Navijaky Mivardi Sigma

Ahoj kdo vlastní Mivardi Sigma chci se zeptat jak šlapou a jak jste s nima spokojeni.dekuji
Autor diskuse: kubacek - Profil , 7.2.2017 kaprařina - náčiní, doplňky

Leonardo di Carpio - Profil | Pá 26.5.2017 17:46:40

Tyhle navijáky mám asi čtvrtým rokem a jsem nespokojen. Některé komponenty těla navijáku jsou z plastu nabarvené chromovou barvou, která samozřejmě díky mastnotě a povětrnostním vlivům časem oprýskala. Takže on nějak vypadá na obrázku a jinak po pár letech chytání. To by zase až tak nevadilo, jenže tím to nekončí. Po dvou letech jsem řešil to, že se mi samovolně zablokoval "cvrček" (nevím jak to nazvat) v cívce a zablokoval tak cívku na ose. Takže si vezměte, že jste na týden u vody a najednou máte zjišťovat, co je špatně. Prostě se sekl. Cívka potom nešla nasadit na osičku. Musel jsem následně šroubovákem tuto miniaturní část fyzicky odšroubovat. Potom to bylo OK. Stejně tak jsem řešil případ, kdy se mi uvolnila matka pod cívkou, která drží a aretuje osičku, aby se nevyklala. Musel jsem tu matku několikrát dotahovat klíčem. Potom už to bylo celkem OK. Co se týká chodu navijáku, tak po třech letech začal jít víc ztuha a při vytahování ryby (a dokonce i při stahování montáže) jsem cítil, že nemaká úplně hladce a plynule. Spíš ztuha. Dokonce, že má vůli díky všem těm průběžně se povolujícím šroubkům a matičkám. Proto jsem ho dal teď přes zimu do servisu na promazání a běžnou kontrolu, utažení. Doufal jsem, že zase nějakou dobu vydrží. Zdál se být OK, jenže minulý týden nastal další problém. Průběžně jsem válčil s tím, že se uvolňoval šroubek u rolničky. Čas od času jsem ho dotáhl šroubovákem a dobrý. To vás ale nebaví. Chcete se na tu věc spolehnout. Rolnička při jednom z náhozů samovolně letěla do kopřiv a už se mi nepodařilo ji najít. To vás dokáže pěkně nas..at, věřte mi. Zvlášť, když jste první den na rybách a máte další tři dny před sebou. Hasil jsem to záložním navijáčkem Crivit z Lidlu, který mimochodem funguje úplně v pohodě a stál pár šupů. Opravdu mě nebaví chodit na ryby s kombinačkami, šroubovákem a lupou, abych zjišťoval, co se kde zaseklo povolilo a ulítlo kamsi. Určitě bych naviják neřadil do střední třídy. Spíše low-end. Stojí kolem tisícovky, což byl pro mě hlavní motiv. Před těmi x lety to byl pro mě takový startovní naviják, kdy jsem nic neřešil. Řadil bych ho mezi navijáky pro začátečníky, kdy nevíte, jestli u chytání za rok za dva zůstanete a nepřestane vás to bavit. Je to takový základ. S tím jsem do toho šel a tu službu udělal. Kdo chytá pravidelně a má nějaké ambice chytat aspoň trochu větší kapry, tak doporučuji si připlatit tisíc až dva a jít do úplně jiného typu navijáku. Chce to si našetřit více penízků a udělat si radost. Sigma od Mivardi mi přinesl více trápení a práce s nářadím, než jsem očekával.
Momentálně se poohlížím po navijácích typu TICA SCEPTER, Okuma Custom black CB 60 nebo Wychwood Riot Big Pit 65S, a podobně. Zatím jsem se nerozhodl. Věřím, že vydrží déle.

Lukes85 - Profil | So 11.2.2017 9:21:56

Když se budeš trochu snažit, najdeš je na ebay z číny, sice budou jinak polepený ale kvalita stejná a cena poloviční.
I tu jejich lodičku jde sehnat levněji jen je jinak polepená.
Konkrétně tento naviják jsem v ruce neměl, ale pár jiných ano a nekoupil bych je.

honza85 - Profil | So 11.2.2017 8:18:31

Konkrétně tento typ navijáku nevlastním, ale mám jiný naviják Mivardi a neměl jsem s ním nikdy žádné problémy, takže mohu doporučit. V našem místním eshopu jsou navijáky za dobré ceny https://www.obchodupetra.cz/rybarske-navijaky/