Zápisky vašich úlovků

Chtěl bych se zeptat všech rybářů jestli si vedou nějaké statistky ohledně ulovených ryb a co všechno si k tomu zapisujete? Jde mi o všechny ryby jak ponechané tak puštěné. Píšete si někam třeba čas, nástrahu, počasí, přesné místo ulovení atd. A co k zápisu využíváte Pc, mobil nebo zápisník.Díky za odpovědi
Autor diskuse: Chlumik99 - Profil , 24.5.2014 všeobecné - ostatní

splavek - Profil | Ne 25.5.2014 17:05:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chlumik99 - >> Je celkem zajímavé, jak člověku potažmo rybáři konkrétně mé osobě někdy naskočí v mozkovně informace o rybolovu, nebo rybách, kterou jsem si někde přečetl a vůbec jsem netušil, že ji mám uloženou v nějakém záhybu mozku a tu v pohnutí mysli najednou vyskočí a její aplikace promění jalový lov v přímo božskou nirvánu. Zrovna dnes se mi to stalo, ryby nějak moc extra nespolupracovali a spíš to brali ve sloupci ale tak nějak liknavě, najednou mi naskočilo info co jsem někde viděl, nebo četl : na háček šlupka z bonduelky+dva červi, vše se vznáší sloupcem jak šňuptychl ve větru a na ryby to platilo. Četnost záběrů se rapidně zvedla k mé plné spokojenosti. Zatím mi takové skryté informace naskakují, ale až mě dostihne stařecká demence tak nevím.:-):-):-)))))

freddys - Profil | Ne 25.5.2014 12:50:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chlumik99 - >> Když sem začínal s rybařinou, tak sem si (potom, co sem se naučil psát) zápisky dělal. Měl sem tam co sem ulovil, odhadem velikosti, váhy, místo, nástrahu, styl, počasí. Měl sem na to školní sešit, později sešit s pevnými deskami (viz foto), kde sem měl i spoustu jiných věcí kolem rybařiny, včetně vlastnoručně kreslených mapiček a orientačních plánků lovných míst.
Tento druhý "zápisník" se dochoval, když ho jednou za dva roky, docela se zasměju, jaká "čistá duše" sem byl.
Dlouho mi to nevydrželo, dnes už mě nějak počty ulovených ryb nezajímají a informace pro jejich úspěšný lov si snažím bolestivě ukládat přímo do mozku.

unudle - Profil | So 24.5.2014 13:18:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nikdy jsem si poznámky nedělal, ale poslední rok a půl používám soft "Rybář" a tam si poznamenávám co se dá. Časy ulovení, počasí, vítr, měsíc, návnada, nástraha, výdaje, pruty, jaká voda, dno a já už nevím co všechno. Daj se tam dát i fotky lovků.

Bušák - Profil | So 24.5.2014 13:09:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chlumik99 - >> tak tomu nefandím,podle mě to má každý starší rybář tak nějak uložený v hlavě,na ryby vyrážím podle uvážení,ročního období a momentálního stavu vody,mám ale i pár kamarádů kteří si tyhle zápisky vedou a to dokonce celý svůj rybářský život,a prý se to hodně všechno změnilo,tak naco si to psát,co bylo,těď už mě zajímá hlavně co je momentálně teď,no a co bude jestli se toho dožiju,budu řešit pak, CARPE DIEM

Anýzový dědek - Profil | So 24.5.2014 10:39:04

tuzemak >> Ten Germán sice jo, ale při pohledu na své fotky vím, kde jsem byl a podle popisu i kdy jsem to fotil.
Horší mazač je je vlastní blbost, kdy místo SAVE , klikneš na Delete. :-D

splavek - Profil | So 24.5.2014 10:37:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chlumik99 - >> Kdysi dávno, když jsem po X letech oprašoval rybařinu, tak jsem si v té euforii vedl takové zápisky, ale protože jsem člověk líný a jak píše kolega pode mnou, nikdy jsem se moc k těm zápiskům nevracel, tak jsem od toho upustil. Prostě metodická a cílevědoměusilovná práce je nad moje mentální schopnosti.:-):-):-):-)))))

tuzemak - Profil | So 24.5.2014 10:35:06

Anýzový dědek >> by ses divil,ten oný němčour maže fest:-)))

Anýzový dědek - Profil | So 24.5.2014 10:34:14

Stačí mi foto. Vzpomínky na ulovení dané ryby a místo mi z paměti nikdo nevymaže.

mirmen - Profil | So 24.5.2014 10:27:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdysi dávno jo ( zápisník ) , místo a čas lovu, návnada + nástrahy , četnost záběrů a úlovků , dokonce jsem sledoval i meteorologické údaje, jako pokryvnost oblohy mraky, směr větru, změny tlaku.
Zajímalo mne to u lovu candátů a úhořů .
A při zimní rybařině ( tam i teplotu vody a vzduchu, nástrahu aj. ).

Tenkrát jsem si psal i počet rybářů na daném úseku revíru a četnost záběrů ( či chycených ryb ).

Když jsem nedávno probíral archiv s různými výstřižky a záznamy, tak jsem si uvědomil, že naprostou většinu věcí už nikdy znova nečtu a nevracím se k nim .Takže .. šup do koše.

Moc mi to nepřineslo, snad s vyjimkou zjištění, že procentuální úspěšnost vycházky na úhoře se zvyšuje počínaje 4- 6 dny před fází měsíce NOV a za zhruba 4-5 dní po NOVu opět je o něco nižší ( tohle mám zjištěné na 4 revírech, kam nejčastěji jezdím , porovnáním cca 200 vycházek cíleně na úhoře s fází měsíce a počtem ponechaných úhořů ).