Tip na dovolenou u vody

Ahoj, plánuji si na příští rok dovolenou s manželkou. Moje představa je taková, že bychom se přes den kochali památkama a okolím a večer poseděli u vody. Rád bych vás tedy poprosil o tipy na nějakou svazovou vodu ČRS nebo MRS. Klidně i konkrétní místa. Moje představa je, že ubytování by mělo být kousek od vody - nejlíp nějaké chatky nebo mobilhouse (trošku na úrovni). Plánoval bych to na jaře. Chytat kapříky nebo amury Poprosím vás tedy o tipy, kde se vám líbilo. Díky za tipy
Autor diskuse: Tomáš7 - Profil , 7.12.2016 všeobecné - revíry, cestování

vara - Profil | Čt 8.12.2016 13:15:10

Byli jsme ted v lete na lipne,lojzovy paseky,chata primo u vody,mala pisecna plaz,lodka,mraky hub,trochu minus bylo,ze pred tebou je zatopenej sad takze bud kratky nahozy tak do 20m,nebo zavizt 120m,na druhy strane je to super na vlacku,pramici to prejedes bajoko za 13 min,typek chtel 12000 za tyden.sebou kola takze gut.chci se zeptat jestli nekdo z vas jezdi na sedlice,mam tam vyhlidlou chatu na pristi rok,ale nemuzu se dohrabat jak je to tam s rybami.

Čík - Profil | Čt 8.12.2016 11:57:59

Byl jsem dvakrát s rodinou na Lipně,konkrétně Jenišov.Není to nic supermoderního,ale dobrá hospůdka,čistý nový sociály,pohodovej majitel.K vodě cca 250 metrů,na večerní a ranní chytačku úplně v pohodě.
http://www.levneubytovani.net/ubytovani/chaty-vrsek​-jenisov/

draveček - Profil | Čt 8.12.2016 10:53:42

Heršvec >> mohu jen potvrdit, byli jsme tam loni,ale ubytování jsme měli vedle kempu asi 300 metrů proti proudu a paráda ;-) vřele doporučuji,v létě jedeme zase,tentokrát do Soběslavi :-)

Kondrakar - Profil | Čt 8.12.2016 10:33:02

Tomáš7 >> Musel bych pohledat a poptat. Pár známých tam jezdí každý rok na dovolenou (ryby + nějaký vyžití), ale bohužel si nepamatuji kam. Já tam nejezdím.

MirkoKovis - Profil | Čt 8.12.2016 8:41:42

Ja osobne bych preferoval Lipno, ale pozor abys nesel nekam kde stahujou turisty z kuze. Takze hledat "klidnejsi" misto a hlavne ne ty urceny pro cizince. Me se libi napr v okoli Predni Vytone. Vsude lesy, cyklostezky, krasna voda. Kousek na vylet do Rakouska.

Heršvec - Profil | Čt 8.12.2016 8:36:10

Nevím jak to tam funguje teď, ale před několika lety jsem byl na týden na dovolený v Roudný u Tábora v kempu Pohoda. Ubytování v chatkách úplně super (2 palandy v pokoji, letiště ve velké obývací místnosti, vlastní hajzlik i kuchyň, akorát sprchy společné). Hned u kempu je jeden rybník kam jsme chodili hlavně na dravce, kousek dál od kempu je další rybník kam jsme chodili na kapříky a za kempem tekla Lužnice, no prostě paráda, v hospodě 3 druhy piva. Tábor jsi měl co bys kamenem dohodil, to samý Budějovice, dalo se jet i do Protivína na krokodýly, do Krumlova, atd. atd., ale jak řikám, je to už nějakej ten pátek zpět, takže nevím jak je to tam teď. Přikládám odkaz http://www.autokemp-roudna.cz/

Tomáš7 - Profil | Čt 8.12.2016 8:21:59

Kondrakar >> Ten Orlík bys konkrétně doporučil kam? Chtěl bych, aby to bylo blízko ubytování (do 1 km), abych si mohl dát i nějaký pivo a nemusel řešit auto.

Kondrakar - Profil | St 7.12.2016 23:17:23

Orlík nebo Berounka. Tam konkrétně kempy Kobylka nebo U mloka. V okolí řeky zříceniny hradů, hrady, krásná zákoutí (Skryjská jezírka atd). Tenhle kraj, Křivoklátsko, mám prošláplej dobře a mám ho rád.