WCC Junior - Nikl team

Zapisují pouze vybraní uživatelé.
Veřejnosti není moc známo, že se letos pořádá první ročník World Carp Calssic Junior, jehož pořadatelem je Ross Honey. Pro první ročník se zvolilo čtyřiceti hektarové jezero Lago di Scandarello https://1url.cz/mMJDW ve střední Itálii. Leží v pohoří Gran Sasso s vrcholky až 2900 metrů. Je dlouhé asi tři kilometry. Břehy jezera se povětšinou strmě svažují až do hloubek 24 metrů.
Před dvěma lety zde proběhlo poměrně silné zemětřesení. Výtěžek z těchto závodů bude věnován na rekonstrukci poničené místní školy. Zajímavostí je, že tyto závody posvětil oficiálním dokumentem samotný Papež.
Závodů se zúčastní deset států. Z největší dálky přiletěli kluci z Kanady. Každý stát reprezentuje jeden tým složený ze dvou juniorů do 18 let, plus kouč a kapitán. Českou Republiku reprezentuje Adam Kořánek 14 let (letošní vítěz Evropského juniorského závodu z Katlova) a Mikuláš Miki Houdek 10 let. Myslíme si, že naši kluci budou nejmladším týmem, ale kapitán Karel Nikl si je nevybral náhodou. Oba kluci jsou velmi talentovaní kapraři. Sledujte pomocí on-line přenosu jejich počínání na těchto prestižních závodech.
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 16.10.2018 kaprařina - závodní sektor
Dále moderují: Pisecek Profil + Nikl Karel Profil

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 22:11:14

Tímto příspěvkem ukončují náš on-line přenos.
Kolik jsem už zažil závodů? Ani nevím. Člověk by řekl, že mne už nic nemůže překvapit. Není tomu tak. Pokaždé jsou závody jiné. Unikátní. Ovšem když jedete na závody s dětmi, tak je to dvojnásobně záživné. Z jejich činů, reakcí, blbůstek a hlavně úspěchů máte větší radost. Je skvělé je učit a pak sledovat, jak se zdokonalují a jsou samostatnější. Přesně tohle jsem nyní zažil na WCCJ s Adamem a Mikim. Kluky znám už nějaký rok a věděl jsem, že když je vezmu na tyto závody, v tak útlém věku, nebude to průšvih. Nemýlil jsem se. To co kluci předvedli na jejich prvních náročných závodech, by jim mohli závidět kde jací dospěláci. Jak víte, kapři během závodu nespolupracovali. Pro mnohé dospělé není jednoduché zachovat klid a pohodu v týmu, když nemůžou chytit žádnou rybu. Mnohem těžší to je, když se vám kapři poblíž vašeho lovného místa ukazují a ještě těžší, když soupeř chytne rybu dřív než vy, nebo jich chytá více. Naši kluci byli po celou dobu v klidu a do poslední chvíle věřili, že nějakého kapra uloví. Byli velmi samostatní a nápaditý. Místo, které jsme si vylosovali bylo technicky náročné. I místní kapraři nám říkali, že z tohoto místa chytat na odhoz je velmi komplikované. Takže chytit kapra z tak těžké pozice a v období kdy nechtěli přímat potravu, byl opravdu oříšek. Nakonec se to Adamovi povedlo. Navíc z místa, které si našel sám a věřil mu do poslední chvíle.
Jsem na naše kluky pyšný. Jsem rád, že reprezentovali naší zemičku na tomto světovém klání juniorů. Jestli Adam a Miki do budoucna zůstanou u lovu kaprů, tak o nich ještě uslyšime. To mi věřte.
Mějte se prima. Uvidíme se na nějaké zimní show, nebo výstavě. Naše juniory vezmu sebou na Carp Show Moravia a For Fishing Praha. Můžete je přít pozdravit 😀

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 20:39:55

Bylo nás pět 😀 Myšleno na WCCJ. Naši mladí šampionci, moje osoba, Dominik a Karel Houdek. Taťka Mikiho. Právě poslednímu jmenovaném patří taky velké poděkování. Měl na starost předzávodní organizaci, logistiku, technické zásobování, potravinové zásobování a jiné. Byl kuchař, opravář, zdravotník. Dozoroval se mnou na kluky. Vnášel do týmu pohodovou atmosféru. Pomáhal s čím se dalo. Byli jsme a jsme skvělá pětka. Díky Kájo. Bez Tebe bych to měl mnohem náročnější a nemohl bych se tak rozepisovat na on-line přenos 😀

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 19:53:43

Velké poděkování patří našemu členu týmu Dominikovi Pliskovi. Nebyl tolik vidět, protože on je ten, který stal za fotoaparátem a snažil se zachytit pěkné, nebo důležité momenty. Hodně fotek, které jste viděli jsou jeho zásluhou. Zároveň to byl náš mluvčí, protože umí dobře Anglicky. V neposlední řadě se vším ochotně pomáhal. Přispěl velkou měrou k bezproblémovému průběhu mise našich více, více mistrů. Díky Domčo.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 19:35:39

Společně náš tým chce poděkovat Riccardovi Battisti. Je to moc milý kluk s pokorou v sobě. Měl na starost celou organizaci závodu a všeho kolem. Přesto si na nás vždy udělal čas, navštívil nás, nebo zavolal jestli něco nepotřebujeme. Také nám poskytoval informace o jezeru. Ikdyž je Ital, našim více, více mistrům moc fandil 😀 Když nyní vidím co vše musel pro závody a celkovou organizaci zařídit má náš obdiv a uznání.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 18:34:02

Nakonec jsem si nechal to nejlepší 😀 Předávání třetího místa pro naše mladé borece z České Republiky. Jak jim teď říkám více, více mistři 😀 Jak už jsem psal. Celá ceremonie byla přímo pompézní. Opravdu to bylo ve velkém stylu. Kluci zažili předávání cen na světové úrovni. Užili si to parádně a odváží si domů ceny, ale především zážitky na celý život.
Když nám šli předávat cenu za třetí místo, oslovil jsem předávajícího “momento” On se zastavil a my s kĺukama jsme před celým davem provedli náš vítězný pozdrav s plácnutím rukama a silným výkřikem “oleeee, Czech Republik” Každý v tu chvíli věděl odkud pocházíme 😀🇨🇿

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 18:00:52

Speciální cenu dostal náš Miki Mikuláš Houdek za nejmladšího závodníka WCCJ. Miki (10) s Adamem (13) soupeřili povětšinou proti 16 až 18 letým klukům. To neuniklo pozornosti médiím, organizátorům ani závodníkům. Naši kloučci postupně získávali sympatie i uznání.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 17:22:26

Jak už asi tušíte, první místo získali kluci z Itálie. Stačilo jim k tomu chytit tři kapry. 9,80 kg 13,90 kva 19,20 kg. Italští kluci byli hodně přatelši. Využili skvěle domácího prostředí a zaslouženě vyhráli.
K jejich výsledku, ale i k celkové akci WCCJ promluvil samotný ministr Evrpskeho parlamentu.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 16:39:58

Druhé místo získali taktéž kluci z Walesu. Po předání cen měl proslov Italský ministr sportu.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 16:23:40

Pohár za největšího kapra 25,20 kg si odváží kluci z Walesu. Předal jim ho známý Italský kaprař Roberto Ripamonti.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 13:47:12

Vážení tak to je show. Je zde spousty lidi. Vrcholí italští politici a ministři. Několik televizních štábu. Bubeníci a jejich doprovod předvádí skvělá vystoupení. Tak tohle jsem ještě nezažil. Opravdu finále na nejvyšší úrovni. Až nám jde husi kůže. 😀

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 13:15:15

Potkáváme stále nové poškozené budovy. Hrozná představa kdyby se to stalo u nás. Našim rodinám a dětem.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 13:09:03

Nikdo nás si neumí představit co se zde v roce 2016 dělo. K každým nezasvěceným otřásl autentický pohled na poškozené, nebo zcela zdemolovaného budovy.
Spousty domů přestože stojí, nejsou obydlené. Statika je natolik porušená, že se v nich nedá bydlet.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 13:00:01

Slavnostní pochod za doprovodu silných bubnů a trubadůrů se vydal k pomníku na počest zemřelých po zemětřesení.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 12:41:29

Jsme ve městě Amatrice. Připravuje se slavnostní průvod. Je zde hodně lidí v historických kostýmech. Je připravena kapela.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 12:11:50

Dojemné setkání. Rodiče Adama si udělali výlet po Itálii. Bedlivě sledovali Adamovo počínání. Samozřejmě nemůžou chybět na vyhlašování vítězů.
Slzy štěstí byly přítomny 😀

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 10:39:31

Stále plní emocí balíme. Drnčí nám telefony a s kamarády se dělíme o krásné pocity.
Do Tempestu s prodloužením se vejdou v pohodě dvě lehátka a mraky výbavy. Ještě zbývá místo na malou kaprařskou párty. Opravdu inteligentně vyřešeno. Přitom je bivak vkusný a zapadá do přírody.

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 9:06:12

Přátelé rybařiny.
Vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Czech Republic 🇨🇿🇨🇿🇨Ӻ​87; a další výkřiky zněly skalnatým údolím na Scandarello.
Náš tým skončil na fantastickém třetím místě.
Konec závodu není v devět, ale byl v osm. Omlouvám se za malou mystifikaci.
Jdeme balit a připravit se na slavnostní vyhlášení.
O všem Vás budeme ještě informovat. Snad s námi alespoň vzdálené prožijete chvíle radosti.
Kluci jsou nadšeni, emoce stříkají, maminky a příbuzní pláčou.
👍👍👍👍👍Ԁ​77;👍

Nikl Karel - Profil | Ne 21.10.2018 8:08:50

Dobré ráno do Čech. V noci opět kapr nezabral. Mikimu po půl noci dvakrát pípnul signalizár. Než jsem jà stačil otevřít oči, Miki stál před bivakem a jistil situaci 😀
Ráno kluci ještě přehodili dva pruty. Adamův prut na kterého vytáhl kapra byl ve vázce. Škoda. Věřili jsme, že právě tam by mohl přít ještě jeden záběr. Mikiho boilies jsme vytáhli bez minimálního narušení. Pruty jsou znovu nahozeny s atraktivnější nástrahou. Máme poslední hodinku na záběr.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 22:03:08

Vážení. Tady panuje velká radost 😀😀😀😀
Kluci mají prvního kapra 14,90 kg
Kapr měl v sobě síly, jako pravý Italský hřebec. Předvedl mnoho výpadů. Hlavně u břehu, kde měl pod sebou velkou hloubku stále ujížděl do hlubiny. Kluci si prožili hodně adrenalinu, než lysec zaplul do podběráku.
To říkám. Jsou to borci 👍👍👍👍

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 20:58:23

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Adam zdolává.
Držte palce.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 19:13:26

Tak to je on. Pěkně stavěný šupik. Kapr který ještě poroste.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 19:01:04

Vážení. Jezero Scandarello začíná vydávat poklady. Italové chytli třetího kapra přes 13 kg.
Ovšem na místě 10 se z hlubin jezera vytáhl šupinač cca 25 kg. Hned jak budeme mít fotku zveřejníme. Gratulaceeeee.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 18:41:52

Pruty které se nahazují do velké vzdálenosti nahazuje starší Adam. Protože jsme se pro dnešní noc rozhodli oba Mikiho pruty poslat dále, směrem kde jsme slyšeli v podvečer vyhazovat kapry, Miki si nemohl nahodit ani jeden prut. To se mu vůbec nelíbilo 😀 Hecnul se, sundal triko a šel na věc. Aby měl šanci nahodit kam potřebuje potřeboval se trochu přiblížit k místu. Jenže je to zrovna místa kde se musí lést po nebezpečném svahu plného drolících se kamenů. První pokus Miki učinil z již známého Dračího hřbetu. Zkusil nahodit třikrát, ale pořád to bylo málo. Rozhodl se přiblížit o kus blíže. Ovšem skalní terén byl více šikmý a nebezpečnější. Jeho táta musel v těchto místech lést už po čtyřech 😀 Miki si našel místečko kde mohl trochu rozkročit nohy. Následně mohutně švihnul. Zase to nebylo ano. Rozhodl se pokračovat blíže. Ovšem to se z nej musel na chvíli stát Spider man 😀 Pak se dostal na větší skalní blok, kde měl dobrou stabilitu pod nohama. Napřáhnul se a montáž přeletěla přes větev stromu. Další už asi pátý pokus nevyšel. Naštěstí větev byla suchá a hned praskla. Přišel další pokus, který už doletěl tam co měl. Každý nához musel zafixovat boilie vlas a olovo v závěsce. Tím chci jenom říct, ze nához jednoho prutu trval asi hodinu. Miki do toho dal všechno. Kdyby se stalo, že naši kluci nic nechytí. Já vím, že do závodu dali víc než si myslí. Jsou to borci. Oba 👍

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 18:05:18

Něco málo z místních poutačů.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 16:28:15

Přišel čas příprav před poslední nocí. Montáže musejí být vyladěny na 100%

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 15:16:01

Riccardo nám posla pár fotek Italských hřebců, které ulovil z našeho místa v loňském roce.

Pisecek - Profil | So 20.10.2018 14:10:06

Tak tohle je on. Rekord world carp classic for junior 19,2kg vážící šupináč, kterého chytli kluci z Itálie. Gratulujeme a věříme že se nám povede podobný.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 12:50:32

Když jsme připravovali dárky pro všechny jiniory, přišla nám zpráva, že Italové ulovili druhého kapra. Náš parťák Dominik byl požádán, aby jel k Italům na kontrolu váhy kapra. Za chvíli sem vložíme nějakou fotečku.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 11:22:58

Dnešní rozkaz zněl jasně. Chytit kapra jakékoliv velikosti😀
Kluci tomu vše uzpůsobují. Po háčky jde kukuřička a malé popečky.
Zakrmí se větším množstvím method mixu a nadrceným boiliesem.
Pustili se do práce s vervou a chutí. Vědí, že není vůbec rozhodnuto.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 10:39:18

Aktuální výsledky jsou takové, že přes noc nikdo nechytil bodovaného kapra. Zapsáný je pouze jeden kapr kluků z Itálie. 9,80 kg.
Mlha ustupuje. Začíná krásný teplý sluneční podzimní den.

Pisecek - Profil | So 20.10.2018 9:46:47

Ráno padla velká rosa, která nádherně vykreslila pavučiny. Nyní ustupuje mlha a bude opět krásný slunečný den.

Nikl Karel - Profil | So 20.10.2018 8:15:49

Dobré ránko přátelé rybařiny.
Druhá noc také nepřinesla žádný záběr. Chvíli po setmění jsme slyšeli pár kaprů směrem k Anglickému a Kanadskému týmu. Pak bylo celou noc absolutní ticho. Kolem desátý jsme na druhém břehu viděli jít tři čelovky. Došly ke Kanaďanům. Z toho usuzujeme, že Kanada ulovila kapra. Později se informace dozvíme. Zajímá nás, kolik se v noci celkově ulovilo kaprů a kde.
Teď je nad jezerem hustá mlhovina. Kluci si stáhli dva krajní pruty. Boilie vytáhli nepoškozený. Nastražili popečky a bez zákrmu nahodili do stejných míst.

Nikl Karel - Profil | Pá 19.10.2018 21:30:11

Já posílám pozdravy mým holčičkám. Verunce a Sofince.

Nikl Karel - Profil | Pá 19.10.2018 21:27:26

Jdeme zalehnout.
Kluci všem příznivcům a sledujicím posílají pozdravy.
Děkují všem za podporu.
Miki crcadlově před objektivem čelovkou napsal slovo, které promění ve skutečnost 😀