MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Co preferujete pri skladovani BOILIES - mrazak nebo sul???

Vlastne vyrobene boilies

Autor diskuse: Bicák ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 12.1.2014


Co preferujete pri skladovani BOILIES(vlastni vyroby )

A)SŮL 19%
B)MRAZÁK 51%
C)VYSUŠENÍ NA KÁMEN 30%

Od 13.1.2014 hlasovalo 104 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 10 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N rover - ® So 17.5.2014 0:53:41
Radek Fox >> Ahoj Radku, víc takových, jako jsi Ty, resp. ty léta opravdu roli hrají ...
N Radek Fox - ® So 17.5.2014 0:46:49
rover >> Čau Pavle, větral jsem na balkóně bobky více než dva roky, pak jsem pár z nich provrtal, nastražil a přišel šupoš +20kg. Jak sám víš, tak úspěch je především o dobrém místě a správné chvíli. Jinak to sušení mi maximálně vyhovuje, protože není nic jednoduššího, než naházet bobky do pytlů a pověsit je na vzduch, tak můžou na použití čekat léta...
N rover - ® So 17.5.2014 0:41:30
Radek Fox >> Spíš větráš, ...ale rybám, jak se zdá, je to "šumák" :-)
N FRANK71 - ® So 17.5.2014 0:24:55
Tak jsem to zkusil taky dát do soli, mám to tam měsíc a vypadá to nadějně.
N arnošt - ® So 17.5.2014 0:16:57
Já preferuju aby mi to hlavně nesežraly myši. :))
N Radek Fox - ® Pá 16.5.2014 23:43:01
Bicák - >> Zkoušel jsem všechny tři v tabulce uvedené metody a jednoznačně dávám přednost sušení.
N syrus - ® Pá 16.5.2014 20:16:02
Ďóba >> To nevím.Já suším 3-5 dní.Pak to nahážu do petky,dám trochu soli a víc to neřeším jenom to jak si vzpomenu protřepu.
N Ďóba - ® Pá 16.5.2014 19:49:21
syrus >> možná to bylo tím že jsem je měl málo vysušené , jinak nevím
N syrus - ® Pá 16.5.2014 19:02:09
Ďóba - 16.5.2014 18:18:37 >nemusíš,já mám jinou zkušenost.
N Ďóba - ® Pá 16.5.2014 18:18:37
Riche09 >> ja se syrusem nemohu souhlasit boilí jsem měl naložené asi měsíc potom jsem ho vzal na ryby , ryby to chytalo ale když jsem ho ochutnal po tom co jsem ho vytáhl z vody tak bylo slané jako prase, měl jsem ho i cukru nic neplesnivělo akorát manipulace je taková že máš všechno ulepený, ja už jen mrazím
N Slavíček - ® Pá 16.5.2014 18:14:19
Riche09 >> ja to necham nejmene tyden susit pak dam 4kg kouli do kyble zasypu 3kg soli zavru viko a je hotovo
N syrus - ® Pá 16.5.2014 18:11:38
Riche09 >> Nic se neboj.Chuť to nezmění.Nic neumývej.Boilies dobře vysuš(3-4 dny ) a dej do soli.Já osobně ho dávám do 1,5l petky z širokým hrdlem.Vleze tam cca kilo kulí.Dávám asi 50gramů soli na petku a občas to protřepu.
N Riche09 - ® Pá 16.5.2014 17:52:42
Čau chlapi, zítra se chystám válet svoje první boilies...Mám příchuť meruňka ryba....Když to naložím do té soli jak píšete, nezmění to nějak chuť toho boilies? Omýváte ho před tím než he použijete na zákrm/ pod háček, nebo jej necháváte v té krustě?? Díky moc za rady
N Slavíček - ® Pá 14.2.2014 18:13:27
Ďóba >> Nejdýl jsem to měl v cukru 3 měsíce na dně kýble se udělala taková kaše . To jediný mě na cukru vadí že pak lepí ruce musíš je hned umýt na nic nesahat .
N Ďóba - ® Pá 14.2.2014 18:07:36
Slavíček >> 9. jsem to zasypal cukrem , je to mokrý jak v dipu ale jinak nic to nedělalá tak zatím oukey:-)
N Slavíček - ® Pá 14.2.2014 10:34:03
Ďóba >> Cukr používám roky a v pohode týden sušim a pak dám do kýble zasypu cukrem nebo solí .
N Bicák - ® Pá 14.2.2014 8:14:48
Tak jak koukam tak pulka preferuje mrazak :)
N dardajarda - ® Út 11.2.2014 7:26:08
tvistr >> Celý víkend jsem byl mimo spojení, poněvadž telefony zůstyly v práci od pátku až do pondělí, to byl klídek, přečetl jsem jednu knížku Toma Kenlyho o rybyřině (vývoj návnad a nástrah) supr čtení. Druhou o koření - louhování v lihu a v olejích pro využití nejen v kuchyni :) pokecáme a otestujem, uvidíš :).
N tvistr - ® Ne 9.2.2014 13:21:26
Ďóba >> koukni na moje foto níže... taky je to jakoby mokrý. Počítej na kilčo koulí dvacet deka cukru, nebo soli aby byla jistota, že se s tím nic nestane.. čerstvé suš tak dva dny a šup do soli, cukru. Vždy záleží jak chceš ty koulísy tvrdý,podle toho suš. . jinak žádná věda to není. Důležitý je dát sůl i do těsta a to je tutovka. Některé esenciální oleje a silice mají také silné protiplísňové účinky jako např skořice,
tymián,rozmarýn, .... speciální EO proti plísním ja Candiol... vše čistě přírodní forma z rostlin... syntetika prostě v tomto případě nefunguje...
N Ďóba - ® Ne 9.2.2014 12:44:30
syrus >> to jo mám pocit že je mají nějak ošetřený proti plísni jen mě zajmalo jestli jde konzervovat i v cukru tak jsem to zkusil
N syrus - ® Ne 9.2.2014 12:40:12
Ďóba >> tak nevím.Já mám Calypso z Hulína v mrazáku a když na to chytám tak mi vydrží v krabičce i měsíc.Dej to zpátky do mrazáku a máš klid.
N Ďóba - ® Ne 9.2.2014 12:11:35
syrus >> koupil jsem ty jejich nakoulený , jou sušený aspoň 5 dní na rybách , teď jsem je vytáhl z mražáku nechal roztát a když jsem je dával do sklinky byli úplně suchý ,zasypal jsem to cukrem a druhý den to zvlhlo a dneska už je do ulně mokré
N syrus - ® Ne 9.2.2014 12:07:12
Ďóba >> aspoň dva dny bych to sušil
N Ďóba - ® Ne 9.2.2014 12:01:22
syrus >> tak to je nemusím zasypávat cukrem když je budu mít sušený na kámen
N syrus - ® Ne 9.2.2014 11:58:35
Ďóba >> nejdřív sušit
N Ďóba - ® Ne 9.2.2014 11:56:25
nazdar borci, tak jsem vzal boilís od Krmiva Hulín , meruňkové a dal jsem ho do sklenice a zasypal cukrem , první den dobrý druhý den to zvlhlo a dneska je to celý mokrý , tak nevím jestli se dá konzervovat cukrem , moc se mi to nezdá, co vy na to?
N tvistr - ® Pá 7.2.2014 17:02:35
dardajarda >> co děláš ??? už koulíš ?? Přijel jsem teď z práce. Až budeš mít čas brnkni ... Zítra možná budu koulet...
N dardajarda - ® Pá 7.2.2014 16:51:31
tvistr >> letos bude zásoba domácích výrobků, jak v soli, tak v cukru, sušené a zavařené a uvidíme jak to půjde u vody....
N Tomajo - ® Pá 7.2.2014 12:15:56
knik-licht >> není znehodnoceno a ani není na škodu. Právě tam, kde je napřiklad spoustu bílé ryby je vysušené boilie lepší, protože vydrží déle nastražené.
N knik-licht - ® Pá 7.2.2014 11:42:21
Tomajo >> Když se boilie vysuší na kámen? Jak to jde na rybách? Je to boilie znehodnoceno? Je to naškodu takhle vysušit?
N Donn79 - ® Pá 7.2.2014 0:31:40
Zdravím
Jdu okolo,tak také přihodím špetku do mlýna.
Mám možnost boilies vakuovat.Takže na podzim,když už vím že nepojedu na ryby.Tak koule naboosteruju a pak je hodím do vákuu.
N Tomajo - ® Pá 7.2.2014 0:28:14
ja uz jsem od mrazeni boilie temer uplne upustil. Zacal jsem pouzivat konzervant a je to nejpohodlnejsi uchovavani doma rolovaneho boilie. Obcas si nejake i vysusim na kamen.
N Malda512 - ® Čt 6.2.2014 22:54:05
Bicák - >> hele.. napařím boili. nechám jej 3 dny sušit. pak vemu boili dám jej na sítě a postříkám je dipem. nechám aby boili oschlo a zamrazím.... po vytažení je boili čertvé jako s obchodu :-))
ale nejepší je boili vyrábět bud před odjezdem na výpravu a pak jej dodělávat podle okolností přímo u vody... máš tak jistotu, že nebudeš muset nic konzervovat kdyby ti toho zbylo moc,...

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 10 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniKvalitní čluny ZICO za nejlepší cenu na trhu !

Přemýšlíte že si na sezónu pořídíte nový člun? Časově omezená nabídka kvalitních člunů ZICO za nejlepší cenu na trhu!


akce, rybareniGlobetrotter 2man bivak od Nashe

Za 8 450 Kč s DPH.
DOPRAVA ZDARMA - Skvěle řešený rychloskládací, prostorný bivak s velkými okny pro dva rybáře do všech situací, skvělé větrání, u nás nejnižší cena na trhu - Nash kvalita


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Foret Fishing - rybářské potřeby Foret Fishing - rybářské potřeby

Hustopeče, Bratislavská 18