Podberakovy kriz je prilis siroky?

Koupil jsem si kaprovy podberak Pelzer. Ramena podberaku vsak nejdou prilis lehce zasadit do kovoveho krize, zavit do tyce je ok. Bojim se, ze podberak poskodim. Je normalni vyvinout velkou silu k zasazeni ramen do krize?

Diky zajakoukoliv odpoved.
Autor diskuse: CJK - Profil , 23.4.2017 všeobecné - náčiní, doplňky

Kedlub - Profil | Ne 23.4.2017 23:15:10

Ono opravdu je to tak jak pisou kolegové niceho se neboj trochu nasili a je to, take jsem z toho byl vykulenej ono by to potom.nefungovalo kdyby to slo zlehka

Vašek74 - Profil | Ne 23.4.2017 23:00:24

Ahoj, kříž i ramena musí tvořit pevný, opravdu pevný celek a celý princip podběráku spočívá v rovnostranném trojůhelníku kteří tvoří kříž + ramena(z uhlíku či laminátu) a spojovací šňůra která spojuje ramena na vrcholech spolu s vlastní sítí.Podběrák se musí "vypnout" a nasadit pevně, do kříže,ramena se musí zlehka prohnout a přední část musí být napnutá.Problém ještě může být v tom, že ještě není ochozený kříž zevnitř i kovové ukončení ramen. Uvidíš až to budeš skládat mokré, nebo zkus jen namočit kříž a půjde to lehčeji.Až se to namočí, vytáhne se šňůra a povolí síť bude to jistě v pořádku.
Pokud by to šlo volně a zlehka už teď, tak by to až vše povolí a trochu "ochodí" mohlo celé rozpojit při podebírání při mokré síti, namočeném kříži a hlavně "plně zatížené síťi" od úlovku.A to jistě není žádoucí😉
Nic se neboj, Pelzer dělá slušné věci a bude to jistě v pořádku.Měl jsem nich už několik Fox, JRC a NGT, když je plastový kříž jde to lehčeji, mívá větší vůli, ale už mi od Foxe praskl.NGT má kovový, ale jde dost natěsno. Teď používám na břehu JRC 42" má plast, ale zatím drží.NGT mám ve člunu, je těžší, ale asi nezničitelný.Toť mé zkušenosti.
Ať se daří....

jarda85 - Profil | Ne 23.4.2017 21:12:25

Čau, ano je to úplně normální, a kor když ho máš opravdu nový. Jak trošku povolí síť tak to bude lepší,ale nemusíš se bát je to normální.

Buffalo1969 - Profil | Ne 23.4.2017 21:12:00

Když ti to půjde zasadit lehce, tak by to taky mohlo při manipulaci popojíždět ven a nakonec vypadnou. Musí to jít po drobným násilím.