Jaký způsob lovu sumců na stojatých a tekoucích vodách je lepší??

Ahoj rybáři....
Chtěl jsem se zeptat jaká technika je podle vás nejúčinnější k lovu sumců??
Chtěl jsem se příští rok zkusit specializovat na lov sumců, ale byl bych rád za každou radu pro začátečníka (mě).
Hlavně mě zaujala sumčí přívlač, takže kdyby měl někdo nějaký dobrý tip jak přelstít alespoň jednoho fousatého sumíka na přívlač.
Zaujímalo by mě hlavně jak zvolit místo, jestli tahat woby jen podél hrany ve větších hloubkách, nobo jestli se dá ulovit sumec třeba i na nějaké mělčině, nebo pří táhlých kořenech až třeba 1,5m do vody. Četl jsem mnohokrát v různých časopisech že se ulovil sumec kolem 2m v hloubce 0,5-1m.
A pak jsem četl že se i mnoho obřích sumců ulovilo v hloubkách 15-25m, tak jsi nejsem moc jistý zda mám tahat woby pouze ve velmi hlubokých úsecích, nebo to mám zkoušet i v mělčích vodách s podelletýmy břehy a padlými větvemi v blízkosti břehů?
A také by mě zaujímalo jetli mám tahat woby 13cm nebo stačí 9cm?
Za každou radu předem děkuji.
Haluzář.
Autor diskuse: haluzář - Profil , 28.10.2013 dravci - techniky lovu

feeedron - Profil | Út 29.10.2013 9:20:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chce to chodit hlavne tam kde ty ryby jsou, kdyz tam nejsou tak chytnes prd, pres den bych na rece pouzival plandavky ci gumy tahal po dne v noci bych naopak pouzival woblery s agresivnim chodem nejlepe aby chodily pod hladinou.

Palusko - Profil | Út 29.10.2013 0:38:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moje skusenosti z tejto sezony su ze sumce vyrazaju na lov cca hodinu pred zotmenim a potom sporadicky pocas celej noci. Tu hodinu pred zotmenim az do zotmenia je ich aktivita asi najvecsia. Vyrazaju za rybkami aj do plytsich oblasti(cca meter hlbka) a do prudu, podotykam ze chytam 90% rieky.
Z voblerov odporucam jednoznacne co najagresivnejsie, z rapaly napriklad shad rap alebo DT a podobne. Nezalezi ani tak na velkosti ako na ploche, myslim ze skor zaregistruju tlstejsie verzie. Ja som tento rok najvecsieho dal na 5cm SR.

robbie - Profil | Po 28.10.2013 21:02:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cez leto večer/v noci su dobré miesta plytčiny blízko brehu pri rákosí a kríkoch, ale aj na voľnej vode ale hlavne pri hladine, nástrahy no ťažko musíš skúšať, ale napr. ak sa vode nachádza prevažne belička (ouklej) tak by som uprednostnil štíhlejšie woby, osvedčená je napríklad Jointed 9-13cm, kde je viacej pleskáčov tak utlejšie tvary Shad Rap apod. ale samozrejme nie je to pravidlo, takisto plandavky.