Ochrana hlásičů a elektroniky před vodou

Chci se zeptat na Vaši speciální ochranu elektroniky a hlavně hlásičů před vodou.
V modelařině se k ochraně elektroniky používjí různé spreje. Máte někdo zkušenosti s použitím speciálních sprejů?

Modeláři mě doporučují tento sprej - má někdo zkušenost? Je to opravdu spolehlivá ochrana, vydrží nějakou dobu? Neleptá plasty?

Nejde o ochranu při ponoření do vody, ale spíš proti dešťům a ranní rose.

http://www.nanoprotech.cz/sprej/nanoprotech-electric/#nanoprotech150ml

bjwir - Profil | St 7.6.2017 11:57:50

Rockwell >> Na to by ti musel jedině odpovědět někdo z Flajzaru , kde by museli porovnat ten sprej vs složení laku..Osobně s tímto zkušenosti nemám

Rockwell - Profil | St 7.6.2017 10:40:49

bjwir >> Ano, když jsem ty hlásiče "rozpůlil", tak kolem celého těla je takové gumové těsnění. A právě v místě u rokničky, bylo už asi od výroby, zmáčknuté a za celou dobu používání i prasklo. Takže jsem to trochu opravil, ale nějaké mezírka tam být může.
S tou chemií máš pravdu, proto se ptám jestli je možné něco podobného jako ten Nano sprej použít aniž by se něco naleptalo.

jurasoft - Profil | St 7.6.2017 9:56:46

Nikdy jsem nic takového nepotřeboval..jednou před hromadou let při jednom slejváku na mušově jsem měl divný pocit, že ten pípák divně pípá..tak sjem je vzadu rozšrouboval a vytekla z nich voda...nechal sjem je vyschnout a pak jsem do nich natlačil trochu indulony co jsem s sebou měl na opalování..roky to tak tam bylo a nikdy žádný problém..jestli by měla rybářská elektronika mít problémy s vlhkem tak ji rovnou vyhodit...

bjwir - Profil | St 7.6.2017 9:52:52

Rockwell >> Ahoj , nevím co máš na mysli vnitřním těsněním(nějaký o kroužek??) . Ale firma Flajzar má kompletně zalakovanou elektroniku takže zde bych tedy problém nehledal,nebo alespoň já jsem s tím problém i po záruce neměl..Z vlastní zkušenosti úplně nedoporučuji na lakované spoje používat nějakou chemii , nevíš na jaké bázi je ten lak postaven a ve chvíli kdy ho naleptá tak už to nespravíš.
Je sranda když se voda dostane pod tu ochranou vrstvu :D nikdy nevíš jak ten přístroj začne fungovat a co vyvede:))

spydy - Profil | St 7.6.2017 8:22:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rockwell >> na kontakty u lodicky pouzivame ochranny spej z autoservisu, ale ted si nevzpomenu na znacku a jinak mam taky original prvni serii Q7 u ktere sem menil baterky uz 2x a prave po rozebrani a slozeni byl problem s vlhkosti, vyreseno tim ze jsem to nechal uschnout, odmastil a zalil sekundakem, na 2-3 roky klid a potom kdyz to nerozleptam redidlem koupim novy, esteticky to vypada hnusne ale ja nejsem frajirek co potrebuje mit vsechno krasne novy, jde pouze a jen o funkcnost.

Rockwell - Profil | St 7.6.2017 6:48:06

A navím jsem si všimnul diskuze o domácích lodičkách na vyvážku a zákrm, tak jestli někdo z těchto modelářů takovou věc nepoužívá.

Rockwell - Profil | St 7.6.2017 6:45:57

AHoj, díky za reakce. Já mám Flajzary Q9, už po záruce a v jednom mi došla baterie, tak jsem je měnil. U jednoho hlásiče jsem si všimnul, že má to vnitřní těsnění v jednom místě takové opmačkané, trochu jsem to opravil, ale myslím, že už to nebude na 100%, tak se právě zajímám o takovou ochranu. Známý modelář to má na autíčka a říká, že s nima může jezdit i pod vodou (přes louže) a že se jim nikdy nic nestalo, takže proto ta otázka....jestli to někdo někdy zkoušel a jakou měl zkušenost.

Fild@ - Profil | Út 6.6.2017 22:33:17

Správné hlásiče ochranu nepotřebují...

drvoštěp - Profil | Út 6.6.2017 20:47:16

Jako rozebrat, vystříkat ? Nesmysl.Jak píše kolega dole.

jirkazez - Profil | Út 6.6.2017 20:25:01

Nikdy jsem to nepotřeboval. Hlásiče, do kterých se dostane voda nebo vlhkost jsou k ničemu.