Carp maraton Tovačov 2016

Na Carp show Moravia jsme oficiálně vypustili informaci o obnovení Tovačovského maratonu a spustili přihlašování. V současné době jsme vyzískali veškerá nutná povolení k uspořádání závodu. Děkujeme za Váš zájem. Přihlásilo se dvakrát tolik týmů než jsme schopni do závodu pozvat. A tady se trochu zastavím. Je nám jasné, že systém výběru se nesetká pouze se souhlasem, ale budeme i napadáni za výběr, proč ten ano a my ne. Pořadatelem je Českomoravsky kaprařský spolek a my se rozhodujeme s kým prožít týden u vody. Z tohoto důvodu jsme do prvního kola plateb vybrali týmy a závodníky dle našeho uvážení, aby byl závod obsazen "špičkou". Systémů přihlašování jsme v minulosti zvolili několik a teď si s přihlášených prostě vybereme. Respektujte prosím naše rozhodnutí. Slušné kritice se nebráníme, ale agresivní napadání budeme mazat. Ještě něco málo k pravidlům. Závodit bude 33 týmů po dobu pěti kalendářních dnů a bodovat se bude součet pěti nejtěžších kaprů. Co se týče přenosu, bude se točit na více kamer a věřte, že se máte na co těšit. Postupně zde budeme zveřejňovat veškeré informace o průběhu přípravy závodu.
Autor diskuse: Kocháč - Profil , 12.4.2016 kaprařina - závodní sektor

Zajímá Vás a budete sledovat CMT 2016?

A) ano92%

B) ne8%

Od 31.8.2016 hlasovalo 368 čtenářů.

Kocháč - Profil | Čt 22.6.2017 13:00:07

RST >> Myslel jsem to tak, že nechci dřepět na jednom místě. Když mám chuť, tak si kecnu v řece na šutr, většinou to není ani tak, že bych chtěl, ale převazuji. Pstruhová řeka má úplně jiné kouzlo než stoják. Stoják je takovej zdlouhavej, nudnej, utahanej. Na řece, kde voda běží po kamenech je vše v pohybu, pořád se tam v každém okamžiku něco děje. Fakt jsem si říkal, že jsem byl pryč max hodinu a ony to byly hodiny dvě. Pořád házíš, přemisťuješ se a přes polarizačky ty ryby vidíš jak buď stojí v proudu nebo loví. Pozorovat pod nohama pstruha lovícího rybičku, to je prostě pecka. To se může jít sele na podložce pověsit do udírny a i s tou podložkou :) Já jsem teda kopyto a neumím to, pstruha jsem ještě nechytil, ale ono jich tam asi ani moc není. Nejjednodušší jsou jelci. Vidíš je, položíš nad palice a on se vyprovokovat dá. Pěkný záběry a i podběrák už jsem "musel" použít.

RST - Profil | Čt 22.6.2017 12:40:24

Kocháč >> No je pravda že je feeder jemnější položená, ale statický není ani náhodou. Pokud chceš zachytat musíš se řádně ohánět. Po závodech mě mnohdy bolí celej Ferda, naházet na přesno 10 L krmení půldecovým krmítkem je celkem dřina :-)

Kocháč - Profil | Čt 22.6.2017 12:28:01

RST >> Já už nechci chytat staticky, ani feeder by mě nebavil, to je jen jemnější položená. I s tou plavkou pochoduji po břehu, ale víc mě baví muškaření. Prostě aktivní lov. Kdo by to do mě tlouštíka řekl, že by si k lovu nesedl nebo nelehl :) Posledně jsem taky odešel na skok a když jsem se vrátil k chatě, tak bylo o dvě hodiny víc. Když se něco děje, tak ten čas strašně letí a na těch rybách fakt utíká jinak. Teda jestli člověk neleží v biwaku a nečeká na zvuk hlásiče :) Já to u kaprařiny řešil tak, že jsem si četl :)

RST - Profil | Čt 22.6.2017 12:15:02

Kocháč >> Vidíš, tak proto chytám feeder a trošku plavačku:-)

Kocháč - Profil | Čt 22.6.2017 10:49:28

kakr >> Byl to adrenalin, když jsem běžel přes humna s rybou zabalenou v tom největším lopuchu, co jsem našel :)

kakr - Profil | Čt 22.6.2017 10:31:41

Kocháč >>
Do kamene tesat:-)))
Dnes je jiná doba, dáváme děckám povolenky grátis, tak nemusí před porybným prchat:-))
Ale není to ono, zakázané ovoce víc chutná.

Kocháč - Profil | Čt 22.6.2017 10:13:53

kakr >> Kaprařina žere strašně moc času a už si neumím představit, že bych v pátek odjel a v neděli se vrátil. Válení v biwaku a čekání na slušnějšího kapra jsem si užil až moc. Navíc to žere hodně peněz i když člověk ví, kde nakoupit levněji a i těch kamarádů obchodníků už znám hodně. Ona ta muškařina a plavačka taky není levná, ale raději narvu prachy do chaty než kupovat extra kvalitu se známým logem. A nejvíc mě na té řece baví to, že fakt vyrazím s proutkem v ruce na třeba jen půl hodiny. Je to takový skoro návrat do dětství, kdy jsem vzal proutek a jeden rohlík do kapsy. Jediné co tahám navíc proti dětství jsou noty, pean a metr :) a díky té povolence se nemusím jako malej pořád otáčet, jestli nejde porybnej. Dnes už bych mu totiž neutekl :)

Kocháč - Profil | Čt 22.6.2017 9:09:38

Carpkiller >> Děkuji Honzo. Já už měl nutkání se na to vykašlat podstatně dřív, už když jsem opouštěl pořádání Carp ligy. Jenže mě docela štvala tehdejší situace ohledně velkých závodů, Vltava, Ross,...atd. Startovné, úroveň,...atd. Chtěl jsem ukázat, že to jde udělat lépe a to hlavně přenosem a rozpočtem akce. Některým lidem nemá smysl rozepisovat rozpočet akce, ale průměrně inteligentní jedinec musí vidět, že jsme se na CMT 2016 nabalit nemohli a za nehty nám zůstaly v podstatě drobky, co pokryly víceméně náklady. CMT 2016 byl určitě jiný než předfešlá série ročníků pořádaných ČMKS v trochu jiné sestavě. Nechci říct, že byl poslední lepší nebo horší. Ale určitě byl podle mě neskromně na dobré úrovni. Minimálně přenos, videa a z pořadatelského hlediska byl dobrý. Jenže kolem toho je strašně moc práce a starostí, což není vidět. Podařilo se mi ukecat s Romanem Ferdu, což byla stěžejní postava všech maratonů.
V té euforii jsme řekli, že další maraton bude a měsíc na to se mi naskytla možnost koupit chatu u Svratky a to mi celkově překopalo celý dosavadní život. Strašně mě to baví a i návrat k muškařině mě vyloženě nakopl. Pamatuji si jak jsem posledních x let každý večer usínal s plány v kaprařině a to ne jen té pořadatelské. Tyto myšlenky se pořízením chaty absolutně vytratily a už myslím jen na to, jak na chatě něco dalšího vybuduji a v přestávkách odskočím zabrodit do řeky. Minulý víkend mi soused řekl, že se mu pod chatou v tůni motají kapři. Hele, vůbec mě nenapadlo, že bych na ně skočil, raději budu na suchou honit jelce a doufat v pstruha nebo lipana :) Prostě pro mě kaprařina skončila a původně jsem si chtěl vybavení nechat, ale většinu jsem poslal tak před měsícem do světa.

kakr - Profil | Čt 22.6.2017 8:50:11

Kocháč >>
Věděl jsem, že zmoudříš:-))))

Carpkiller - Profil | Čt 22.6.2017 8:46:07

Kocháč >> Škoda... doufal jsem, že když už se konečně v ČR dotáhlo něco jako LRU položená, tak že ty budeš coby praotec závodní kaprařiny stát v jejím čele, v pozici velitele... nevidím tu v ČR nikoho lepšího, Coby zasloužil respekt a mohl tomu dát nějakou úroveň.
Upřímně mě to přijde bez tebe takový nijaký...
Ale chápu tvé rozhodnutí. Vím o čem mezi řádky píšeš.
Užívej míru a klidu.

RST - Profil | St 21.6.2017 20:48:35

Kocháč >> Tu bych sem nedával!!! :-)

Kocháč - Profil | St 21.6.2017 20:45:48

RST >> Myslíš kalbu? :) Někde byla trochu jiná fotka než tato poklidná :)

RST - Profil | St 21.6.2017 20:43:43

Kocháč >> No a pak to vypuklo:-))

Kocháč - Profil | St 21.6.2017 20:40:12

dukin >> :)

Kocháč - Profil | St 21.6.2017 20:30:13

dukin >> Tak kolem byla dobrá parta, to jo :o)

dukin - Profil | St 21.6.2017 16:58:02

Kocháč >> Ale neříkej že se Ti ten maraton nelíbil. ;o) Až na tu práci kolem samozřejmě... I kdyz podle některých videí občas i zábava 😊 Je to škoda no..

Kocháč - Profil | St 21.6.2017 15:11:33

Zdenal77 >> Nikdo nic, spíš je to o tom, že jsem rodince pořídil chatu u Svratky. Řeku mám cca 30m a byť je to mimopstruhovka, tak se dá chytit i nějaký ten pstroužek a charakterem jde spíš o pstruhovku. Oprášil jsem mušák a dokoupil plavačku. Navíc mě celkem chytila práce se dřevem, tedy buduji pergoly, houpačky a v plánu toho mám hodně. Povalování v biwaku už bylo dost a vůbec mě kaprařina netáhne. Prostě jsem celou tu "válecí těžkou" kaprařinu prodal. Sice mi zůstala nějaká ta lehčí sada včetně postelí a dvou biwaků, ale tento rok absolutně neplánuji výjezd za selaty. A aby toho nebylo málo, tak jsem opravdu nadšený z mušáku a lovu na suchou. Výhodou je to, že nasadím u chaty broďáky a během minuty jsem v řece a když mě to přestane bavit, tak jsem během minuty zase na chatě. Bazén, grilování, kutění, pohoda. Kaprařina mi může políbit prostor mezi zády a stehny. A druhotně se mi chce zvracet z toho, co se v kaprařině děje, prostě hnus. A to si mám brát týden dovolené, abych s partou podobných bláznů věnoval svůj čas maratonu? Bych tam ani při představě pohody na chatě nevydržel do konce. Jediné, co mě sere je to, že jsme v euforii řekli, že další ročník bude. Nebude a se mnou už žádný.

tuzemak - Profil | St 21.6.2017 14:47:09

Kocháč >> je to škoda Petře....ale i já udělal podobny rozhodnutí,takže vim o čem to cely je.😣😣😣

Zdenal77 - Profil | St 21.6.2017 14:07:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč >> co tobě kdo udělal by mě fakt zajímalo...nebo je to jen prozření že život je něčem jiném, nevím ale je to velká změna pro chlapa který tomu tolik dával. Každopádně ať se daří Petře.

1Mara - Profil | Út 20.6.2017 23:40:34

Kocháč >> jen víc takových :-))

Kocháč - Profil | Út 20.6.2017 19:30:18

smike >> Seru na celou kaprařinu a dal jsem si ji do ignoru. A jsem šťastnej. Mám lehký proutky a možná na těžko z prdele nahodím, ale určitě už se nebudu válet pár dní v biwaku a čekat na prase, se kterým si udělám fotku. Na to mi stačí zrcadlo :o)))

smike - Profil | Út 20.6.2017 6:29:01

Kocháč >> zdar.na sereblity nasrat, ne? Vsak si to muze clovek jet po svoji lajne a vsechny ostatni kaspary kaslat.

Kocháč - Profil | Po 19.6.2017 18:51:37

Palio >> Rybařiny jsem nenechal, jen kaprařiny. Chatička, muškařina, plavačka, kutění, grilovačky, koupání. Kaprařina mi může...., a to včetně všech celebrit a sraček kolem.

Palio - Profil | Po 19.6.2017 15:07:26

Kocháč >> nechat úplně kaprařinu, to tě musela situace kolem kapraření hodně zvedat žaludek:-). Kdyby ses uklidil z Mrku, to bych ještě pobral, ale vykašlat se na to úplně...
Je spousta věcí, který mě taky dost se.ou, ale že bych všechno naráz prodal a zahodil všechno, pro co jsem spousty let žil, to bych nedokázal. Ale každej je strůjcem svýho štěstí:-). Ať se ti daří, Peťo!

kopec321 - Profil | Po 19.6.2017 14:27:17

Kocháč >> ,To tě někdo tak naštval źe uź ani rybaŕení tě nebere.

Kocháč - Profil | Po 19.6.2017 13:05:15

kopec321 >> Sice jsme v euforii při ukončení posledního ročníku deklarovali, že CMT 2018 bude, ale nebude, za to se za sebe omlouvám. Kaprařinu a vše kolem jsem definitivně pověsil na hřebík a do bazaru.

kopec321 - Profil | Po 19.6.2017 8:22:18

RST >> to je škoda díky za info loni to bylo super

RST - Profil | Po 19.6.2017 8:16:35

kopec321 >> Nejsou lidi.

kopec321 - Profil | Po 19.6.2017 8:03:39

RST >> tak to je škoda bylo super sledovat on-line soutěźe rozhovory atd. Co je pŕíčinou vźdyť loni to vypadalo źe se uskuteční i letos nebo se aspoń o tom mluvilo.

RST - Profil | Po 19.6.2017 7:48:35

kopec321 >> Vím, nebude.

kopec321 - Profil | Po 19.6.2017 7:34:23

Čau, nevíte jak to letos vypadá s carp maratonem na Tovačově ??? Díky.

Kocháč - Profil | So 22.10.2016 22:32:22

drvoštěp >> Jo číro, to jsem já :o)

drvoštěp - Profil | So 22.10.2016 21:41:28

Kocháč >> https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=418350&sznu​=6r9gE4F8vGfJ1qKG Koukám že rozšiřuješ letový park na příští rok ;))))

Fullnek - Profil | Pá 21.10.2016 22:27:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já taktéž děkuji,výhra došla v naprostém pořádku a gratuluji ke krásnému a bezproblémovému závodu.

Kocháč - Profil | Pá 21.10.2016 19:47:43

Pindˇa >> Jo, to byl ten bednův lysec :o))))

Pindˇa - Profil | Pá 21.10.2016 19:03:52

-bedna- >> Ahoj zasloužil sis ji právem

-bedna- - Profil | Pá 21.10.2016 18:49:58

Pindˇa >> Tulamorka padla dřív.Dík.:-)

Pindˇa - Profil | Pá 21.10.2016 18:47:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč >> Ahoj právě mi přišel balik od JT výhra v soutěži všechno jak bylo slíbeno,málem jsem ho neunesl myslím že je to nádherná cena za nemalý peníz.Byla by velká škoda pro celou rybářskou veřejnost,kdyby se příští rok tato soutěž neopakovala Je to taková příležitost se maratonu účastnit i jinak Díky všem zaintersovaným co se na CM podíleli

Pindˇa - Profil | Čt 20.10.2016 21:28:54

Dik všem za reakce

Červené karty: pjarmil, Fishky