Máchovo jezero - obnovení rybolovu

Byli byste pro obnovení rybolovu na Máchově jezeře? Kolik jste ochotni zaplatit za celoroční povolenku? Jak byste řešili zarybnění tak velké vodní plochy? Co by jste dělali s bílou rybou, kterou by jste nesměli do vody vrátit?
Autor diskuse: ksanda - Profil , 2.4.2013 všeobecné - revíry, cestování

redhead - Profil | Út 2.4.2013 17:50:34

Ty boleny bych tam taky nedal. Ono je to hlavně jedno, protože v případě rybolovu bude lov na dravce značně omezený, nebo i dokonce úplně zakázaný.

SlavnýLovecPampalini - Profil | Út 2.4.2013 17:44:06

redhead >> s těma bolenama to neni zrovna moudrý no ale aspoň štiky a candáti

SlavnýLovecPampalini - Profil | Út 2.4.2013 17:43:14

sativa >> :-D :-D 1.duben zas někoho napálili

redhead - Profil | Út 2.4.2013 17:38:08

sativa >> Je dobré si před článkem přečíst to první : Apríl

redhead - Profil | Út 2.4.2013 17:36:50

SlavnýLovecPampalini >> Dravci se na bílou na Máchově jezeře nasazují. V listopadu 2012 se nasazovali štiky, candáti a boleni za 170 tisíc.

21martin - Profil | Út 2.4.2013 17:00:56

Byl bych rád, kdyby tam šlo chytat. Věc zarybnění asi souvisí s cenou povolenky, kterou by rybář pro tento revír musel zaplatit. Myslím, že by tam rybařilo dost lidí a je to asi o tom sehnat nějaké organizace nebo i podnikatele, kteří by do zarybnění vložili peníze a postupně se to vracelo z tržeb z povolenek. V dlouhodobé perspektivě to asi prodělečné nebude, to by neexistovalo tolik soukromých revírů. Je fakt, že je to velká plocha a asi bude těžké uhlídat to od pytláků i některých "rybářů" a ten počáteční vklad nebude malý. Bílá ryba je problém na víc revírech, ale nepatřím k těm lidem, kteří by ulovenou bílou rybu bezdůvodně praštili po hlavě a hodili do křoví nebo v lepším případě zahrabali. Když si člověk spočítá, kolik jedna štika slupne kousků bílé ryby za rok, tak si myslím, že je to úbytkem dravců obecně. A organizace by to podle mě měly řešit zvýšeným vysazováním dravých ryb a třeba i jejich omezeným lovem. Když se pak chlapi chlubí u vody úlovkovým lístkem s 30 kusy štik za rok na jednom revíru, a určitě jich není málo, tady je asi problém. Na Mácháči by se to asi muselo řešit razantněji, ale já osobně bych se jako rybář po ulovení drobné rybky její likvidace neúčastnil. Tím spíš, že mě baví plavaná a vyržím třeba celý den jen tak pro srandu chytat čudly a házet je zpátky. Je to asi věc každého z nás.

sativa - Profil | Út 2.4.2013 16:55:05

machač se letos bude vypouštět a bagrovat, a něco sem četl i o tom že už nebude zpatky napuštěno...

SlavnýLovecPampalini - Profil | Út 2.4.2013 16:45:34

ksanda - >> určitě jsem pro, ale nechápu proč místo toho aby slovovali bílou rybu radši nenasaděj dravce... co vim z vyprávění tak tam bývali pěkný candáti

MAXXSKATER - Profil | Út 2.4.2013 16:39:11

ksanda - >> Určitě jsem pro obnovení rybolovu. Kolik bych byl ochotný zaplatit za povolenku ? Tak to by se odvíjelo od zarybnění hlavně. Zarybnění bych si představoval klasicky: amuři, kapři, líni, tolstolobici, štiky, sumci, candáti, okouni a pro ně samozřejmě potravu v podobě bílé ryby. Pokud bych nesměl vracet bílou rybu zpět do vody, tak bych doufal, že se najde někdo mezi rybáři u vody, kdo by si jí rád vzal a to ať už ke kulinářské úpravě nebo na dravce - pokud by tato možnost nebyla, tak bych jí vzal pratchánovi do salátů, které rád dělá nebo si je nechal pro svoje potřeby na dravce.

retrívr - Profil | Út 2.4.2013 16:33:35

ksanda - >> Jsem pro. Jinak otázka těžká i pro odborníka.

Tomi14 - Profil | Út 2.4.2013 16:18:25

Zdravím,

jak jsem letos začátkem roku sám pátral po možnosti rybaření na Máchově jezeře, tak jsem zjistil že je toto v plánu.
Už loni mělo být Mách. jez. vypuštěno a mělo se začít s výlovem bílé ryby a čištěním. Ale vzhledem k vyjádření ochranářů k tomu dojde snad až letos. To mi potvrdila i paní Trajerová ( řed. společnosti ob.prosp. spol. Máchovo jezero ). V současné dobš nejsou žádné konkrétní termíny a čeká se na investice.

Já osobně bych byl pro, protože to nemám daleko a tato lokalita je mi velmi blízká. A o bílou rybu bych se postaral, vždyť udělat si vlastní domácí zavináče je fajn.