Dragon THYTAN Feeder 3,90m 40-80g

Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto prutem? Fotky vítány
Autor diskuse: Carabus - Profil , 7.12.2014 feeder - náčiní, doplňky

Carabus - Profil | Pá 12.12.2014 19:40:20

Milda >> Tak tady asi platí co se v mládí naučíš..... i já jsem vyrostl na menší řece - Berounka, navíc chytal většinou na plavanou. Akorát jsem spoléhal na tvoji kaprařinu, což je obor, ke kterému jsem ani nepřičichl. Jeden závodní kolega, bývalý kaprař, nahazuje stylem, že krmítko má ještě za zády a prut už položený ve vidličkách, a to nechytá na žádný žvejkačky. Jinak tu řeku(fotky z ML) ti závidím, u nás tu máme jenom takový potůček, pár stojáků a nebo trochu dál Labe

Milda - Profil | Pá 12.12.2014 17:56:02

Carabus >> Ej,tak to se omlouvám,ale v tomhle ohledu nedokážu posloužit.
Vyrostl jsem na malých vodách a později už jsem se nikdy nenaučil házet daleko,ani při kaprařině.
Mám na házení větších vzdáleností špatnou techniku,vím to,ale změnit to nedokážu.
Navíc feeder je u mě z naprosté většiny jen o řekách.No a u nás jsou to prostě jen větší potoky,které by na většině míst přehodil i méně zdatný házeč,než já.Nemám tedy potřebu chytat na velkých dálkách a upřímně myslím,že jsem s feederem na větší vzdálenost,než cca 35-40m(a kdo ví, jestli vůbec tolik) nechytal,ale ve většině případů je to ještě méně.
Takže opravdu to nedovedu posoudit,kolik je na ten prut ideální zátěž na větší vzdálenost a kolik se s ním dá pak hodit(nehledě na to,že prim hraje stejně to, jak kdo to umí-a já to neumím).

Carabus - Profil | Pá 12.12.2014 15:14:52

Milda >>Prosím tě, ještě by mě zajímalo, jak daleko se s tím nechá nahodit?

Milda - Profil | Po 8.12.2014 20:17:06

Carabus >> Není zač,rádo se stalo.
Měl jsem v merku taky ještě nějaké jiné,ale tady pro ten převážila hlavně ta zvýšená odolnost(no spíše jako ta dvoupatková očka) a to,že jsem měl osobní a velmi dobrou zkušenost s pruty této značky,byť z jiných stylů.
Jak jsem psal,prozatím jsem s ním spokojený a vyhovuje mi.
Tak šťastnou ruku při výběru,ať už se rozhodneš pro jakýkoliv prut.

Carabus - Profil | Po 8.12.2014 20:08:23

Milda >> osobně mám radši špičkovou akci a o chování se k prutům bych mohl vyprávět :-) Mám vyhlídnuté ještě tři, tak hledám info, protože z protiřečících si informací na shopech moc chytrý nejsem, takže díky

Milda - Profil | Po 8.12.2014 19:54:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Carabus - >> Přímo s touhle délkou nemohu sloužit.
Ale jelikož tento prut asi nebude zrovna masivně rozšířen a nebude tu spousta recenzí,tak snad neurazí nějaký poznatek s tímto prutem ve stejné gramáži, jen v délce 360cm.
Mám ho asi 1.rok.Nicméně nevyužívám ho na každé vycházce,střídám vícero prutů dle podmínek atd.
S tímto mám odchytáno asi tak 10-15.rybaček(spíše k těm deseti),ale přesně nevím.
I když je gramáží zřejmě "Medium",pocitově je to určitě aspoň "Medium-Heavy"
Jelikož jsem nějaké pruty od této značky měl,a dodnes mám,které jsou určeny na jiné způsoby lovu,tak jsem tušil do čeho jdu-tedy že mají pruty této značky celkově tužší páteř a očekával jsem,že to bude spíše "M-H".A to je to,co mi vyhovuje.
Pokud máš rád parabolické akce,tak bych ti tento prut nedoporučoval.Tady pracuje spíše jen horní polovina prutu,možná 1/3(neměl jsem na něm žádnou extra velkou rybu,nej nějaké parmy kolem 65cm).
Ale zase při délce 390cm,na kterou se ptáš,bude při stejné gramáži logicky zase o něco měkčí,než v 360cm.
Další věc,která hrála při koupi roli bylo to,že je zařazením "PRO GUIDE",tedy "blbuvzdorný".
Nechovám se k nářadí v rukavičkách a umím se s pruty v měkém obalu prodírat tama,kde je možné,že čas od času o něco pouzdrem zavadím a bouchnu.
Proto mi zvýšená odolnost a hlavně dvoupatková očka maximálně vyhovují.
Když můžu,vždy je upřednostním před jednopatkovými.
Celkově je ten prut velmi pěkně dílensky zpracovaný,možná až nečekaně.
Nicméně si nemyslím,že korková část rukojetí je opravdu z čistého korku(což je dnes bohužel běžné i u výrazně dražších prutů některých značek).
Ne,že bych měl rukojeti poškozené a mohl to tvrdit jistě,ale myslím,že je to jen korková dýha nalepená na nějakém podkladu.
Soudím tak jen dle toho,že když silněji mezi dvěma prsty tu rukojeť zmáčknu,tak ji jakoby "promačkávám" a pruží.
Možná se mýlím,to opravdu nevím, je to jen odhad a pocit.
No a špičky,to je kapitola sama pro sebe.
Pokud jsi zvyklý na perfektní špičky např.od Shimana,tak tady je opravdu nečekej.
Za jedno nejsou bezchybně zpracovány(toho laku se někde kolem oček najde až zbytečně moc,ale to by ani tak nevadilo,pokud nejsi perfekcionista) a na můj vkus by mohly být spíše v průměru silnější(jsou dost tenké,ale posuvkou jsem je nikdy neměřil) a taky by mohly být o něco delší.
No ale hlavně jsou hodně tvrdé.Pokud preferuješ spíše jemnější styl,tak to pro tebe nebude to pravé.Já preferuji spíše hrubější styl,ale i tak jsem třeba tu nejtvrdší špičku ještě ani nepoužil.To si ani její využití neumím dost dobře představit.Možná v nějakém velmi silném proudu,ale to už by tam stejně byla jen proto,že tam je a spíše by plnila pak po razantním záběru zdolávací funkci.
Pokud si dobře vzpomínám,tak podobně tvrdé špičky jsem kdysi viděl u kamaráda na nějakém modelu feederu od Mikada,ale co to bylo za model,to si už nepamatuji.
Takže možná je to u polských značek běžnější tady ty tvrdé špičky,ale jistě to nevím a usuzovat z těchto dvou případů by byla hloupost.
Ten prut jsem si bral na vody a situace,kdy je medium už málo,ale ještě není nutné nasazovat heavy.A přesně k tomu ho využívám.
Chytá se mi s ním velmi pěkně,sedí mi,příjemný a vcelku lehký prut s velkými očky(i na špičkách).
Někomu by mohly vadit ty tvrdé špičky(mně osobně to tedy nevadí),ale jinak si myslím,že za ty peníze je to velmi solidní prut(ale jak jsem v úvodu psal,nemám s ním mnoho odchytáno,tak nelze dělat jednoznačné závěry).

chřenovák - Profil | Po 8.12.2014 18:04:44

Carabus - >>

xDanielS - Profil | Ne 7.12.2014 20:30:53

rybář81 >> Aha, já právě nevím, tak mě to zajímalo. Páč ty expressy co mám jsou opravdu dobrý a tohle jsou tuším nástupci.

rybář81 - Profil | Ne 7.12.2014 20:28:14

xDanielS >> No prodavam jak sem koupil.Upozornil mne,ze na Dragouny sou špice drahý. Dál sem to nezkoumal.Jestli je to lež tak se OMLOUVAM

xDanielS - Profil | Ne 7.12.2014 20:17:03

rybář81 >> Co to znamená? Na express stály tuším 250Kč kus.

rybář81 - Profil | Ne 7.12.2014 20:15:40

Ahoj no proutky sou super,ale proč sem ho nevzal?Dražší špičky jak od shimana.Byl sem na to upozorněn prodejcem.

xDanielS - Profil | Ne 7.12.2014 17:35:24

Mé zkušenosti s feedrama dragon. Proutky famózní, nádherná akce, provedení super. Zlomíš špičku a jsi v prd.... Mám dva expressy. Na náhradní špičky jsem čekal rok. Zastoupení stojí za how... a moc s nimi nikdo nechce spolupracovat, proto je po kšeftech tolik vidět není.