Horní míra dravců

Zdravím
Dostal jsem nápad, jak by možná šlo zlepšit stav dravců v našich vodách. U kapra se to chytlo s K70 byť začátky byly teda nejisté a vyskytlo se mnoho odpůrců. Myslím si, že i dravci by si zasloužili dát horní míru, ať už jen po dobu několika let a nebo dlouhodobě. Přece jen kapr se sype věsměs všude a bohužel je pro starší ročníky rybou číslo jedna co se týče druhu nasazovaných ryb. Myslím, že tento nápad by měl taky spoustu odpůrců, kteří by mohli namítat, že velcí dravci by udělali mnoho škod. Což je nejspíš pravda, ale dle mého názoru na větších vodních plochách nebo řekách by toto až tolik nehrozilo, čímž se dostávám k tomu, kde to uplatnit. Myslím si, že s řekama by neměl byt žádný problém. A u stojáků by se to mohlo rozhodnout podle jejich celkové plochy. Přece jen některé svazy mají ve svých zaryb. plánech i dravce, ale otázkou je, jestli tomu opravdu tak činí. Přece jen papír snese všechno. Neříkám, že by se naše vody měly hemžit štikama a candátama přes metr, ale z mého pohledu a zkušeností je těžší chytit nějákého slušného dravce, ze kterého by člověk měl radost pro souboj s ním né kvuli tomu, že vidí flák masa.
Autor diskuse: Koumak - Profil , 1.11.2016 dravci - RŘ, MO, svazy

sven - Profil | Čt 3.11.2016 20:35:03

standas >> :-))) >> Stránka diskuse

sven - Profil | Čt 3.11.2016 18:12:00

standas >> Ahoj. Teď jsem to nějak nepobral :-)) Mám tu jen jeden příspěvek a na úplně jiné téma :-) http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=745372&users%5B%5D​=78587

Jinak se zvýšením míry candáta lze souhlasit. Ovšem aby to mělo efekt, musela by předcházat opatření, k maximální eliminaci úlovků podstatně menších, než je stanovená míra. Samotné vracení vodě, není dostatečné opatření.
Candát je jak známo choulostivá ryba a náhlá změna tlaku vody při rychlém vytažení z hloubky, pro něj může být konečná. Houby bude platné jeho puštění..Právě tak zažrání příliš malé nástrahy ať přirozené nebo umělé a potrhaný jícen při necitelném zdolávání..
Ale co s tím? Zakázat lov z lodě ? Zákaz lovu na rybku do určité velikosti ? Zákaz lovu na umělé nástrahy do určité velikosti ? Je k tomu všeobecná vůle ?


>> Stránka diskuse

sven - Profil | Čt 3.11.2016 0:20:53

Šlapeto >> ....Šlapeto - St 2.11.2016 16:44:05
..." jde o to, že student/důchodce platí méně za stejné ryby. U mladých to chápu, svaz se je může snažit k rybařině dostat a cenou je motivuje, ale důchodců je mraky, proto nevidím důvod jim cokoli zlevňovat, obzvlášť, když je cena tak smutně nízká. Ale ono je celé svazorybářství postavené na hlavu."...

To se tedy nezlob Michale ale takovou kravinu jsem už dlouho nečetl ....
Kde jsi jednak přišel k tomu, že důchodce platí méně (prosím odkaz), kde k tomu, že by měl Svaz "motivovat" třiadvacetiletého chlapa v plné síle a kde k tomu, že cena je tak nízká ?

To je z pohledu studenta, přisátého na sociální systém a peněženku rodičů , pozoruhodná myšlenka...
V Tvých letech jsem měl odslouženou dvouletou vojnu, živil čtyřčlennou rodinu, měl vybavený vlastní byt, auto atd.
Volný čas jsem vyplňoval studiem při zaměstnání a prací na vedlejšák.
Fakt se chceš poměřovat s dnešními důchodci ?
>> Stránka diskuse