Kterou boilie značku preferujete?

Zdravím. chci se zeptat, mám dilema jestli zkusit firmu JF, Mikbaits, Sportcarp nebo Carpservis. co volíte vy popř. vaše oblíbené příchutě. Díky.
Autor diskuse: mathysek - Profil , 3.2.2016 kaprařina - nástrahy, návnady

Specialista - Profil | Út 16.7.2019 18:21:51

Mě by spíše zajímalo, zda fishky chytá s koulí doma vyrobenou nebo koupenou..

sindeji3 - Profil | Út 16.7.2019 17:30:10

https://cs.wikipedia.org/wiki/Korelace_neimplikuje_​kauzalitu Ale to je jedno, ať si z těch poznatků každej odvodí svou taktiku. Efektivita taktiky nejspíš moc nezávisí na tom, jak je odůvodněná. Spoustu vynálezů přišlo úplnou náhodou.

tomik1 - Profil | Út 16.7.2019 16:51:34

sindeji3 >> pěkně to fishki napsal a nezbývá než souhlasit. Taky jak už jsem tu psal toho měl bambilión a na co no k hovnu!!! Všechny pecky jsem pomlel do pva a taky chytám na pár druhů nemám tedy jen jeden druh ale do toho základu sladké koření smrad mám max 2 druhy a spíš si hraju s velikostí. Zase si to vynahrazuju s popkami těch mám tak 50 druhů a na co no zase na hovno!!! Ale ta krabka plovek je lepší než pytle koulí tak asi tak.

Bobin83 - Profil | Út 16.7.2019 15:45:25

sindeji3 >> tak se poděl ty s nějakým moudrem, když to co napsal Fishky je blbost😁

sindeji3 - Profil | Út 16.7.2019 15:38:28

Fishky >> tolik slov a přitom taková blbost :)

Specialista - Profil | Po 15.7.2019 14:18:49

Fishky >> tak to máš samozřejmě pravdu, v tomto případě jsem myslel prostě jen nápisy..
No a Ty, vrtáček, korek?

Fishky - Profil | Po 15.7.2019 14:12:54

Specialista >> Mám za to, že žádný výrobce nedokáže vyrobit plovku stejné příchutě. Příchuť je výsledek vlastností - složení těsta i esence, nejen esence. Nestačí nabarvit a ovonět "neutrální chemickou kuličku co plave", ten výsledný produkt při klasické kouli je vůně ptačích zobů, mléka, objemové složky, rybích mouček, aromatického oleje, esence.... A těsto u plovouček je jiné. Takže ne, nedávám nikdy dvě stejné koule, ikdyž to občas zvednu, nezvedám to koulí :)

Specialista - Profil | Po 15.7.2019 14:03:31

Fishky >> dáváš k tomu někdy popku? A stejnou příchuť?

Fishky - Profil | Po 15.7.2019 13:43:49

imajung >> Velmi pěkně jsi to napsal, velmi pěkně. Moc sem nepíšu jak chytám, ani na co chytám, ale na tak férovou rukavici se nedá nezareagovat ;-) kdysi a je to už dávno, jsem chytal na vše možné a sledoval i co chytá kamarádům a snažil se vyřazovací metodou to, co nechytá nepoužívat. Ano, stálo to mraky času a vlastně i prostředků ale posléze jsem to sesekal na slovy jednu kouli. Jen jeden jediný druh boilies. A světe div se, žere to ryba kdekoliv, tedy kdekoliv je. Chytám jeden druh koule a je jedno kam přijedu, chytá to. Když na to, co jsi napsal podívám, máš pravdu ve všem co píšeš. Že jsou revíry, kde koule co jednomu chytá - druhému nechytá? Jasně. Přesně takhle to je a je to právě obsádkou. Někde je tolik kaprů, že potravní konkurence je tak šílená, prostě velká, že kapři berou na všechno, je jedno co se tam hodí, záběr přijde. To je třeba většina soukromých vod, svazovky jsou horší, tam už jsou kapři malinko vybíraví, ale opět platí, že čím méně kaprů, tím lákavější a "lepší" koule musí být. Takže ano, jsou koule, které fungují na některých vodách, obvykle jsou to koule, které jsou ochotni akceptovat ti kapři, co jsou jakoby přemnožení. Jakmile mají na výběr, žrat to nebudou... prostě nejsou na daném revíru "tak žádané", přesně jak píšeš :) a jaký mám pro tohle důkaz? Já žádný - důkaz nám všem dávají výrobci koulí. Výrobci koulí a to doslova každý jeden chrlí na trh každým rokem jinou a jinou "novinku" co bude zaručeně fungovat. Chobotnice, krab, ústřice, mořská řasa, kreveta... takových chujovin, co zaručeně kapr nemohl v životě potkat... jenže lidé to kupují a vyzkouší vše a to, co funguje - k tomu se vrátí. A teď pozor - to co funguje, je to o co je zájem a to o co je zájem, to žádný výrobce z nabídky nestáhne. Hromada "novinek" jde po sezoně do kytek, protože se na trhu nechytí, ne protože by měla málo zajímavý název, ale protože se k ní lidé prostě už nevrátí a nemají o ni zájem, protože o ni kapři zájem neměli... rozumíš mi, kam tím mířím? :) je to tak božsky jednoduché, stačí se podívat, co u koho přetrvává a to v rámci toho jednoho výrobce funguje... /to mu generuje zisk/ proto to má v nabídce. Kdyby koule vyráběl jen jeden výrobce, hromada z těch koulí, co je i přesto na trhu dlouho by zanikla, protože by nebyly tak úspěšné, jako jiné koule toho daného výrobce. Takhle je ale lidé kupují, protože mají v oblibě třeba Decathlon, protože je levný nebo Mika, protože je vtipný a má stylové krabičky... :-D no a kdyby to bylo tak, že to vyrábí jeden výrobce, tak se ta jedna jediná koule dá lehce vyselektovat, která že to je ta nejúspěšnější, takhle si tím každý musí projít sám, já to opět neřeknu :) ale fakt chytám jen na jeden druh ;-)

Marek P. - Profil | Po 15.7.2019 7:16:00

Breakdown >> Ja mám spomínaný chilli fruit a aj maďarskú klobásu. Pred cca týždňom som bol s kamošmi na 24h na zväzovke. Na osem udíc boli 4 zábery, z toho som mal ja 3 na maďarskú klobásu (nestalo sa to prvý raz). Používam chytačky nadipované v kelímku priamo od výrobcu. Na jar som si zase pekne zachytal na chilli fruit. Za mňa môžem určite odporučiť, lebo sú to veľmi slušné guličky za dobrú cenu....

Slavíček - Profil | So 13.7.2019 22:05:01

drvoštěp >> To je jasný to vyčistí celé okolí.

drvoštěp - Profil | So 13.7.2019 21:19:03

Slavíček >> Ale zase si pak u vody sám😂

Berserk - Profil | So 13.7.2019 21:17:10

Ahoj,zkusil bych,pokud máš možnost udělat svoje koulís....Ne že by některé značky zde uvedené,nefungovali,ale u své výroby víš co tam je.myslím že u kval.krmného se dostaneš do 80-110 kč/kg.
Na chytání si vylepšíš pár koulí a hotovo.Co se mě osvědčilo,bylo že jsem krmil 20mm,a chytal na stejné ale 26mm,a bylo více záběrů než na 20mm.Nevím čím to je,ale funguje to,ale je fakt že mě to někdo poradil,a ono to funguje...

Breakdown - Profil | So 13.7.2019 20:09:57

PoligoN >> věřím tomu.. Kluci měli i olihen a ta je pro člověka co se týče vůně taková nevýrazná. Nicméně vydržela taky hrozně dlouho ve vodě a to stejně si myslím i o té klobáse.. Ten chilli fruit z nich bude nejrychlejší. Za mě ale fakt poměr cena, výkon top.. :)

PoligoN - Profil | So 13.7.2019 14:50:14

Breakdown >> ja som minuly rok chytal na madarsku klobasu. Za mna dobra gula, nachytala kopec ryb a pod hakom vydrzi vaic ako 24h.

tomik1 - Profil | So 13.7.2019 13:01:16

Breakdown >> naprostý souhlas musíš věřit v to na co chytáš. Já jedu samo domo ale byly doby kdy jsem toho měl tolik že nebyla šance to ani relevantně odzkoušet. No a dopadlo to tak že všechny zaručené pecky jsem pomlel a mám směs do pva na roky😀 Jediné co jsem ochotný koupit je starbaits red one a na závody koule od lastia brutal fisch a šmitec. Stejně většinu závodů i rybaček valím plovky sice jich taky mám už hromadu ale je to naštěstí jenom krabička a né min kilový pytel .

sindeji3 - Profil | So 13.7.2019 12:13:12

Breakdown >> Za podobnou cenu máš od LK euroeconomic, to je podle mě lepší, akorát ve větších průměrech dražší. Taky jsem měl massive feed od Nikla a taky to žerou a nerozpadají se, na krmení dobrý, ale dělaj jenom 20mm, což je třeba na předkrmování na prd, protože to ti vyžerou kapříci 45cm. Je fakt, že tohle bych ve větším průměru (24-30mm) vyzkoušel.

Breakdown - Profil | So 13.7.2019 11:53:23

sindeji3 >> No jak rikam,ja jsem je schopny mit za 175 Kc za kilo,coz je fakt uz pro me prijatelna cena na nejake krmeni..a za tu cenu jsem fakt ja nic lepsiho nevidel..je pravda,ze jsem nikdy nechytal na nejakou min znamou firmu,kde by cena byla podobna a koule treba i lepsi.Ale tohle mi sedi,taky nemam rad prave koule co by se extra rozpadaly mimo jara.Vzal jsem ted i kilo te madarske klobasy a ta vypada,ze je jeste vic utazenejsi,tak uvidim jak mi bude fungovat.Ja uz davno vim,ze nachytat se da na ledacos..delam z toho cimdal mensi vedu z toho co dam pod hacek.Spis se fakt divam na cenu a na rozpustnost..:-) Ale konkretne na ten chilli furit mam svoji druhou nejvetsi rybu temer 14 kg supika..ne ze by to bylo diky liverproteinu ja jen,ze to taky zerou..kdyz tady borci delaji osobaky na dekac,tak co by nefungoval liverprotein..:D A je to v poradku..clovek nachyta na to,cemu veri..:-)

sindeji3 - Profil | So 13.7.2019 11:37:31

Breakdown >> Hele já na boilies chytil celkem málo cejnů, sem tam na řece. Na rybníku mám co dělat, abych nějakého chytil i na feeder, než se k nim přes kapry prochytám. Já ten liverprotein zkoušel měl jaře a přijdou mi z těch lepších při této ceně. Na to, aby se to za chvilku omlelo, boilies nepotřebuju, takže i na krmení mám radši tvrdší.

Breakdown - Profil | So 13.7.2019 11:30:02

sindeji3 >> Tak jestli mas takovou zkusenost ty,tak jak rozhodne ne..:) Zatim mi zadny koule nezplesnively od nikoho..a to uz jsem chytal na ty nase vsechny predni koulece i na ty nejdrazsi kulicky..:-) Ten liverprotein vydrzi pod hackem celkem dlouho a s cejny jsem zatim problem nemel..a to s nema bojuju casto..a rekni mi do jake koul cejn nejde..driv nebo pozdeji je schopen rozebrat vsechno..ja jsem za ty penize spokojeny..:-)

sindeji3 - Profil | So 13.7.2019 10:35:57

Breakdown >> v čem tě překvapuje? praská, plesniví, jdou na ní cejni? :))

Červené karty: CIKAČIK