Rybolov na soukromém pozemku

Zdravím chtěl bych se zeptat, na procházce jsem si vyhlídl jednu vodní plochu na kterou by jsme si chtěli jet zachytat ovšem nejedná se o revír ani státní ani soukromý je to pouze soukromý pozemek který není ohraničen žádným plotem cedulí zákaz vstupu/rybolovu je na takové to vodní ploše možnost chytat? Pokud ano v jakém režimu (NPŘ. CHYŤ A PUSŤ )
Předem dík za odpovědi snažil jsem se to vyčíst ale nejsem s toho co jsem našel moc moudrý :)
Autor diskuse: Minimlok - Profil , 12.2.2017 všeobecné - ostatní

sven - Profil | Ne 26.2.2017 18:27:44

lipan >> jojo necháme to koňovi, ten má větší hlavu :-) Měj se :-)

lipan - Profil | Ne 26.2.2017 15:37:27

sven >> Však jsem to psal hned v prvním příspěvku. To by musel chtít hlavně svaz a musel by mít i schopného právníka, který by to byl ochoten dotáhnout až do konce a uměl vytěžit to hlavní tj. vymahatelnost zákona. Neb cca 30 let dělám v osobní dopravě, tak jsem právě proto použil pro srovnání tu Plzeň. Do té doby byl totiž revizor považován jen za blbce, kterej znepříjemňuje lidem free cestování. Dokonce by se u jednotlivejch dopravců našly případy, kdy dopravce tu platil cestujícímu tu roztrženou bundu, tu neschopenku, zraněněj revizor byl na nemocenské pro pracovní úraz a cáloval to zaměstnavatel bez jakékoliv snahy to přenést na toho kdo zranění způsobil. Dokonce i v té Plzni to začalo jako žaloba cestujícího. A v některých kolech dokonce i vyhrál. Ale pak to rozsekl nejvyšší správní soud, který jednoznačně sdělil, že pokud by neexistovala možnost přistiženého pachatele protizákonného jednání, a to i v úrovni pouhého přestupku, ztotožnit resp. ke ztotožnění oprávněnou osobou donutit, šlo by jednoznačně o zvýhodnění protiprávního jednání, což je nepřípustné. Ještě si přečti toto.

http://www.nssoud.cz/Revizor-muze-za-urcitych-okoln​osti-v-ramci-nutne-obrany-zadrzet-cerneho-pasazera/​art/480?tre_id=205

A hlavně závěr, kde je uvedeno že dle tohoto existujícího judikátu je třeba posuzovat ochranu oprávněných zájmů jakékoliv jiné fyzické či právnické osoby.

Ale tady to my dva nerozsekneme. Venku to vypadá na příchod jara, tak od příštího týdne víc praxe u vody než teorie u PC :-).

sven - Profil | Ne 26.2.2017 11:50:29

lipan >> jojo jasně ..:-))
Po prvním soudu, kam se Ti podařilo dotlačit pachatele trestného činu na úseku rybářství, mi dej vědět :-)
Majetný loupežník si zaplatí dobrého advokáta, nemajetnému bude přidělen ex offo.
Pokud nejsi v podobných záležitostech zběhlý a v příslušných paragrafech kovaný, pěkně si tě vychutnají...

Budeš tam sám za sebe, jako kůl v plotě...... Svaz se na tě vy......, jak na placatej kámen..
Maximálně od něj dostaneš doporučení abys nebyl příště nadměrně pilnej. :-)

lipan - Profil | Ne 26.2.2017 9:29:14

sven >> Tak samozřejmě je-li přímo v zákoně uvedeno, že může použít donucovací prostředky, tak je to jasnější. Nicméně i tak bude soud posuzovat jejich přiměřenost. Takže v důsledku je to jedno. I v právu platí kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. To že každá oprávněná osoba může použít jakýchkoliv přiměřených prostředků k dosažení účinku zákona.

sven - Profil | So 25.2.2017 23:51:40

lipan >> Až bude náš zákon o rybářství na podobné úrovni jako slovenský, pak bude možné o něčem takovém uvažovat .
Viz § 23 -30
http://www.srzrada.sk/wp-content/uploads/2016/07/Z%​C3%A1kon-o-ryb%C3%A1rstve.pdf

lipan - Profil | So 25.2.2017 23:23:40

sven >> No polemizovat s Tebou nebudu. To může jen nezávislý soudce. Ale je zcela jedno jestli se zákon jmenuje o drahách nebo o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, a zda se jedná oprávněnou osobu nebo o RS. Obé je zákon a obě osoby mají právo ztotožnit, čemuž se musí protějšek podrobit. Jinak maří zákon čemuž může opravněný (pověřený v těchto případech soukromým dopravcem nebo státem) přiměřeně zabránit.

sven - Profil | So 25.2.2017 23:12:53

lipan >> nepopíchneš :-)

.... RS zadržuje osobu mírným způsobem, osoba se snaží odejít a škube se a útočí na RS, a máme tu institut přiměřené nutné obrany RS a ochrany práv uživatele revíru a státu."....

Řekl bych čítankový příklad, naplnění skutkové podstaty § 329 , kdy RS s úmyslem způsobit jinému závažnou újmu, fyzicky omezí osobu ačkoli ji ji k tomu zákon 99/2006 nezmocňuje.
Navíc s kalkulem, vyprovokování ji k obraně a nařčení z napadení úřední osoby..
Není to analogie s revizorem..
RS se řídí zákonem O rybářství a revizor zákonem O dráhách...
Průměrný advokát přestupce, si takovou RS, namaže na chleba ..:-)

...."Chce to jen dostatečně schopnou RS a dotáhnout to až do konce. Ale to by se muselo svazu a jeho právníkům chtít.".....

Souhlas, že je třeba dostatečně schopné RS jako soli. Ovšem pochybující se v mantinelech zákona.
Svaz ani jeho právnici nemají s výkonem služby RS, zhola nic společného.
Je třeba se oprostit od iluze, že v případě kauzy dotažené až k soudnímu jednání, se Svaz za RS postaví... nepostaví...... ani omylem !! (Vlastní dvojnásobná zkušenost)

§ 329
Zneužití pravomoci úřední osoby
(1) Úřední osoba, která v úmyslu způsobit jinému škodu nebo jinou závažnou újmu anebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch

a) vykonává svou pravomoc způsobem odporujícím jinému právnímu předpisu,

b) překročí svou pravomoc, nebo

c) nesplní povinnost vyplývající z její pravomoci,

bude potrestána odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,

a) opatří-li činem uvedeným v odstavci 1 sobě nebo jinému značný prospěch,

b) spáchá-li takový čin na jiném pro jeho skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že je skutečně nebo domněle bez vyznání,

c) způsobí-li takovým činem vážnou poruchu v činnosti orgánu státní správy, územní samosprávy, soudu nebo jiného orgánu veřejné moci,

d) způsobí-li takovým činem vážnou poruchu v činnosti právnické nebo fyzické osoby, která je podnikatelem,

e) spáchá-li takový čin zneužívaje bezbrannosti, závislosti, tísně, rozumové slabosti nebo nezkušenosti jiného, nebo

f) způsobí-li takovým činem značnou škodu.
(3) Odnětím svobody na pět až dvanáct let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán,

a) opatří-li činem uvedeným v odstavci 1 sobě nebo jinému prospěch velkého rozsahu, nebo

b) způsobí-li takovým činem škodu velkého rozsahu.

(4) Příprava je trestná.

F16 - Profil | So 25.2.2017 22:49:53

valcha186 >> bylo to v roce 1993.Moc mě to tenkrát naštvalo a zrušil jsem všechny pojistky.Když to spočítám kolik jsem za tu dobu ušetřil nelituji.:-)

lipan - Profil | So 25.2.2017 22:08:39

Troch popíchnu. Přečtěte si § 16zakona 99/2004. V bodě b) je napsáno co je RS oprávněna požadovat po lovícím nebo podezřelém z přestupku, včetně právo vyžádání součinnosti policie. Takže vidím osobu páchající přestupek, požaduji doklady, osoba neukáže, volám policii a žádám součinnost, osoba odchází, tím brání dokonání zákonného postupu RS, která je k tomuto postupu oprávněná, RS zadržuje osobu mírným způsobem, osoba se snaží odejít a škube se a útočí na RS, a máme tu institut přiměřené nutné obrany RS a ochrany práv uživatele revíru a státu. Pokud by to tak nebylo, tak dle soudu nelze považovat ustanovení zákona za vykonatelné a účel zákona by byl zmařen.

Je to analogie jako revizor a černý pasažér (tam se dokonce jedná o ochranu práv soukromého subjektu zatímco RS je státní institut). Můžete si prečíst v tomto článku.
http://m.mesec.cz//clanky/muze-revizor-zadrzet-cern​eho-pasazera-treba-i-hrubou-silou/
Ta Plzeň je totiž exemplární případ, který skončil až unejvyššího správního soudu. Ten rozsudek se dá najít.

Chce to jen dostatečně schopnou RS a dotáhnout to až do konce. Ale to by se muselo svazu a jeho právníkům chtít.

valcha186 - Profil | So 25.2.2017 21:43:35

Jarda Š. >> Jen si přečti komentář z 18.2. Frank71, svépomoc § 6/2, pak samostříl proti zloději na zahrádkářské chatě a nutnou obranu.Není k tomu co říci. Nikdo na místě nepozná, o co jde. Na to jsou pak nějaké lhůty a ty nejsou jen tak krátké. A spousty znalců. Zákon vykládá st. zástupce a posuzuje soudce. Toť vše. Samozřejmě nikoliv přestupková komise. To je jen začátek.

valcha186 - Profil | So 25.2.2017 21:00:51

F16 >> Pozor, máš smlouvu s pojišťovnou a ne se zlodějem. Pojišťovna pak škodu vymáhá.

F16 - Profil | Pá 24.2.2017 18:56:39

Džoncek >> mě taky kdysi vykradli sklep a měl jsem smůlu,že zloděje chytili.Protože jsem tím pádem neměl nárok na pojistku.A dotyčný,který je ve vězení ti škodu nezaplatí, když nemá z čeho...

Jarda Š. - Profil | Pá 24.2.2017 18:49:28

valcha186 >> Není to mimo. Zásah ochranky se posuzuje jako nutná obrana.

valcha186 - Profil | Pá 24.2.2017 18:37:45

Jarda Š. >> Ale nutná obrana, to je něco jiného, to je v Mimoni. To je o něčem jiném.

Džoncek - Profil | St 22.2.2017 11:25:03

Ladas78 >> Heh vítej v klubu :) Mne vybrali sklep (2 kola, sada pneu) tak škoda byla vyčíslena na 110tis. Debilní fízlové nic měsíc a pul nedělali než mne poslali dopis o odložení. Samotného mne to štvalo tak jsem začal pátrat skrze zástavárny a známe a int. bazary až jsem se dohledal obou dvou kol jedno v zástavárně v centru mého města druhé bylo s vypískovaným číslem na netu. Poslal jsem to neschopné PČR, proč mi lžou do očí, že monitorují všechny zástavárny a prodejce jestl ise tma kolo náhohdou neobjeví. Samozřjmě kdyby se zástavárník dozvěděl že má kradené kolo, tak ho okamžitě stáhne a prodá klidně kolo v hodnotě 60tis za 5tis, jen aby ho neměl na krámě......Fízlové nechápali jak jsem se dostal k informacím kde to skončilo a ke jménu toho co to tam prodal.

Jarda Š. - Profil | St 22.2.2017 10:49:17

valcha186 >> Ano, to je podmínkou legálnosti svépomocného zadržení pachatele.

Ladas78 - Profil | Út 21.2.2017 22:39:40

valcha186 >> No určitě se tam každej pohrne když spousta lidí ví jak to tu funguje.Já mám takový příběh ze života vykradli nám asi počtvté chatu letěl jsem tam hned večer,pak ještě na výslech a doplnění výslechu protože hned nenadiktujete co se zrovna ztratilo.Po týdnu přemýšlení jsem si složil pár věcí dohromady podle způsobu vykradení a jel jsem podat oznámení o tom kdo by to mohl být, přes hodně dobrého známého jsem si zjistil co ten chlapec po asi 20 letech co nás vybral poprvé dělá (policajti ho šťastnou náhodou chytli...jiný známý v té době to vyklopil měmu otci jak to bylo takže jsem se čeho chytit) No zjistil jsem že si maník pár let odpočinul měl nějaký podvody přepadení vykrádačky a nedovolené ozbrojování ale nechal si změnit jméno a v tu dobu co se to stalo měl proboční dohled v místě co máme chatu takže byl prakticky nezjistitelný podle původního jména,policajt co to se mnou sepisoval tak nechápal jak takový věci můžu vědět a jak si myslíte že to dopadlo odloženo pachatel neznámý...Jen mě to stálo 520km čas a 3x jít z práce po obědě tzn.zadarmo a řešit to s nulovým výsledkem.
Pak takovýho týpka zadržuj v "dobrý vůli"

valcha186 - Profil | Út 21.2.2017 22:09:56

Vikasgard >> Může zadržet, jedná v dobré vůli. Základ, hned volat 158.

valcha186 - Profil | Út 21.2.2017 22:07:49

Jarda Š. >> Ale to na místě nikdo nemůže posoudit. Může se jednat o zloděje, kterého nikdo nevzal do vazby, protože krade soustavně drobné věci a stejně se dopouští trestné činnosti, za kterou bude odsouzen. Toto se zjistí až po doručení opisu RT. Což netrvá hodinu, někdy tlf. ano, ale jinak po doručení dopisu. Nikdo není odborník a každý to dělá v dobré víře, tak jaksi chybí úmysl, což je třeba. Málo kdo pozná hodnotu věci ihned na místě. Toto je na znalci, poškozeném, doložení dokladů a zhodnocení věci atd. Důležité je ihned vyrozumět jen policii ČR. Měst. policie jsou jenom normální zaměstnanci města. Mají sice dost oprávnění, ale ne všechna. Nebojte se zlodějů, pokud na to máte a pak ihned volejte 158. Naše legislativa, ale nahrává zlodějům, nikoliv poškozeným. Výslech, vzít si dovolenou, soud, kde vy nemáte advokáta, který saje peníze, odvolání, znovu výslech, omluvená , či neomluvená účast atd. Výsledek podmínka, nebo nějaké hodiny pro město. Je to smutné, ale tak nějak to je.

jarda85 - Profil | So 18.2.2017 22:48:51

FRANK71 >> Když myslíš,bohužel vím jak to dopadlo.

Ladas78 - Profil | So 18.2.2017 22:17:50

FRANK71 >> Jo ale jakmile ho pleskneš jako majitel a on upadne a zlomí si ruku už jsi v průseru ty a klidně na tebe hodí napadení ono to nejni tak jednoduchý jak se zdá....

Jarda Š. - Profil | So 18.2.2017 22:07:05

FRANK71 >> Pozor! V dalším příspěvku správně odkazuješ na tzv. svépomoc podle Občanského zákoníku. Ochranka (nebo např. revizor v tramvaji) vystupuje jako zmocněný zástupce osoby, které hrozí škoda. Jednání takové osoby se posuzuje podle ustanovení o nutné obraně, tedy, že nesmí být zcela zjevně nepřiměřené způsobu útoku. (Jde-li o útok na zájem chráněný trestním zákonem ve smyslu § 29 tr. zák., není rozhodující, zda je jeho intenzita taková, aby skutečně šlo o tr, čin.)

FRANK71 - Profil | So 18.2.2017 21:23:29

Ladas78 >> to nemusí být šerif, stačí majitel.

FRANK71 - Profil | So 18.2.2017 21:23:09

Vikasgard >> tady jsem ti dal odkaz na judikáty. Co chceš víc? Buď to chápeš nebo ne. Dál končím.

Ladas78 - Profil | So 18.2.2017 21:20:46

Myslím že jste trošku utekly od tématu kolik těhle vod má nějakýho !černýho šerifa" s obuškem a pepřákem u pasu...

Vikasgard - Profil | So 18.2.2017 21:18:46

FRANK71 - já vím, že ochranka zloděje zadržuje, ale myslím si, že jedna protiprávně. Řeknu ti to asi tak. Mockrát jsem slyšel, jak zdrželi člověka, který nic nespáchal. V takovém případě bych na ně podal žalobu...

FRANK71 - Profil | So 18.2.2017 21:12:00

Vikasgard >> tady máš třeba něco na čtení. Nebo si můžeš vyhledat judikáty NSS,
http://jinepravo.blogspot.cz/2013/05/zadrzeni-zlode​je-v-samoobsluze-podle_10.html

Vikasgard - Profil | So 18.2.2017 21:05:41

FRANK71 - já si ale myslím, že ochranka v lidlu nemá právo na zadržování osob...

Vikasgard - Profil | So 18.2.2017 21:04:29

Jarda Š. - No to jsem si myslel.. Zadržet ano, ale jen pokud je někdo podezřelý ze spáchání trestného činu...

FRANK71 - Profil | So 18.2.2017 21:04:19

Jarda Š. >> ty jsi právník, žasnu. Co ochranka. Zadržuje každý den za blbosti v hodnotě sto korun. Nevěřím, že jsi právník, v trestním určitě ne.

Vikasgard - Profil | So 18.2.2017 21:01:29

FRANK71 - Jasný. Ale zkus, když něco řekneš, svojí tezi rozvinout. Nedá se totiž dost dobře poznat, jestli to, co říkáš má reálný základ, nebo jen říkáš nějaké vzletné věty..