s plechovkou,to by me asi nenapadlo a funguje to..Tedy ted jsem to zkousel a je tam zrovna takovy vysek,ze se tam vejde a pokud to bude fungovat treba ctvrt roku a dam tam zase novy,tak super..Zajimalo by me,jak to maji treba ty vyssi rady u Nashe v navijacich, protoze timhle by si jmeno asi uplne neudelali..

Dodo677 - Profil | Čt 14.7.2022 20:38:19

sano >> ....a není čas ty feny konečně hodit prodejci na hlavu....? co tak sleduju tak na ně jenom nadávaš ale furt se jich odmítáš zbavit......

rybarskej tom - Profil | Čt 14.7.2022 20:20:58

Nevím jestli by to u tvé cívky šlo, ale u Roena jsem jsem ztratil plíšek a dal jsem tam břit z holítka na vousy( břit jsem pilníkem otupil- mám gramlavé ruce, tak abych se ještě nepořezal) a funguje to výborně

sano - Profil | Čt 14.7.2022 9:14:55

Jako mam je od nekdy od Ledna letosniho roku,pocital jsem ze je par let mit budu..Ono to zase neni takova traga,ale je lepsi kdyz to cvrka,ikdyz na funkcnost to uplne nema vliv..Psal jsem i na ofiko Nash a zatim bez odpovedi,nechce se mi verit, ze ostatni s tim nemaji problem..Chci se jeste zeptat,nemam moznost to zmerit,ale pocitove,kdyz se civka odviji na obou stejne, tak brzda je ale u kazdeho trochu jinak, dejme tomu cm v jine poloze nez druhy,ale to asi je normalni,ze?

minoq - Profil | St 13.7.2022 18:32:04

omyl

Dodo677 - Profil | St 13.7.2022 8:55:36

sano >> tohle nebude obecná vada navijáků s přední brzdou jako spíš problém jednotlivých modelů. Obecně na navijáky od Nashe nemám úplně dobrý reference od původních vlastníků. Všichni skočili na shimanu/daiwe/okume/foxu/pennu......

sano - Profil | Út 12.7.2022 21:35:32

Ze to nejak lip nevymysleli,nechapu..Premyslim,jestli se to proste unavi,nebo nejak moc povoluju a utahuju brzdu - je pravda,ze s ni otacim pomerne dost,jestli staci jen o par stupnu a ja tim uspisim unavu materialu..Vlastne ted premyslim,ze tim jen namaham ten plisek v brzde,ale prijde mi lepsi poradne povolit kdyz potrebuji zrovna vytocit vlasec a podobne pro chod toho navijaku celkove..Driv jsem mel zadni brzdu,shimano a ticu a kroutil jsem s tim jak s radiem,tak u predni je to asi jine..

Tomáš Rajt - Profil | Út 12.7.2022 21:15:11

Ahoj,měl jsem stejný problém s okumou,řešil jse to,že jsem si stejný plíšek udělal ze dna plechovky od piva,ale stejně to mělo životnost pár měsíců,tak po dvou letech jsem radši vyměnil navijáky a byl klid.

sano - Profil | Út 12.7.2022 19:50:18

Jde o to,ze to tam je nejak asi zatavene do plastu..Nevim,jestli by to slo nejak slusne nahradit,vyrobit tu cast,pokud ma nekdo sikovne rucicky asi jde..Tohle je zrovna ta zdrava,proste ten plisek,pouze ta pacicka se upali a hotovo no..

kaprus - Profil | Ne 10.7.2022 16:12:17

Hoj. Lze to vyrobit, opravit. Hoď fotku.
Ale věřím že časem ty navijáky zahodíš😀