Lehátka se samonafukovací madrací

Ahoj,
poslední dobou se u vyšších řad lehátek objevují lehátka se samonafukovací madrací. Rád bych slyšel praktické postřehy lidí, kteří je mají. Praktičnost, funkce izolace, uda se nepáře vrchní látka, zda je potřeba řešit vypouštění karimatky?
Děkuji za příspěvky
Autor diskuse: kedul1 - Profil , 27.3.2018 kaprařina - náčiní, doplňky

jeden3 - Profil | Út 27.3.2018 8:56:04

me od koupi tohoto systemu odradila zkusenost z nafukovaci matrace ze stanu-kdyzt je hodne chladno,vzduch v matraci proste chladne take a ty to musis telem vyhrivat..... protoze matraci mas pod sebou a teplo jde nahoru a studeny vzduch dolu,je to prohrana bitva. Takze,pokud si koupis lehatko s pavnou matraci,bude te lepe izolovat od "podlahy" a lepe si udrzis teplo. Samonafukovacky i nafukovacky jsou dobre jen kvuli uspore mista-treba na treku nedocenitelne,aby jsi nespal na tvrdem a pritom to nezabbralo moc mista
ale k vode stejne musis autem,tak bych volil pevnou matraci,ktera lepe drzi teplo,vyber je obrovsky

kedul1 - Profil | Út 27.3.2018 8:10:58

OK, díky za názor.
L :-)

Tomas Krlin - Profil | Út 27.3.2018 7:09:17

Dle meho osobniho nazoru je lehatko se samonafukovaci matraci prezitek doby.
Drive, dokud nebyly ploche lehatka s kloubem pro sbaleni i se spacakem se resil kazdy cm tloustky matrace a v rade pripadu se snazili vyrobci byt necim zajimavi a prijit s "revolucnim, prevratnym" produktem, na ktery zakaznici uslysi. (asi jako bylo 3D v televizich nebo zahnute displeje...)
Pro takove lehatko byla samonafukovaci matrace castecne vyhodou, protoze se zmackla na minimum a po otevreni ventilu behem chvile nabyla pozadovane tloustky 3-5cm dle vyrovce.
Ted ma 3-5cm matraci kazde druhe lehatko za par susnu a nerekl bych, ze krome rizika, ze se nekde neco po... ma samonafukovaci matrace nejaky smysl - to uz spis, ze ma lehatko odnimatelnou matraci a taky system upnuti.