MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Recept na amura

Ahoj,poradí prosím někdo jak dobře připravit amura?Já ho ještě nejedl a kamarád mě žádal o radu,jak na to.Dík za pochopení.

Autor diskuse: Daksík ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 19.3.2016

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N steelhead - ® Ne 20.3.2016 20:28:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Sundat šupiny, vykrájet všechny ploutve, u páteře rozdělit rybu na půlky (nefiletovat), pokapat citrónem, osolit. Ze strany kůže osolit jednou tolik. Do pekáče olej (já nejradši olivovej) a máslo, půl napůl, 2 menší cibule na čtvrtky, půl palice česneku-celé stroužky, cherry rajčata (10-15), menší brambory na půlky, tolik aby to dělalo přílohu, pár snítek tymiánu a rozmarínu. Amura do pekáčku kůží nahoru, obložit ho vším ostatním. Troubu na 170, cca 1/2 hodinky. rybu párkrát přelít šťávou, zeleninu jednou obrátit. Zeleninu dochutit (sůl, pepř) až ke konci pečení. Když si rybu přinesu od vody, tak nechávám prvních 10 minut rybu přiklopenou. Když je amur z obchodu (standardně je tučnější), dělám to rovnou odklopené. Kůži nejím, ale dodá všemu správnou chuť a maso je štavnatý. Dobrou chuť.
N dada11 - ® Ne 20.3.2016 19:56:14
Daksík >> Mamině nebo sobě? :-)).
N Daksík - ® Ne 20.3.2016 17:12:51
dada11 >> Tak to je zas o důvod navic,abych mamině tu udírnu konečně postavil.
N dada11 - ® Ne 20.3.2016 16:30:17
Daksík - >> Mě i mému pantatíkovi chutnal nejvíc uzenej :-).
N Daksík - ® Ne 20.3.2016 15:10:30
Děkuju všem za reakce pozitivní i negativní.A kdybych napsal nějakou hruPku,tak mě ji promiňte.
N Anýzový dědek - ® Ne 20.3.2016 8:22:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Daksík - >> Možná to bude trochu nezvyklá úprava, ale mě to chutná. Filet z amura osolím pokapu citronem obalím v hladké mouce s koprem a pomalu opeču na másle z obou stran. jako přílohu můžeš dát brambory, hranolky či co je libo, ale já to jím jen s chlebem.
Pozn. Před úpravou je třeba odříznout tukovou část u břicha, protože ta potom maso znehodnocuje a není dobrá.
N vundu - ® Ne 20.3.2016 7:18:00
retrívr >> cau Pavle...jak ja ti rozumim :-((((
N ladan1303 - ® Ne 20.3.2016 6:44:14
pritel daksik vznesl otazku-jak dobre pripravit amura.myslim ze si recepty vyguglit umi ,predpokladam ze chtel aby mu nekdo napsal recept osvedceny v kuchyni lovicich borcu z mrku.receptu na pripravu ryb je na internetu hafo a vesmes stoji za hovno viz rybu namocime pres noc do mleka aby nepachla, dalsi perla je-rybu pred upravou lehce prisolime .to jsou vesmes vyplody panicek na matersky co vo rybach hovno vedi .muj nazor
N Kralu021 - ® Ne 20.3.2016 0:56:36
retrívr >> Jsem rybář a jsem tu proto abych se něco dověděl případně také poradil když budu vědět,ale rozhodně necítím potřebu řešit i/y nejsem rejpal a nejsem ani na kroužku českého jazyka nebil jsem jedničkář nezastírám.....
N retrívr - ® So 19.3.2016 18:27:32
Kralu021 >> Pokus se opravit tu cibuli, pak je to super.
N Kralu021 - ® So 19.3.2016 18:14:31
Amur je dobrý doporučuji zkus ho taky a neříkej že to je pro kamaráda :-) Já ho dělám na cibuly a česneku klasika na podkovy a bašta málo kostí a oproti kaproj i trochu sušší maso...
N retrívr - ® So 19.3.2016 18:11:16
standas >> Máš pravdu, jen zta diskuze byměla být jinde.
N retrívr - ® So 19.3.2016 18:06:55
Je až neuvěřitelné, kam se může tato diskuze ubírat. Snad je to problém kulináře.Myslím, že tendenční přístup adminů mi bude vadit.Neber to osobně, tady by se měli stydět jiní, zvláště za hrubky, a nesmysly v názvech, případné osobní diskuze.est Zdraví retrívr Myslím, že už dlouho za tento názor trpím.Ale já být nejlepšími být nemusím. Tak ahoj, kamarádi. Pro adminy. Jak je možné, že pustíte diskuzi , která zde probíhá, mne ale utnete, že je tu zcela jiná diskuze dva roky stará.Já to ukoušu, jen je mi všeho líto, je to obraz tohoto státu. Kluci dík.Třeba mne nevyhodíte.Možná se ozvou i jiní.Přestává mne to bavit.Nejsme trochu tendenční?
N Abe - ® So 19.3.2016 8:27:58
on i ten blbé seznam něco vypotí...http://www.tradicnirecepty.cz/ingredience/ryby-a-mo​rske-plody/amur/
N standas - ® So 19.3.2016 8:23:33
Amura mám nejraději v obaleného v mouce s paprikou na másle - do másla přidám trošku oleje aby se máslo tolik nepřipékalo. Jinak je dobrej i smaženej jako Kapr. :-)
N tuzemak - ® So 19.3.2016 7:57:55
ach ju,požádat strýčka gůgla je tááák těžký,otázka pár vteřin.....http://www.amur.cz/inpage/recepty-amur/

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

sbírka

Dovoluji si oznámit ,že jsem se rozhodl uspořádat sbírku nějakého rybářského nářadí -náčiní pro svého kolegu z práce,kterého postihla dne 16.1.2017 osobní tragédie v podobě vyhoření domku do...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniCralusso General Match 150m

Za 116 Kč s DPH.
Velmi spolehlivý vlasec s vysokou nosností, skvělou poddajností, zvýšenou odolností proti UV záření a oděru. Vhodný pro široké rybářské použití např. na feeder,plavanou, přívlač ale i na výrobu udiček na děličku. K dostání v několik různých průměrech, nosnost v tahu viz. foto níže. Návin 150 m.


akce, rybareniNaviják TICA SCEPTER GTB 6000/10000 + Termohrnek DAM ZDARMA!

Za 2 190 Kč s DPH.
Léty osvědčený a absolutně bezporuchový kaprový naviják v novém designu. Prvotřídní kvalita, dokonalý design, mimořádná spolehlivost. Nyní v akci s Termohrnkem DAM Zdarma! Doprava ZDARMA, možný nákup na splátky!


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Párysův rybářský ráj Párysův rybářský ráj

Jičín, Hradecká 816