Muškařské háčky na plavanou či feeder?

Muškařské háčky na nemuškařské techniky.Zkoušeli jste to někdo?Já nedávno na plavačku při lovu cejnů a nemůžu si je vynachválit,líp se mi chystají návazce(bezuzel),jsou pevnější než plavačkové a tvar mají jako zmenšené kaprařské háčky.Ideální na malou kukuřici,kroupy,červíky a minirohlíkové boilies...ještě mi z nich nespadla ryba.Zatím testuju Kamatsu Scud č.14,narazil jsem na ně náhodou v obchodě...a co vy?
Autor diskuse: Varada - Profil , 4.5.2014 všeobecné - náčiní, doplňky

Bakyno - Profil | Po 5.5.2014 9:29:10

Rád používám muškařské háčky bez protihrotu na plavanou na menší ryby. Háček sedí pevně rybu si ve většině případů zvednu z vody a snadno se vyprošťují. Na malé nástražky ideální, ale splete se i velká. J.

Varada - Profil | Ne 4.5.2014 20:57:38

Palusko >> Ostrý jsou fest,a celkem dlouho ostrý vydrží,nehrozí že by se mi narovnal,na to jak je malý tak působí bytelné oproti plavačkovému,teda konkrétně ten typ co jsem uvedl.Dovedu si ho představit cíleně i na větší rybu,ostatně když jsem ten název zadal do googlu tak některé e-shopy ho ve větších velikostech udávají jako vhodný na feeder či kapry,přestože je na obale pstruh a nápis "fly":-)
Mimochodem koupil jsem je za cenu kolem 3Kč za kus.Podobně jsem nedávno koupil hotové návazce s háčky bez protihrotu za stejnou cenu,páč tady většina lidí kapraří,tak se toho v obchodech zbavují,ale zas houby výběr,tak kaprařina,ještě tak feeder a přívlač ale jinak nic moc výběr

Palusko - Profil | Ne 4.5.2014 20:27:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podla mna su aj muskarske haciky ostrejsie, sam som na ne obcas chytal... dalsie plus su bezprotihrotove haciky ak je rybar ochotny ich pouzivat, ja osobne ocenujem jednoduchsie uvolnenie ryby. Nevyhoda je kusok vyssia cena a nemaju ich hocikde.

Varada - Profil | Ne 4.5.2014 17:42:29

Mě se zase,hlavnĕ při malejch velikostech líp vážou s očkem,byť samozřejmě i očko má své nevýhody..

splávkař - Profil | Ne 4.5.2014 17:05:03

Varada - >> Dříve to pro mnohé byla přijatelná alternativa když jiné,vhodnější háčky nebyly. Dnes je háčků přehršel k použití muškařských háčků na plavanou nemám důvod. Osobně nikdy nepoužívám háčky s očkem-vidím v tom jen kus zbytečného drátu navíc.